Grøn suppe med æg

Grøn suppe med æg

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Spinat var Skipper Skræks yndlingsspise. Den gjorde ham helt vildt stærk. Det er måske en overdrivelse, at dine muskler begynder at vokse, men spinat er sundt og indeholder masser af godt for kroppen. Den grønne suppe giver dig et godt skud spinat på en velsmagende facon.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2680 kJ / 638 kcal
        • Protein: 21 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 35 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        • 125 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
        • 1 løg
        • 1 spsk. olie
        • 2 dl gule flækærter eller røde linser
        • Ca. ¾ liter grøntsags-bouillon
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
        • 1 knivspids muskatnød eller stødt allehånde
        • 5 dl vand
        • 1 æg
        • 1 ½ skive groft rugbrød (tykke)
        • 25 g. smør
      • Trin 3 af 19

        Suppe: Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.

        • 125 g. frisk spinat
      • Trin 4 af 19

        Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 5 af 19

        Hæld olien i en gryde, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 6 af 19

        Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.

      • Trin 7 af 19

        Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.

        • 2 dl flækærter eller linser
      • Trin 8 af 19

        Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.

        • Ca. ¾ liter grøntsags-bouillon

         

      • Trin 9 af 19

        Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.

      • Trin 10 af 19

        Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 11 af 19

        Smag suppen til med salt, peber og muskatnød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
        • 1 knivspids muskatnød eller stødt allehånde
      • Trin 12 af 19

        Hårdkogte æg: Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.

        • 5 dl vand
      • Trin 13 af 19

        Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.

        • 1 æg
      • Trin 14 af 19

        Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.

      • Trin 15 af 19

        Ristede rugbrødsterninger: Skær rugbrødet i terninger.

        • 1½ skive groft rugbrød
      • Trin 16 af 19

        Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.

        • 25 g. smør
      • Trin 17 af 19

        Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rister rugbrødsterninger.

      • Trin 18 af 19

        Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.

      • Trin 19 af 19

        Drys rugbrødsterninger over suppen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Spinat var Skipper Skræks yndlingsspise. Den gjorde ham helt vildt stærk. Det er måske en overdrivelse, at dine muskler begynder at vokse, men spinat er sundt og indeholder masser af godt for kroppen. Den grønne suppe giver dig et godt skud spinat på en velsmagende facon.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Suppe:

          • 125 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
          • 1 løg
          • 1 spsk. olie
          • 2 dl gule flækærter eller røde linser
          • Ca. ¾ liter grøntsags-bouillon
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber
          • 1 knivspids stødt muskatnød eller stødt allehånde

          Hårdkogt æg:

          • 5 dl vand
          • 1 æg

          Ristede rugbrødsterninger:

          • 1 ½ skive groft rugbrød (tykke)
          • 25 g. smør

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 balje
          • 1 sigte
          • 1 skærebært
          • 1 stor skarp kniv
          • 2 mellem gryder
          • 2 grydelåg
          • 1 blender/foodprocessor
          • 1 grydeske
          • 1 spiseske
          • 1 stegepande
          • 2 tallerkener

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Suppe: Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.
          4. Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Hæld olien i en gryde, og varm den op.
          6. Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.
          7. Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.
          8. Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.
          9. Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.
          10. Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
          11. Smag suppen til med salt, peber og muskatnød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          12. Hårdkogte æg: Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
          13. Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
          14. Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.
          15. Ristede rugbrødsterninger: Skær rugbrødet i terninger.
          16. Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.
          17. Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rister rugbrødsterninger.
          18. Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.
          19. Drys rugbrødsterninger over suppen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Spinat var Skipper Skræks yndlingsspise. Den gjorde ham helt vildt stærk. Det er måske en overdrivelse, at dine muskler begynder at vokse, men spinat er sundt og indeholder masser af godt for kroppen. Den grønne suppe giver dig et godt skud spinat på en velsmagende facon.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2680 kJ / 638 kcal
            • Protein: 21 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 35 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 19

            Find alle ingredienserne frem.

            • 250 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
            • 2 løg
            • 2 spsk. olie
            • 4 dl gule flækærter eller røde linser
            • Ca. 1 ½ liter grøntsags-bouillon
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 1 knivspids muskatnød eller stødt allehånde
            • 5 dl vand
            • 2 æg
            • 3 skiver groft rugbrød (tykke)
            • 45 g. smør
          • Trin 3 af 19

            Suppe: Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.

            • 250 g. frisk spinat
          • Trin 4 af 19

            Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 5 af 19

            Hæld olien i en gryde, og varm den op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 6 af 19

            Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.

          • Trin 7 af 19

            Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.

            • 4 dl flækærter eller linser
          • Trin 8 af 19

            Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.

            • Ca. 1 ½ liter grøntsags-bouillon

             

          • Trin 9 af 19

            Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.

          • Trin 10 af 19

            Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 11 af 19

            Smag suppen til med salt, peber og muskatnød.

            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 1 knivspids muskatnød eller stødt allehånde
          • Trin 12 af 19

            Hårdkogte æg: Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.

            • 5 dl vand
          • Trin 13 af 19

            Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.

            • 2 æg
          • Trin 14 af 19

            Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.

          • Trin 15 af 19

            Ristede rugbrødsterninger: Skær rugbrødet i terninger.

            • 3 skiver groft rugbrød
          • Trin 16 af 19

            Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.

            • 45 g. smør
          • Trin 17 af 19

            Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger rugbrødsterninger.

          • Trin 18 af 19

            Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.

          • Trin 19 af 19

            Drys rugbrødsterninger over suppen.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Spinat var Skipper Skræks yndlingsspise. Den gjorde ham helt vildt stærk. Det er måske en overdrivelse, at dine muskler begynder at vokse, men spinat er sundt og indeholder masser af godt for kroppen. Den grønne suppe giver dig et godt skud spinat på en velsmagende facon.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Suppe:
              • 250 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
              • 2 løg
              • 2 spsk. olie
              • 4 dl gule flækærter eller røde linser
              • Ca. 1 ½ liter grøntsags-bouillon
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 1 knivspids stødt muskatnød eller stødt allehånde

              Hårdkogte æg:

              • 5 dl vand
              • 2 æg

              Ristede rugbrødsterninger:

              • 3 skiver groft rugbrød (tykke)
              • 45 g. smør

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 balje
              • 1 sigte
              • 1 skærebært
              • 1 stor skarp kniv
              • 2 mellem gryder
              • 2 grydelåg
              • 1 blender/foodprocessor
              • 1 grydeske
              • 1 spiseske
              • 1 stegepande
              • 4 tallerkener

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Suppe: Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.
              4. Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Hæld olien i en gryde, og varm den op.
              6. Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.
              7. Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.
              8. Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.
              9. Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.
              10. Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
              11. Smag suppen til med salt, peber og muskatnød.
              12. Hårdkogte æg: Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
              13. Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
              14. Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.
              15. Ristede rugbrødsterninger: Skær rugbrødet i terninger.
              16. Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.
              17. Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger rugbrødsterninger.
              18. Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.
              19. Drys rugbrødsterninger over suppen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Spinat var Skipper Skræks yndlingsspise. Den gjorde ham helt vildt stærk. Det er måske en overdrivelse, at dine muskler begynder at vokse, men spinat er sundt og indeholder masser af godt for kroppen. Den grønne suppe giver dig et godt skud spinat på en velsmagende facon.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2680 kJ / 638 kcal
                • Protein: 21 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 35 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 19

                Find alle ingredienserne frem.

                • 375 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
                • 3 løg
                • 3 spsk. olie
                • 6 dl gule flækærter eller røde linser
                • Ca. 2 liter grøntsags-bouillon
                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 1 knivspids muskatnød eller stødt allehånde
                • 5 dl vand
                • 3 æg
                • 4 ½ skiver groft rugbrød (tykke)
                • 60 g. smør
              • Trin 3 af 19

                Suppe: Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.

                • 375 g. frisk spinat
              • Trin 4 af 19

                Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 5 af 19

                Hæld olien i en gryde, og varm den op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 6 af 19

                Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.

              • Trin 7 af 19

                Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.

                • 6 dl flækærter eller linser
              • Trin 8 af 19

                Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.

                • Ca. 2 liter grøntsags-bouillon
              • Trin 9 af 19

                Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.

                • 375 g frisk eller frossen spinat
              • Trin 10 af 19

                Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 11 af 19

                Smag suppen til med salt, peber og muskatnød.

                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 1 knivspids muskatnød eller stødt allehånde
              • Trin 12 af 19

                Hårdkogte æg: Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.

                • 5 dl vand
              • Trin 13 af 19

                Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.

                • 3 æg
              • Trin 14 af 19

                Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.

              • Trin 15 af 19

                Ristede rugbrødsterninger: Skær rugbrødet i terninger.

                • 4½ skiver groft rugbrød
              • Trin 16 af 19

                Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.

                • 60 g smør
              • Trin 17 af 19

                Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger rugbrødsterninger.

              • Trin 18 af 19

                Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.

              • Trin 19 af 19

                Drys rugbrødsterninger over suppen.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Spinat var Skipper Skræks yndlingsspise. Den gjorde ham helt vildt stærk. Det er måske en overdrivelse, at dine muskler begynder at vokse, men spinat er sundt og indeholder masser af godt for kroppen. Den grønne suppe giver dig et godt skud spinat på en velsmagende facon.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Suppe:

                  • 375 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
                  • 3 løg
                  • 3 spsk. olie
                  • 6 dl gule flækærter eller røde linser
                  • Ca. 2 liter grøntsags-bouillon
                  • ½ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • 1 knivspids stødt muskatnød eller stødt allehånde

                  Hårdkogte æg:

                  • 5 dl vand
                  • 3 æg

                  Ristede rugbrødsterninger:

                  • 4 ½ skiver groft rugbrød (tykke)
                  • 60 g. smør

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 balje
                  • 1 sigte
                  • 1 skærebært
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 2 mellem gryder
                  • 2 grydelåg
                  • 1 blender/foodprocessor
                  • 1 grydeske
                  • 1 spiseske
                  • 1 stegepande
                  • 6 tallerkener

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Suppe: Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.
                  4. Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Hæld olien i en gryde, og varm den op.
                  6. Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.
                  7. Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.
                  8. Kom flækærter eller linser og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.
                  9. Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.
                  10. Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
                  11. Smag suppen til med salt, peber og muskatnød.
                  12. Hårdkogte æg: Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
                  13. Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
                  14. Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.
                  15. Ristede rugbrødsterninger: Skær rugbrødet i terninger.
                  16. Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.
                  17. Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger rugbrødsterninger.
                  18. Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.
                  19. Drys rugbrødsterninger over suppen.