Grønærtesuppe

Grønærtesuppe

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Grønne ærter er ikke kun lækre, når man plukker dem friske fra bedstes grøntsagsbed, men også de frosne ærter kan fremtrylle en lækkerbisken. Gør din mor grøn af misundelse over denne suppe, der har en fantastisk farve og en dejlig smag.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1444 kJ / 344 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 27 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 200 g. fine grønne ærter (frost)
        • ¼ knoldselleri eller 1 persillerod
        • 2 kartofler
        • 12 g. smør
        • 4-5 dl. grøntsagsbouillon (se evt. opskrift)
        • ½ tsk. groft salt
        • ½ knivspids friskkværnet peber
        • 1-2 spsk. lime- eller citronsaft

        Rugbrødscroutoner:

        • 2 skiver groft rugbrød
        • ½ spsk. olie
        • 2 friske kviste timian eller ½ tsk. tørret
      • Trin 3 af 15

        Vask, og skræl knoldselleri eller persillerod. Skær dem i mindre stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner knoldselleri.

        • ¼ knoldselleri eller 1 persillerod
      • Trin 4 af 15

        Skræl og vask kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.

        • 2 kartofler
      • Trin 5 af 15

        Kom smør i en gryde, og lad det smelte.

        • 12 g. smør
      • Trin 6 af 15

        Put selleri eller persillerod og kartofler i gryden, og svits dem. Rør rundt imens. Grøntsagerne må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 7 af 15

        Hæld grøntsags-boullion i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog grøntsagerne i 15 minutter, til de er møre.

        • 4-5 dl. grøntsagsboullion
      • Trin 8 af 15

        Tilsæt 150 gram af ærterne, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

        • 200 g. fine ærter
      • Trin 9 af 15

        Tag en stavblender, og blend suppen i gryden. Du kan også komme suppen i en blender lidt ad gangen. Det er vigtigt, suppen er kølet lidt af, inden du kommer den i en blender. Hvis du bruger en blender, skal du hælde suppen i en stor skål efterhånden, som du har blendet den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 10 af 15

        Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes at suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon.

      • Trin 11 af 15

        Tilsæt de sidste ærter som suppefyld.

      • Trin 12 af 15

        Skær en citron eller lime over, og pres saften ud af den, til du har 1-2 spiseskefulde. Smag suppen til med salt, peber og citron- eller limesaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids friskkværnet peber
        • 1-2 spsk. citron- eller limesaft
      • Trin 13 af 15

        Rugbrødscroutoner: Start med at skære brødet ud i små tern.

        • 2 skiver groft rugbrød
      • Trin 14 af 15

        Skyl timianen, hvis den er frisk. Kom olie på en stegepande, og rist rugbrød og timian på stegepanden sammen.

        • ½ spsk. olie
        • 2 kviste timian eller ½ tsk. tørret timian.
      • Trin 15 af 15

        Varm suppen igennem. Servér suppen i dybe tallerkner og drys med rugbrødscroutoner.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Grønne ærter er ikke kun lækre, når man plukker dem friske fra bedstes grøntsagsbed, men også de frosne ærter kan fremtrylle en lækkerbisken. Gør din mor grøn af misundelse over denne suppe, der har en fantastisk farve og en dejlig smag.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. fine grønne ærter (frost)
          • ¼ knoldselleri eller 1 persillerod
          • 2 kartofler
          • 12 g. smør
          • 4-5 dl. grøntsagsbouillon (se evt. opskrift)
          • ½ tsk. groft salt
          • ½ knivspids friskkværnet peber
          • 1-2 spsk. lime- eller citronsaft

          Rugbrødscroutoner:

          • 2 skiver groft rugbrød
          • ½ spsk. olie
          • 2 friske kviste timian eller ½ tsk. tørret

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 3 måleskeer
          • 1 målebæger
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem gryde med låg
          • 2 grydeskeer
          • 1 blender
          • 1 stor skål
          • 1 stegepande

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Vask, og skræl knoldselleri eller persillerod. Skær dem i mindre stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner knoldselleri.
          4. Skræl og vask kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.
          5. Kom smør i en gryde, og lad det smelte.
          6. Put selleri eller persillerod og kartofler i gryden, og svits dem. Rør rundt imens. Grøntsagerne må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          7. Hæld grøntsags-boullion i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog grøntsagerne i 15 minutter, til de er møre.
          8. Tilsæt 150 gram af ærterne, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
          9. Tag en stavblender, og blend suppen i gryden. Du kan også komme suppen i en blender lidt ad gangen. Det er vigtigt, suppen er kølet lidt af, inden du kommer den i en blender. Hvis du bruger en blender, skal du hælde suppen i en stor skål efterhånden, som du har blendet den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
          10. Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes at suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon.
          11. Tilsæt de sidste ærter som suppefyld.
          12. Skær en citron eller lime over, og pres saften ud af den, til du har 1-2 spiseskefulde. Smag suppen til med salt, peber og citron- eller limesaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          13. Rugbrødscroutoner: Start med at skære brødet ud i små tern.
          14. Skyl timianen, hvis den er frisk. Kom olie på en stegepande, og rist rugbrød og timian på stegepanden sammen.
          15. Varm suppen igennem. Servér suppen i dybe tallerkner og drys med rugbrødscroutoner.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Grønne ærter er ikke kun lækre, når man plukker dem friske fra bedstes grøntsagsbed. Frosne grønne ærter kan også laves til en dejlig lækkerbisken. Gør din mor grøn af misundelse over denne suppe, der har en fantastisk farve og en dejlig smag.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1444 kJ / 344 kcal
            • Protein: 13 %
            • Kulhydrat: 60 %
            • Fedt: 27 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 15

            Find alle ingredienserne frem.

            • 400 g. fine grønne ærter (frost)
            • ½ knoldselleri eller 2 persillerødder
            • 3 kartofler
            • 25 g. smør
            • 8-10 dl. grøntsagsbouillon (se evt. opskrift)
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 tsk. peber
            • 2-3 spsk. lime- eller citronsaft

            Rugbrødscroutoner:

            • 4 skiver groft rugbrød
            • 1 spsk. olie
            • 3-4 friske kviste timian eller 1 tsk. tørret
          • Trin 3 af 15

            Vask, og skræl knoldselleri eller persillerod. Skær dem i mindre stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner knoldselleri.

            • ½ knoldselleri eller 2 persillerødder
          • Trin 4 af 15

            Skræl og vask kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.

            • 3 kartofler
          • Trin 5 af 15

            Kom smør i en gryde, og lad det smelte.

            • 25 g. smør
          • Trin 6 af 15

            Put selleri eller persillerod og kartofler i gryden, og svits dem. Rør rundt imens. Grøntsagerne må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 7 af 15

            Hæld grøntsags-boullion i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog grøntsagerne i 15 minutter, til de er møre.

            • 8-10 dl. grøntsagsboullion
          • Trin 8 af 15

            Tilsæt 300 gram af ærterne, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

            • 400 g. fine ærter
          • Trin 9 af 15

            Tag en stavblender, og blend suppen i gryden. Du kan også komme suppen i en blender lidt ad gangen. Det er vigtigt, suppen er kølet lidt af, inden du kommer den i en blender. Hvis du bruger en blender, skal du hælde suppen i en stor skål efterhånden, som du har blendet den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 10 af 15

            Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes at suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon.

          • Trin 11 af 15

            Tilsæt de sidste ærter som suppefyld.

          • Trin 12 af 15

            Skær en citron eller lime over, og pres saften ud af den, til du har 2-3 spiseskefulde. Smag suppen til med salt, peber og citron- eller limesaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids friskkværnet peber
            • 2-3 spsk. citron- eller limesaft
          • Trin 13 af 15

            Rugbrødscroutoner: Start med at skære brødet ud i små tern.

            • 4 skiver groft rugbrød
          • Trin 14 af 15

            Skyl timianen, hvis den er frisk. Kom olie på en stegepande, og rist rugbrød og timian på stegepanden sammen.

            • 1 spsk. olie
            • 3-4 kviste timian eller 1 tsk. tørret timian.
          • Trin 15 af 15

            Varm suppen igennem. Servér suppen i dybe tallerkner og drys med rugbrødscroutoner.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Grønne ærter er ikke kun lækre, når man plukker dem friske fra bedstes grøntsagsbed. Frosne grønne ærter kan også laves til en dejlig lækkerbisken. Gør din mor grøn af misundelse over denne suppe, der har en fantastisk farve og en dejlig smag.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 400 g. fine grønne ærter (frost)
              • ½ knoldselleri eller 2 persillerødder
              • 3 kartofler
              • 25 g. smør
              • 8-10 dl. grøntsagsbouillon (se evt. opskrift)
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 tsk. peber
              • 2-3 spsk. lime- eller citronsaft

              Rugbrødscroutoner:

              • 4 skiver groft rugbrød
              • 1 spsk. olie
              • 3-4 friske kviste timian eller 1 tsk. tørret

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 3 måleskeer
              • 1 målebæger
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 mellem gryde med låg
              • 2 grydeskeer
              • 1 blender
              • 1 stor skål
              • 1 stegepande

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Vask, og skræl knoldselleri eller persillerod. Skær dem i mindre stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner knoldselleri.
              4. Skræl og vask kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.
              5. Kom smør i en gryde, og lad det smelte.
              6. Put selleri eller persillerod og kartofler i gryden, og svits dem. Rør rundt imens. Grøntsagerne må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              7. Hæld grøntsags-boullion i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog grøntsagerne i 15 minutter, til de er møre.
              8. Tilsæt 300 gram af ærterne, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
              9. Tag en stavblender, og blend suppen i gryden. Du kan også komme suppen i en blender lidt ad gangen. Det er vigtigt, suppen er kølet lidt af, inden du kommer den i en blender. Hvis du bruger en blender, skal du hælde suppen i en stor skål efterhånden, som du har blendet den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
              10. Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes at suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon.
              11. Tilsæt de sidste ærter som suppefyld.
              12. Skær en citron eller lime over, og pres saften ud af den, til du har 2-3 spiseskefulde. Smag suppen til med salt, peber og citron- eller limesaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              13. Rugbrødscroutoner: Start med at skære brødet ud i små tern.
              14. Skyl timianen, hvis den er frisk. Kom olie på en stegepande, og rist rugbrød og timian på stegepanden sammen.
              15. Varm suppen igennem. Servér suppen i dybe tallerkner og drys med rugbrødscroutoner.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Grønne ærter er ikke kun lækre, når man plukker dem friske fra bedstes grøntsagsbed. Frosne grønne ærter kan også laves til en dejlig lækkerbisken. Gør din mor grøn af misundelse over denne suppe, der har en fantastisk farve og en dejlig smag.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1444 kJ / 344 kcal
                • Protein: 13 %
                • Kulhydrat: 60 %
                • Fedt: 27 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                • 600 g. fine grønne ærter (frost)
                • 1 knoldselleri eller 3 persillerødder
                • 5 kartofler
                • 40 g. smør
                • 12-15 dl. grøntsagsbouillon (se evt. opskrift)
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 1 knivspids friskkværnet peber
                • 3-4 spsk. lime- eller citronsaft

                Rugbrødscroutoner:

                • 6 skiver groft rugbrød
                • 1 ½ spsk olie
                • 4-5 friske kviste timian eller 1 ½ tsk. tørret
              • Trin 3 af 15

                Vask, og skræl knoldselleri eller persillerod. Skær dem i mindre stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner knoldselleri.

                • 1 knoldselleri eller 3 persillerødder
              • Trin 4 af 15

                Skræl og vask kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.

                • 5 kartofler
              • Trin 5 af 15

                Kom smør i en gryde, og lad det smelte.

                • 40 g. smør
              • Trin 6 af 15

                Put selleri eller persillerod og kartofler i gryden, og svits dem. Rør rundt imens. Grøntsagerne må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 7 af 15

                Hæld grøntsags-boullion i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog grøntsagerne i 15 minutter, til de er møre.

                • 12-15 dl. grøntsagsboullion
              • Trin 8 af 15

                Tilsæt 450 gram af ærterne, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

                • 600 g. fine ærter
              • Trin 9 af 15

                Tag en stavblender, og blend suppen i gryden. Du kan også komme suppen i en blender lidt ad gangen. Det er vigtigt, suppen er kølet lidt af, inden du kommer den i en blender. Hvis du bruger en blender, skal du hælde suppen i en stor skål efterhånden, som du har blendet den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 10 af 15

                Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes at suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon.

              • Trin 11 af 15

                Tilsæt de sidste ærter som suppefyld.

              • Trin 12 af 15

                Skær en citron eller lime over, og pres saften ud af den, til du har 3-4 spiseskefulde. Smag suppen til med salt, peber og citron- eller limesaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids friskkværnet peber
                • 3-4 spsk. citron- eller limesaft
              • Trin 13 af 15

                Rugbrødscroutoner: Start med at skære brødet ud i små tern.

                • 6 skiver groft rugbrød
              • Trin 14 af 15

                Skyl timianen, hvis den er frisk. Kom olie på en stegepande, og rist rugbrød og timian på stegepanden sammen.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 4-5 kviste timian eller 1 tsk. tørret timian.
              • Trin 15 af 15

                Varm suppen igennem. Servér suppen i dybe tallerkner og drys med rugbrødscroutoner.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Grønne ærter er ikke kun lækre, når man plukker dem friske fra bedstes grøntsagsbed. Frosne grønne ærter kan også laves til en dejlig lækkerbisken. Gør din mor grøn af misundelse over denne suppe, der har en fantastisk farve og en dejlig smag.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 600 g. fine grønne ærter (frost)
                  • 1 knoldselleri eller 3 persillerødder
                  • 5 kartofler
                  • 40 g. smør
                  • 12-15 dl. grøntsagsbouillon (se evt. opskrift)
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 1 knivspids friskkværnet peber
                  • 3-4 spsk. lime- eller citronsaft

                  Rugbrødscroutoner:

                  • 6 skiver groft rugbrød
                  • 1 ½ spsk olie
                  • 4-5 friske kviste timian eller 1 ½ tsk. tørret

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 3 måleskeer
                  • 1 målebæger
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellem gryde med låg
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 blender
                  • 1 stor skål
                  • 1 stegepande

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Vask, og skræl knoldselleri eller persillerod. Skær dem i mindre stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner knoldselleri.
                  4. Skræl og vask kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.
                  5. Kom smør i en gryde, og lad det smelte.
                  6. Put selleri eller persillerod og kartofler i gryden, og svits dem. Rør rundt imens. Grøntsagerne må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  7. Hæld grøntsags-boullion i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog grøntsagerne i 15 minutter, til de er møre.
                  8. Tilsæt 450 gram af ærterne, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
                  9. Tag en stavblender, og blend suppen i gryden. Du kan også komme suppen i en blender lidt ad gangen. Det er vigtigt, suppen er kølet lidt af, inden du kommer den i en blender. Hvis du bruger en blender, skal du hælde suppen i en stor skål efterhånden, som du har blendet den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
                  10. Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes at suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon.
                  11. Tilsæt de sidste ærter som suppefyld.
                  12. Skær en citron eller lime over, og pres saften ud af den, til du har 3-4 spiseskefulde. Smag suppen til med salt, peber og citron- eller limesaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  13. Rugbrødscroutoner: Start med at skære brødet ud i små tern.
                  14. Skyl timianen, hvis den er frisk. Kom olie på en stegepande, og rist rugbrød og timian på stegepanden sammen.
                  15. Varm suppen igennem. Servér suppen i dybe tallerkner og drys med rugbrødscroutoner.