Grøntsagstærte
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Grøntsagstærte er super lækkert, og det er en god måde at få brugt rester af grøntsager i køleskabet. Du kan følge opskriften, eller bruge de grøntsager, du lige har - det er så lækkert med nybagt tærte.
Servér den nybagte grøntsagstærte med en salat - prøv en frisk gulerodssalat - og et stykke ristet rugbrød eller grovbrød til. Har du god tid, så lav selv grovflutes til tærten. Find opskriften her i GoCook.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1892 kJ / 451 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 42 %
- Fedt: 33 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Tærtedej
- 3 spsk. olie
- 4 spsk. vand
- 60 g. fuldkornshvedemel
- 150 g. hvedemel
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 1 spsk. smør eller olie til at smøre tærtefadet
Fyld
- 250 g. broccoli
- 4 gulerødder
- ½ tsk. salt
- 4 æg
- 150 g. hytteost
- 1 knivspids peber
- 100 g. revet ost
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 køkkenvægt
- 2 mellem skåle
- 1 kop
- 1 tærtefad
- 1 kagerulle
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 røreske
- 1 gaffel
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 19
Mål alle ingredienserne af.
- 3 spsk. olie
- 4 spsk. vand
- 60 g. fuldkornshvedemel
- 150 g. hvedemel
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 1 spsk. smør eller olie til at smøre tærtefadet
- 250 g. broccoli
- 4 gulerødder
- ½ tsk. salt
- 4 æg
- 150 g. hytteost
- 1 knivspids peber
- 100 g. revet ost
- Trin 3 af 19
Tærtedej: Kom olie, vand, fuldkornsmel, hvedemel og salt i en skål, og bland det sammen.
- 3 spsk. olie
- 4 spsk. vand
- 60 g. fuldkornshvedemel
- 150 g. hvedemel
- 1 knivspidssalt
- Trin 4 af 19
Slå ægget ud i en kop, og kom ægget ned i skålen. Vask hænder. Saml tærtedejen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 5 af 19
Smør et tærtefad med smør. Tærtefadet skal være cirka 24 centimeter i diameter.
- 1 spsk. smør eller olie
- Trin 6 af 19
Drys lidt mel på køkkenbordet. Læg dejen på bordet, og rul den ud med en kagerulle.
- Trin 7 af 19
Læg dejen i tærtefadet, og tryk dejen godt ud langs kanterne.
- Trin 8 af 19
Fyld: Skyl broccoli, og del den i små buketter. Skær stokken i små tern.
- 250 g. broccoli
- Trin 9 af 19
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- 4 gulerødder
- Trin 10 af 19
Kom vand og salt i en gryde. Bring vandet i kog.
- ½ tsk. salt
- Trin 11 af 19
Kom broccoli og gulerødder ned i gryden, og kog dem i cirka 5 minutter.
- Trin 12 af 19
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld broccoli og gulerødder ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Trin 13 af 19
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Trin 14 af 19
Kom broccoli og gulerødder i en skål.
- Trin 15 af 19
Slå et æg ud i en kop, og kom ægget i skålen med broccoli og gluerødder. Fortsæt sådan med alle æggene. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 4 æg
- Trin 16 af 19
Kom hytteost, salt og peber i skålen, og rør det sammen.
- 150 g. hytteost
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 17 af 19
Fordel tærtefyldet i tærten.
- Trin 18 af 19
Sæt tærten i ovnen, og bag den cirka 50 minutter, til fyldet er fast, og tærtedejen er gylden. Drys revet ost over tærten, når den har bagt i cirka 30 minutter.
- 100 g. revet ost
- Trin 19 af 19
Lad tærten køle lidt af på en bagerist, før du serverer den. Servér med en frisk salat og grovbrød til. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Grøntsagstærte er super lækkert, og det er en god måde at få brugt rester af grøntsager i køleskabet. Du kan følge opskriften, eller bruge de grøntsager, du lige har - det er så lækkert med nybagt tærte.
Servér den nybagte grøntsagstærte med en salat - prøv en frisk gulerodssalat - og et stykke ristet rugbrød eller grovbrød til. Har du god tid, så lav selv grovflutes til tærten. Find opskriften her i GoCook.
Du skal bruge
Ingredienser
Tærtedej:
- 3 spsk. olie
- 4 spsk. vand
- 60 g. fuldkornshvedemel
- 150 g. hvedemel
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 1 spsk. smør eller olie til at smøre tærtefadet
Fyld:
- 250 g. broccoli
- 4 gulerødder
- ½ tsk. salt
- 4 æg
- 150 g. hytteost
- 1 knivspids peber
- 100 g. revet ost
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 køkkenvægt
- 2 mellem skåle
- 1 kop
- 1 tærtefad
- 1 kagerulle
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 røreske
- 1 gaffel
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Tærtedej: Kom olie, vand, fuldkornsmel, hvedemel og salt i en skål, og bland det sammen.
- Slå ægget ud i en kop, og kom ægget ned i skålen. Vask hænder. Saml tærtedejen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Smør et tærtefad med smør. Tærtefadet skal være cirka 24 centimeter i diameter.
- Drys lidt mel på køkkenbordet. Læg dejen på bordet, og rul den ud med en kagerulle.
- Læg dejen i tærtefadet, og tryk dejen godt ud langs kanterne.
- Fyld: Skyl broccoli, og del den i små buketter. Skær stokken i små tern.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- Kom vand og salt i en gryde. Bring vandet i kog.
- Kom broccoli og gulerødder ned i gryden, og kog dem i cirka 5 minutter.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld broccoli og gulerødder ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Kom broccoli og gulerødder i en skål.
- Slå et æg ud i en kop, og kom ægget i skålen med broccoli og gluerødder. Fortsæt sådan med alle æggene. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom hytteost, salt og peber i skålen, og rør det sammen.
- Fordel tærtefyldet i tærten.
- Sæt tærten i ovnen, og bag den cirka 50 minutter, til fyldet er fast, og tærtedejen er gylden. Drys revet ost over tærten, når den har bagt i cirka 30 minutter.
- Lad tærten køle lidt af på en bagerist, før du serverer den. Servér med en frisk salat og grovbrød til. Velbekomme!
-