Græskarmuffins

Græskarmuffins

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Bag 100 % dine græskarmuffins. Brug opskriften som en grunddej, og bland dit yndlingsfyld i. Du kan for eksempel bruge chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.  Opskriften giver cirka 12 græskarmuffins.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • 340 g græskar
        • 4 æg
        • 300 g sukker
        • 4 ½ dl. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 2 dl. olie
        • 100 g chokolade eller andre smagsgivere
      • Trin 3 af 13

        Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.

      • Trin 4 af 13

        Riv græskarret (med skræl) på et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river græskar på et rivejern.

        • 340 g græskar
      • Trin 5 af 13

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene.

        • 4 æg

         

      • Trin 6 af 13

        Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det skummer. Det tager cirka 5 minutter.

        • 300 g sukker 
      • Trin 7 af 13

        Kom mel og bagepulver i dejen, og vend det rundt med en dejskraber, til dejen er fri for klumper.

        • 4 ½ dl. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
      • Trin 8 af 13

        Kom olie i, og rør rundt med dejskraberen.

        • 2 dl. olie
      • Trin 9 af 13

        Tilsæt revet græskar, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.

      • Trin 10 af 13

        Tilsæt dit yndlingsfyld, og rør rundt. Brug for eksempel chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.

        • 100 g chokolade eller andre smagsgivere
      • Trin 11 af 13

        Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade. Hvis du bruger en fast form med muffins-huller, så skal de smøres med lidt olie.

      • Trin 12 af 13

        Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.

      • Trin 13 af 13

        Bag dine muffins i ovnen i cirka 10-15 minutter, til de er gennembagte og gyldne på toppen. Stik ned i en muffin med en lille kniv, og tjek om de er færdigbagte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om kagerne er gennembagte.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Bag 100 % dine græskarmuffins. Brug opskriften som en grunddej, og bland dit yndlingsfyld i. Du kan for eksempel bruge chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.  Opskriften giver cirka 12 græskarmuffins.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 340 g græskar
          • 4 æg
          • 300 g sukker
          • 4 ½ dl. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 2 dl. olie
          • 100 g chokolade eller andre smagsgivere

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 rivejern
          • 1 kop
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 dejskraber
          • 24 papirmuffinforme

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
          4. Riv græskarret (med skræl) på et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river græskar på et rivejern.
          5. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene.
          6. Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det skummer. Det tager cirka 5 minutter.
          7. Kom mel og bagepulver i dejen, og vend det rundt med en dejskraber, til dejen er fri for klumper.
          8. Kom olie i, og rør rundt med dejskraberen.
          9. Tilsæt revet græskar, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.
          10. Tilsæt dit yndlingsfyld, og rør rundt. Brug for eksempel chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.
          11. Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade. Hvis du bruger en fast form med muffins-huller, så skal de smøres med lidt olie.
          12. Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
          13. Bag dine muffins i ovnen i cirka 10-15 minutter, til de er gennembagte og gyldne på toppen. Stik ned i en muffin med en lille kniv, og tjek om de er færdigbagte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om kagerne er gennembagte.