Grøntsagstærte

Grøntsagstærte

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Grøntsagstærte er super lækkert, og det er en god måde at få brugt rester af grøntsager i køleskabet. Du kan følge opskriften, eller bruge de grøntsager, du lige har - det er så lækkert med nybagt tærte.

        Servér den nybagte grøntsagstærte med en salat - prøv en frisk gulerodssalat - og et stykke ristet rugbrød eller grovbrød til. Har du god tid, så lav selv grovflutes til tærten. Find opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1892 kJ / 451 kcal
        • Protein: 25 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 33 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        • 3 spsk. olie
        • 4 spsk. vand
        • 60 g. fuldkornshvedemel
        • 150 g. hvedemel
        • 1 æg
        • 1 knivspids salt
        • 1 spsk. smør eller olie til at smøre tærtefadet
        • 250 g. broccoli
        • 4 gulerødder
        • ½ tsk. salt
        • 4 æg
        • 150 g. hytteost
        • 1 knivspids peber
        • 100 g. revet ost
      • Trin 3 af 19

        Tærtedej: Kom olie, vand, fuldkornsmel, hvedemel og salt i en skål, og bland det sammen.

        • 3 spsk. olie
        • 4 spsk. vand
        • 60 g. fuldkornshvedemel
        • 150 g. hvedemel
        • 1 knivspidssalt
      • Trin 4 af 19

        Slå ægget ud i en kop, og kom ægget ned i skålen. Vask hænder. Saml tærtedejen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 1 æg
      • Trin 5 af 19

        Smør et tærtefad med smør. Tærtefadet skal være cirka 24 centimeter i diameter.

        • 1 spsk. smør eller olie
      • Trin 6 af 19

        Drys lidt mel på køkkenbordet. Læg dejen på bordet, og rul den ud med en kagerulle.

      • Trin 7 af 19

        Læg dejen i tærtefadet, og tryk dejen godt ud langs kanterne.

      • Trin 8 af 19

        Fyld: Skyl broccoli, og del den i små buketter. Skær stokken i små tern.

        • 250 g. broccoli 
      • Trin 9 af 19

        Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

        • 4 gulerødder
      • Trin 10 af 19

        Kom vand og salt i en gryde. Bring vandet i kog.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 11 af 19

        Kom broccoli og gulerødder ned i gryden, og kog dem i cirka 5 minutter.

      • Trin 12 af 19

        Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld broccoli og gulerødder ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

      • Trin 13 af 19

        Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

      • Trin 14 af 19

        Kom broccoli og gulerødder i en skål.

      • Trin 15 af 19

        Slå et æg ud i en kop, og kom ægget i skålen med broccoli og gluerødder. Fortsæt sådan med alle æggene. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 4 æg
      • Trin 16 af 19

        Kom hytteost, salt og peber i skålen, og rør det sammen.

        • 150 g. hytteost
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 17 af 19

        Fordel tærtefyldet i tærten.

      • Trin 18 af 19

        Sæt tærten i ovnen, og bag den cirka 50 minutter, til fyldet er fast, og tærtedejen er gylden. Drys revet ost over tærten, når den har bagt i cirka 30 minutter.

        • 100 g. revet ost
      • Trin 19 af 19

        Lad tærten køle lidt af på en bagerist, før du serverer den. Servér med en frisk salat og grovbrød til. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Grøntsagstærte er super lækkert, og det er en god måde at få brugt rester af grøntsager i køleskabet. Du kan følge opskriften, eller bruge de grøntsager, du lige har - det er så lækkert med nybagt tærte.

        Servér den nybagte grøntsagstærte med en salat - prøv en frisk gulerodssalat - og et stykke ristet rugbrød eller grovbrød til. Har du god tid, så lav selv grovflutes til tærten. Find opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Tærtedej:

          • 3 spsk. olie
          • 4 spsk. vand 
          • 60 g. fuldkornshvedemel
          • 150 g. hvedemel
          • 1 æg
          • 1 knivspids salt
          • 1 spsk. smør eller olie til at smøre tærtefadet

          Fyld:

          • 250 g. broccoli
          • 4 gulerødder
          • ½ tsk. salt
          • 4 æg
          • 150 g. hytteost
          • 1 knivspids peber
          • 100 g. revet ost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 2 mellem skåle
          • 1 kop
          • 1 tærtefad
          • 1 kagerulle
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille gryde
          • 1 dørslag
          • 1 røreske
          • 1 gaffel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tærtedej: Kom olie, vand, fuldkornsmel, hvedemel og salt i en skål, og bland det sammen.
          4. Slå ægget ud i en kop, og kom ægget ned i skålen. Vask hænder. Saml tærtedejen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          5. Smør et tærtefad med smør. Tærtefadet skal være cirka 24 centimeter i diameter.
          6. Drys lidt mel på køkkenbordet. Læg dejen på bordet, og rul den ud med en kagerulle.
          7. Læg dejen i tærtefadet, og tryk dejen godt ud langs kanterne.
          8. Fyld: Skyl broccoli, og del den i små buketter. Skær stokken i små tern.
          9. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
          10. Kom vand og salt i en gryde. Bring vandet i kog.
          11. Kom broccoli og gulerødder ned i gryden, og kog dem i cirka 5 minutter.
          12. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld broccoli og gulerødder ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
          13. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
          14. Kom broccoli og gulerødder i en skål.
          15. Slå et æg ud i en kop, og kom ægget i skålen med broccoli og gluerødder. Fortsæt sådan med alle æggene. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          16. Kom hytteost, salt og peber i skålen, og rør det sammen.
          17. Fordel tærtefyldet i tærten.
          18. Sæt tærten i ovnen, og bag den cirka 50 minutter, til fyldet er fast, og tærtedejen er gylden. Drys revet ost over tærten, når den har bagt i cirka 30 minutter.
          19. Lad tærten køle lidt af på en bagerist, før du serverer den. Servér med en frisk salat og grovbrød til. Velbekomme!