Gratin med laks og spinat
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Gratin er nærmest en tærte uden bund. Det smager top lækkert. I den her opskrift har laksen taget sine bedste venner, spinat og æg, med i fadet. Og tomatsovs i ovnbagte kartofler som tilbehør. For at gøre din mund glad over, hvor lækkert de smager sammen.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2631 kJ / 629 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 46 %
- Heraf mættet fedt: 6,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Ovnbagte kartofler:
- 6 kartofler
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. timian (tørret)
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Gratin:
- 30 g. hvedemel
- 2 ¾ dl. mælk
- 1 spsk. olie
- 150 g. spinat
- 115 g. laksefilet
- 2 æg
- ¾ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ knivspids revet muskatnød
- 2 ½ g. smør
Tomatsovs:
- ½ løg
- ½ spsk. olie
- ½ dåse flåede tomater
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ spsk. basilikum (tørret)
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 2 skærebrætter
- 2 små skarpe knive
- 1 stor skål
- Bagepapir
- 1 bradepande
- 2 mellemstore gryder
- 1 piskeris
- 1 bagerist
- 1 stor skarp kniv
- 1 kop
- 2 mellemstore skåle
- 1 elpisker
- 1 ovnfast fad
- 1 dejskraber
- 1 spatel
Sådan gør du
- Trin 1 af 23
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 23
Find alle ingredienserne frem.
Ovnbagte kartofler:
- 6 kartofler
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. timian (tørret)
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Gratin:
- 30 g. hvedemel
- 2 ¾ dl. mælk
- 1 spsk. olie
- 150 g. spinat
- 115 g. laksefilet
- 2 æg
- ¾ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ knivspids revet muskatnød
- 2 ½ g. smør
Tomatsovs:
- ½ løg
- ½ spsk. olie
- ½ dåse flåede tomater
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ spsk. basilikum (tørret)
- Trin 3 af 23
Ovnbagte kartofler: Vask kartoflerne. Skær kartoflerne over på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem på langs igen, så det bliver til aflange kartoffelbåde.
- 6 kartofler
- Trin 4 af 23
Kom olie, timian, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. timian (tørret)
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 5 af 23
Kom kartoffelbådene i skålen, og rør rundt, til alle kartoflerne er dækket af dressing.
- Trin 6 af 23
Læg bagepapir i en bradepande. Fordel kartoffelbådene i bradepanden. Sørg for, at kartoflernes skæreflade rør så lidt ved bagepapiret, som muligt.
- Trin 7 af 23
Gratin: Kom hvedemel, mælk og olie i en mellemstor gryde, og pisk det sammen.
- 30 g. hvedemel
- 2 ¾ dl. mælk
- 1 spsk. olie
- Trin 8 af 23
Tænd for gryden på middelhøj varme. Varm sovsen op, til den begynder at blive tyk. Pisk imens. Pas på, det ikke koger på. Tag gryden af varmen.
- Trin 9 af 23
Skyl spinaten, og hak den i grove stykker.
- 150 g. spinat
- Trin 10 af 23
Tænd for ovnen på 175 grader. Stil en bagerist nederst i ovnen.
- Trin 11 af 23
Læg laksefileterne med skindet opad på et skærebræt. Tag fat i den ene ende af skindet med fingrene, og skær forsigtigt skindet af med kniven. Skær laksefileterne i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- 115 g. laksefilet
- Trin 12 af 23
Tag et æg, og slå først æggehviden ud i en kop, og hæld æggeblommen op i en skål. Hæld derefter æggehviden op i den anden skål. Gentag med alle æggene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
- 2 æg
- Trin 13 af 23
Pisk æggehviderne stivepisker, og stil dem til side, til du skal bruge dem.
- Trin 14 af 23
Pisk æggeblommerne sammen med en gaffel. Hæld dem op i sovsen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
- ¾ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ knivspids revet muskatnød
- Trin 15 af 23
Tag et ovnfast fad på cirka 30 x 40 centimeter. Smør fadet med smør.
- 2 ½ g. smør
- Trin 16 af 23
Kom spinat og laks i sovsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Trin 17 af 23
Kom de stive æggehvider i sovsen. Vend meget forsigtigt æggehviderne rundt med dejskraberen. Luften må ikke gå ud af hviderne.
- Trin 18 af 23
Hæld gratindejen i fadet.
- Trin 19 af 23
Sæt kartoflerne og gratinen i ovnen samtidig, og bag dem i cirka 50 minutter. Placer gratinen nederst i ovnen.
- Trin 20 af 23
Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- ½ løg
- Trin 21 af 23
Hæld olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme.
- ½ spsk. olie
- Trin 22 af 23
Kom løg i gryden, og steg dem, til de er klare. Rør imens. Løgene må ikke tage farve. Det tager cirka 1 minut.
- Trin 23 af 23
Hæld flåede tomater i gryden, og lad sovsen koge lidt ind, så den bliver tykkere. Smag til med salt, peber og basilikum.
- ½ dåse flåede tomater
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ spsk. basilikum (tørret)
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Gratin er nærmest en tærte uden bund. Det smager top lækkert. I den her opskrift har laksen taget sine bedste venner, spinat og æg, med i fadet. Og tomatsovs i ovnbagte kartofler som tilbehør. For at gøre din mund glad over, hvor lækkert de smager sammen.
Du skal bruge
Ingredienser
Ovnbagte kartofler:
- 6 kartofler
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. timian (tørret)
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Gratin:
- 30 g. hvedemel
- 2 ¾ dl. mælk
- 1 spsk. olie
- 150 g. spinat
- 115 g. laksefilet
- 2 æg
- ¾ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ knivspids revet muskatnød
- 2 ½ g. smør
Tomatsovs:
- ½ løg
- ½ spsk. olie
- ½ dåse flåede tomater
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ spsk. basilikum (tørret)
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 2 skærebrætter
- 2 små skarpe kniv
- 1 stor skål
- Bagepapir
- 1 bradepande
- 2 mellemstore gryder
- 1 piskeris
- 1 bagerist
- 1 stor skarp kniv
- 1 kop
- 2 mellemstore skåle
- 1 elpisker
- 1 ovnfast fad
- 1 dejskraber
- 1 spatel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ovnbagte kartofler: Vask kartoflerne. Skær kartoflerne over på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem på langs igen, så det bliver til aflange kartoffelbåde.
- Kom olie, timian, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom kartoffelbådene i skålen, og rør rundt, til alle kartoflerne er dækket af dressing.
- Læg bagepapir i en bradepande. Fordel kartoffelbådene i bradepanden. Sørg for, at kartoflernes skæreflade rør så lidt ved bagepapiret, som muligt.
- Gratin: Kom hvedemel, mælk og olie i en mellemstor gryde, og pisk det sammen.
- Tænd for gryden på middelhøj varme. Varm sovsen op, til den begynder at blive tyk. Pisk imens. Pas på, det ikke koger på. Tag gryden af varmen.
- Skyl spinaten, og hak den i grove stykker.
- Tænd for ovnen på 175 grader. Stil en bagerist nederst i ovnen.
- Læg laksefileterne med skindet opad på et skærebræt. Tag fat i den ene ende af skindet med fingrene, og skær forsigtigt skindet af med kniven. Skær laksefileterne i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Tag et æg, og slå først æggehviden ud i en kop, og hæld æggeblommen op i en skål. Hæld derefter æggehviden op i den anden skål. Gentag med alle æggene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
- Pisk æggehviderne stivepisker, og stil dem til side, til du skal bruge dem.
- Pisk æggeblommerne sammen med en gaffel. Hæld dem op i sovsen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
- Tag et ovnfast fad på cirka 30 x 40 centimeter. Smør fadet med smør.
- Kom spinat og laks i sovsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Kom de stive æggehvider i sovsen. Vend meget forsigtigt æggehviderne rundt med dejskraberen. Luften må ikke gå ud af hviderne.
- Hæld gratindejen i fadet.
- Sæt kartoflerne og gratinen i ovnen samtidig, og bag dem i cirka 50 minutter. Placer gratinen nederst i ovnen.
- Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Hæld olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme.
- Kom løg i gryden, og steg dem, til de er klare. Rør imens. Løgene må ikke tage farve. Det tager cirka 1 minut.
- Hæld flåede tomater i gryden, og lad sovsen koge lidt ind, så den bliver tykkere. Smag til med salt, peber og basilikum.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Gratin er nærmest en tærte uden bund. Det smager top lækkert. I den her opskrift har laksen taget sine bedste venner, spinat og æg, med i fadet. Og tomatsovs i ovnbagte kartofler som tilbehør. For at gøre din mund glad over, hvor lækkert de smager sammen.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2631 kJ / 629 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 46 %
- Heraf mættet fedt: 6,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Ovnbagte kartofler:
- 12 kartofler
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. timian (tørret)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Gratin:
- 60 g. hvedemel
- 3 ½ dl. mælk
- 2 spsk. olie
- 300 g. hakket spinat
- 225 g. laksefilet
- 4 æg
- 1 ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids revet muskatnød
- 5 g. smør
Tomatsovs:
- 1 lille løg
- 1 spsk. olie
- 1 dåse flåede tomater
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. basilikum (tørret)
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 2 skærebrætter
- 2 små skarpe knive
- 1 stor skål
- Bagepapir
- 1 bradepande
- 2 mellemstore gryder
- 1 piskeris
- 1 bagerist
- 1 stor skarp kniv
- 1 kop
- 2 mellemstore skåle
- 1 elpisker
- 1 ovnfast fad
- 1 dejskraber
- 1 spatel
Sådan gør du
- Trin 1 af 23
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 23
Find alle ingredienserne frem.
Ovnbagte kartofler:
- 12 kartofler
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. timian (tørret)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Gratin:
- 60 g. hvedemel
- 3 ½ dl. mælk
- 2 spsk. olie
- 300 g. spinat
- 225 g. laksefilet
- 4 æg
- 1 ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids revet muskatnød
- 5 g. smør
Tomatsovs:
- 1 lille løg
- 1 spsk. olie
- 1 dåse flåede tomater
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. basilikum (tørret)
- Trin 3 af 23
Ovnbagte kartofler: Vask kartoflerne. Skær kartoflerne over på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem på langs igen, så det bliver til aflange kartoffelbåde.
- 12 kartofler
- Trin 4 af 23
Kom olie, timian, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. timian (tørret)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 5 af 23
Kom kartoffelbådene i skålen, og rør rundt, til alle kartoflerne er dækket af dressing.
- Trin 6 af 23
Læg bagepapir i en bradepande. Fordel kartoffelbådene i bradepanden. Sørg for, at kartoflernes skæreflade rør så lidt ved bagepapiret, som muligt.
- Trin 7 af 23
Gratin: Kom hvedemel, mælk og olie i en mellemstor gryde, og pisk det sammen.
- 60 g. hvedemel
- 3 ½ dl. mælk
- 2 spsk. olie
- Trin 8 af 23
Tænd for gryden på middelhøj varme. Varm sovsen op, til den begynder at blive tyk. Pisk imens. Pas på, det ikke koger på. Tag gryden af varmen.
- Trin 9 af 23
Skyl spinaten, og hak den i grove stykker.
- 300 g. spinat
- Trin 10 af 23
Tænd for ovnen på 175 grader. Stil en bagerist nederst i ovnen.
- Trin 11 af 23
Læg laksefileterne med skindet opad på et skærebræt. Tag fat i den ene ende af skindet med fingrene, og skær forsigtigt skindet af med kniven. Skær laksefileterne i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- 225 g. laksefilet
- Trin 12 af 23
Tag et æg, og slå først æggehviden ud i en kop, og hæld æggeblommen op i en skål. Hæld derefter æggehviden op i den anden skål. Gentag med alle æggene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
- 4 æg
- Trin 13 af 23
Pisk æggehviderne stivepisker, og stil dem til side, til du skal bruge dem.
- Trin 14 af 23
Pisk æggeblommerne sammen med en gaffel. Hæld dem op i sovsen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
- 1 ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids revet muskatnød
- Trin 15 af 23
Tag et ovnfast fad på cirka 30 x 40 centimeter. Smør fadet med smør.
- 5 g. smør
- Trin 16 af 23
Kom spinat og laks i sovsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Trin 17 af 23
Kom de stive æggehvider i sovsen. Vend meget forsigtigt æggehviderne rundt med dejskraberen. Luften må ikke gå ud af hviderne.
- Trin 18 af 23
Hæld gratindejen i fadet.
- Trin 19 af 23
Sæt kartoflerne og gratinen i ovnen samtidig, og bag dem i cirka 50 minutter. Placer gratinen nederst i ovnen.
- Trin 20 af 23
Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 lille løg
- Trin 21 af 23
Hæld olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme.
- 1 spsk. olie
- Trin 22 af 23
Kom løg i gryden, og steg dem, til de er klare. Rør imens. Løgene må ikke tage farve. Det tager cirka 1 minut.
- Trin 23 af 23
Hæld flåede tomater i gryden, og lad sovsen koge lidt ind, så den bliver tykkere. Smag til med salt, peber og basilikum.
- 1 dåse flåede tomater
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. basilikum (tørret)
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Gratin er nærmest en tærte uden bund. Det smager top lækkert. I den her opskrift har laksen taget sine bedste venner, spinat og æg, med i fadet. Og tomatsovs i ovnbagte kartofler som tilbehør. For at gøre din mund glad over, hvor lækkert de smager sammen.
Du skal bruge
Ingredienser
Ovnbagte kartofler:
- 12 kartofler
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. timian (tørret)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Gratin:
- 60 g. hvedemel
- 3 ½ dl. mælk
- 2 spsk. olie
- 300 g. spinat
- 225 g. laksefilet
- 4 æg
- 1 ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids revet muskatnød
- 5 g. smør
Tomatsovs:
- 1 lille løg
- 1 spsk. olie
- 1 dåse flåede tomater
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. basilikum (tørret)
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 2 skærebrætter
- 2 små skarpe kniv
- 1 stor skål
- Bagepapir
- 1 bradepande
- 2 mellemstore gryder
- 1 piskeris
- 1 bagerist
- 1 stor skarp kniv
- 1 kop
- 2 mellemstore skåle
- 1 elpisker
- 1 ovnfast fad
- 1 dejskraber
- 1 spatel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ovnbagte kartofler: Vask kartoflerne. Skær kartoflerne over på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem på langs igen, så det bliver til aflange kartoffelbåde.
- Kom olie, timian, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom kartoffelbådene i skålen, og rør rundt, til alle kartoflerne er dækket af dressing.
- Læg bagepapir i en bradepande. Fordel kartoffelbådene i bradepanden. Sørg for, at kartoflernes skæreflade rør så lidt ved bagepapiret, som muligt.
- Gratin: Kom hvedemel, mælk og olie i en mellemstor gryde, og pisk det sammen.
- Tænd for gryden på middelhøj varme. Varm sovsen op, til den begynder at blive tyk. Pisk imens. Pas på, det ikke koger på. Tag gryden af varmen.
- Skyl spinaten, og hak den i grove stykker.
- Tænd for ovnen på 175 grader. Stil en bagerist nederst i ovnen.
- Læg laksefileterne med skindet opad på et skærebræt. Tag fat i den ene ende af skindet med fingrene, og skær forsigtigt skindet af med kniven. Skær laksefileterne i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Tag et æg, og slå først æggehviden ud i en kop, og hæld æggeblommen op i en skål. Hæld derefter æggehviden op i den anden skål. Gentag med alle æggene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
- Pisk æggehviderne stivepisker, og stil dem til side, til du skal bruge dem.
- Pisk æggeblommerne sammen med en gaffel. Hæld dem op i sovsen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
- Tag et ovnfast fad på cirka 30 x 40 centimeter. Smør fadet med smør.
- Kom spinat og laks i sovsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Kom de stive æggehvider i sovsen. Vend meget forsigtigt æggehviderne rundt med dejskraberen. Luften må ikke gå ud af hviderne.
- Hæld gratindejen i fadet.
- Sæt kartoflerne og gratinen i ovnen samtidig, og bag dem i cirka 50 minutter. Placer gratinen nederst i ovnen.
- Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Hæld olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme.
- Kom løg i gryden, og steg dem, til de er klare. Rør imens. Løgene må ikke tage farve. Det tager cirka 1 minut.
- Hæld flåede tomater i gryden, og lad sovsen koge lidt ind, så den bliver tykkere. Smag til med salt, peber og basilikum.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Gratin er nærmest en tærte uden bund. Det smager top lækkert. I den her opskrift har laksen taget sine bedste venner, spinat og æg, med i fadet. Og tomatsovs i ovnbagte kartofler som tilbehør. For at gøre din mund glad over, hvor lækkert de smager sammen.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2631 kJ / 629 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 46 %
- Heraf mættet fedt: 6,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Ovnbagte kartofler:
- 18 kartofler
- 3 spsk. olie
- 3 tsk. timian (tørret)
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Gratin:
- 90 g. hvedemel
- 5 ½ dl. mælk
- 3 spsk. olie
- 450 g. spinat
- 345 g. laksefilet
- 6 æg
- 2 ¼ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ knivspids revet muskatnød
- 7 ½ g. smør
Tomatsovs:
- 1 ½ løg
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ dåse flåede tomater
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ spsk. basilikum (tørret)
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 2 skærebrætter
- 2 små skarpe knive
- 1 stor skål
- Bagepapir
- 1 bradepande
- 2 mellemstore gryder
- 1 piskeris
- 1 bagerist
- 1 stor skarp kniv
- 1 kop
- 2 mellemstore skåle
- 1 elpisker
- 1 ovnfast fad
- 1 dejskraber
- 1 dejskraber
- 1 spatel
Sådan gør du
- Trin 1 af 23
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 23
Find alle ingredienserne frem.
Ovnbagte kartofler:
- 18 kartofler
- 3 spsk. olie
- 3 tsk. timian (tørret)
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Gratin:
- 90 g. hvedemel
- 5 ¼ dl. mælk
- 3 spsk. olie
- 450 g. spinat
- 345 g. laksefilet
- 6 æg
- 2 ¼ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ knivspids revet muskatnød
- 7 ½ g. smør
Tomatsovs:
- 1 ½ løg
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ dåse flåede tomater
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ spsk. basilikum (tørret)
- Trin 3 af 23
Ovnbagte kartofler: Vask kartoflerne. Skær kartoflerne over på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem på langs igen, så det bliver til aflange kartoffelbåde.
- 18 kartofler
- Trin 4 af 23
Kom olie, timian, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 3 spsk. olie
- 3 tsk. timian (tørret)
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 5 af 23
Kom kartoffelbådene i skålen, og rør rundt, til alle kartoflerne er dækket af dressing.
- Trin 6 af 23
Læg bagepapir i en bradepande. Fordel kartoffelbådene i bradepanden. Sørg for, at kartoflernes skæreflade rør så lidt ved bagepapiret, som muligt.
- Trin 7 af 23
Gratin: Kom hvedemel, mælk og olie i en mellemstor gryde, og pisk det sammen.
- 90 g. hvedemel
- 5 ¼ dl. mælk
- 3 spsk. olie
- Trin 8 af 23
Tænd for gryden på middelhøj varme. Varm sovsen op, til den begynder at blive tyk. Pisk imens. Pas på, det ikke koger på. Tag gryden af varmen.
- Trin 9 af 23
Skyl spinaten, og hak den i grove stykker.
- 450 g. spinat
- Trin 10 af 23
Tænd for ovnen på 175 grader. Stil en bagerist nederst i ovnen.
- Trin 11 af 23
Læg laksefileterne med skindet opad på et skærebræt. Tag fat i den ene ende af skindet med fingrene, og skær forsigtigt skindet af med kniven. Skær laksefileterne i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- 345 g. laksefilet
- Trin 12 af 23
Tag et æg, og slå først æggehviden ud i en kop, og hæld æggeblommen op i en skål. Hæld derefter æggehviden op i den anden skål. Gentag med alle æggene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
- 6 æg
- Trin 13 af 23
Pisk æggehviderne stivepisker, og stil dem til side, til du skal bruge dem.
- Trin 14 af 23
Pisk æggeblommerne sammen med en gaffel. Hæld dem op i sovsen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
- 2 ¼ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ knivspids revet muskatnød
- Trin 15 af 23
Tag et ovnfast fad på cirka 30 x 40 centimeter. Smør fadet med smør.
- 7 ½ g. smør
- Trin 16 af 23
Kom spinat og laks i sovsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Trin 17 af 23
Kom de stive æggehvider i sovsen. Vend meget forsigtigt æggehviderne rundt med dejskraberen. Luften må ikke gå ud af hviderne.
- Trin 18 af 23
Hæld gratindejen i fadet.
- Trin 19 af 23
Sæt kartoflerne og gratinen i ovnen samtidig, og bag dem i cirka 50 minutter. Placer gratinen nederst i ovnen.
- Trin 20 af 23
Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 ½ løg
- Trin 21 af 23
Hæld olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme.
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 22 af 23
Kom løg i gryden, og steg dem, til de er klare. Rør imens. Løgene må ikke tage farve. Det tager cirka 1 minut.
- Trin 23 af 23
Hæld flåede tomater i gryden, og lad sovsen koge lidt ind, så den bliver tykkere. Smag til med salt, peber og basilikum.
- 1 ½ dåse flåede tomater
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ spsk. basilikum (tørret)
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Gratin er nærmest en tærte uden bund. Det smager top lækkert. I den her opskrift har laksen taget sine bedste venner, spinat og æg, med i fadet. Og tomatsovs i ovnbagte kartofler som tilbehør. For at gøre din mund glad over, hvor lækkert de smager sammen.
Du skal bruge
Ingredienser
Ovnbagte kartofler:
- 18 kartofler
- 3 spsk. olie
- 3 tsk. timian (tørret)
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Gratin:
- 90 g. hvedemel
- 5 ¼ dl. mælk
- 3 spsk. olie
- 450 g. spinat
- 345 g. laksefilet
- 6 æg
- 2 ¼ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ knivspids revet muskatnød
- 7 ½ g. smør
Tomatsovs:
- 1 ½ løg
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ dåse flåede tomater
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ spsk. basilikum (tørret)
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 2 skærebrætter
- 2 små skarpe kniv
- 1 stor skål
- Bagepapir
- 1 bradepande
- 2 mellemstore gryder
- 1 piskeris
- 1 bagerist
- 1 stor skarp kniv
- 1 kop
- 2 mellemstore skåle
- 1 elpisker
- 1 ovnfast fad
- 1 dejskraber
- 1 spatel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ovnbagte kartofler: Vask kartoflerne. Skær kartoflerne over på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem på langs igen, så det bliver til aflange kartoffelbåde.
- Kom olie, timian, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom kartoffelbådene i skålen, og rør rundt, til alle kartoflerne er dækket af dressing.
- Læg bagepapir i en bradepande. Fordel kartoffelbådene i bradepanden. Sørg for, at kartoflernes skæreflade rør så lidt ved bagepapiret, som muligt.
- Gratin: Kom hvedemel, mælk og olie i en mellemstor gryde, og pisk det sammen.
- Tænd for gryden på middelhøj varme. Varm sovsen op, til den begynder at blive tyk. Pisk imens. Pas på, det ikke koger på. Tag gryden af varmen.
- Skyl spinaten, og hak den i grove stykker.
- Tænd for ovnen på 175 grader. Stil en bagerist nederst i ovnen.
- Læg laksefileterne med skindet opad på et skærebræt. Tag fat i den ene ende af skindet med fingrene, og skær forsigtigt skindet af med kniven. Skær laksefileterne i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Tag et æg, og slå først æggehviden ud i en kop, og hæld æggeblommen op i en skål. Hæld derefter æggehviden op i den anden skål. Gentag med alle æggene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
- Pisk æggehviderne stivepisker, og stil dem til side, til du skal bruge dem.
- Pisk æggeblommerne sammen med en gaffel. Hæld dem op i sovsen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
- Tag et ovnfast fad på cirka 30 x 40 centimeter. Smør fadet med smør.
- Kom spinat og laks i sovsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Kom de stive æggehvider i sovsen. Vend meget forsigtigt æggehviderne rundt med dejskraberen. Luften må ikke gå ud af hviderne.
- Hæld gratindejen i fadet.
- Sæt kartoflerne og gratinen i ovnen samtidig, og bag dem i cirka 50 minutter. Placer gratinen nederst i ovnen.
- Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Hæld olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme.
- Kom løg i gryden, og steg dem, til de er klare. Rør imens. Løgene må ikke tage farve. Det tager cirka 1 minut.
- Hæld flåede tomater i gryden, og lad sovsen koge lidt ind, så den bliver tykkere. Smag til med salt, peber og basilikum.
-