Gratin med laks og spinat

Gratin med laks og spinat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Gratin er nærmest en tærte uden bund. Det smager top lækkert. I den her opskrift har laksen taget sine bedste venner, spinat og æg, med i fadet. Og tomatsovs i ovnbagte kartofler som tilbehør. For at gøre din mund glad over, hvor lækkert de smager sammen.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2631 kJ / 629 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 35 %
        • Fedt: 46 %
        • Heraf mættet fedt: 6,5 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 23

        Find alle ingredienserne frem.

        Ovnbagte kartofler:

        • 6 kartofler
        • 1 spsk. olie
        • 1 tsk. timian (tørret)
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Gratin:

        • 30 g. hvedemel
        • 2 ¾ dl. mælk
        • 1 spsk. olie
        • 150 g. spinat
        • 115 g. laksefilet
        • 2 æg
        • ¾ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ knivspids revet muskatnød
        • 2 ½ g. smør

        Tomatsovs:

        • ½ løg
        • ½ spsk. olie
        • ½ dåse flåede tomater
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ spsk. basilikum (tørret)
      • Trin 3 af 23

        Ovnbagte kartofler: Vask kartoflerne. Skær kartoflerne over på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem på langs igen, så det bliver til aflange kartoffelbåde.

        • 6 kartofler
      • Trin 4 af 23

        Kom olie, timian, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 spsk. olie
        • 1 tsk. timian (tørret)
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 5 af 23

        Kom kartoffelbådene i skålen, og rør rundt, til alle kartoflerne er dækket af dressing.

      • Trin 6 af 23

        Læg bagepapir i en bradepande. Fordel kartoffelbådene i bradepanden. Sørg for, at kartoflernes skæreflade rør så lidt ved bagepapiret, som muligt.

      • Trin 7 af 23

        Gratin: Kom hvedemel, mælk og olie i en mellemstor gryde, og pisk det sammen.

        • 30 g. hvedemel
        • 2 ¾ dl. mælk
        • 1 spsk. olie
      • Trin 8 af 23

        Tænd for gryden på middelhøj varme. Varm sovsen op, til den begynder at blive tyk. Pisk imens. Pas på, det ikke koger på. Tag gryden af varmen.

      • Trin 9 af 23

        Skyl spinaten, og hak den i grove stykker.

        • 150 g. spinat
      • Trin 10 af 23

        Tænd for ovnen på 175 grader. Stil en bagerist nederst i ovnen.

      • Trin 11 af 23

        Læg laksefileterne med skindet opad på et skærebræt. Tag fat i den ene ende af skindet med fingrene, og skær forsigtigt skindet af med kniven. Skær laksefileterne i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

        • 115 g. laksefilet
      • Trin 12 af 23

        Tag et æg, og slå først æggehviden ud i en kop, og hæld æggeblommen op i en skål. Hæld derefter æggehviden op i den anden skål. Gentag med alle æggene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.

        • 2 æg
      • Trin 13 af 23

        Pisk æggehviderne stivepisker, og stil dem til side, til du skal bruge dem.

      • Trin 14 af 23

        Pisk æggeblommerne sammen med en gaffel. Hæld dem op i sovsen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.

        • ¾ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ knivspids revet muskatnød
      • Trin 15 af 23

        Tag et ovnfast fad på cirka 30 x 40 centimeter. Smør fadet med smør.

        • 2 ½ g. smør
      • Trin 16 af 23

        Kom spinat og laks i sovsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.

      • Trin 17 af 23

        Kom de stive æggehvider i sovsen. Vend meget forsigtigt æggehviderne rundt med dejskraberen. Luften må ikke gå ud af hviderne.

      • Trin 18 af 23

        Hæld gratindejen i fadet.

      • Trin 19 af 23

        Sæt kartoflerne og gratinen i ovnen samtidig, og bag dem i cirka 50 minutter. Placer gratinen nederst i ovnen.

      • Trin 20 af 23

        Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 21 af 23

        Hæld olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 22 af 23

        Kom løg i gryden, og steg dem, til de er klare. Rør imens. Løgene må ikke tage farve. Det tager cirka 1 minut.

      • Trin 23 af 23

        Hæld flåede tomater i gryden, og lad sovsen koge lidt ind, så den bliver tykkere. Smag til med salt, peber og basilikum.

        • ½ dåse flåede tomater
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ spsk. basilikum (tørret)
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Gratin er nærmest en tærte uden bund. Det smager top lækkert. I den her opskrift har laksen taget sine bedste venner, spinat og æg, med i fadet. Og tomatsovs i ovnbagte kartofler som tilbehør. For at gøre din mund glad over, hvor lækkert de smager sammen.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Ovnbagte kartofler:

          • 6 kartofler
          • 1 spsk. olie
          • 1 tsk. timian (tørret)
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Gratin:

          • 30 g. hvedemel
          • 2 ¾ dl. mælk
          • 1 spsk. olie
          • 150 g. spinat
          • 115 g. laksefilet
          • 2 æg
          • ¾ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ knivspids revet muskatnød
          • 2 ½ g. smør

          Tomatsovs:

          • ½ løg
          • ½ spsk. olie
          • ½ dåse flåede tomater
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ spsk. basilikum (tørret)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 2 skærebrætter
          • 2 små skarpe kniv
          • 1 stor skål
          • Bagepapir
          • 1 bradepande
          • 2 mellemstore gryder
          • 1 piskeris
          • 1 bagerist
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kop
          • 2 mellemstore skåle
          • 1 elpisker
          • 1 ovnfast fad
          • 1 dejskraber
          • 1 spatel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Ovnbagte kartofler: Vask kartoflerne. Skær kartoflerne over på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem på langs igen, så det bliver til aflange kartoffelbåde.
          4. Kom olie, timian, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          5. Kom kartoffelbådene i skålen, og rør rundt, til alle kartoflerne er dækket af dressing.
          6. Læg bagepapir i en bradepande. Fordel kartoffelbådene i bradepanden. Sørg for, at kartoflernes skæreflade rør så lidt ved bagepapiret, som muligt.
          7. Gratin: Kom hvedemel, mælk og olie i en mellemstor gryde, og pisk det sammen.
          8. Tænd for gryden på middelhøj varme. Varm sovsen op, til den begynder at blive tyk. Pisk imens. Pas på, det ikke koger på. Tag gryden af varmen.
          9. Skyl spinaten, og hak den i grove stykker.
          10. Tænd for ovnen på 175 grader. Stil en bagerist nederst i ovnen.
          11. Læg laksefileterne med skindet opad på et skærebræt. Tag fat i den ene ende af skindet med fingrene, og skær forsigtigt skindet af med kniven. Skær laksefileterne i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
          12. Tag et æg, og slå først æggehviden ud i en kop, og hæld æggeblommen op i en skål. Hæld derefter æggehviden op i den anden skål. Gentag med alle æggene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
          13. Pisk æggehviderne stivepisker, og stil dem til side, til du skal bruge dem.
          14. Pisk æggeblommerne sammen med en gaffel. Hæld dem op i sovsen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
          15. Tag et ovnfast fad på cirka 30 x 40 centimeter. Smør fadet med smør.
          16. Kom spinat og laks i sovsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
          17. Kom de stive æggehvider i sovsen. Vend meget forsigtigt æggehviderne rundt med dejskraberen. Luften må ikke gå ud af hviderne.
          18. Hæld gratindejen i fadet.
          19. Sæt kartoflerne og gratinen i ovnen samtidig, og bag dem i cirka 50 minutter. Placer gratinen nederst i ovnen.
          20. Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          21. Hæld olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme.
          22. Kom løg i gryden, og steg dem, til de er klare. Rør imens. Løgene må ikke tage farve. Det tager cirka 1 minut.
          23. Hæld flåede tomater i gryden, og lad sovsen koge lidt ind, så den bliver tykkere. Smag til med salt, peber og basilikum.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Gratin er nærmest en tærte uden bund. Det smager top lækkert. I den her opskrift har laksen taget sine bedste venner, spinat og æg, med i fadet. Og tomatsovs i ovnbagte kartofler som tilbehør. For at gøre din mund glad over, hvor lækkert de smager sammen.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2631 kJ / 629 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 35 %
            • Fedt: 46 %
            • Heraf mættet fedt: 6,5 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 23

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 23

            Find alle ingredienserne frem.

            Ovnbagte kartofler:

            • 12 kartofler
            • 2 spsk. olie
            • 2 tsk. timian (tørret)
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Gratin:

            • 60 g. hvedemel
            • 3 ½ dl. mælk
            • 2 spsk. olie
            • 300 g. spinat
            • 225 g. laksefilet
            • 4 æg
            • 1 ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 knivspids revet muskatnød
            • 5 g. smør

            Tomatsovs:

            • 1 lille løg
            • 1 spsk. olie
            • 1 dåse flåede tomater
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 spsk. basilikum (tørret)
          • Trin 3 af 23

            Ovnbagte kartofler: Vask kartoflerne. Skær kartoflerne over på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem på langs igen, så det bliver til aflange kartoffelbåde.

            • 12 kartofler
          • Trin 4 af 23

            Kom olie, timian, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 2 spsk. olie
            • 2 tsk. timian (tørret)
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 5 af 23

            Kom kartoffelbådene i skålen, og rør rundt, til alle kartoflerne er dækket af dressing.

          • Trin 6 af 23

            Læg bagepapir i en bradepande. Fordel kartoffelbådene i bradepanden. Sørg for, at kartoflernes skæreflade rør så lidt ved bagepapiret, som muligt.

          • Trin 7 af 23

            Gratin: Kom hvedemel, mælk og olie i en mellemstor gryde, og pisk det sammen.

            • 60 g. hvedemel
            • 3 ½ dl. mælk
            • 2 spsk. olie
          • Trin 8 af 23

            Tænd for gryden på middelhøj varme. Varm sovsen op, til den begynder at blive tyk. Pisk imens. Pas på, det ikke koger på. Tag gryden af varmen.

          • Trin 9 af 23

            Skyl spinaten, og hak den i grove stykker.

            • 300 g. spinat
          • Trin 10 af 23

            Tænd for ovnen på 175 grader. Stil en bagerist nederst i ovnen.

          • Trin 11 af 23

            Læg laksefileterne med skindet opad på et skærebræt. Tag fat i den ene ende af skindet med fingrene, og skær forsigtigt skindet af med kniven. Skær laksefileterne i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

            • 225 g. laksefilet
          • Trin 12 af 23

            Tag et æg, og slå først æggehviden ud i en kop, og hæld æggeblommen op i en skål. Hæld derefter æggehviden op i den anden skål. Gentag med alle æggene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.

            • 4 æg
          • Trin 13 af 23

            Pisk æggehviderne stivepisker, og stil dem til side, til du skal bruge dem.

          • Trin 14 af 23

            Pisk æggeblommerne sammen med en gaffel. Hæld dem op i sovsen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.

            • 1 ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 knivspids revet muskatnød
          • Trin 15 af 23

            Tag et ovnfast fad på cirka 30 x 40 centimeter. Smør fadet med smør.

            • 5 g. smør
          • Trin 16 af 23

            Kom spinat og laks i sovsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.

          • Trin 17 af 23

            Kom de stive æggehvider i sovsen. Vend meget forsigtigt æggehviderne rundt med dejskraberen. Luften må ikke gå ud af hviderne.

          • Trin 18 af 23

            Hæld gratindejen i fadet.

          • Trin 19 af 23

            Sæt kartoflerne og gratinen i ovnen samtidig, og bag dem i cirka 50 minutter. Placer gratinen nederst i ovnen.

          • Trin 20 af 23

            Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 lille løg
          • Trin 21 af 23

            Hæld olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 22 af 23

            Kom løg i gryden, og steg dem, til de er klare. Rør imens. Løgene må ikke tage farve. Det tager cirka 1 minut.

          • Trin 23 af 23

            Hæld flåede tomater i gryden, og lad sovsen koge lidt ind, så den bliver tykkere. Smag til med salt, peber og basilikum.

            • 1 dåse flåede tomater
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 spsk. basilikum (tørret)
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Gratin er nærmest en tærte uden bund. Det smager top lækkert. I den her opskrift har laksen taget sine bedste venner, spinat og æg, med i fadet. Og tomatsovs i ovnbagte kartofler som tilbehør. For at gøre din mund glad over, hvor lækkert de smager sammen.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Ovnbagte kartofler:

              • 12 kartofler
              • 2 spsk. olie
              • 2 tsk. timian (tørret)
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Gratin:

              • 60 g. hvedemel
              • 3 ½ dl. mælk
              • 2 spsk. olie
              • 300 g. spinat
              • 225 g. laksefilet
              • 4 æg
              • 1 ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 knivspids revet muskatnød
              • 5 g. smør

              Tomatsovs:

              • 1 lille løg
              • 1 spsk. olie
              • 1 dåse flåede tomater
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 spsk. basilikum (tørret)

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 2 skærebrætter
              • 2 små skarpe kniv
              • 1 stor skål
              • Bagepapir
              • 1 bradepande
              • 2 mellemstore gryder
              • 1 piskeris
              • 1 bagerist
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kop
              • 2 mellemstore skåle
              • 1 elpisker
              • 1 ovnfast fad
              • 1 dejskraber
              • 1 spatel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Ovnbagte kartofler: Vask kartoflerne. Skær kartoflerne over på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem på langs igen, så det bliver til aflange kartoffelbåde.
              4. Kom olie, timian, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              5. Kom kartoffelbådene i skålen, og rør rundt, til alle kartoflerne er dækket af dressing.
              6. Læg bagepapir i en bradepande. Fordel kartoffelbådene i bradepanden. Sørg for, at kartoflernes skæreflade rør så lidt ved bagepapiret, som muligt.
              7. Gratin: Kom hvedemel, mælk og olie i en mellemstor gryde, og pisk det sammen.
              8. Tænd for gryden på middelhøj varme. Varm sovsen op, til den begynder at blive tyk. Pisk imens. Pas på, det ikke koger på. Tag gryden af varmen.
              9. Skyl spinaten, og hak den i grove stykker.
              10. Tænd for ovnen på 175 grader. Stil en bagerist nederst i ovnen.
              11. Læg laksefileterne med skindet opad på et skærebræt. Tag fat i den ene ende af skindet med fingrene, og skær forsigtigt skindet af med kniven. Skær laksefileterne i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
              12. Tag et æg, og slå først æggehviden ud i en kop, og hæld æggeblommen op i en skål. Hæld derefter æggehviden op i den anden skål. Gentag med alle æggene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
              13. Pisk æggehviderne stivepisker, og stil dem til side, til du skal bruge dem.
              14. Pisk æggeblommerne sammen med en gaffel. Hæld dem op i sovsen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
              15. Tag et ovnfast fad på cirka 30 x 40 centimeter. Smør fadet med smør.
              16. Kom spinat og laks i sovsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
              17. Kom de stive æggehvider i sovsen. Vend meget forsigtigt æggehviderne rundt med dejskraberen. Luften må ikke gå ud af hviderne.
              18. Hæld gratindejen i fadet.
              19. Sæt kartoflerne og gratinen i ovnen samtidig, og bag dem i cirka 50 minutter. Placer gratinen nederst i ovnen.
              20. Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              21. Hæld olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme.
              22. Kom løg i gryden, og steg dem, til de er klare. Rør imens. Løgene må ikke tage farve. Det tager cirka 1 minut.
              23. Hæld flåede tomater i gryden, og lad sovsen koge lidt ind, så den bliver tykkere. Smag til med salt, peber og basilikum.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Gratin er nærmest en tærte uden bund. Det smager top lækkert. I den her opskrift har laksen taget sine bedste venner, spinat og æg, med i fadet. Og tomatsovs i ovnbagte kartofler som tilbehør. For at gøre din mund glad over, hvor lækkert de smager sammen.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2631 kJ / 629 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 35 %
                • Fedt: 46 %
                • Heraf mættet fedt: 6,5 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 23

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 23

                Find alle ingredienserne frem.

                Ovnbagte kartofler:

                • 18 kartofler
                • 3 spsk. olie
                • 3 tsk. timian (tørret)
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Gratin:

                • 90 g. hvedemel
                • 5 ¼ dl. mælk
                • 3 spsk. olie
                • 450 g. spinat
                • 345 g. laksefilet
                • 6 æg
                • 2 ¼ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ knivspids revet muskatnød
                • 7 ½ g. smør

                Tomatsovs:

                • 1 ½ løg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ dåse flåede tomater
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ spsk. basilikum (tørret)
              • Trin 3 af 23

                Ovnbagte kartofler: Vask kartoflerne. Skær kartoflerne over på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem på langs igen, så det bliver til aflange kartoffelbåde.

                • 18 kartofler
              • Trin 4 af 23

                Kom olie, timian, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 3 spsk. olie
                • 3 tsk. timian (tørret)
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 5 af 23

                Kom kartoffelbådene i skålen, og rør rundt, til alle kartoflerne er dækket af dressing.

              • Trin 6 af 23

                Læg bagepapir i en bradepande. Fordel kartoffelbådene i bradepanden. Sørg for, at kartoflernes skæreflade rør så lidt ved bagepapiret, som muligt.

              • Trin 7 af 23

                Gratin: Kom hvedemel, mælk og olie i en mellemstor gryde, og pisk det sammen.

                • 90 g. hvedemel
                • 5 ¼ dl. mælk
                • 3 spsk. olie
              • Trin 8 af 23

                Tænd for gryden på middelhøj varme. Varm sovsen op, til den begynder at blive tyk. Pisk imens. Pas på, det ikke koger på. Tag gryden af varmen.

              • Trin 9 af 23

                Skyl spinaten, og hak den i grove stykker.

                • 450 g. spinat
              • Trin 10 af 23

                Tænd for ovnen på 175 grader. Stil en bagerist nederst i ovnen.

              • Trin 11 af 23

                Læg laksefileterne med skindet opad på et skærebræt. Tag fat i den ene ende af skindet med fingrene, og skær forsigtigt skindet af med kniven. Skær laksefileterne i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

                • 345 g. laksefilet
              • Trin 12 af 23

                Tag et æg, og slå først æggehviden ud i en kop, og hæld æggeblommen op i en skål. Hæld derefter æggehviden op i den anden skål. Gentag med alle æggene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.

                • 6 æg
              • Trin 13 af 23

                Pisk æggehviderne stivepisker, og stil dem til side, til du skal bruge dem.

              • Trin 14 af 23

                Pisk æggeblommerne sammen med en gaffel. Hæld dem op i sovsen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.

                • 2 ¼ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ knivspids revet muskatnød
              • Trin 15 af 23

                Tag et ovnfast fad på cirka 30 x 40 centimeter. Smør fadet med smør.

                • 7 ½ g. smør
              • Trin 16 af 23

                Kom spinat og laks i sovsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.

              • Trin 17 af 23

                Kom de stive æggehvider i sovsen. Vend meget forsigtigt æggehviderne rundt med dejskraberen. Luften må ikke gå ud af hviderne.

              • Trin 18 af 23

                Hæld gratindejen i fadet.

              • Trin 19 af 23

                Sæt kartoflerne og gratinen i ovnen samtidig, og bag dem i cirka 50 minutter. Placer gratinen nederst i ovnen.

              • Trin 20 af 23

                Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 21 af 23

                Hæld olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 22 af 23

                Kom løg i gryden, og steg dem, til de er klare. Rør imens. Løgene må ikke tage farve. Det tager cirka 1 minut.

              • Trin 23 af 23

                Hæld flåede tomater i gryden, og lad sovsen koge lidt ind, så den bliver tykkere. Smag til med salt, peber og basilikum.

                • 1 ½ dåse flåede tomater
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ spsk. basilikum (tørret)
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Gratin er nærmest en tærte uden bund. Det smager top lækkert. I den her opskrift har laksen taget sine bedste venner, spinat og æg, med i fadet. Og tomatsovs i ovnbagte kartofler som tilbehør. For at gøre din mund glad over, hvor lækkert de smager sammen.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ovnbagte kartofler:

                  • 18 kartofler
                  • 3 spsk. olie
                  • 3 tsk. timian (tørret)
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Gratin:

                  • 90 g. hvedemel
                  • 5 ¼ dl. mælk
                  • 3 spsk. olie
                  • 450 g. spinat
                  • 345 g. laksefilet
                  • 6 æg
                  • 2 ¼ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ knivspids revet muskatnød
                  • 7 ½ g. smør

                  Tomatsovs:

                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ dåse flåede tomater
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ spsk. basilikum (tørret)

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 skærebrætter
                  • 2 små skarpe kniv
                  • 1 stor skål
                  • Bagepapir
                  • 1 bradepande
                  • 2 mellemstore gryder
                  • 1 piskeris
                  • 1 bagerist
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kop
                  • 2 mellemstore skåle
                  • 1 elpisker
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 dejskraber
                  • 1 spatel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Ovnbagte kartofler: Vask kartoflerne. Skær kartoflerne over på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem på langs igen, så det bliver til aflange kartoffelbåde.
                  4. Kom olie, timian, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  5. Kom kartoffelbådene i skålen, og rør rundt, til alle kartoflerne er dækket af dressing.
                  6. Læg bagepapir i en bradepande. Fordel kartoffelbådene i bradepanden. Sørg for, at kartoflernes skæreflade rør så lidt ved bagepapiret, som muligt.
                  7. Gratin: Kom hvedemel, mælk og olie i en mellemstor gryde, og pisk det sammen.
                  8. Tænd for gryden på middelhøj varme. Varm sovsen op, til den begynder at blive tyk. Pisk imens. Pas på, det ikke koger på. Tag gryden af varmen.
                  9. Skyl spinaten, og hak den i grove stykker.
                  10. Tænd for ovnen på 175 grader. Stil en bagerist nederst i ovnen.
                  11. Læg laksefileterne med skindet opad på et skærebræt. Tag fat i den ene ende af skindet med fingrene, og skær forsigtigt skindet af med kniven. Skær laksefileterne i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
                  12. Tag et æg, og slå først æggehviden ud i en kop, og hæld æggeblommen op i en skål. Hæld derefter æggehviden op i den anden skål. Gentag med alle æggene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
                  13. Pisk æggehviderne stivepisker, og stil dem til side, til du skal bruge dem.
                  14. Pisk æggeblommerne sammen med en gaffel. Hæld dem op i sovsen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
                  15. Tag et ovnfast fad på cirka 30 x 40 centimeter. Smør fadet med smør.
                  16. Kom spinat og laks i sovsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
                  17. Kom de stive æggehvider i sovsen. Vend meget forsigtigt æggehviderne rundt med dejskraberen. Luften må ikke gå ud af hviderne.
                  18. Hæld gratindejen i fadet.
                  19. Sæt kartoflerne og gratinen i ovnen samtidig, og bag dem i cirka 50 minutter. Placer gratinen nederst i ovnen.
                  20. Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  21. Hæld olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme.
                  22. Kom løg i gryden, og steg dem, til de er klare. Rør imens. Løgene må ikke tage farve. Det tager cirka 1 minut.
                  23. Hæld flåede tomater i gryden, og lad sovsen koge lidt ind, så den bliver tykkere. Smag til med salt, peber og basilikum.