Grøntsagsgratin

Grøntsagsgratin

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Grøntsagsgratin er det bedste i verden, hvis den er lavet ordentligt. Her er en opskrift, der kan hjælpe dig godt på vej. De varme grøntsager er gemt under en sprød kappe af æggemasse og ost. Server retten rygende varm med rugbrød til.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2368 kJ / 564 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 40 %
        • Fedt: 37 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. broccoli
        • 150 g. gulerødder
        • ½ l vand
        • ½ tsk. salt
        • 15 g. smør
        • 30 g. hvedemel
        • 1 dl. grøntsagsvand
        • 1 dl. mælk
        • 50 g. ost
        • 3 æg
        • ¾ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ¼ tsk friskrevet muskatnød
        • 1 ½ spsk. rasp
        • 10 g. smør
        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 3 af 20

        Smør et ovnfast fad med smør, og drys med rasp.

        • 10 g. smør
        • 1 ½ spsk. rasp

         

      • Trin 4 af 20

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 5 af 20

        Skyl broccolien, og del den i buketter.

        • 200 g. broccoli

         

      • Trin 6 af 20

        Vask, og skræl gulerødderne. Skær den grove ende væk, og skær gulerødderne i skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

        • 150 g. gulerødder

         

      • Trin 7 af 20

        Kom vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.

        • ½ tsk. salt
        • ½ l vand

         

         

      • Trin 8 af 20

        Kom broccoli og gulerødder i gryden, og kog dem i 4 minutter.

      • Trin 9 af 20

        Stil et dørslag over en skål. Hæld gulerødder, broccoli og grøntsagsvandet i dørslaget. Gen grøntsagsvandet. Lad gulerødder og broccoli dryppe af.

      • Trin 10 af 20

        Tag en lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

        • 15 g. smør

         

      • Trin 11 af 20

        Kom melet i gryden, og rør med et piskeris. Derefter tilsætter du ¼ dl af grøntsagsvandet, mens du rører med piskeriset. Rør, indtil opbagningen er blank og fast. Tilsæt resten af grøntsagsvandet til opbagningen, mens du rører med piskeriset hele tiden.

        • 30 g. hvedemel
        • 1 dl grøntsagsvand

         

      • Trin 12 af 20

        Tilsæt mælken lidt efter lidt, og rør. Kog opbagningen, indtil den er blank og glat.

        • 1 dl. mælk

         

      • Trin 13 af 20

        Tag et rivejern. Riv ost og muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom ost, muskatnød, salt og peber i gryden. Rør, indtil osten er smeltet. Lad opbagningen køle af.

        • 50 g. ost
        • ¾ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ¼ tsk. friskrevet muskatnød

         

         

      • Trin 14 af 20

        Del æggene. Kom æggeblommerne i en lille skål og æggehviderne i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler et æg i æggeblommer og æggehvider.

        • 3 æg

         

      • Trin 15 af 20

        Vend forsigtigt æggeblommerne ned i opbagningen en ad gangen. Rør rundt efter hver æggeblomme der kommer i.

         

         

      • Trin 16 af 20

        Tag el elpisker. Pisk æggehviderne stive. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.

         

         

      • Trin 17 af 20

        Kom broccoli og gulerødder i opbagningen. Bland forsigtigt.

      • Trin 18 af 20

        Vend æggehviderne forsigtigt ned i opbagningen med en dejskraber. Hæld gratinmassen over i et ovnfast fad.

      • Trin 19 af 20

        Drys 1 ½ spiseske rasp over gratinen. Sæt gratinen i ovnen, og bag den i 45 minutter, indtil den er gennembagt.

        • 1 ½ spsk. rasp

         

         

      • Trin 20 af 20

        Mærk med en kødnål, om gratinen er gennembagt. Server gratinen med det samme, fordi den hurtigt kan falde sammen. Gratin falder altid lidt sammen, men smager godt alligevel. Server med 2 skiver lækkert rugbrød til. Velbekomme!

        • 2 skiver rugbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Grøntsagsgratin er det bedste i verden, hvis den er lavet ordentligt. Her er en opskrift, der kan hjælpe dig godt på vej. De varme grøntsager er gemt under en sprød kappe af æggemasse og ost. Server retten rygende varm med rugbrød til.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. broccoli
          • 150 g. gulerødder
          • ½ l vand
          • ½ tsk. salt

          Opbagning:

          • 15 g. smør
          • 30 g. hvedemel
          • 1 dl. grøntsagsvand
          • 1 dl. mælk
          • 50 g. ost
          • 3 æg
          • ¾ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • ¼ tsk friskrevet muskatnød
          • 1½ spsk rasp

          Til formen/det ovnfaste fad:

          • 10 g. smør
          • 1 ½ spsk. rasp

          Tilbehør:

          • 2 skiver rugbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 ovnfast fad
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 dørslag
          • 2 store skåle
          • 1 mellem gryde
          • 1 piskeris
          • 1 rivejern
          • 1 grydeske
          • 1 lille skål
          • 1 håndmixer
          • 1 dejskarber
          • 1 kødnål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Smør et ovnfast fad med smør, og drys med rasp.
          4. Tænd ovnen på 175 grader.
          5. Skyl broccolien, og del den i buketter.
          6. Vask, og skræl gulerødderne. Skær den grove ende væk, og skær gulerødderne i skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
          7. Kom vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
          8. Kom broccoli og gulerødder i gryden, og kog dem i 4 minutter.
          9. Stil et dørslag over en skål. Hæld gulerødder, broccoli og grøntsagsvandet i dørslaget. Gen grøntsagsvandet. Lad gulerødder og broccoli dryppe af.
          10. Tag en lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
          11. Kom melet i gryden, og rør med et piskeris. Derefter tilsætter du ¼ dl af grøntsagsvandet, mens du rører med piskeriset. Rør, indtil opbagningen er blank og fast. Tilsæt resten af grøntsagsvandet til opbagningen, mens du rører med piskeriset hele tiden.
          12. Tilsæt mælken lidt efter lidt, og rør. Kog opbagningen, indtil den er blank og glat.
          13. Tag et rivejern. Riv ost og muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom ost, muskatnød, salt og peber i gryden. Rør, indtil osten er smeltet. Lad opbagningen køle af.
          14. Del æggene. Kom æggeblommerne i en lille skål og æggehviderne i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler et æg i æggeblommer og æggehvider.
          15. Vend forsigtigt æggeblommerne ned i opbagningen en ad gangen. Rør rundt efter hver æggeblomme der kommer i.
          16. Tag el elpisker. Pisk æggehviderne stive. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
          17. Kom broccoli og gulerødder i opbagningen. Bland forsigtigt.
          18. Vend æggehviderne forsigtigt ned i opbagningen med en dejskraber. Hæld gratinmassen over i et ovnfast fad.
          19. Drys 1 ½ spiseske rasp over gratinen. Sæt gratinen i ovnen, og bag den i 45 minutter, indtil den er gennembagt.
          20. Mærk med en kødnål, om gratinen er gennembagt. Server gratinen med det samme, fordi den hurtigt kan falde sammen. Gratin falder altid lidt sammen, men smager godt alligevel. Server med 2 skiver lækkert rugbrød til. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Grøntsagsgratin er det bedste i verden, hvis den er lavet ordentligt. Her er en opskrift, der kan hjælpe dig godt på vej. De varme grøntsager er gemt under en sprød kappe af æggemasse og ost. Server retten rygende varm med rugbrød til. Velbekomme!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2368 kJ / 564 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 40 %
            • Fedt: 37 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 20

            Mål alle ingredienserne af.

            • 400 g. broccoli
            • 300 g. gulerødder
            • 1 l vand
            • 1 tsk. salt
            • 30 g. smør
            • 60 g. hvedemel
            • 2 dl. grøntsagsvand
            • 2 dl. mælk
            • 100 g. ost
            • 6 æg
            • 1 ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • ½ tsk. friskrevet muskatnød
            • 3 spsk. rasp
            • 10 g. smør
            • 3 spsk. rasp
            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 3 af 20

            Smør et ovnfast fad med smør, og drys med rasp.

            • 10 g. smør
            • 3 spsk. rasp

             

          • Trin 4 af 20

            Tænd ovnen på 175 grader.

          • Trin 5 af 20

            Skyl broccolien, og del den i buketter.

            • 400 g. broccoli

             

          • Trin 6 af 20

            Vask, og skræl gulerødderne. Skær den grove ende væk, og skær gulerødderne i skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

            • 300 g. gulerødder

             

          • Trin 7 af 20

            Kom vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.

            • 1 tsk. salt
            • 1 l vand

             

             

          • Trin 8 af 20

            Kom broccoli og gulerødder i gryden, og kog dem i 4 minutter.

          • Trin 9 af 20

            Stil et dørslag over en skål. Hæld gulerødder, broccoli og grøntsagsvandet i dørslaget. Gen grøntsagsvandet. Lad gulerødder og broccoli dryppe af.

          • Trin 10 af 20

            Tag en lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

            • 30 g. smør

             

          • Trin 11 af 20

            Kom melet i gryden, og rør med et piskeris. Derefter tilsætter du ¼ dl af grøntsagsvandet, mens du rører med piskeriset. Rør, indtil opbagningen er blank og fast. Tilsæt resten af grøntsagsvandet til opbagningen, mens du rører med piskeriset hele tiden.

            • 60 g. hvedemel
            • 2 dl grøntsagsvand

             

          • Trin 12 af 20

            Tilsæt mælken lidt efter lidt, og rør. Kog opbagningen, indtil den er blank og glat.

            • 2 dl. mælk

             

          • Trin 13 af 20

            Tag et rivejern. Riv ost og muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom ost, muskatnød, salt og peber i gryden. Rør, indtil osten er smeltet. Lad opbagningen køle af.

            • 100 g. ost
            • 1 ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • ½ tsk. friskrevet muskatnød

             

             

          • Trin 14 af 20

            Del æggene. Kom æggeblommerne i en lille skål og æggehviderne i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler et æg i æggeblommer og æggehvider.

            • 6 æg

             

          • Trin 15 af 20

            Vend forsigtigt æggeblommerne ned i opbagningen en ad gangen. Rør rundt efter hver æggeblomme der kommer i.

             

             

          • Trin 16 af 20

            Tag el elpisker. Pisk æggehviderne stive. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.

             

             

          • Trin 17 af 20

            Kom broccoli og gulerødder i opbagningen. Bland forsigtigt.

          • Trin 18 af 20

            Vend æggehviderne forsigtigt ned i opbagningen med en dejskraber. Hæld gratinmassen over i et ovnfast fad.

          • Trin 19 af 20

            Drys 3 spiseskeer rasp over gratinen. Sæt gratinen i ovnen, og bag den i 45 minutter, indtil den er gennembagt.

            • 3 spsk. rasp

             

             

          • Trin 20 af 20

            Mærk med en kødnål, om gratinen er gennembagt. Server gratinen med det samme, fordi den hurtigt kan falde sammen. Gratin falder altid lidt sammen, men smager godt alligevel. Server med 4 skiver lækkert rugbrød til. Velbekomme!

            • 4 skiver rugbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Grøntsagsgratin er det bedste i verden, hvis den er lavet ordentligt. Her er en opskrift, der kan hjælpe dig godt på vej. De varme grøntsager er gemt under en sprød kappe af æggemasse og ost. Server retten rygende varm med rugbrød til. Velbekomme!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 400 g. broccoli
              • 300 g. gulerødder
              • 1 l vand
              • 1 tsk. salt

              Opbagning:

              • 30 g. smør
              • 60 g. hvedemel
              • 2 dl. grøntsagsvand
              • 2 dl. mælk
              • 100 g. ost
              • 6 æg
              • 1 ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • ½ tsk. friskrevet muskatnød
              • 3 spsk. rasp

              Til formen/det ovnfaste fad:

              • 10 g. smør
              • 3 spsk. rasp

              Tilbehør:

              • 4 skiver rugbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 ovnfast fad
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 dørslag
              • 2 store skåle
              • 1 mellem gryde
              • 1 piskeris
              • 1 rivejern
              • 1 grydeske
              • 1 lille skål
              • 1 håndmixer
              • 1 dejskarber
              • 1 kødnål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Smør et ovnfast fad med smør, og drys med rasp.
              4. Tænd ovnen på 175 grader.
              5. Skyl broccolien, og del den i buketter.
              6. Vask, og skræl gulerødderne. Skær den grove ende væk, og skær gulerødderne i skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
              7. Kom vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
              8. Kom broccoli og gulerødder i gryden, og kog dem i 4 minutter.
              9. Stil et dørslag over en skål. Hæld gulerødder, broccoli og grøntsagsvandet i dørslaget. Gen grøntsagsvandet. Lad gulerødder og broccoli dryppe af.
              10. Tag en lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
              11. Kom melet i gryden, og rør med et piskeris. Derefter tilsætter du ¼ dl af grøntsagsvandet, mens du rører med piskeriset. Rør, indtil opbagningen er blank og fast. Tilsæt resten af grøntsagsvandet til opbagningen, mens du rører med piskeriset hele tiden.
              12. Tilsæt mælken lidt efter lidt, og rør. Kog opbagningen, indtil den er blank og glat.
              13. Tag et rivejern. Riv ost og muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom ost, muskatnød, salt og peber i gryden. Rør, indtil osten er smeltet. Lad opbagningen køle af.
              14. Del æggene. Kom æggeblommerne i en lille skål og æggehviderne i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler et æg i æggeblommer og æggehvider.
              15. Vend forsigtigt æggeblommerne ned i opbagningen en ad gangen. Rør rundt efter hver æggeblomme der kommer i.
              16. Tag el elpisker. Pisk æggehviderne stive. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
              17. Kom broccoli og gulerødder i opbagningen. Bland forsigtigt.
              18. Vend æggehviderne forsigtigt ned i opbagningen med en dejskraber. Hæld gratinmassen over i et ovnfast fad.
              19. Drys 3 spiseskeer rasp over gratinen. Sæt gratinen i ovnen, og bag den i 45 minutter, indtil den er gennembagt.
              20. Mærk med en kødnål, om gratinen er gennembagt. Server gratinen med det samme, fordi den hurtigt kan falde sammen. Gratin falder altid lidt sammen, men smager godt alligevel. Server med 4 skiver lækkert rugbrød til. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Grøntsagsgratin er det bedste i verden, hvis den er lavet ordentligt. Her er en opskrift, der kan hjælpe dig godt på vej. De varme grøntsager er gemt under en sprød kappe af æggemasse og ost. Server retten rygende varm med rugbrød til.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2368 kJ / 564 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 40 %
                • Fedt: 37 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 20

                Mål alle ingredienserne af.

                • 600 g. broccoli
                • 450 g. gulerødder
                • 1 ½ l vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 45 g. smør
                • 90 g. hvedemel
                • 3 dl. grøntsagsvand
                • 3 dl. mælk
                • 150 g. ost
                • 9 æg
                • 2 tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • ¾ tsk. friskrevet muskatnød
                • 4 ½ spsk. rasp
                • 15 g. smør
                • 4 ½ spsk. rasp
                • 6 skiver rugbrød
              • Trin 3 af 20

                Smør et ovnfast fad med smør, og drys med rasp.

                • 15 g. smør
                • 4 ½ spsk. rasp

                 

              • Trin 4 af 20

                Tænd ovnen på 175 grader.

              • Trin 5 af 20

                Skyl broccolien, og del den i buketter.

                • 600 g. broccoli

                 

              • Trin 6 af 20

                Vask, og skræl gulerødderne. Skær den grove ende væk, og skær gulerødderne i skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

                • 450 g. gulerødder

                 

              • Trin 7 af 20

                Kom vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ l vand

                 

                 

              • Trin 8 af 20

                Kom broccoli og gulerødder i gryden, og kog dem i 4 minutter.

              • Trin 9 af 20

                Stil et dørslag over en skål. Hæld gulerødder, broccoli og grøntsagsvandet i dørslaget. Gen grøntsagsvandet. Lad gulerødder og broccoli dryppe af.

              • Trin 10 af 20

                Tag en lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 45 g. smør

                 

              • Trin 11 af 20

                Kom melet i gryden, og rør med et piskeris. Derefter tilsætter du ¼ dl af grøntsagsvandet, mens du rører med piskeriset. Rør, indtil opbagningen er blank og fast. Tilsæt resten af grøntsagsvandet til opbagningen, mens du rører med piskeriset hele tiden.

                • 90 g. hvedemel
                • 3 dl grøntsagsvand

                 

              • Trin 12 af 20

                Tilsæt mælken lidt efter lidt, og rør. Kog opbagningen, indtil den er blank og glat.

                • 3 dl. mælk

                 

              • Trin 13 af 20

                Tag et rivejern. Riv ost og muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom ost, muskatnød, salt og peber i gryden. Rør, indtil osten er smeltet. Lad opbagningen køle af.

                • 150 g. ost
                • 2 tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • ¾ tsk. friskrevet muskatnød

                 

                 

              • Trin 14 af 20

                Del æggene. Kom æggeblommerne i en lille skål og æggehviderne i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler et æg i æggeblommer og æggehvider.

                • 9 æg

                 

              • Trin 15 af 20

                Vend forsigtigt æggeblommerne ned i opbagningen en ad gangen. Rør rundt efter hver æggeblomme der kommer i.

                 

                 

              • Trin 16 af 20

                Tag el elpisker. Pisk æggehviderne stive. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.

                 

                 

              • Trin 17 af 20

                Kom broccoli og gulerødder i opbagningen. Bland forsigtigt.

              • Trin 18 af 20

                Vend æggehviderne forsigtigt ned i opbagningen med en dejskraber. Hæld gratinmassen over i et ovnfast fad.

              • Trin 19 af 20

                Drys 4 ½ spiseske rasp over gratinen. Sæt gratinen i ovnen, og bag den i 45 minutter, indtil den er gennembagt.

                • 4 ½ spsk. rasp

                 

                 

              • Trin 20 af 20

                Mærk med en kødnål, om gratinen er gennembagt. Server gratinen med det samme, fordi den hurtigt kan falde sammen. Gratin falder altid lidt sammen, men smager godt alligevel. Server med 6 skiver lækkert rugbrød til. Velbekomme!

                • 6 skiver fuldkornsbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Grøntsagsgratin er det bedste i verden, hvis den er lavet ordentligt. Her er en opskrift, der kan hjælpe dig godt på vej. De varme grøntsager er gemt under en sprød kappe af æggemasse og ost. Server retten rygende varm med rugbrød til.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 600 g. broccoli
                  • 450 g. gulerødder
                  • 1 ½ l vand
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Opbagning:

                  • 45 g. smør
                  • 90 g. hvedemel
                  • 3 dl. grøntsagsvand
                  • 3 dl. mælk
                  • 150 g. ost
                  • 9 æg
                  • 2 tsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • ¾ tsk. friskrevet muskatnød
                  • 4 ½ spsk. rasp

                  Til formen/det ovnfaste fad:

                  • 15 g. smør
                  • 4 ½ spsk. rasp

                  Tilbehør:

                  • 6 skiver rugbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 dørslag
                  • 2 store skåle
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 rivejern
                  • 1 grydeske
                  • 1 lille skål
                  • 1 håndmixer
                  • 1 dejskarber
                  • 1 kødnål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Smør et ovnfast fad med smør, og drys med rasp.
                  4. Tænd ovnen på 175 grader.
                  5. Skyl broccolien, og del den i buketter.
                  6. Vask, og skræl gulerødderne. Skær den grove ende væk, og skær gulerødderne i skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
                  7. Kom vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
                  8. Kom broccoli og gulerødder i gryden, og kog dem i 4 minutter.
                  9. Stil et dørslag over en skål. Hæld gulerødder, broccoli og grøntsagsvandet i dørslaget. Gen grøntsagsvandet. Lad gulerødder og broccoli dryppe af.
                  10. Tag en lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  11. Kom melet i gryden, og rør med et piskeris. Derefter tilsætter du ¼ dl af grøntsagsvandet, mens du rører med piskeriset. Rør, indtil opbagningen er blank og fast. Tilsæt resten af grøntsagsvandet til opbagningen, mens du rører med piskeriset hele tiden.
                  12. Tilsæt mælken lidt efter lidt, og rør. Kog opbagningen, indtil den er blank og glat.
                  13. Tag et rivejern. Riv ost og muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom ost, muskatnød, salt og peber i gryden. Rør, indtil osten er smeltet. Lad opbagningen køle af.
                  14. Del æggene. Kom æggeblommerne i en lille skål og æggehviderne i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler et æg i æggeblommer og æggehvider.
                  15. Vend forsigtigt æggeblommerne ned i opbagningen en ad gangen. Rør rundt efter hver æggeblomme der kommer i.
                  16. Tag el elpisker. Pisk æggehviderne stive. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
                  17. Kom broccoli og gulerødder i opbagningen. Bland forsigtigt.
                  18. Vend æggehviderne forsigtigt ned i opbagningen med en dejskraber. Hæld gratinmassen over i et ovnfast fad.
                  19. Drys 4 ½ spiseske rasp over gratinen. Sæt gratinen i ovnen, og bag den i 45 minutter, indtil den er gennembagt.
                  20. Mærk med en kødnål, om gratinen er gennembagt. Server gratinen med det samme, fordi den hurtigt kan falde sammen. Gratin falder altid lidt sammen, men smager godt alligevel. Server med 6 skiver lækkert rugbrød til. Velbekomme!