Grønne boller

Grønne boller

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Har du prøvet at komme grøntsager i dejen, når du bager boller? Ellers har du chancen nu. Det smager rigtig godt!

        Tip: Du behøver ikke bruge squash, men kan komme lige de grøntsager i, du bedst kan lide.

        Opskriften giver 10 boller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 719 kJ / 172 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 68 %
        • Fedt: 21 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Se hele videoen, hvor Micki bager grønne boller.

      • Trin 2 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 3 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        • 25 g. gær
        • 1 dl. vand
        • 2 dl. mælk
        • 1 spsk. olie
        • 1 dl. grahamsmel
        • ½ squash
        • ½ dl. hasselnødder
        • ½ tsk. salt
        • 5 dl. hvedemel
        • ½ dl. mælk til pensling
      • Trin 4 af 17

        Tag en stor skål frem. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 5 af 17

        Tag en lille gryde. Kom vand og mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet og mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

        • 1 dl. vand
        • 2 dl. mælk
      • Trin 6 af 17

        Hæld den lune mælk og vand i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, og rør.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 7 af 17

        Kom grahamsmel i skålen, og rør sammen.

        • 1 dl. grahamsmel
      • Trin 8 af 17

        Tag et rivejern. Vask squashen, og riv den på den grove side af rivejernet.

        • ½ squash
      • Trin 9 af 17

        Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak hasselnødderne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • ½ dl. hasselnødder
      • Trin 10 af 17

        Kom revet squash og hakkede hasselnødder i skålen, og rør sammen.

      • Trin 11 af 17

        Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

        • ½ tsk. salt
        • 5 dl. hvedemel
      • Trin 12 af 17

        Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.

      • Trin 13 af 17

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 14 af 17

        Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen til en pølse, og skær den i 10 lige store stykker. Tril hvert stykke til en bolle, og læg bollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.

      • Trin 15 af 17

        Hæld mælk i en kop, og pensl bollerne med mælken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler brød og boller.

        • ½ dl. mælk til pensling
      • Trin 16 af 17

        Sæt bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollen bagt færdig.

      • Trin 17 af 17

        Lad bollerne køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Har du prøvet at komme grøntsager i dejen, når du bager boller? Ellers har du chancen nu. Det smager rigtig godt!

        Tip: Du behøver ikke bruge squash, men kan komme lige de grøntsager i, du bedst kan lide.

        Opskriften giver 10 boller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 25 g. gær
          • 1 dl. vand
          • 2 dl. mælk
          • 1 spsk. olie
          • 1 dl. grahamsmel
          • ½ squash
          • ½ dl. hasselnødder
          • ½ tsk. salt
          • 5 dl. hvedemel
          • ½ dl. mælk til pensling

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 lille gryde
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 rivejern
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 rent viskestykke
          • 1 kop
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Se hele videoen, hvor Micki bager grønne boller.
          2. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          3. Mål alle ingredienserne af.
          4. Tag en stor skål frem. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          5. Tag en lille gryde. Kom vand og mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet og mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
          6. Hæld den lune mælk og vand i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, og rør.
          7. Kom grahamsmel i skålen, og rør sammen.
          8. Tag et rivejern. Vask squashen, og riv den på den grove side af rivejernet.
          9. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak hasselnødderne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
          10. Kom revet squash og hakkede hasselnødder i skålen, og rør sammen.
          11. Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          12. Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.
          13. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.
          14. Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen til en pølse, og skær den i 10 lige store stykker. Tril hvert stykke til en bolle, og læg bollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
          15. Hæld mælk i en kop, og pensl bollerne med mælken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler brød og boller.
          16. Sæt bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollen bagt færdig.
          17. Lad bollerne køle af på en bagerist.