Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Græskarfyld:

3.

Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

4.

Vask skrællen på hokkaido-græskarret. Du skal ikke skrælle det.

5.

Tag et skærebræt og en kniv. Læg græskarret med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær græskarret i skiver på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Skær skiverne i stykker på cirka 1 centimeter. Kom dem over på bagepladen. Se videoen.

6.

Tag en kartoffelskræller. Skræl den søde kartoffel, og skær den i små tern. Kom dem over på bagepladen. Sæt det hele i ovnen, og bag det i 15 minutter. Se videoen.

7.

Pil, og hak løget. Se videoen.

8.

Tag en stegepande og en spatel. Kom olie på stegepanden, og varm op til middel varme. Tilsæt løgene, og svits dem let. De skal blive klare, men ikke mørke. Sluk for stegepanden, men lad den stå på varmen. Se videoen.

Mørdej:

9.

Smør en tærteform med olie.

10.

Tag en stor skål frem. Kom grahamsmel og salt i skålen.

11.

Tag et skærebræt, og en stor skarp kniv frem. Skær smørret i små stykker, og smuldr smørret i melet med fingrene.

12.

Tilsæt vandet 1 spiseske ad gangen, og saml dejen sammen med hænderne (den skal ikke æltes).

13.

Pres dejen ud i tærteformen. Husk at den skal gå cirka ¾ op ad tærteformens sider. Tag en gaffel. Prik nogle huller i dejen med den.

14.

Når græskar og sød kartoffel er færdig, så stil tærteformen ind i ovnen. Lad den bage i 10 minutter ved 200 grader.

Græskarfyld - fortsat:

15.

Tænd igen for stegepanden ved middel varme. Kom tern af græskar og sød kartoffel op i stegepanden. Vend det hele rundt, og krydr med timian, salt og peber. Skru ned til svag varme. Lad det hele stege let i cirka 5 minutter.

Æggemasse:

16.

Tag en stor skål, og en kop. Slå ægget ud i koppen, og kom det over i skålen. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.

17.

Tag en gaffel. Smuldr fetaosten, og kom fetaost og mælk op i skålen til æggene. Pisk det sammen med gaflen.

Bag tærten:

18.

Tag den varme tærtebund ud af ovnen. Kom fyldet i, og hæld æggemassen over. Fordel det godt over hele bunden. Stil så tærten ind i den varme ovn igen, og bag den i cirka 45 minutter, eller indtil æggemassen er fast og lidt gylden.

Næringsindhold per portion

Energi: 2064 kJ / 493 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 34 %

Fedt: 53 %

Heraf mættet fedt: 13,3 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Film 09: Sådan skærer du græskar i både

Film 09: Sådan skærer du græskar i både

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Løg, hakke

Løg, hakke

Løg, svitse

Løg, svitse

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Galette

Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 40 min