Grønne boller

Grønne boller

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Én dej - 100 forskellige slags brød.

        Du kan freestyle og lave 100% din egen bolle-dej ved at pifte den op med frugt, grønt, tørret frugt eller hakkede nødder. Det er easy peasy, og bollerne smager meget bedre.

        Opskriften giver 10 boller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 719 kJ / 172 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 68 %
        • Fedt: 21 %
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 2 timer

          Se filmen, hvor Micki bager grønne boller.

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 719 kJ / 172 kcal
          • Protein: 12 %
          • Kulhydrat: 68 %
          • Fedt: 21 %
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 16

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 16

          Find alle ingredienserne frem.

          • 25 g. gær
          • 1 dl. vand
          • 2 dl. mælk
          • 1 spsk. olie
          • 1 dl. grahamsmel
          • ½ squash
          • ½ dl. hasselnødder
          • ½ tsk. salt
          • 5 dl. hvedemel
          • ½ dl. mælk til pensling
        • Trin 3 af 16

          Tag en stor skål frem. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

          • 25 g. gær
        • Trin 4 af 16

          Tag en lille gryde. Kom vand og mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet og mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

          • 1 dl. vand
          • 2 dl. mælk
        • Trin 5 af 16

          Hæld den lune mælk og vand i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, og rør.

          • 1 spsk. olie
        • Trin 6 af 16

          Kom grahamsmel i skålen, og rør sammen.

          • 1 dl. grahamsmel
        • Trin 7 af 16

          Tag et rivejern. Vask squashen, og riv den på den grove side af rivejernet.

          • ½ squash
        • Trin 8 af 16

          Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak hasselnødderne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.

          • ½ dl. hasselnødder
        • Trin 9 af 16

          Kom revet squash og hakkede hasselnødder i skålen, og rør sammen.

        • Trin 10 af 16

          Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

          • ½ tsk. salt
          • 5 dl. hvedemel
        • Trin 11 af 16

          Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.

        • Trin 12 af 16

          Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.

        • Trin 13 af 16

          Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen til en pølse, og skær den i 10 lige store stykker. Tril hvert stykke til en bolle, og læg bollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.

        • Trin 14 af 16

          Hæld mælk i en kop, og pensl bollerne med mælken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler brød og boller.

          • ½ dl. mælk til pensling
        • Trin 15 af 16

          Sæt bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollen bagt færdig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.

        • Trin 16 af 16

          Lad bollerne køle af på en bagerist.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Én dej - 100 forskellige slags brød.

          Du kan freestyle og lave 100% din egen bolle-dej ved at pifte den op med frugt, grønt, tørret frugt eller hakkede nødder. Det er easy peasy, og bollerne smager meget bedre.

          Opskriften giver 10 boller.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 25 g. gær
            • 1 dl. vand
            • 2 dl. mælk
            • 1 spsk. olie
            • 1 dl. grahamsmel
            • ½ squash
            • ½ dl. hasselnødder
            • ½ tsk. salt
            • 5 dl. hvedemel
            • ½ dl. mælk til pensling

             

            Køkkenredskaber

            • 1 decilitermål
            • 1 køkkenvægt
            • 1 spiseske
            • 1 teske
            • 1 lille gryde
            • 1 stor skål
            • 1 røreske
            • 1 rivejern
            • Husholdningsfilm
            • Bagepapir
            • 1 bageplade
            • 1 rent viskestykke
            • 1 kop
            • 1 bagepensel

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tag en stor skål frem. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
            4. Tag en lille gryde. Kom vand og mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet og mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
            5. Hæld den lune mælk og vand i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, og rør.
            6. Kom grahamsmel i skålen, og rør sammen.
            7. Tag et rivejern. Vask squashen, og riv den på den grove side af rivejernet.
            8. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak hasselnødderne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
            9. Kom revet squash og hakkede hasselnødder i skålen, og rør sammen.
            10. Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
            11. Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.
            12. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.
            13. Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen til en pølse, og skær den i 10 lige store stykker. Tril hvert stykke til en bolle, og læg bollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
            14. Hæld mælk i en kop, og pensl bollerne med mælken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler brød og boller.
            15. Sæt bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollen bagt færdig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.
            16. Lad bollerne køle af på en bagerist.