Græskarmuffins
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Bag 100 % dine græskarmuffins. Brug opskriften som en grunddej, og bland dit yndlingsfyld i. Du kan for eksempel bruge chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.
Opskriften giver cirka 12 store græskarmuffins. Opkskriften passer til store, amerikanske muffinforme.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1661 kJ / 397 kcal
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 46 %
- Heraf mættet fedt: 2,2 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 340 g græskar
- 4 æg
- 300 g sukker
- 4 ½ dl. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 dl. olie
- 100 g chokolade eller andre smagsgivere
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 stor skål
- 1 elpisker
- 1 dejskraber
- 24 papirmuffinforme
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 13
Find alle ingredienserne frem.
- 340 g græskar
- 4 æg
- 300 g sukker
- 4 ½ dl. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 dl. olie
- 100 g chokolade eller andre smagsgivere
- Trin 3 af 13
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Trin 4 af 13
Riv græskarret (med skræl) på et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river græskar på et rivejern.
- 340 g græskar
- Trin 5 af 13
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene.
- 4 æg
- Trin 6 af 13
Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det skummer. Det tager cirka 5 minutter.
- 300 g sukker
- Trin 7 af 13
Kom mel og bagepulver i dejen, og vend det rundt med en dejskraber, til dejen er fri for klumper.
- 4 ½ dl. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- Trin 8 af 13
Kom olie i, og rør rundt med dejskraberen.
- 2 dl. olie
- Trin 9 af 13
Tilsæt revet græskar, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.
- Trin 10 af 13
Tilsæt dit yndlingsfyld, og rør rundt. Brug for eksempel chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.
- 100 g chokolade eller andre smagsgivere
- Trin 11 af 13
Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade. Hvis du bruger en fast form med muffins-huller, så skal de smøres med lidt olie.
- Trin 12 af 13
Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
- Trin 13 af 13
Bag dine muffins i ovnen i cirka 10-15 minutter, til de er gennembagte og gyldne på toppen. Stik ned i en muffin med en lille kniv, og tjek om de er færdigbagte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om kagerne er gennembagte.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Bag 100 % dine græskarmuffins. Brug opskriften som en grunddej, og bland dit yndlingsfyld i. Du kan for eksempel bruge chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.
Opskriften giver cirka 12 store græskarmuffins. Opkskriften passer til store, amerikanske muffinforme.
Du skal bruge
Ingredienser
- 340 g græskar
- 4 æg
- 300 g sukker
- 4 ½ dl. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 dl. olie
- 100 g chokolade eller andre smagsgivere
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 stor skål
- 1 elpisker
- 1 dejskraber
- 24 papirmuffinforme
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Riv græskarret (med skræl) på et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river græskar på et rivejern.
- Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene.
- Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det skummer. Det tager cirka 5 minutter.
- Kom mel og bagepulver i dejen, og vend det rundt med en dejskraber, til dejen er fri for klumper.
- Kom olie i, og rør rundt med dejskraberen.
- Tilsæt revet græskar, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.
- Tilsæt dit yndlingsfyld, og rør rundt. Brug for eksempel chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.
- Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade. Hvis du bruger en fast form med muffins-huller, så skal de smøres med lidt olie.
- Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
- Bag dine muffins i ovnen i cirka 10-15 minutter, til de er gennembagte og gyldne på toppen. Stik ned i en muffin med en lille kniv, og tjek om de er færdigbagte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om kagerne er gennembagte.
-