Grøntsagstærte

Grøntsagstærte

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Grøntsagstærte er super lækkert, og det er en god måde at få brugt rester af grøntsager i køleskabet. Du kan følge opskriften, eller bruge de grøntsager, du lige har - det er så lækkert med nybagt tærte.

        Servér den nybagte grøntsagstærte med en salat - prøv en frisk gulerodssalat - og et stykke ristet rugbrød eller grovbrød til. Har du god tid, så lav selv grovflutes til tærten. Find opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1892 kJ / 451 kcal
        • Protein: 25 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 33 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        • 3 spsk. olie
        • 4 spsk. vand
        • 60 g. fuldkornshvedemel
        • 150 g. hvedemel
        • 1 æg
        • 1 knivspids salt
        • 1 spsk. smør eller olie til at smøre tærtefadet
        • 250 g. broccoli
        • 4 gulerødder
        • ½ tsk. salt
        • 4 æg
        • 150 g. hytteost
        • 1 knivspids peber
        • 100 g. revet ost
      • Trin 3 af 19

        Tærtedej: Kom olie, vand, fuldkornsmel, hvedemel og salt i en skål, og bland det sammen.

        • 3 spsk. olie
        • 4 spsk. vand
        • 60 g. fuldkornshvedemel
        • 150 g. hvedemel
        • 1 knivspidssalt
      • Trin 4 af 19

        Slå ægget ud i en kop, og kom ægget ned i skålen. Vask hænder. Saml tærtedejen med hænderne.

        • 1 æg
      • Trin 5 af 19

        Smør et tærtefad med smør. Tærtefadet skal være cirka 24 centimeter i diameter.

        • 1 spsk. smør eller olie
      • Trin 6 af 19

        Drys lidt mel på køkkenbordet. Læg dejen på bordet, og rul den ud med en kagerulle.

      • Trin 7 af 19

        Læg dejen i tærtefadet, og tryk dejen godt ud langs kanterne.

      • Trin 8 af 19

        Fyld: Skyl broccoli, og del den i små buketter. Skær stokken i små tern.

        • 250 g. broccoli 
      • Trin 9 af 19

        Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

        • 4 gulerødder
      • Trin 10 af 19

        Kom vand og salt i en gryde. Bring vandet i kog.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 11 af 19

        Kom broccoli og gulerødder ned i gryden, og kog dem i cirka 5 minutter.

      • Trin 12 af 19

        Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld broccoli og gulerødder ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

      • Trin 13 af 19

        Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

      • Trin 14 af 19

        Kom broccoli og gulerødder i en skål.

      • Trin 15 af 19

        Slå et æg ud i en kop, og kom ægget i skålen med broccoli og gluerødder. Fortsæt sådan med alle æggene. Vask hænder.

        • 4 æg
      • Trin 16 af 19

        Kom hytteost, salt og peber i skålen, og rør det sammen.

        • 150 g. hytteost
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 17 af 19

        Fordel tærtefyldet i tærten.

      • Trin 18 af 19

        Sæt tærten i ovnen, og bag den cirka 50 minutter, til fyldet er fast, og tærtedejen er gylden. Drys revet ost over tærten, når den har bagt i cirka 30 minutter.

        • 100 g. revet ost
      • Trin 19 af 19

        Lad tærten køle lidt af på en bagerist, før du serverer den. Servér med en frisk salat og grovbrød til. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Grøntsagstærte er super lækkert, og det er en god måde at få brugt rester af grøntsager i køleskabet. Du kan følge opskriften, eller bruge de grøntsager, du lige har - det er så lækkert med nybagt tærte.

        Servér den nybagte grøntsagstærte med en salat - prøv en frisk gulerodssalat - og et stykke ristet rugbrød eller grovbrød til. Har du god tid, så lav selv grovflutes til tærten. Find opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Tærtedej:

          • 3 spsk. olie
          • 4 spsk. vand 
          • 60 g. fuldkornshvedemel
          • 150 g. hvedemel
          • 1 æg
          • 1 knivspids salt
          • 1 spsk. smør eller olie til at smøre tærtefadet

          Fyld:

          • 250 g. broccoli
          • 4 gulerødder
          • ½ tsk. salt
          • 4 æg
          • 150 g. hytteost
          • 1 knivspids peber
          • 100 g. revet ost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 2 mellem skåle
          • 1 kop
          • 1 tærtefad
          • 1 kagerulle
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille gryde
          • 1 dørslag
          • 1 røreske
          • 1 gaffel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tærtedej: Kom olie, vand, fuldkornsmel, hvedemel og salt i en skål, og bland det sammen.
          4. Slå ægget ud i en kop, og kom ægget ned i skålen. Vask hænder. Saml tærtedejen med hænderne.
          5. Smør et tærtefad med smør. Tærtefadet skal være cirka 24 centimeter i diameter.
          6. Drys lidt mel på køkkenbordet. Læg dejen på bordet, og rul den ud med en kagerulle.
          7. Læg dejen i tærtefadet, og tryk dejen godt ud langs kanterne.
          8. Fyld: Skyl broccoli, og del den i små buketter. Skær stokken i små tern.
          9. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
          10. Kom vand og salt i en gryde. Bring vandet i kog.
          11. Kom broccoli og gulerødder ned i gryden, og kog dem i cirka 5 minutter.
          12. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld broccoli og gulerødder ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
          13. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
          14. Kom broccoli og gulerødder i en skål.
          15. Slå et æg ud i en kop, og kom ægget i skålen med broccoli og gluerødder. Fortsæt sådan med alle æggene. Vask hænder.
          16. Kom hytteost, salt og peber i skålen, og rør det sammen.
          17. Fordel tærtefyldet i tærten.
          18. Sæt tærten i ovnen, og bag den cirka 50 minutter, til fyldet er fast, og tærtedejen er gylden. Drys revet ost over tærten, når den har bagt i cirka 30 minutter.
          19. Lad tærten køle lidt af på en bagerist, før du serverer den. Servér med en frisk salat og grovbrød til. Velbekomme!