Græskarmarmelade
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Intet efterår uden græskar! Lav din egen græskar-marmelade og spis det på nybagte græskarboller. Find opskriften her på gocook.dk.
Tip: kom ingefær i din marmalade, hvis du gerne vil give den et frisk pust.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 8906 kJ / 2129 kcal
- Protein: 1 %
- Kulhydrat: 99 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ½ hokkaido-græskar uden frø
- 1 citron
- ½ dl. vand
- 500 g. sukker
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 rivejern
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 gryde
- 1 røreske
- 1 sylteglas
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredisenserne frem.
- ½ hokkaido-græskar uden frø
- 1 citron
- ½ dl. vand
- 500 g. sukker
- Trin 3 af 10
Vask hokkaido-græskarret grundigt, så det er helt rent. Græskarret skal ikke skrælles.
- ½ hokkaido-græskar uden frø
- Trin 4 af 10
Tag et rivejern. Riv græskarret på den grove side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river græskar på et rivejern.
- Trin 5 af 10
Riv skallen af hele citronen på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- 1 citron
- Trin 6 af 10
Tag et skærebræt, en kniv og en citruspresser. Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Trin 7 af 10
Tag en gryde frem. Kom græskar og vand i gryden. Læg låg på gryden, bring vandet i kog, og lad det koge ved lav varme i 10 minutter.
- ½ dl. vand
- Trin 8 af 10
Kom sukker, citronsaft og citronskal i gryden, og lad det koge ved lav varme i 3-4 minutter.
- 500 g. sukker
- Trin 9 af 10
Skold et sylteglas: Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget. Tag en grydelap eller et viskestykke, og hæld det kogende vand ud igen. Pas på - det er meget varmt!
- Trin 10 af 10
Kom græskarmarmeladen i det skoldede sylteglas. Skru låget på, og stil marmeladen i køleskabet.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Intet efterår uden græskar! Lav din egen græskar-marmelade og spis det på nybagte græskarboller. Find opskriften her på gocook.dk.
Tip: kom ingefær i din marmalade, hvis du gerne vil give den et frisk pust.
Du skal bruge
Ingredienser
- ½ hokkaido-græskar uden frø
- 1 citron
- ½ dl. vand
- 500 g. sukker
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 rivejern
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 gryde
- 1 røreske
- 1 sylteglas
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredisenserne frem.
- Vask hokkaido-græskarret grundigt, så det er helt rent. Græskarret skal ikke skrælles.
- Tag et rivejern. Riv græskarret på den grove side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river græskar på et rivejern.
- Riv skallen af hele citronen på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- Tag et skærebræt, en kniv og en citruspresser. Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Tag en gryde frem. Kom græskar og vand i gryden. Læg låg på gryden, bring vandet i kog, og lad det koge ved lav varme i 10 minutter.
- Kom sukker, citronsaft og citronskal i gryden, og lad det koge ved lav varme i 3-4 minutter.
- Skold et sylteglas: Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget. Tag en grydelap eller et viskestykke, og hæld det kogende vand ud igen. Pas på - det er meget varmt!
- Kom græskarmarmeladen i det skoldede sylteglas. Skru låget på, og stil marmeladen i køleskabet.
-