Græskartærte med feta

Græskartærte med feta

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Servér en lækker tærte med græskar og fetaost til aftensmad. Resterne er perfekte til madpakken dagen efter - og din sidemakker vil med garanti forsøge at bytte madpakke!

        Servér græskartærten med en grøn salat til.

        Tip: Hvis du har travlt, kan du bruge en færdig tærtedej. Og hvis du vil give smagen mere friskhed, så brug gulerødder eller knodselleri i stedet for sød kartoffel.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        Fyld:

        • ½ hokkaido-græskar
        • 150 g. søde kartofler
        • 1 tsk. olie
        • 1 løg
        • 1 tsk. timian
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

        Mørdej:

        • 1 spsk. olie til at smøre formen med
        • 150 g. grahamsmel
        • 1 tsk. groft salt
        • 75 g. smør
        • 2 spsk. vand

        Æggemasse:

        • 4 æg
        • 1 dl. mælk
        • 2 spsk. fetaost eller salattern
      • Trin 3 af 18

        Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 18

        Fyld: Vask skrællen på hokkaido-græskarret. Du skal ikke skrælle det.

        • ½ hokkaido-græskar
      • Trin 5 af 18

        Tag et skærebræt og en kniv. Læg græskarret med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær græskarret i skiver på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Skær skiverne i stykker på cirka 1 centimeter. Kom dem over på bagepladen.

      • Trin 6 af 18

        Tag en kartoffelskræller. Skræl den søde kartoffel, og skær den i små tern. Kom dem over på bagepladen. Sæt det hele i ovnen, og bag det i 15 minutter.

        • 150 g. søde kartofler
      • Trin 7 af 18

        Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 8 af 18

        Tag en stegepande og en spatel. Kom olie på stegepanden, og varm op til middel varme. Tilsæt løgene, og svits dem let. De skal blive klare, men ikke mørke. Sluk for stegepanden, men lad den stå på varmen.

        • 1 tsk. olie
      • Trin 9 af 18

        Mørdej: Smør en tærteform med olie.

        • 1 spsk. olie til at smøre formen med
      • Trin 10 af 18

        Tag en stor skål frem. Kom grahamsmel og salt i skålen.

        • 150 g. grahamsmel
        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 11 af 18

        Tag et skærebræt, og en stor skarp kniv frem. Skær smørret i små stykker, og smuldr smørret i melet med fingrene.

        • 75 g. smør
      • Trin 12 af 18

        Tilsæt vandet 1 spiseske ad gangen, og saml dejen sammen med hænderne (den skal ikke æltes).

        • 2 spsk. vand
      • Trin 13 af 18

        Pres dejen ud i tærteformen. Husk at den skal gå cirka ¾ op ad tærteformens sider. Tag en gaffel. Prik nogle huller i dejen med den.

      • Trin 14 af 18

        Når græskar og sød kartoffel er færdig, så stil tærteformen ind i ovnen. Lad den bage i 10 minutter ved 200 grader.

      • Trin 15 af 18

        Fyld: Tænd igen for stegepanden ved middel varme. Kom tern af græskar og sød kartoffel op i stegepanden. Vend det hele rundt, og krydr med timian, salt og peber. Skru ned til svag varme. Lad det hele stege let i cirka 5 minutter.

        • 1 tsk. timian
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 16 af 18

        Æggemasse: Tag en stor skål, og en kop. Slå ægget ud i koppen, og kom det over i skålen. Fortsæt på samme måde med resten af æggene.

        • 4 æg
      • Trin 17 af 18

        Tag en gaffel. Smuldr fetaosten, og kom fetaost og mælk op i skålen til æggene. Pisk det sammen med gaflen.

        • 1 dl. mælk
        • 2 spsk. fetaost eller salattern
      • Trin 18 af 18

        Bag tærten: Tag den varme tærtebund ud af ovnen. Kom fyldet i, og hæld æggemassen over. Fordel det godt over hele bunden. Stil så tærten ind i den varme ovn igen, og bag den i cirka 45 minutter, eller indtil æggemassen er fast og lidt gylden.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Servér en lækker tærte med græskar og fetaost til aftensmad. Resterne er perfekte til madpakken dagen efter - og din sidemakker vil med garanti forsøge at bytte madpakke!

        Servér græskartærten med en grøn salat til.

        Tip: Hvis du har travlt, kan du bruge en færdig tærtedej. Og hvis du vil give smagen mere friskhed, så brug gulerødder eller knodselleri i stedet for sød kartoffel.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Fyld:

          • ½ hokkaido-græskar
          • 150 g. søde kartofler
          • 1 tsk. olie
          • 1 løg
          • 1 tsk. timian
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Mørdej:

          • 1 spsk. olie til at smøre formen med
          • 150 g. grahamsmel
          • 1 tsk. groft salt
          • 75 g. smør
          • 2 spsk. vand

          Æggemasse:

          • 4 æg
          • 1 dl. mælk
          • 2 spsk. fetaost eller salattern

           

          Køkkenredskaber

          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 2 skærebrætter
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 tærteform
          • 2 store skåle
          • 1 spiseske
          • 1 piskeris
          • 1 kop

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
          4. Fyld: Vask skrællen på hokkaido-græskarret. Du skal ikke skrælle det.
          5. Tag et skærebræt og en kniv. Læg græskarret med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær græskarret i skiver på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Skær skiverne i stykker på cirka 1 centimeter. Kom dem over på bagepladen.
          6. Tag en kartoffelskræller. Skræl den søde kartoffel, og skær den i små tern. Kom dem over på bagepladen. Sæt det hele i ovnen, og bag det i 15 minutter.
          7. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          8. Tag en stegepande og en spatel. Kom olie på stegepanden, og varm op til middel varme. Tilsæt løgene, og svits dem let. De skal blive klare, men ikke mørke. Sluk for stegepanden, men lad den stå på varmen.
          9. Mørdej: Smør en tærteform med olie.
          10. Tag en stor skål frem. Kom grahamsmel og salt i skålen.
          11. Tag et skærebræt, og en stor skarp kniv frem. Skær smørret i små stykker, og smuldr smørret i melet med fingrene.
          12. Tilsæt vandet 1 spiseske ad gangen, og saml dejen sammen med hænderne (den skal ikke æltes).
          13. Pres dejen ud i tærteformen. Husk at den skal gå cirka ¾ op ad tærteformens sider. Tag en gaffel. Prik nogle huller i dejen med den.
          14. Når græskar og sød kartoffel er færdig, så stil tærteformen ind i ovnen. Lad den bage i 10 minutter ved 200 grader.
          15. Fyld: Tænd igen for stegepanden ved middel varme. Kom tern af græskar og sød kartoffel op i stegepanden. Vend det hele rundt, og krydr med timian, salt og peber. Skru ned til svag varme. Lad det hele stege let i cirka 5 minutter.
          16. Æggemasse: Tag en stor skål, og en kop. Slå ægget ud i koppen, og kom det over i skålen. Fortsæt på samme måde med resten af æggene.
          17. Tag en gaffel. Smuldr fetaosten, og kom fetaost og mælk op i skålen til æggene. Pisk det sammen med gaflen.
          18. Bag tærten: Tag den varme tærtebund ud af ovnen. Kom fyldet i, og hæld æggemassen over. Fordel det godt over hele bunden. Stil så tærten ind i den varme ovn igen, og bag den i cirka 45 minutter, eller indtil æggemassen er fast og lidt gylden.