Grønne madpandekager med paneret laks

Grønne madpandekager med paneret laks

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        De ser max giftige ud, de grønne pandekager. Men de smager af, ja, pandekager. Haps. Og med sprød laks og asiatisk dressing er du sikret en vinder på bordet.

        TIP: Retten smager også helt fantastisk med avokado til.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3680 kJ / 880 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 33 %
        • Fedt: 47 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 22

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 22

        Find alle ingredienserne frem

        Grønne madpandekager:

        • 50 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
        • 1 ½ dl. mælk
        • 1 æg
        • 50 g. grahamsmel
        • 35 g. hvedemel
        • ½ spsk. olie
        • 1 knivspids sukker
        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. olie til stegning

        Peanutbutter-dressing:

        • ½ lime
        • 1 fed hvidløg
        • 3 spsk. peanutbutter
        • ½ - ¾ dl. vand
        • 1 spsk. soja

        Tilbehør:

        • ½ rødkål
        • 1 gulerødder

        Laks:

        • 1 æg
        • ½ dl. mel
        • 1 dl. pankorasp 
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 2 laksefileter
        • 1 ½ spsk. rapsolie
        • 10 g. smør
      • Trin 3 af 22

        Grønne-madpandekager: Hvis du bruger frisk spinat, så skyl den grundigt i et dørslag, og lad den dryppe af i et rent viskestykke. Optøet spinat fra frost er klar til brug.

        • 50 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
      • Trin 4 af 22

        Kom mælk og spinat i en skål, og blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper.

        • 1 ½ dl. mælk
      • Trin 5 af 22

        Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til resten. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 1 æg
      • Trin 6 af 22

        Kom hvedemel, grahamsmel, olie, salt og sukker i skålen. Blend igen med stavblenderen, til der ikke er nogen klumper.

        • 50 g. grahamsmel
        • 35 g. hvedemel
        • ½ spsk. olie
        • 1 knivspids sukker
        • 1 tsk. salt
      • Trin 7 af 22

        Lad dejen stå og hvile, imens du laver de andre ting klar.

      • Trin 8 af 22

        Peanutbutter-dressing: Pres saften fra en halv lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.

        • ½ lime
      • Trin 9 af 22

        Pil hvidløget.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 10 af 22

        Kom limesaft, hvidløg, peanutbutter, vand og soja i en minihakker eller blender, og blend, til der ikke er flere klumper.

        • 3 spsk. peanutbutter
        • ½ - ¾ dl. vand
        • 1 spsk. soja
      • Trin 11 af 22

        Tilføj mere vand, hvis du synes den er for tyk. Smag dressingen til med soja og limesaft.

      • Trin 12 af 22

        Tilbehør: Fjern de to yderste blade, og skyl rødkålen. Snit den i fine tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du snitter kål i strimler.

        • ½ rødkål
      • Trin 13 af 22

        Skyl, og skræl gulerødderne. Skær top og bund af. Skær derefter et lille stykke af gulerødderne, så de ikke triller på skærebrættet. Skær tynde stave af gulerødderne, og skær derefter stavene i tynde strimler.

        • 1 gulerødder
      • Trin 14 af 22

        Grønne-madpandekager fortsat: Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Hvis du bruger en stor stegepande, skal du komme 1 deciliter dej på panden. Hvis panden er lille, skal du kun bruge ½ deciliter dej. Vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig. Bag pandekagen 1-2 minutter på den ene side, til den er fin gylden. Vend den, og bag den på den anden side. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage-bagning, og kom olie på panden. Fortsæt, til du ikke har mere dej.

        • 1 spsk. olie til stegning
      • Trin 15 af 22

        Paneret laks: Slå et æg ud i en dyb tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 1 æg
      • Trin 16 af 22

        Kom melet i en anden tallerken.

        • ½ dl. mel
      • Trin 17 af 22

        Bland panko-rasp, salt og peber sammen i en tredje tallerken.

        • 1 dl. pankorasp 
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 18 af 22

        Pil, eller skær skindet af laksefileterne.

        • 2 laksefileter
      • Trin 19 af 22

        Vend laksefileterne først i mel, så i det sammenpiskede æg og derefter i pankoraspen. Læg dem på en ren tallerken.

      • Trin 20 af 22

        Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.

        • 1 ½ spsk. rapsolie
        • 10 g. smør
      • Trin 21 af 22

        Læg laksefileterne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter på hver side, eller til de er sprøde på alle sider.

      • Trin 22 af 22

        Skær de panerede fiskefileter i skiver. Og lav din madpandekage-wrap med peanutbutterdressing, panerede lakseskiver, rødkål og gulerodsstrimler.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        De ser max giftige ud, de grønne pandekager. Men de smager af, ja, pandekager. Haps. Og med sprød laks og asiatisk dressing er du sikret en vinder på bordet.

        TIP: Retten smager også helt fantastisk med avokado til.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Grønne madpandekager:

          • 50 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
          • 1 ½ dl. mælk
          • 1 æg
          • 50 g. grahamsmel
          • 35 g. hvedemel
          • ½ spsk. olie
          • 1 knivspids sukker
          • 1 tsk. salt
          • 1 spsk. olie til stegning

          Peanutbutter-dressing:

          • ½ lime
          • 1 fed hvidløg
          • 3 spsk. peanutbutter
          • ½ - ¾ dl. vand
          • 1 spsk. soja

          Tilbehør:

          • ½ rødkål
          • 1 gulerødder

          Laks:

          • 1 æg
          • ½ dl. mel
          • 1 dl. pankorasp 
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 2 laksefileter
          • 1 ½ spsk. rapsolie
          • 10 g. smør

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 2 spiseskeer
          • 1 dørslag
          • 1 stor skål
          • 1 stavblender
          • 1 kop
          • 1 mellem skål
          • 1 citruspresser
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 blender eller minihakker
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 3 dybe tallerkner
          • 1 gaffel
          • 1 middagstallerken

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem
          3. Grønne-madpandekager: Hvis du bruger frisk spinat, så skyl den grundigt i et dørslag, og lad den dryppe af i et rent viskestykke. Optøet spinat fra frost er klar til brug.
          4. Kom mælk og spinat i en skål, og blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper.
          5. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til resten. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          6. Kom hvedemel, grahamsmel, olie, salt og sukker i skålen. Blend igen med stavblenderen, til der ikke er nogen klumper.
          7. Lad dejen stå og hvile, imens du laver de andre ting klar.
          8. Peanutbutter-dressing: Pres saften fra en halv lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.
          9. Pil hvidløget.
          10. Kom limesaft, hvidløg, peanutbutter, vand og soja i en minihakker eller blender, og blend, til der ikke er flere klumper.
          11. Tilføj mere vand, hvis du synes den er for tyk. Smag dressingen til med soja og limesaft.
          12. Tilbehør: Fjern de to yderste blade, og skyl rødkålen. Snit den i fine tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du snitter kål i strimler.
          13. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær top og bund af. Skær derefter et lille stykke af gulerødderne, så de ikke triller på skærebrættet. Skær tynde stave af gulerødderne, og skær derefter stavene i tynde strimler.
          14. Grønne-madpandekager fortsat: Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Hvis du bruger en stor stegepande, skal du komme 1 deciliter dej på panden. Hvis panden er lille, skal du kun bruge ½ deciliter dej. Vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig. Bag pandekagen 1-2 minutter på den ene side, til den er fin gylden. Vend den, og bag den på den anden side. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage-bagning, og kom olie på panden. Fortsæt, til du ikke har mere dej.
          15. Paneret laks: Slå et æg ud i en dyb tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          16. Kom melet i en anden tallerken.
          17. Bland panko-rasp, salt og peber sammen i en tredje tallerken.
          18. Pil, eller skær skindet af laksefileterne.
          19. Vend laksefileterne først i mel, så i det sammenpiskede æg og derefter i pankoraspen. Læg dem på en ren tallerken.
          20. Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
          21. Læg laksefileterne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter på hver side, eller til de er sprøde på alle sider.
          22. Skær de panerede fiskefileter i skiver. Og lav din madpandekage-wrap med peanutbutterdressing, panerede lakseskiver, rødkål og gulerodsstrimler.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            De ser max giftige ud, de grønne pandekager. Men de smager af, ja, pandekager. Haps. Og med sprød laks og asiatisk dressing er du sikret en vinder på bordet.

            TIP: Retten smager også helt fantastisk med avokado til.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3680 kJ / 880 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 33 %
            • Fedt: 47 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 22

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 22

            Find alle ingredienserne frem

            Grønne madpandekager:

            • 100 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
            • 3 dl. mælk
            • 2 æg
            • 100 g. grahamsmel
            • 70 g. hvedemel
            • 1 spsk. olie
            • ¼ tsk. sukker
            • 2 tsk. salt
            • 2 spsk. olie til stegning

            Peanutbutter-dressing:

            • 1 lime
            • 2 fed hvidløg
            • 6 spsk. peanutbutter
            • 1- 1 ½ dl. vand
            • 2 spsk. soja
            • Tilbehør:
            • 1 rødkål
            • 2 gulerødder

            Laks:

            • 1 æg
            • 1 dl. mel
            • 2 dl. pankorasp 
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 4 laksefileter
            • 3 spsk. rapsolie
            • 20 g. smør 
          • Trin 3 af 22

            Grønne-madpandekager: Hvis du bruger frisk spinat, så skyl den grundigt i et dørslag, og lad den dryppe af i et rent viskestykke. Optøet spinat fra frost er klar til brug.

            • 100 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
          • Trin 4 af 22

            Kom mælk og spinat i en skål, og blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper.

            • 3 dl. mælk
          • Trin 5 af 22

            Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til resten. Gør det samme med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

            • 2 æg

             

          • Trin 6 af 22

            Kom hvedemel, grahamsmel, olie, salt og sukker i skålen. Blend igen med stavblenderen, til der ikke er nogen klumper.

            • 100 g. grahamsmel
            • 70 g. hvedemel
            • 1 spsk. olie
            • ¼ tsk. sukker
            • 2 tsk. salt
          • Trin 7 af 22

            Lad dejen stå og hvile, imens du laver de andre ting klar.

          • Trin 8 af 22

            Peanutbutter-dressing: Pres saften fra en lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.

            • 1 lime
          • Trin 9 af 22

            Pil hvidløget.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 10 af 22

            Kom limesaft, hvidløg, peanutbutter, vand og soja i en minihakker eller blender, og blend, til der ikke er flere klumper.

            • 6 spsk. peanutbutter
            • 1- 1 ½ dl. vand
            • 2 spsk. soja
          • Trin 11 af 22

            Tilføj mere vand, hvis du synes den er for tyk. Smag dressingen til med soja og limesaft.

          • Trin 12 af 22

            Tilbehør: Fjern de to yderste blade, og skyl rødkålen. Snit den i fine tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du snitter kål i strimler.

            • 1 rødkål
          • Trin 13 af 22

            Skyl, og skræl gulerødderne. Skær top og bund af. Skær derefter et lille stykke af gulerødderne, så de ikke triller på skærebrættet. Skær tynde stave af gulerødderne, og skær derefter stavene i tynde strimler.

            • 2 gulerødder
          • Trin 14 af 22

            Grønne-madpandekager fortsat: Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Hvis du bruger en stor stegepande, skal du komme 1 deciliter dej på panden. Hvis panden er lille, skal du kun bruge ½ deciliter dej. Vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig. Bag pandekagen 1-2 minutter på den ene side, til den er fin gylden. Vend den, og bag den på den anden side. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage-bagning, og kom olie på panden. Fortsæt, til du ikke har mere dej.

            • 2 spsk. olie til stegning
          • Trin 15 af 22

            Paneret laks: Slå et æg ud i en dyb tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

            • 1 æg
          • Trin 16 af 22

            Kom melet i en anden tallerken.

            • 1 dl. mel
          • Trin 17 af 22

            Bland panko-rasp, salt og peber sammen i en tredje tallerken.

            • 2 dl. pankorasp 
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 18 af 22

            Pil, eller skær skindet af laksefileterne.

            • 4 laksefileter
          • Trin 19 af 22

            Vend laksefileterne først i mel, så i det sammenpiskede æg og derefter i pankoraspen. Læg dem på en ren tallerken.

          • Trin 20 af 22

            Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.

            • 3 spsk. rapsolie
            • 20 g. smør
          • Trin 21 af 22

            Læg laksefileterne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter på hver side, eller til de er sprøde på alle sider.

          • Trin 22 af 22

            Skær de panerede fiskefileter i skiver. Og lav din madpandekage-wrap med peanutbutterdressing, panerede lakseskiver, rødkål og gulerodsstrimler.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            De ser max giftige ud, de grønne pandekager. Men de smager af, ja, pandekager. Haps. Og med sprød laks og asiatisk dressing er du sikret en vinder på bordet.

            TIP: Retten smager også helt fantastisk med avokado til.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Grønne madpandekager:

              • 100 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
              • 3 dl. mælk
              • 2 æg
              • 100 g. grahamsmel
              • 70 g. hvedemel
              • 1 spsk. olie
              • ¼ tsk. sukker
              • 2 tsk. salt
              • 2 spsk. olie til stegning

              Peanutbutter-dressing:

              • 1 lime
              • 2 fed hvidløg
              • 6 spsk. peanutbutter
              • 1- 1 ½ dl. vand
              • 2 spsk. soja
              • Tilbehør:
              • 1 rødkål
              • 2 gulerødder

              Laks:

              • 1 æg
              • 1 dl. mel
              • 2 dl. pankorasp 
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 4 laksefileter
              • 3 spsk. rapsolie
              • 20 g. smør

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 2 spiseskeer
              • 1 dørslag
              • 1 stor skål
              • 1 stavblender
              • 1 kop
              • 1 mellem skål
              • 1 citruspresser
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 blender eller minihakker
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 3 dybe tallerkner
              • 1 gaffel
              • 1 middagstallerken

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem
              3. Grønne-madpandekager: Hvis du bruger frisk spinat, så skyl den grundigt i et dørslag, og lad den dryppe af i et rent viskestykke. Optøet spinat fra frost er klar til brug.
              4. Kom mælk og spinat i en skål, og blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper.
              5. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til resten. Gør det samme med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
              6. Kom hvedemel, grahamsmel, olie, salt og sukker i skålen. Blend igen med stavblenderen, til der ikke er nogen klumper.
              7. Lad dejen stå og hvile, imens du laver de andre ting klar.
              8. Peanutbutter-dressing: Pres saften fra en lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.
              9. Pil hvidløget.
              10. Kom limesaft, hvidløg, peanutbutter, vand og soja i en minihakker eller blender, og blend, til der ikke er flere klumper.
              11. Tilføj mere vand, hvis du synes den er for tyk. Smag dressingen til med soja og limesaft.
              12. Tilbehør: Fjern de to yderste blade, og skyl rødkålen. Snit den i fine tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du snitter kål i strimler.
              13. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær top og bund af. Skær derefter et lille stykke af gulerødderne, så de ikke triller på skærebrættet. Skær tynde stave af gulerødderne, og skær derefter stavene i tynde strimler.
              14. Grønne-madpandekager fortsat: Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Hvis du bruger en stor stegepande, skal du komme 1 deciliter dej på panden. Hvis panden er lille, skal du kun bruge ½ deciliter dej. Vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig. Bag pandekagen 1-2 minutter på den ene side, til den er fin gylden. Vend den, og bag den på den anden side. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage-bagning, og kom olie på panden. Fortsæt, til du ikke har mere dej.
              15. Paneret laks: Slå et æg ud i en dyb tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
              16. Kom melet i en anden tallerken.
              17. Bland panko-rasp, salt og peber sammen i en tredje tallerken.
              18. Pil, eller skær skindet af laksefileterne.
              19. Vend laksefileterne først i mel, så i det sammenpiskede æg og derefter i pankoraspen. Læg dem på en ren tallerken.
              20. Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
              21. Læg laksefileterne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter på hver side, eller til de er sprøde på alle sider.
              22. Skær de panerede fiskefileter i skiver. Og lav din madpandekage-wrap med peanutbutterdressing, panerede lakseskiver, rødkål og gulerodsstrimler.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                De ser max giftige ud, de grønne pandekager. Men de smager af, ja, pandekager. Haps. Og med sprød laks og asiatisk dressing er du sikret en vinder på bordet.

                TIP: Retten smager også helt fantastisk med avokado til.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3680 kJ / 880 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 33 %
                • Fedt: 47 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 22

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 22

                Find alle ingredienserne frem

                Grønne madpandekager:

                • 150 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
                • 4 ½ dl. mælk
                • 3 æg
                • 150 g. grahamsmel
                • 105 g. hvedemel
                • 1 ½ spsk. olie
                • ¾ tsk. sukker
                • 3 tsk. salt
                • 3 spsk. olie til stegning

                Peanutbutter-dressing:

                • 1 ½ lime
                • 3 fed hvidløg
                • 9 spsk. peanutbutter
                • 1 ½ - 2 dl. vand
                • 3 spsk. soja

                Tilbehør:

                • 1 rødkål
                • 3 gulerødder

                Laks:

                • 1 æg
                • 1 ½ dl. mel
                • 3 dl. pankorasp 
                • 1 ½ tsk. salt
                • 3 knivspids peber
                • 6 laksefileter
                • 4 ½ spsk. rapsolie
                • 30 g. smør
              • Trin 3 af 22

                Grønne-madpandekager: Hvis du bruger frisk spinat, så skyl den grundigt i et dørslag, og lad den dryppe af i et rent viskestykke. Optøet spinat fra frost er klar til brug.

                • 150 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
              • Trin 4 af 22

                Kom mælk og spinat i en skål, og blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper.

                • 4 ½ dl. mælk
              • Trin 5 af 22

                Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til resten. Gør det samme med de to sidste æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

                • 3 æg
              • Trin 6 af 22

                Kom hvedemel, grahamsmel, olie, salt og sukker i skålen. Blend igen med stavblenderen, til der ikke er nogen klumper.

                • 150 g. grahamsmel
                • 105 g. hvedemel
                • 1 ½ spsk. olie
                • ¾ tsk. sukker
                • 3 tsk. salt
              • Trin 7 af 22

                Lad dejen stå og hvile, imens du laver de andre ting klar.

              • Trin 8 af 22

                Peanutbutter-dressing: Pres saften fra 1 ½ lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.

                • 1 ½ lime
              • Trin 9 af 22

                Pil hvidløget.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 10 af 22

                Kom limesaft, hvidløg, peanutbutter, vand og soja i en minihakker eller blender, og blend, til der ikke er flere klumper.

                • 9 spsk. peanutbutter
                • 1 ½ - 2 dl. vand
                • 3 spsk. soja
              • Trin 11 af 22

                Tilføj mere vand, hvis du synes den er for tyk. Smag dressingen til med soja og limesaft.

              • Trin 12 af 22

                Tilbehør: Fjern de to yderste blade, og skyl rødkålen. Snit den i fine tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du snitter kål i strimler.

                • 1 rødkål
              • Trin 13 af 22

                Skyl, og skræl gulerødderne. Skær top og bund af. Skær derefter et lille stykke af gulerødderne, så de ikke triller på skærebrættet. Skær tynde stave af gulerødderne, og skær derefter stavene i tynde strimler.

                • 3 gulerødder
              • Trin 14 af 22

                Grønne-madpandekager fortsat: Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Hvis du bruger en stor stegepande, skal du komme 1 deciliter dej på panden. Hvis panden er lille, skal du kun bruge ½ deciliter dej. Vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig. Bag pandekagen 1-2 minutter på den ene side, til den er fin gylden. Vend den, og bag den på den anden side. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage-bagning, og kom olie på panden. Fortsæt, til du ikke har mere dej.

                • 3 spsk. olie til stegning
              • Trin 15 af 22

                Paneret laks: Slå et æg ud i en dyb tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

                • 1 æg
              • Trin 16 af 22

                Kom melet i en anden tallerken.

                • 1 ½ dl. mel
              • Trin 17 af 22

                Bland panko-rasp, salt og peber sammen i en tredje tallerken.

                • 1 ½ dl. mel
                • 3 dl. pankorasp 
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 18 af 22

                Pil, eller skær skindet af laksefileterne.

                • 6 laksefileter
              • Trin 19 af 22

                Vend laksefileterne først i mel, så i det sammenpiskede æg og derefter i pankoraspen. Læg dem på en ren tallerken.

              • Trin 20 af 22

                Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.

                • 4 ½ spsk. rapsolie
                • 30 g. smør
              • Trin 21 af 22

                Læg laksefileterne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter på hver side, eller til de er sprøde på alle sider.

              • Trin 22 af 22

                Skær de panerede fiskefileter i skiver. Og lav din madpandekage-wrap med peanutbutterdressing, panerede lakseskiver, rødkål og gulerodsstrimler.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                De ser max giftige ud, de grønne pandekager. Men de smager af, ja, pandekager. Haps. Og med sprød laks og asiatisk dressing er du sikret en vinder på bordet.

                TIP: Retten smager også helt fantastisk med avokado til.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Grønne madpandekager:

                  • 150 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
                  • 4 ½ dl. mælk
                  • 3 æg
                  • 150 g. grahamsmel
                  • 105 g. hvedemel
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • ¾ tsk. sukker
                  • 3 tsk. salt
                  • 3 spsk. olie til stegning

                  Peanutbutter-dressing:

                  • 1 ½ lime
                  • 3 fed hvidløg
                  • 9 spsk. peanutbutter
                  • 1 ½ - 2 dl. vand
                  • 3 spsk. soja

                  Tilbehør:

                  • 1 rødkål
                  • 3 gulerødder

                  Laks:

                  • 1 æg
                  • 1 ½ dl. mel
                  • 3 dl. pankorasp 
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 3 knivspids peber
                  • 6 laksefileter
                  • 4 ½ spsk. rapsolie
                  • 30 g. smør

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 2 spiseskeer
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor skål
                  • 1 stavblender
                  • 1 kop
                  • 1 mellem skål
                  • 1 citruspresser
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 blender eller minihakker
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 3 dybe tallerkner
                  • 1 gaffel
                  • 1 middagstallerken

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem
                  3. Grønne-madpandekager: Hvis du bruger frisk spinat, så skyl den grundigt i et dørslag, og lad den dryppe af i et rent viskestykke. Optøet spinat fra frost er klar til brug.
                  4. Kom mælk og spinat i en skål, og blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper.
                  5. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til resten. Gør det samme med de to sidste æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
                  6. Kom hvedemel, grahamsmel, olie, salt og sukker i skålen. Blend igen med stavblenderen, til der ikke er nogen klumper.
                  7. Lad dejen stå og hvile, imens du laver de andre ting klar.
                  8. Peanutbutter-dressing: Pres saften fra 1 ½ lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.
                  9. Pil hvidløget.
                  10. Kom limesaft, hvidløg, peanutbutter, vand og soja i en minihakker eller blender, og blend, til der ikke er flere klumper.
                  11. Tilføj mere vand, hvis du synes den er for tyk. Smag dressingen til med soja og limesaft.
                  12. Tilbehør: Fjern de to yderste blade, og skyl rødkålen. Snit den i fine tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du snitter kål i strimler.
                  13. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær top og bund af. Skær derefter et lille stykke af gulerødderne, så de ikke triller på skærebrættet. Skær tynde stave af gulerødderne, og skær derefter stavene i tynde strimler.
                  14. Grønne-madpandekager fortsat: Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Hvis du bruger en stor stegepande, skal du komme 1 deciliter dej på panden. Hvis panden er lille, skal du kun bruge ½ deciliter dej. Vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig. Bag pandekagen 1-2 minutter på den ene side, til den er fin gylden. Vend den, og bag den på den anden side. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage-bagning, og kom olie på panden. Fortsæt, til du ikke har mere dej.
                  15. Paneret laks: Slå et æg ud i en dyb tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
                  16. Kom melet i en anden tallerken.
                  17. Bland panko-rasp, salt og peber sammen i en tredje tallerken.
                  18. Pil, eller skær skindet af laksefileterne.
                  19. Vend laksefileterne først i mel, så i det sammenpiskede æg og derefter i pankoraspen. Læg dem på en ren tallerken.
                  20. Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
                  21. Læg laksefileterne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter på hver side, eller til de er sprøde på alle sider.
                  22. Skær de panerede fiskefileter i skiver. Og lav din madpandekage-wrap med peanutbutterdressing, panerede lakseskiver, rødkål og gulerodsstrimler.