Grøntsags-kartoffelret
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1418 kJ / 338 kcal
- Protein: 10 %
- Kulhydrat: 53 %
- Fedt: 37 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 ½ løg
- 2-3 fed hvidløg
- 300 g. hvidkål
- 300 g. kartofler
- 250 g. gulerod
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 l. vand
- ½ citron
Drys
- 30 g. mandler
- ½ dl frisk koriander eller bredbladet persille
Tilbehør
- 2 skiver fuldkornsbrød
- 2 skiver citronbåde
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem skål
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 1 citruspresser
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
- 1 ½ løg
- 2-3 fed hvidløg
- 300 g. hvidkål
- 300 g. kartofler
- 250 g. gulerod
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 l. vand
- 1 ½ dl. vand
- ½ citron
Drys:
- 30 g. mandler
- ½ dl. frisk korriander eller bredbladet persille
Tilbehør:
- 2 skiver fuldkornsbrød
- 2 skiver citronbåde
- Trin 3 af 17
Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 1 ½ løg
- 2-3 fed hvidløg
- Trin 4 af 17
Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- 300 g. hvidkål
- Trin 5 af 17
Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 cm.
- 300 g. kartofler
- Trin 6 af 17
Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.
- 250 g. gulerødder
- Trin 7 af 17
Kom olie i gryden, og varm den op.
- 1 spsk. olie
- Trin 8 af 17
Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.
- Trin 9 af 17
Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 10 af 17
Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.
- Trin 11 af 17
Kom vand i gryden, og bring det hele i kog. Kog retten ved middel varme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- 1 l. vand
- Trin 12 af 17
Stil en si i vasken. Hæld grøntsagerne og vandet ned i sien, og lad dem dryppe af. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
- Trin 13 af 17
Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ tsk. citronsaft
- 1 tsk. salt
- Trin 14 af 17
Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
- 30 g. mandler
- Trin 15 af 17
Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ dl. frisk korriander eller bredbladet persille
- Trin 16 af 17
Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.
- Trin 17 af 17
Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.
- 2 skiver fuldkornsbrød
- 2 skiver citronbåde
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 ½ løg
- 2-3 fed hvidløg
- 300 g. hvidkål
- 300 g. kartofler
- 250 g. gulerod
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 l. vand
- ½ citron
Drys:
- 30 g. mandler
- ½ dl frisk koriander eller bredbladet persille
Tilbehør:
- 2 skiver fuldkornsbrød
- 2 skiver citronbåde
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 serveringsfad
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem skål
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 cm.
- Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.
- Kom olie i gryden, og varm den op.
- Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.
- Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.
- Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.
- Kom vand i gryden, og bring det hele i kog. Kog retten ved middel varme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Stil en si i vasken. Hæld grøntsagerne og vandet ned i sien, og lad dem dryppe af. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
- Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
- Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.
- Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1418 kJ / 338 kcal
- Protein: 10 %
- Kulhydrat: 53 %
- Fedt: 37 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 løg
- 3-4 fed hvidløg
- 600 g. hvidkål
- 600 g. kartofler
- 500 g. gulerod
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 2 l. vand
- 1 citron
Drys
- 60 g. mandler
- 1 dl frisk koriander eller bredbladet persille
Tilbehør
- 4 skiver fuldkornsbrød
- 4 skiver citronbåde
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem skål
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 1 citruspresser
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
- 3 løg
- 3-4 fed hvidløg
- 600 g. hvidkål
- 600 g. kartofler
- 500 g. gulerod
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 2 l. vand
- 1 citron
Drys:
- 60 g. mandler
- 1 dl frisk koriander eller bredbladet persille
Tilbehør:
- 4 skiver fuldkornsbrød
- 4 skiver citronbåde
- Trin 3 af 17
Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 3 løg
- 3-4 fed hvidløg
- Trin 4 af 17
Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- 600 g. hvidkål
- Trin 5 af 17
Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 centimeter.
- 600 g. kartofler
- Trin 6 af 17
Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.
- 500 g. gulerødder
- Trin 7 af 17
Kom olie i gryden, og varm den op.
- 2 spsk. olie
- Trin 8 af 17
Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.
- Trin 9 af 17
Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- Trin 10 af 17
Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.
- Trin 11 af 17
Kom vand i gryden, og bring det hele i kog. Kog retten ved middel varme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- 2 l. vand
- Trin 12 af 17
Stil en si i vasken. Hæld grøntsagerne og vandet ned i sien, og lad dem dryppe af. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
- Trin 13 af 17
Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 tsk. citronsaft
- 2 tsk. salt
- Trin 14 af 17
Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
- 60 g. mandler
- Trin 15 af 17
Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 dl. frisk korriander eller bredbladet persille
- Trin 16 af 17
Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.
- Trin 17 af 17
Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.
- 4 skiver fuldkornsbrød
- 4 skiver citronbåde
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 løg
- 3-4 fed hvidløg
- 600 g. hvidkål
- 600 g. kartofler
- 500 g. gulerod
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 2 l. vand
- 1 citron
Drys:
- 60 g. mandler
- 1 dl frisk koriander eller bredbladet persille
Tilbehør:
- 4 skiver fuldkornsbrød
- 4 skiver citronbåde
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem skål
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 1 citruspresser
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 centimeter.
- Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.
- Kom olie i gryden, og varm den op.
- Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.
- Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.
- Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.
- Kom vand i gryden, og bring det hele i kog. Kog retten ved middel varme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Stil en si i vasken. Hæld grøntsagerne og vandet ned i sien, og lad dem dryppe af. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
- Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
- Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.
- Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1418 kJ / 338 kcal
- Protein: 10 %
- Kulhydrat: 53 %
- Fedt: 37 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 4 ½ løg
- 4-6 fed hvidløg
- 900 g. hvidkål
- 900 g. kartofler
- 750 g. gulerod
- 3 spsk. olie
- 3 tsk. paprika
- 3 tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
- 3 l. vand
- 1 ½ citron
Drys
- 90 g. mandler
- 1 ½ dl frisk koriander eller bredbladet persille
Tilbehør
- 6 skiver fuldkornsbrød
- 6 skiver citronbåde
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem skål
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 1 citruspresser
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
- 4 ½ løg
- 4-6 fed hvidløg
- 900 g. hvidkål
- 900 g. kartofler
- 750 g. gulerod
- 3 spsk. olie
- 3 tsk. paprika
- 3 tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
- 3 l. vand
- 1 ½ citron
Drys:
- 90 g. mandler
- 1 ½ dl frisk koriander eller bredbladet persille
Tilbehør:
- 6 skiver fuldkornsbrød
- 6 skiver citronbåde
- Trin 3 af 17
Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 4 ½ løg
- 4-6 fed hvidløg
- Trin 4 af 17
Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- 900 g. hvidkål
- Trin 5 af 17
Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 centimeter.
- 900 g. kartofler
- Trin 6 af 17
Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.
- 750 g. gulerødder
- Trin 7 af 17
Kom olie i gryden, og varm den op.
- 3 spsk. olie
- Trin 8 af 17
Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.
- Trin 9 af 17
Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.
- 3 tsk. paprika
- 3 tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
- Trin 10 af 17
Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.
- Trin 11 af 17
Kom vand i gryden, og bring det hele i kog. Kog retten ved middel varme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- 3 l. vand
- Trin 12 af 17
Stil en si i vasken. Hæld grøntsagerne og vandet ned i sien, og lad dem dryppe af. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
- Trin 13 af 17
Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 ½ tsk. citron
- 3 tsk. salt
- Trin 14 af 17
Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
- 90 g. mandler
- Trin 15 af 17
Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 3 dl. frisk korriander eller bredbladet persille
- Trin 16 af 17
Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.
- Trin 17 af 17
Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.
- 6 skiver fuldkornsbrød
- 6 skiver citronbåde
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.
Du skal bruge
Ingredienser
- 4 ½ løg
- 4-6 fed hvidløg
- 900 g. hvidkål
- 900 g. kartofler
- 750 g. gulerod
- 3 spsk. olie
- 3 tsk. paprika
- 3 tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
- 3 l. vand
- 1 ½ citron
Drys:
- 90 g. mandler
- 1 ½ dl frisk koriander eller bredbladet persille
Tilbehør:
- 6 skiver fuldkornsbrød
- 6 skiver citronbåde
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 serveringsfad
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem skål
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 centimeter.
- Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.
- Kom olie i gryden, og varm den op.
- Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.
- Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.
- Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.
- Kom vand i gryden, og bring det hele i kog. Kog retten ved middel varme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Stil en si i vasken. Hæld grøntsagerne og vandet ned i sien, og lad dem dryppe af. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
- Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
- Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.
- Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.
-