Grøn suppe med æg
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Spinat var Skipper Skræks yndlingsspise. Den gjorde ham helt vildt stærk. Det er måske en overdrivelse, at dine muskler begynder at vokse, men spinat er sundt og indeholder masser af godt for kroppen. Den grønne suppe giver dig et godt skud spinat på en velsmagende facon.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2680 kJ / 638 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 35 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 125 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
- 1 løg
- 1 spsk. olie
- 2 dl gule flækærter eller røde linser
- Ca. ¾ liter grøntsags-bouillon
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids stødt muskatnød eller stødt allehånde
Hårdkogt æg
- 5 dl vand
- 1 æg
Ristede rugbrødsterninger
- 1 ½ skive groft rugbrød (tykke)
- 25 g. smør
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 balje
- 1 sigte
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 1 blender/foodprocessor
- 1 grydeske
- 1 spiseske
- 1 stegepande
- 2 tallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
- 125 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
- 1 løg
- 1 spsk. olie
- 2 dl gule flækærter eller røde linser
- Ca. ¾ liter grøntsags-bouillon
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids muskatnød eller stødt allehånde
- 5 dl vand
- 1 æg
- 1 ½ skive groft rugbrød (tykke)
- 25 g. smør
- Trin 3 af 19
Suppe: Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.
- 125 g. frisk spinat
- Trin 4 af 19
Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- Trin 5 af 19
Hæld olien i en gryde, og varm den op.
- 1 spsk. olie
- Trin 6 af 19
Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.
- Trin 7 af 19
Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.
- 2 dl flækærter eller linser
- Trin 8 af 19
Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.
- Ca. ¾ liter grøntsags-bouillon
- Trin 9 af 19
Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.
- Trin 10 af 19
Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 11 af 19
Smag suppen til med salt, peber og muskatnød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids muskatnød eller stødt allehånde
- Trin 12 af 19
Hårdkogte æg: Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
- 5 dl vand
- Trin 13 af 19
Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
- 1 æg
- Trin 14 af 19
Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.
- Trin 15 af 19
Ristede rugbrødsterninger: Skær rugbrødet i terninger.
- 1½ skive groft rugbrød
- Trin 16 af 19
Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.
- 25 g. smør
- Trin 17 af 19
Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rister rugbrødsterninger.
- Trin 18 af 19
Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.
- Trin 19 af 19
Drys rugbrødsterninger over suppen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Spinat var Skipper Skræks yndlingsspise. Den gjorde ham helt vildt stærk. Det er måske en overdrivelse, at dine muskler begynder at vokse, men spinat er sundt og indeholder masser af godt for kroppen. Den grønne suppe giver dig et godt skud spinat på en velsmagende facon.
Du skal bruge
Ingredienser
Suppe:
- 125 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
- 1 løg
- 1 spsk. olie
- 2 dl gule flækærter eller røde linser
- Ca. ¾ liter grøntsags-bouillon
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids stødt muskatnød eller stødt allehånde
Hårdkogt æg:
- 5 dl vand
- 1 æg
Ristede rugbrødsterninger:
- 1 ½ skive groft rugbrød (tykke)
- 25 g. smør
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 balje
- 1 sigte
- 1 skærebært
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 1 blender/foodprocessor
- 1 grydeske
- 1 spiseske
- 1 stegepande
- 2 tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Suppe: Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.
- Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Hæld olien i en gryde, og varm den op.
- Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.
- Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.
- Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.
- Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.
- Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Smag suppen til med salt, peber og muskatnød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hårdkogte æg: Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
- Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
- Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.
- Ristede rugbrødsterninger: Skær rugbrødet i terninger.
- Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.
- Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rister rugbrødsterninger.
- Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.
- Drys rugbrødsterninger over suppen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Spinat var Skipper Skræks yndlingsspise. Den gjorde ham helt vildt stærk. Det er måske en overdrivelse, at dine muskler begynder at vokse, men spinat er sundt og indeholder masser af godt for kroppen. Den grønne suppe giver dig et godt skud spinat på en velsmagende facon.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2680 kJ / 638 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 35 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 250 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
- 2 løg
- 2 spsk. olie
- 4 dl gule flækærter eller røde linser
- Ca. 1 ½ liter grøntsags-bouillon
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 knivspids stødt muskatnød eller stødt allehånde
Hårdkogte æg
- 5 dl vand
- 2 æg
Ristede rugbrødsterninger
- 3 skiver groft rugbrød (tykke)
- 45 g. smør
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 balje
- 1 sigte/si
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellem gryde
- 2 grydelåg
- 1 blender/foodprocessor
- 1 grydeske
- 1 spiseske
- 1 stegepande
- 4 middagstallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
- 250 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
- 2 løg
- 2 spsk. olie
- 4 dl gule flækærter eller røde linser
- Ca. 1 ½ liter grøntsags-bouillon
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 knivspids muskatnød eller stødt allehånde
- 5 dl vand
- 2 æg
- 3 skiver groft rugbrød (tykke)
- 45 g. smør
- Trin 3 af 19
Suppe: Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.
- 250 g. frisk spinat
- Trin 4 af 19
Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 2 løg
- Trin 5 af 19
Hæld olien i en gryde, og varm den op.
- 2 spsk. olie
- Trin 6 af 19
Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.
- Trin 7 af 19
Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.
- 4 dl flækærter eller linser
- Trin 8 af 19
Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.
- Ca. 1 ½ liter grøntsags-bouillon
- Trin 9 af 19
Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.
- Trin 10 af 19
Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 11 af 19
Smag suppen til med salt, peber og muskatnød.
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 knivspids muskatnød eller stødt allehånde
- Trin 12 af 19
Hårdkogte æg: Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
- 5 dl vand
- Trin 13 af 19
Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
- 2 æg
- Trin 14 af 19
Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.
- Trin 15 af 19
Ristede rugbrødsterninger: Skær rugbrødet i terninger.
- 3 skiver groft rugbrød
- Trin 16 af 19
Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.
- 45 g. smør
- Trin 17 af 19
Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger rugbrødsterninger.
- Trin 18 af 19
Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.
- Trin 19 af 19
Drys rugbrødsterninger over suppen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Spinat var Skipper Skræks yndlingsspise. Den gjorde ham helt vildt stærk. Det er måske en overdrivelse, at dine muskler begynder at vokse, men spinat er sundt og indeholder masser af godt for kroppen. Den grønne suppe giver dig et godt skud spinat på en velsmagende facon.
Du skal bruge
Ingredienser
Suppe:- 250 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
- 2 løg
- 2 spsk. olie
- 4 dl gule flækærter eller røde linser
- Ca. 1 ½ liter grøntsags-bouillon
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 knivspids stødt muskatnød eller stødt allehånde
Hårdkogte æg:
- 5 dl vand
- 2 æg
Ristede rugbrødsterninger:
- 3 skiver groft rugbrød (tykke)
- 45 g. smør
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 balje
- 1 sigte
- 1 skærebært
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 1 blender/foodprocessor
- 1 grydeske
- 1 spiseske
- 1 stegepande
- 4 tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Suppe: Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.
- Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Hæld olien i en gryde, og varm den op.
- Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.
- Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.
- Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.
- Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.
- Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Smag suppen til med salt, peber og muskatnød.
- Hårdkogte æg: Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
- Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
- Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.
- Ristede rugbrødsterninger: Skær rugbrødet i terninger.
- Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.
- Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger rugbrødsterninger.
- Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.
- Drys rugbrødsterninger over suppen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Spinat var Skipper Skræks yndlingsspise. Den gjorde ham helt vildt stærk. Det er måske en overdrivelse, at dine muskler begynder at vokse, men spinat er sundt og indeholder masser af godt for kroppen. Den grønne suppe giver dig et godt skud spinat på en velsmagende facon.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2680 kJ / 638 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 35 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 375 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
- 3 løg
- 3 spsk. olie
- 6 dl gule flækærter eller røde linser
- Ca. 2 liter grøntsags-bouillon
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 knivspids stødt muskatnød eller stødt allehånde
Hårdkogte æg
- 5 dl vand
- 3 æg
Ristede rugbrødsterninger
- 4 ½ skiver groft rugbrød (tykke)
- 60 g. smør
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 balje
- 1 sigte
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 1 blender/foodprocessor
- 1 grydeske
- 1 spiseske
- 1 stegepande (teflon)
- 6 tallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
- 375 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
- 3 løg
- 3 spsk. olie
- 6 dl gule flækærter eller røde linser
- Ca. 2 liter grøntsags-bouillon
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 knivspids muskatnød eller stødt allehånde
- 5 dl vand
- 3 æg
- 4 ½ skiver groft rugbrød (tykke)
- 60 g. smør
- Trin 3 af 19
Suppe: Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.
- 375 g. frisk spinat
- Trin 4 af 19
Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 3 løg
- Trin 5 af 19
Hæld olien i en gryde, og varm den op.
- 3 spsk. olie
- Trin 6 af 19
Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.
- Trin 7 af 19
Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.
- 6 dl flækærter eller linser
- Trin 8 af 19
Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.
- Ca. 2 liter grøntsags-bouillon
- Trin 9 af 19
Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.
- 375 g frisk eller frossen spinat
- Trin 10 af 19
Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 11 af 19
Smag suppen til med salt, peber og muskatnød.
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 knivspids muskatnød eller stødt allehånde
- Trin 12 af 19
Hårdkogte æg: Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
- 5 dl vand
- Trin 13 af 19
Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
- 3 æg
- Trin 14 af 19
Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.
- Trin 15 af 19
Ristede rugbrødsterninger: Skær rugbrødet i terninger.
- 4½ skiver groft rugbrød
- Trin 16 af 19
Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.
- 60 g smør
- Trin 17 af 19
Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger rugbrødsterninger.
- Trin 18 af 19
Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.
- Trin 19 af 19
Drys rugbrødsterninger over suppen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Spinat var Skipper Skræks yndlingsspise. Den gjorde ham helt vildt stærk. Det er måske en overdrivelse, at dine muskler begynder at vokse, men spinat er sundt og indeholder masser af godt for kroppen. Den grønne suppe giver dig et godt skud spinat på en velsmagende facon.
Du skal bruge
Ingredienser
Suppe:
- 375 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
- 3 løg
- 3 spsk. olie
- 6 dl gule flækærter eller røde linser
- Ca. 2 liter grøntsags-bouillon
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 knivspids stødt muskatnød eller stødt allehånde
Hårdkogte æg:
- 5 dl vand
- 3 æg
Ristede rugbrødsterninger:
- 4 ½ skiver groft rugbrød (tykke)
- 60 g. smør
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 balje
- 1 sigte
- 1 skærebært
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 1 blender/foodprocessor
- 1 grydeske
- 1 spiseske
- 1 stegepande
- 6 tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Suppe: Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.
- Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Hæld olien i en gryde, og varm den op.
- Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.
- Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.
- Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.
- Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.
- Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Smag suppen til med salt, peber og muskatnød.
- Hårdkogte æg: Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
- Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
- Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.
- Ristede rugbrødsterninger: Skær rugbrødet i terninger.
- Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.
- Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger rugbrødsterninger.
- Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.
- Drys rugbrødsterninger over suppen.
-