Grøntsagspakker
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Det er ikke helt ligesom juleaften, når du sætter tænderne i disse lækre grøntsagspakker, men næsten! Pakkerne gemmer på en smagsbombe, som endda også smager godt kold. Så de er perfekte til madpakken ;)
Opskriften giver cirka 15 grøntsagspakker.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 300 g. hvedemel
- 1 tsk. olie
- 1 tsk. groft salt
- 1 dl. vand
Fyld
- 200 g. kartofler
- 100 g. gulerødder
- 150 g. persillerod
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. stærk karry
- 100 g. frosne ærter, optøede
- 2 tsk. groft salt
- 1 æg til pensling
Yoghurtdip
- 4 dl. yoghurt naturel
- 4 fed hvidløg
- 2 dl. bredbladet persille
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 2 måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 gaffel
- 2 mellem skåle
- 1 lille skål
- 1 bageplade
- 1 bagepensel
- 1 hvidløgspresser
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- Bagepapir
- Husholdningsfilm
- 1 kagerulle
- 1 røremaskine
- 1 røreske
- 1 kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
Grøntsagspakker:
- 300 g. hvedemel
- 1 tsk. olie
- 1 tsk. groft salt
- 1 dl. vand
Fyld:
- 200 g. kartofler
- 100 g. gulerødder
- 150 g. persillerod
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. stærk karry
- 100 g. frosne ærter, optøede
- 2 tsk. groft salt
- 1 æg til pensling
Yoghurtdip:
- 4 dl. yoghurt naturel
- 4 fed hvidløg
- 2 dl. bredbladet persille
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 17
Tag en store skål. Kom hvedemel, olie, salt og vand i skålen. Ælt det sammen med en røremaskine eller en røreske.
- 300 g. hvedemel
- 1 tsk. olie
- 1 tsk. groft salt
- 1 dl. vand
- Trin 4 af 17
Læg husholdningsfilm over skålen, og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
- Trin 5 af 17
Skræl kartoflerne, og kom dem i gryden. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og kog kartoflerne i 10 minutter.
- 200 g. kartofler
- Trin 6 af 17
Skræl gulerødder og persillerødder. Skær roden af dem, og kog dem sammen med kartoflerne i 10 minutter.
- 100 g. gulerødder
- 150 g. persillerod
- Trin 7 af 17
Hæld vandet fra kartofler og grøntsager. Skær kartofler, gulerødder og persillerod i mindre stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Brug samme metode til de andre grøntsager.
- Trin 8 af 17
Tag en skål. Kom kartofler, gulerødder og persillerødder i skålen. Tilsæt olie, karry, ærter og salt. Rør rundt.
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. stærk karry
- 100 g. frosne ærter, optøede
- 2 tsk. groft salt
- Trin 9 af 17
Kom bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 225 grader.
- Trin 10 af 17
Tag en kagerulle. Del dejen i 15 stykker, og rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 20 centimeter i diameter.
- Trin 11 af 17
Tag en spiseske. Læg en skefuld grøntsagsfyld på hvert stykke dej.
- Trin 12 af 17
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensel kanten på en dej-cirkel med æg, så ægget virker som lim. Fold dejen hen over fyldet, så det danner en halvmåne. Tryk kanterne sammen med en gaffel, og læg grøntsags-pakkken på bagepladen. Gør det samme for alle grøntsags-pakkerne.
- 1 æg
- Trin 13 af 17
Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag pakkerne i 15 minutter, til de er gyldne.
- Trin 14 af 17
Tag en lille skål. Pres hvidløget, og kom det op i skålen. Hæld yoghurt i skålen, og rør det sammen.
- 4 fed hvidløg
- 4 dl. yoghurt
- Trin 15 af 17
Tag en skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint, og kom den i dippen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 2 dl. bredbladet persille
- Trin 16 af 17
Smag dippen til med salt og peber. Lad dippen stå på køl i 30 minutter, så får den mere smag. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 17 af 17
Spis grøntsagspakkerne varme eller kolde sammen med yoghurtdippen. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Det er ikke helt ligesom juleaften, når du sætter tænderne i disse lækre grøntsagspakker, men næsten! Pakkerne gemmer på en smagsbombe, som endda også smager godt kold. Så de er perfekte til madpakken ;)
Opskriften giver cirka 15 grøntsagspakker.
Du skal bruge
Ingredienser
Grøntsagspakker:
- 300 g. hvedemel
- 1 tsk. olie
- 1 tsk. groft salt
- 1 dl. vand
Fyld:
- 200 g. kartofler
- 100 g. gulerødder
- 150 g. persillerod
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. stærk karry
- 100 g. frosne ærter, optøede
- 2 tsk. groft salt
- 1 æg til pensling
Yoghurtdip:
- 4 dl. yoghurt naturel
- 2 dl. hvidløg
- 2 dl. bredbladet persille
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 2 måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 gaffel
- 2 mellem skåle
- 1 lille skål
- 1 bageplade
- 1 bagepensel
- 1 hvidløgspresser
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- Bagepapir
- Husholdningsfilm
- 1 kagerulle
- 1 røremaskine
- 1 røreske
- 1 kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag en store skål. Kom hvedemel, olie, salt og vand i skålen. Ælt det sammen med en røremaskine eller en røreske.
- Læg husholdningsfilm over skålen, og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
- Skræl kartoflerne, og kom dem i gryden. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og kog kartoflerne i 10 minutter.
- Skræl gulerødder og persillerødder. Skær roden af dem, og kog dem sammen med kartoflerne i 10 minutter.
- Hæld vandet fra kartofler og grøntsager. Skær kartofler, gulerødder og persillerod i mindre stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Brug samme metode til de andre grøntsager.
- Tag en skål. Kom kartofler, gulerødder og persillerødder i skålen. Tilsæt olie, karry, ærter og salt. Rør rundt.
- Kom bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 225 grader.
- Tag en kagerulle. Del dejen i 15 stykker, og rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 20 centimeter i diameter.
- Tag en spiseske. Læg en skefuld grøntsagsfyld på hvert stykke dej.
- Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensel kanten på en dej-cirkel med æg, så ægget virker som lim. Fold dejen hen over fyldet, så det danner en halvmåne. Tryk kanterne sammen med en gaffel, og læg grøntsags-pakkken på bagepladen. Gør det samme for alle grøntsags-pakkerne.
- Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag pakkerne i 15 minutter, til de er gyldne.
- Tag en lille skål. Pres hvidløget, og kom det op i skålen. Hæld yoghurt i skålen, og rør det sammen.
- Tag en skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint, og kom den i dippen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Smag dippen til med salt og peber. Lad dippen stå på køl i 30 minutter, så får den mere smag. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Spis grøntsagspakkerne varme eller kolde sammen med yoghurtdippen. Velbekomme!
-