1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Suppe>
  5. Græskarsuppe

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Græskarsuppe:

3.

Vask græskarret. Flæk det, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i terninger på cirka 2 x 2 centimeter.

4.

Pil løgene, og hak dem. Se videoen.

Pil løget, og hak det. Se videoen.

5.

Varm olie i en gryde, og steg løgene klare. Rør rundt undervejs. De må ikke blive brune. Tilsæt karry, og varm det igennem i 2 minutter. Se videoen.

6.

Tilsæt græskarstykkerne, røde linser, vand og grøntsagsbouillon, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til græskarstykkerne er møre.

7.

Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

8.

Stil gryden ned i håndvasken. Blend forsigtigt grøntsagerne med en stavblender, til suppen er cremet, og der ikke er flere klumper tilbage. Pas på, for det kan godt sprøjte lidt. Se videoen.

9.

Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes den er for tyk, så tilsæt lidt mere vand.

10.

Smag til med salt, peber og karry.

Tilbehør:

11.

Hak hasselnødderne. Se videoen.

12.

Kom vand i en skål, og skyl din koriander i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak den skyllede koriander. Se videoen.

13.

Varm suppen igennem, hvis den er kølet for meget af. Hæld den varme suppe i dybe tallerkener. Kom en klat græsk yoghurt i, og drys med hasselnødder og koriander. Servér med fuldkornsbrød.

Næringsindhold per portion

Energi: 1835 kJ / 437 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Løg, svitse

Løg, svitse

Blende Suppe

Blende Suppe

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min