Grøntsagspakker

Grøntsagspakker

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Det er ikke helt ligesom juleaften, når du sætter tænderne i disse lækre grøntsagspakker, men næsten! Pakkerne gemmer på en smagsbombe, som endda også smager godt kold. Så de er perfekte til madpakken ;)

        Opskriften giver cirka 15 grøntsagspakker.

    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Grøntsagspakker:

        • 300 g. hvedemel
        • 1 tsk. olie
        • 1 tsk. groft salt
        • 1 dl. vand

        Fyld:

        • 200 g. kartofler
        • 100 g. gulerødder
        • 150 g. persillerod
        • 1 spsk. olie
        • 1 spsk. stærk karry
        • 100 g. frosne ærter, optøede
        • 2 tsk. groft salt
        • 1 æg til pensling

        Yoghurtdip:

        • 4 dl. yoghurt naturel
        • 4 fed hvidløg
        • 2 dl. bredbladet persille
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 17

        Tag en store skål. Kom hvedemel, olie, salt og vand i skålen. Ælt det sammen med en røremaskine eller en røreske.

        • 300 g. hvedemel
        • 1 tsk. olie
        • 1 tsk. groft salt
        • 1 dl. vand
      • Trin 4 af 17

        Læg husholdningsfilm over skålen, og lad den hæve et lunt sted i 1 time.

      • Trin 5 af 17

        Skræl kartoflerne, og kom dem i gryden. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og kog kartoflerne i 10 minutter.

        • 200 g. kartofler 
      • Trin 6 af 17

        Skræl gulerødder og persillerødder. Skær roden af dem, og kog dem sammen med kartoflerne i 10 minutter.

        • 100 g. gulerødder
        • 150 g. persillerod

         

      • Trin 7 af 17

        Hæld vandet fra kartofler og grøntsager. Skær kartofler, gulerødder og persillerod i mindre stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Brug samme metode til de andre grøntsager.

      • Trin 8 af 17

        Tag en skål. Kom kartofler, gulerødder og persillerødder i skålen. Tilsæt olie, karry, ærter og salt. Rør rundt.

        • 1 spsk. olie
        • 1 spsk. stærk karry
        • 100 g. frosne ærter, optøede
        • 2 tsk. groft salt
      • Trin 9 af 17

        Kom bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 225 grader. 

      • Trin 10 af 17

        Tag en kagerulle. Del dejen i 15 stykker, og rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 20 centimeter i diameter.

      • Trin 11 af 17

        Tag en spiseske. Læg en skefuld grøntsagsfyld på hvert stykke dej.

      • Trin 12 af 17

        Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensel kanten på en dej-cirkel med æg, så ægget virker som lim. Fold dejen hen over fyldet, så det danner en halvmåne. Tryk kanterne sammen med en gaffel, og læg grøntsags-pakkken på bagepladen. Gør det samme for alle grøntsags-pakkerne.

        • 1 æg
      • Trin 13 af 17

        Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag pakkerne i 15 minutter, til de er gyldne.

      • Trin 14 af 17

        Tag en lille skål. Pres hvidløget, og kom det op i skålen. Hæld yoghurt i skålen, og rør det sammen.

        • 4 fed hvidløg
        • 4 dl. yoghurt

         

      • Trin 15 af 17

        Tag en skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint, og kom den i dippen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 2 dl. bredbladet persille

         

      • Trin 16 af 17

        Smag dippen til med salt og peber. Lad dippen stå på køl i 30 minutter, så får den mere smag. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber

         

      • Trin 17 af 17

        Spis grøntsagspakkerne varme eller kolde sammen med yoghurtdippen. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det er ikke helt ligesom juleaften, når du sætter tænderne i disse lækre grøntsagspakker, men næsten! Pakkerne gemmer på en smagsbombe, som endda også smager godt kold. Så de er perfekte til madpakken ;)

        Opskriften giver cirka 15 grøntsagspakker.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Grøntsagspakker:

          • 300 g. hvedemel
          • 1 tsk. olie
          • 1 tsk. groft salt
          • 1 dl. vand

          Fyld:

          • 200 g. kartofler
          • 100 g. gulerødder
          • 150 g. persillerod
          • 1 spsk. olie
          • 1 spsk. stærk karry
          • 100 g. frosne ærter, optøede
          • 2 tsk. groft salt
          • 1 æg til pensling

          Yoghurtdip:

          • 4 dl. yoghurt naturel
          • 2 dl. hvidløg
          • 2 dl. bredbladet persille
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 2 måleskeer
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 gaffel
          • 2 mellem skåle
          • 1 lille skål
          • 1 bageplade
          • 1 bagepensel
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • Bagepapir
          • Husholdningsfilm
          • 1 kagerulle
          • 1 røremaskine
          • 1 røreske
          • 1 kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag en store skål. Kom hvedemel, olie, salt og vand i skålen. Ælt det sammen med en røremaskine eller en røreske.
          4. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
          5. Skræl kartoflerne, og kom dem i gryden. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og kog kartoflerne i 10 minutter.
          6. Skræl gulerødder og persillerødder. Skær roden af dem, og kog dem sammen med kartoflerne i 10 minutter.
          7. Hæld vandet fra kartofler og grøntsager. Skær kartofler, gulerødder og persillerod i mindre stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Brug samme metode til de andre grøntsager.
          8. Tag en skål. Kom kartofler, gulerødder og persillerødder i skålen. Tilsæt olie, karry, ærter og salt. Rør rundt.
          9. Kom bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 225 grader. 
          10. Tag en kagerulle. Del dejen i 15 stykker, og rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 20 centimeter i diameter.
          11. Tag en spiseske. Læg en skefuld grøntsagsfyld på hvert stykke dej.
          12. Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensel kanten på en dej-cirkel med æg, så ægget virker som lim. Fold dejen hen over fyldet, så det danner en halvmåne. Tryk kanterne sammen med en gaffel, og læg grøntsags-pakkken på bagepladen. Gør det samme for alle grøntsags-pakkerne.
          13. Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag pakkerne i 15 minutter, til de er gyldne.
          14. Tag en lille skål. Pres hvidløget, og kom det op i skålen. Hæld yoghurt i skålen, og rør det sammen.
          15. Tag en skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint, og kom den i dippen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          16. Smag dippen til med salt og peber. Lad dippen stå på køl i 30 minutter, så får den mere smag. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          17. Spis grøntsagspakkerne varme eller kolde sammen med yoghurtdippen. Velbekomme!