Grøntsags-kartoffelret

Grøntsags-kartoffelret

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1418 kJ / 338 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 37 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 16

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 ½ løg
        • 2-3 fed hvidløg
        • 300 g. hvidkål
        • 300 g. kartofler
        • 250 g. gulerod
        • 1 spsk. olie
        • 1 tsk. paprika
        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. peber
        • 1 ½ dl. vand
        • ½ citron
        • 30 g. mandler
        • ½ dl. frisk korriander eller bredbladet persille
        • 2 skiver fuldkornsbrød
        • 2 skiver citronbåde
      • Trin 3 af 16

        Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 ½ løg
        • 2-3 fed hvidløg

         

      • Trin 4 af 16

        Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

        • 300 g. hvidkål
      • Trin 5 af 16

        Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 cm.

        • 300 g. kartofler
      • Trin 6 af 16

        Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

        • 250 g. gulerødder
      • Trin 7 af 16

        Kom olie i gryden, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 8 af 16

        Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.

      • Trin 9 af 16

        Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.

        • 1 tsk. paprika
        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. peber
      • Trin 10 af 16

        Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.

      • Trin 11 af 16

        Kog det hele ved middelvarme i 15-20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.

      • Trin 12 af 16

        Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ tsk. citronsaft
        • 1 tsk. salt

         

      • Trin 13 af 16

        Hak mandlerne groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.

        • 30 g. mandler
      • Trin 14 af 16

        Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. frisk korriander eller bredbladet persille
      • Trin 15 af 16

        Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.

      • Trin 16 af 16

        Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.

        • 2 skiver fuldkornsbrød
        • 2 skiver citronbåde
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 ½ løg
          • 2-3 fed hvidløg
          • 300 g. hvidkål
          • 300 g. kartofler
          • 250 g. gulerod
          • 1 spsk. olie
          • 1 tsk. paprika
          • 1 tsk. salt
          • ½ tsk. peber
          • ½ citron

          Drys:

          • 30 g. mandler
          • ½ dl frisk koriander eller bredbladet persille

          Tilbehør:

          • 2 skiver fuldkornsbrød
          • 2 skiver citronbåde

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 serveringsfad
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 mellem skål
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydeske
          • 1 citruspresser

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          4. Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
          5. Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 cm.
          6. Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
          7. Kom olie i gryden, og varm den op.
          8. Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.
          9. Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.
          10. Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.
          11. Kog det hele ved middelvarme i 15-20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
          12. Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          13. Hak mandlerne groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
          14. Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          15. Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.
          16. Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1418 kJ / 338 kcal
            • Protein: 10 %
            • Kulhydrat: 53 %
            • Fedt: 37 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 16

            Mål alle ingredienserne af.

            • 3 løg
            • 3-4 fed hvidløg
            • 600 g. hvidkål
            • 600 g. kartofler
            • 500 g. gulerod
            • 2 spsk. olivenolie
            • 2 tsk. paprika
            • 2 tsk. salt
            • 1 tsk. peber
            • 3 dl. vand
            • 1 citron
            • 60 g. mandler
            • 1 dl. frisk korriander eller bredbladet persille
            • 4 skiver fuldkornsbrød
            • 4 skiver citronbåde
          • Trin 3 af 16

            Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 3 løg
            • 3-4 fed hvidløg

             

          • Trin 4 af 16

            Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

            • 600 g. hvidkål
          • Trin 5 af 16

            Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 centimeter.

            • 600 g. kartofler
          • Trin 6 af 16

            Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

            • 500 g. gulerødder
          • Trin 7 af 16

            Kom olie i gryden, og varm den op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 8 af 16

            Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.

          • Trin 9 af 16

            Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.

            • 2 tsk. paprika
            • 2 tsk. salt
            • 1 tsk. peber
          • Trin 10 af 16

            Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.

          • Trin 11 af 16

            Kog det hele ved middelvarme i 15-20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.

          • Trin 12 af 16

            Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • 1 tsk. citronsaft
            • 2 tsk. salt

             

          • Trin 13 af 16

            Hak mandlerne groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.

            • 60 g. mandler
          • Trin 14 af 16

            Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl. frisk korriander eller bredbladet persille
          • Trin 15 af 16

            Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.

          • Trin 16 af 16

            Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.

            • 4 skiver fuldkornsbrød
            • 4 skiver citronbåde
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 3 løg
              • 3-4 fed hvidløg
              • 600 g. hvidkål
              • 600 g. kartofler
              • 500 g. gulerod
              • 2 spsk. olie
              • 2 tsk. paprika
              • 2 tsk. salt
              • 1 tsk. peber
              • 1 citron

              Drys:

              • 60 g. mandler
              • 1 dl frisk koriander eller bredbladet persille

              Tilbehør:

              • 4 skiver fuldkornsbrød
              • 4 skiver citronbåde

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 mellem skål
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydeske
              • 1 citruspresser
              • 1 serveringsfad

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              4. Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
              5. Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 centimeter.
              6. Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
              7. Kom olie i gryden, og varm den op.
              8. Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.
              9. Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.
              10. Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.
              11. Kog det hele ved middelvarme i 15-20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
              12. Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              13. Hak mandlerne groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
              14. Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              15. Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.
              16. Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1418 kJ / 338 kcal
                • Protein: 10 %
                • Kulhydrat: 53 %
                • Fedt: 37 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 16

                Mål alle ingredienserne af.

                • 4 ½ løg
                • 4-6 fed hvidløg
                • 900 g hvidkål
                • 900 g. kartofler
                • 750 g. gulerod
                • 3 spsk. olivenolie
                • 3 tsk. paprika
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber
                • 4 ½ dl. vand
                • 1 ½ citron
                • 90 g. mandler
                • 1 ½ dl. frisk korriander eller bredbladet persille
                • 6 skiver fuldkornsbrød
                • 6 skiver citronbåde
              • Trin 3 af 16

                Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 4 ½ løg
                • 4-6 fed hvidløg

                 

              • Trin 4 af 16

                Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

                • 900 g. hvidkål
              • Trin 5 af 16

                Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 centimeter.

                • 900 g. kartofler
              • Trin 6 af 16

                Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

                • 750 g. gulerødder
              • Trin 7 af 16

                Kom olie i gryden, og varm den op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 8 af 16

                Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.

              • Trin 9 af 16

                Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.

                • 3 tsk. paprika
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber
              • Trin 10 af 16

                Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.

              • Trin 11 af 16

                Kog det hele ved middelvarme i 15-20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.

              • Trin 12 af 16

                Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • 1 ½ tsk. citron
                • 3 tsk. salt

                 

              • Trin 13 af 16

                Hak mandlerne groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.

                • 90 g. mandler
              • Trin 14 af 16

                Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 dl. frisk korriander eller bredbladet persille
              • Trin 15 af 16

                Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.

              • Trin 16 af 16

                Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.

                • 6 skiver fuldkornsbrød
                • 6 skiver citronbåde
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 4 ½ løg
                  • 4-6 fed hvidløg
                  • 900 g hvidkål
                  • 900 g. kartofler
                  • 750 g. gulerod
                  • 3 spsk. olie
                  • 3 tsk. paprika
                  • 3 tsk. salt
                  • 1 ½ tsk. peber
                  • 1 ½ citron

                  Drys:

                  • 90 g. mandler
                  • 1 ½ dl frisk koriander eller bredbladet persille

                  Tilbehør:

                  • 6 skiver fuldkornsbrød
                  • 6 skiver citronbåde

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 serveringsfad
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 mellem skål
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 citruspresser

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  4. Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
                  5. Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 centimeter.
                  6. Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
                  7. Kom olie i gryden, og varm den op.
                  8. Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.
                  9. Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.
                  10. Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.
                  11. Kog det hele ved middelvarme i 15-20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
                  12. Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  13. Hak mandlerne groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
                  14. Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  15. Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.
                  16. Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.