Græskarmuffins med chokolade

Græskarmuffins med chokolade

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Her har du den perfekte dessert til halloween-festen: chokolade og græskar i én og samme muffin!

        Du koger først græskar til en mos. Du kan bruge både butternut og hokkaido-græskar.

        Opskriften giver 24 græskarmuffins med chokolade.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 835 kJ / 200 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 59 %
        • Fedt: 35 %
        • Heraf mættet fedt: 1,7 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 400 g. butternut-græskar
        • 100 g. mørk chokolade
        • 400 g. sukker
        • 4 æg
        • 1 knivspids salt
        • 300 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 tsk. stødt kanel
        • 1 ½ dl olie
      • Trin 3 af 15

        Vask butternut-græskarret, og skær en skive af bunden. Stil butternut-græskarret med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær stykket igennem. Tag frøene ud med en ske. Læg butternut-græskarret med skærefladen ned mod skærebrættet. Skær den i skiver på cirka 2 centimeter. Skær skiverne i stykker på cirka 2 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer butternut-græskar.

        • 400 g. butternut-græskar
      • Trin 4 af 15

        Tag en stor gryde med høj kant. Kom ternene fra butternutsquashen i gryden, og hæld vand i, til ternene lige er dækkede. Læg låg på.

      • Trin 5 af 15

        Bring vandet i kog, og kog ternene fra butternutsquashen ved svag varme i cirka 25 minutter, til de er møre. Mærk, om de er møre, ved at stikke i et tern med lille skarp kniv. Kniven skal slippe butternutsquashen nemt.

      • Trin 6 af 15

        Tag en stor skål og et dørslag. Stil dørslaget i skålen. Hæld vand og tern fra butternutsquashen ned i dørslaget, og lad ternene dryppe af. Kom dem tilbage i gryden.

      • Trin 7 af 15

        Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

      • Trin 8 af 15

        Tag en stavblender. Blend ternene fra butternutsquashen, til det er en ensartet mos uden klumper.

      • Trin 9 af 15

        Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak chokoladen fint.

        • 100 g. mørk chokolade
      • Trin 10 af 15

        Tag en stor skål og en røreske. Kom butternutsquash-mosen op i skålen. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene.

        • 4 æg
      • Trin 11 af 15

        Kom sukker, salt, hvedemel, bagepulver, kanel, olie og hakket chokolade op i skålen, og rør dejen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 400 g. sukker
        • 1 knivspids salt
        • 300 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 tsk. stødt kanel
        • 1 ½ dl olie
      • Trin 12 af 15

        Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden 2 og 2. Sæt 24 dobbelte muffinforme på en bageplade.

      • Trin 13 af 15

        Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.

      • Trin 14 af 15

        Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en muffin. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om dine muffins er færdige.

      • Trin 15 af 15

        Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her har du den perfekte dessert til halloween-festen: chokolade og græskar i én og samme muffin!

        Du koger først græskar til en mos. Du kan bruge både butternut og hokkaido-græskar.

        Opskriften giver 24 græskarmuffins med chokolade.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 400 g. butternut-græskar
          • 100 g. mørk chokolade
          • 400 g. sukker
          • 4 æg
          • 1 knivspids salt
          • 300 g. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 1 tsk. stødt kanel
          • 1 ½ dl olie 

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stavblender
          • 24 muffinforme
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 dejskraber  
          • 1 bageplade
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Vask butternut-græskarret, og skær en skive af bunden. Stil butternut-græskarret med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær stykket igennem. Tag frøene ud med en ske. Læg butternut-græskarret med skærefladen ned mod skærebrættet. Skær den i skiver på cirka 2 centimeter. Skær skiverne i stykker på cirka 2 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer butternut-græskar.
          4. Tag en stor gryde med høj kant. Kom ternene fra butternutsquashen i gryden, og hæld vand i, til ternene lige er dækkede. Læg låg på.
          5. Bring vandet i kog, og kog ternene fra butternutsquashen ved svag varme i cirka 25 minutter, til de er møre. Mærk, om de er møre, ved at stikke i et tern med lille skarp kniv. Kniven skal slippe butternutsquashen nemt.
          6. Tag en stor skål og et dørslag. Stil dørslaget i skålen. Hæld vand og tern fra butternutsquashen ned i dørslaget, og lad ternene dryppe af. Kom dem tilbage i gryden.
          7. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
          8. Tag en stavblender. Blend ternene fra butternutsquashen, til det er en ensartet mos uden klumper.
          9. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak chokoladen fint.
          10. Tag en stor skål og en røreske. Kom butternutsquash-mosen op i skålen. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene.
          11. Kom sukker, salt, hvedemel, bagepulver, kanel, olie og hakket chokolade op i skålen, og rør dejen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          12. Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden 2 og 2. Sæt 24 dobbelte muffinforme på en bageplade.
          13. Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
          14. Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en muffin. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om dine muffins er færdige.
          15. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist. Velbekomme!