Græskarsuppe

Græskarsuppe

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Græskar er ikke kun til for at skræmme naboen væk til halloween. Du kan blandt andet bruge indholdet af dit halloween-græskar til at lave denne cremede suppe med sprøde hasselnøddekerner på toppen.

        Imponér familien ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

        Tip: Du kan også bruge et mindre græskar som hokkaido-græskar, hvor du også kan bruge skallen.

         

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1835 kJ / 437 kcal
        • Protein: 21 %
        • Kulhydrat: 52 %
        • Fedt: 27 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 14

        Mål alle ingredienserne af.

        • ½ hokkaido græskar, ca. 200 g. renset vægt
        • 1 løg
        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. karry
        • 100 g. røde linser eller gule flækærter
        • 4-5 dl grønsagsbouillon
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids friskkværnet peber
        • 25 g. hasselnøddekerner
        • 1-2 håndfulde friske koriander
        • 2 skiver fuldkornsbrød
        • Græsk yoghurt
      • Trin 3 af 14

        Vask græskarret. Flæk det, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i terninger på cirka 2 x 2 centimeter.

        • ½ hokkaido græskar, ca. 200 g. renset vægt
      • Trin 4 af 14

        Pil løgene, og hak dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 5 af 14

        Varm olie i en gryde, og steg løgene klare. Rør rundt, de må ikke blive brune. Tilsæt karry, og varm igennem i 2 minutter.

        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. karry
      • Trin 6 af 14

        Tilsæt græskarstykkerne, røde linser og grøntsagsbouillon til gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til græskarstykkerne er møre.

        • 4-5 dl grøntsagsbouillon
        • 100 g. røde linser eller gule flækærter
      • Trin 7 af 14

        Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

      • Trin 8 af 14

        Du skal nu blende suppen. Få eventuelt hjælp af en voksen til at blende den. Brug enten en stavblender eller en blender. Hvis du bruger en blender, så hæld lidt af suppen i en blender, og blend den. Hæld den blendede suppe over i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 9 af 14

        Gentag punkt 8, til al suppen er blendet.

      • Trin 10 af 14

        Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes den er for tyk, så tilsæt lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.

      • Trin 11 af 14

        Smag til med salt, peber og karry.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 12 af 14

        Hak hasselnødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • 25 g. hasselnødder
      • Trin 13 af 14

        Kom vand i en skål, og skyl koriander i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak korianderen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1-2 håndfulde koriander
      • Trin 14 af 14

        Varm suppen igennem. Hæld varm suppe i dybe tallerkener. Kom en klat græsk yoghurt i, og drys med hasselnødder og koriander. Servér med fuldkornsbrød.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Græskar er ikke kun til for at skræmme naboen væk til halloween. Du kan blandt andet bruge indholdet af dit halloween-græskar til at lave denne cremede suppe med sprøde hasselnøddekerner på toppen.

        Imponér familien ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

        Tip: Du kan også bruge et mindre græskar som hokkaido-græskar, hvor du også kan bruge skallen.

         

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ hokkaido græskar, ca. 200 g. renset vægt
          • 1 løg
          • ½ spsk. olie
          • ½ spsk. karry
          • 100 g. røde linser eller gule flækærter
          • 4-5 dl grøntsagsbouillon
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 25 g. hasselnødder
          • 1-2 håndfulde frisk koriander

          Tilbehør

          • 2 skiver fuldkornsbrød
          • Græsk yoghurt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 4 måleskeer
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem gryde med låg
          • 1 grydeske
          • 1 blender
          • 1 stor skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Vask græskarret. Flæk det, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i terninger på cirka 2 x 2 centimeter.
          4. Pil løgene, og hak dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Varm olie i en gryde, og steg løgene klare. Rør rundt, de må ikke blive brune. Tilsæt karry, og varm igennem i 2 minutter.
          6. Tilsæt græskarstykkerne, røde linser og grøntsagsbouillon til gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til græskarstykkerne er møre.
          7. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
          8. Du skal nu blende suppen. Få eventuelt hjælp af en voksen til at blende den. Brug enten en stavblender eller en blender. Hvis du bruger en blender, så hæld lidt af suppen i en blender, og blend den. Hæld den blendede suppe over i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
          9. Gentag punkt 8, til al suppen er blendet.
          10. Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes den er for tyk, så tilsæt lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.
          11. Smag til med salt, peber og karry.
          12. Hak hasselnødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
          13. Kom vand i en skål, og skyl koriander i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak korianderen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          14. Varm suppen igennem. Hæld varm suppe i dybe tallerkener. Kom en klat græsk yoghurt i, og drys med hasselnødder og koriander. Servér med fuldkornsbrød.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Græskar er ikke kun til for at skræmme naboen væk til halloween. Du kan blandt andet bruge indholdet af dit halloween-græskar til at lave denne cremede suppe med sprøde hasselnøddekerner på toppen. 

            Imponér familien ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

            Tip: Du kan også bruge et mindre græskar som hokkaido-græskar, hvor du også kan bruge skallen.

             
            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1835 kJ / 437 kcal
            • Protein: 21 %
            • Kulhydrat: 52 %
            • Fedt: 27 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 14

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 14

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 hokkaido græskar, ca. 400 g. renset vægt
            • 2 løg
            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. karry
            • 200 g. røde linser eller gule flækærter
            • 8-10 dl grøntsagsbouillo
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids friskkværnet peber
            • 50 g. hasselnødder
            • 2-3 håndfulde frisk koriander
            • Græsk yoghurt
            • 4 skiver fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 14

            Vask græskarret. Flæk det, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i terninger på cirka 2 x 2 centimeter.

            • 1 hokkaido græskar, ca. 400 g. renset vægt
          • Trin 4 af 14

            Pil løgene, og hak dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 5 af 14

            Varm olie i en gryde, og steg løgene klare. Rør rundt, de må ikke blive brune. Tilsæt karry, og varm igennem i 2 minutter.

            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. karry
          • Trin 6 af 14

            Tilsæt græskarstykkerne, røde linser og grøntsagsbouillon til gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til græskarstykkerne er møre.

            • 8-10 dl grøntsagsbouillon
            • 200 g. røde linser eller gule flækærter
          • Trin 7 af 14

            Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

          • Trin 8 af 14

            Du skal nu blende suppen. Få eventuelt hjælp af en voksen til at blende den. Brug enten en stavblender eller en blender. Hvis du bruger en blender, så hæld lidt af suppen i blenderen, og blend den. Hæld den blendede suppe over i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 9 af 14

            Gentag punkt 8, til al suppen er blendet.

          • Trin 10 af 14

            Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes den er for tyk, så tilsæt lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.

          • Trin 11 af 14

            Smag til med salt, peber og karry.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 12 af 14

            Hak hasselnødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.

            • 50 g. hasselnødder
          • Trin 13 af 14

            Kom vand i en skål, og skyl koriander i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak korianderen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2-3 håndfulde koriander
          • Trin 14 af 14

            Varm suppen igennem. Hæld varm suppe i dybe tallerkener. Kom en klat græsk yoghurt i, og drys med hasselnødder og koriander. Servér med fuldkornsbrød.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Græskar er ikke kun til for at skræmme naboen væk til halloween. Du kan blandt andet bruge indholdet af dit halloween-græskar til at lave denne cremede suppe med sprøde hasselnøddekerner på toppen. 

            Imponér familien ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

            Tip: Du kan også bruge et mindre græskar som hokkaido-græskar, hvor du også kan bruge skallen.

             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 hokkaido græskar, ca. 400 g. renset vægt
              • 2 løg
              • 1 spsk. olie
              • 1 spsk. karry
              • 200 g. røde linser eller gule flækærter
              • 8-10 dl grøntsagsbouillo
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids friskkværnet peber
              • 50 g. hasselnødder
              • 2-3 håndfulde frisk koriander

              Tilbehør:

              • Græsk yoghurt
              • 4 skiver fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 4 måleskeer
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 mellem gryde med låg
              • 1 grydeske
              • 1 blender
              • 1 stor skål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Vask græskarret. Flæk det, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i terninger på cirka 2 x 2 centimeter.
              4. Pil løgene, og hak dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Varm olie i en gryde, og steg løgene klare. Rør rundt, de må ikke blive brune. Tilsæt karry, og varm igennem i 2 minutter.
              6. Tilsæt græskarstykkerne, røde linser og grøntsagsbouillon til gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til græskarstykkerne er møre.
              7. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
              8. Du skal nu blende suppen. Få eventuelt hjælp af en voksen til at blende den. Brug enten en stavblender eller en blender. Hvis du bruger en blender, så hæld lidt af suppen i blenderen, og blend den. Hæld den blendede suppe over i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
              9. Gentag punkt 8, til al suppen er blendet.
              10. Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes den er for tyk, så tilsæt lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.
              11. Smag til med salt, peber og karry.
              12. Hak hasselnødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
              13. Kom vand i en skål, og skyl koriander i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak korianderen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              14. Varm suppen igennem. Hæld varm suppe i dybe tallerkener. Kom en klat græsk yoghurt i, og drys med hasselnødder og koriander. Servér med fuldkornsbrød.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Græskar er ikke kun til for at skræmme naboen væk til halloween. Du kan blandt andet bruge indholdet af dit halloween-græskar til at lave denne cremede suppe med sprøde hasselnøddekerner på toppen.

                Imponér familien ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

                Tip: Du kan også bruge et mindre græskar som hokkaido-græskar, hvor du også kan bruge skallen.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1835 kJ / 437 kcal
                • Protein: 21 %
                • Kulhydrat: 52 %
                • Fedt: 27 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 14

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 14

                Mål alle ingredienserne af.

                • 1 ½ hokkaido græskar, ca. 600 g. renset vægt
                • 3 løg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. karry
                • 300 g. røde linser eller gule flækærter
                • 12-15 dl grøntsagsbouillon
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids friskkværnet peber
                • 75 g. hasselnøddekerner
                • 3-4 håndfulde frisk koriander
                • 6 skiver fuldkornsbrød
                • Græsk yoghurt
              • Trin 3 af 14

                Vask græskarret. Flæk det, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i terninger på cirka 2 x 2 centimeter.

                • 1 ½ hokkaido græskar, ca. 600 g. renset vægt
              • Trin 4 af 14

                Pil løgene, og hak dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 5 af 14

                Varm olie i en gryde, og steg løgene klare. Rør rundt, de må ikke blive brune. Tilsæt karry, og varm igennem i 2 minutter.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. karry
              • Trin 6 af 14

                Tilsæt græskarstykkerne, røde linser og grøntsagsbouillon til gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til græskarstykkerne er møre.

                • 12-15 dl grøntsagsbouillon
                • 300 g. røde linser eller gule flækærter
              • Trin 7 af 14

                Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

              • Trin 8 af 14

                Du skal nu blende suppen. Få eventuelt hjælp af en voksen til at blende den. Brug enten en stavblender eller en blender. Hvis du bruger en blender, så hæld lidt af suppen i blenderen, og blend den. Hæld den blendede suppe over i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 9 af 14

                Gentag punkt 8, til al suppen er blendet.

              • Trin 10 af 14

                Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes den er for tyk, så tilsæt lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.

              • Trin 11 af 14

                Smag til med salt, peber og karry.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 12 af 14

                Hak hasselnødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.

                • 75 g. hasselnødder
              • Trin 13 af 14

                Kom vand i en skål, og skyl koriander i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak korianderen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3-4 håndfulde koriander
              • Trin 14 af 14

                Varm suppen igennem. Hæld varm suppe i dybe tallerkener. Kom en klat græsk yoghurt i, og drys med hasselnødder og koriander. Servér med fuldkornsbrød.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Græskar er ikke kun til for at skræmme naboen væk til halloween. Du kan blandt andet bruge indholdet af dit halloween-græskar til at lave denne cremede suppe med sprøde hasselnøddekerner på toppen.

                Imponér familien ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

                Tip: Du kan også bruge et mindre græskar som hokkaido-græskar, hvor du også kan bruge skallen.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ hokkaido græskar, ca. 600 g. renset vægt
                  • 3 løg
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ spsk. karry
                  • 300 g. røde linser eller gule flækærter
                  • 12-15 dl grøntsagsbouillon
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids friskkværnet peber
                  • 75 g. hasselnøddekerner
                  • 3-4 håndfulde frisk koriander
                  • 6 skiver fuldkornsbrød
                  • Græsk yoghurt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 4 måleskeer
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellem gryde med låg
                  • 1 grydeske
                  • 1 blender
                  • 1 stor skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Vask græskarret. Flæk det, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i terninger på cirka 2 x 2 centimeter.
                  4. Pil løgene, og hak dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Varm olie i en gryde, og steg løgene klare. Rør rundt, de må ikke blive brune. Tilsæt karry, og varm igennem i 2 minutter.
                  6. Tilsæt græskarstykkerne, røde linser og grøntsagsbouillon til gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til græskarstykkerne er møre.
                  7. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
                  8. Du skal nu blende suppen. Få eventuelt hjælp af en voksen til at blende den. Brug enten en stavblender eller en blender. Hvis du bruger en blender, så hæld lidt af suppen i blenderen, og blend den. Hæld den blendede suppe over i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
                  9. Gentag punkt 8, til al suppen er blendet.
                  10. Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes den er for tyk, så tilsæt lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.
                  11. Smag til med salt, peber og karry.
                  12. Hak hasselnødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
                  13. Kom vand i en skål, og skyl koriander i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak korianderen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  14. Varm suppen igennem. Hæld varm suppe i dybe tallerkener. Kom en klat græsk yoghurt i, og drys med hasselnødder og koriander. Servér med fuldkornsbrød.