Græskarmarmelade

Græskarmarmelade

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Intet efterår uden græskar! Lav din egen græskar-marmelade og spis det på nybagte græskarboller. Find opskriften her på gocook.dk.

        Tip: kom ingefær i din marmalade, hvis du gerne vil give den et frisk pust.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 8906 kJ / 2129 kcal
        • Protein: 1 %
        • Kulhydrat: 99 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredisenserne frem.

        • ½ hokkaido-græskar uden frø
        • 1 citron
        • ½ dl. vand
        • 500 g. sukker
      • Trin 3 af 10

        Vask hokkaido-græskarret grundigt, så det er helt rent. Græskarret skal ikke skrælles.

        • ½ hokkaido-græskar uden frø
      • Trin 4 af 10

        Tag et rivejern. Riv græskarret på den grove side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river græskar på et rivejern.

      • Trin 5 af 10

        Riv skallen af hele citronen på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

        • 1 citron
      • Trin 6 af 10

        Tag et skærebræt, en kniv og en citruspresser. Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

      • Trin 7 af 10

        Tag en gryde frem. Kom græskar og vand i gryden. Læg låg på gryden, bring vandet i kog, og lad det koge ved lav varme i 10 minutter.

        • ½ dl. vand
      • Trin 8 af 10

        Kom sukker, citronsaft og citronskal i gryden, og lad det koge ved lav varme i 3-4 minutter.

        • 500 g. sukker
      • Trin 9 af 10

        Skold et sylteglas: Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget. Tag en grydelap eller et viskestykke, og hæld det kogende vand ud igen. Pas på - det er meget varmt!

      • Trin 10 af 10

        Kom græskarmarmeladen i det skoldede sylteglas. Skru låget på, og stil marmeladen i køleskabet.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Intet efterår uden græskar! Lav din egen græskar-marmelade og spis det på nybagte græskarboller. Find opskriften her på gocook.dk.

        Tip: kom ingefær i din marmalade, hvis du gerne vil give den et frisk pust.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ hokkaido-græskar uden frø
          • 1 citron
          • ½ dl. vand
          • 500 g. sukker

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 citruspresser
          • 1 gryde
          • 1 røreske
          • 1 sylteglas

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredisenserne frem.
          3. Vask hokkaido-græskarret grundigt, så det er helt rent. Græskarret skal ikke skrælles.
          4. Tag et rivejern. Riv græskarret på den grove side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river græskar på et rivejern.
          5. Riv skallen af hele citronen på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
          6. Tag et skærebræt, en kniv og en citruspresser. Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          7. Tag en gryde frem. Kom græskar og vand i gryden. Læg låg på gryden, bring vandet i kog, og lad det koge ved lav varme i 10 minutter.
          8. Kom sukker, citronsaft og citronskal i gryden, og lad det koge ved lav varme i 3-4 minutter.
          9. Skold et sylteglas: Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget. Tag en grydelap eller et viskestykke, og hæld det kogende vand ud igen. Pas på - det er meget varmt!
          10. Kom græskarmarmeladen i det skoldede sylteglas. Skru låget på, og stil marmeladen i køleskabet.