Græskarbudding

Græskarbudding

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Den perfete efterårs-dessert. Sød og cremet - og toppet med Oreos for at gøre det endnu bedre!

        Tip: Begynd i god tid, for græskarbuddingen skal på køl i 4-5 timer, før du serverer.

        Opskriften giver cirka 6 portioner.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 hokkaido-græskar (500 g.) (skal svare til ca. 300 g mos)
        • ½ tsk. salt
        • 2 æggeblommer (2 æg)
        • 1 dl. sukker
        • 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
        • 2 ½ dl. sødmælk
        • 5 blade husblas
        • 2 ½ dl. piskefløde
        • ½ pakke Oreos
      • Trin 3 af 20

        Tag et skærebræt og en stor kniv. Vask hokkaido-græskarret. Skær en skive af bunden af græskarret. Læg græskarret med skærefladen på skærebrættet. Skær skallen af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller et græskar.

        • 1 hokkaido-græskar (500 g.) (skal svare til ca. 300 g mos)
      • Trin 4 af 20

        Skær derefter græskarret i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne i stykker på cirka 1 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer et græskar i tern.

      • Trin 5 af 20

        Tag en lille gryde. Kom græskar-ternene i gryden. Hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på gryden, og kog græskar-ternene i cirka 30 minutter, til de er helt møre.

      • Trin 6 af 20

        Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld græskar og kogevand ned i dørslaget, og lad græskar-ternene dryppe lidt af.

      • Trin 7 af 20

        Tag en si og en ske. Sæt gryden ned i håndvasken, og læg sien ovenpå. Hæld nu græskar-ternene ned i sien, og mos dem ned igennem sien med skeen. Du skal blive ved, til der ikke er flere græskar-tern i sien.

      • Trin 8 af 20

        Kom salt i græskarmosen, og rør rundt.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 9 af 20

        Tag en lille og en stor skål. Del et æg i blomme og hvide. Kom blommen op i den store skål, og hviden i den lille. Gentag med begge æg. Dæk den lille skål med æggehvider til med husholdningsfilm, og stil den i køleskab. Måske kan du bruge den til noget andet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler et æg i blomme og hvide.

        • 2 æggeblommer (2 æg)
      • Trin 10 af 20

        Tag en elpisker. Kom sukker og vanilje op i skålen med æggeblommer. Pisk det hele til en hvid, skummende creme med elpiskeren. Det tager 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du får kornene ud af en vaniljestang.

        • 1 dl. sukker
        • 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
      • Trin 11 af 20

        Hæld sødmælk i æggeblandingen, og bland det hele sammen.

        • 2 ½ dl. sødmælk
      • Trin 12 af 20

        Tag 5 blade husblas, og kom dem ned i et glas. Hæld koldt vand over, til det dækker. Lad dem stå.

        • 5 blade husblas
      • Trin 13 af 20

        Tag en røreske og gryden med græskarmosen. Varm den op ved svag varme. Den må gerne koge, men rør ind imellem, så den ikke brænder på. Kom på samme tid ægge-mælkeblandingen i en anden lille gryde.

      • Trin 14 af 20

        Tag en ny røreske. Varm blandingen op til kogepunktet ved lav varme, mens du rører rundt. Denne blanding må ikke koge. Hold hele tiden øje med den.

      • Trin 15 af 20

        Når æggeblandingen er lige ved at koge, så sluk, og fjern den fra varmen. Gør det samme med græskarblandingen. Kom nu ægge-mælkeblandingen over i den varme græskarblanding. Rør det hele godt sammen.

      • Trin 16 af 20

        Tag et blad husblas op af vandet, og pres det sammen med hænderne, så vandet løber væk. Kom det ned i den varme blanding, og rør rundt. Gør det samme med de 4 andre blade husblas. Rør i blandingen, til al husblassen er smeltet, og du ikke længere kan se nogle klumper af husblas.

      • Trin 17 af 20

        Tag en stor skål og en stor si. Stil skålen ned i håndvasken, og sæt sien ovenpå. Hæld den varme græskar-æggeblanding ned gennem sien. Det tager lidt tid, før den flyder igennem. Du kan hjælpe med en spiseske.

      • Trin 18 af 20

        Hæld piskefløde ned i blanding, og rør rundt.

        • 2 ½ dl. piskefløde
      • Trin 19 af 20

        Hæld blandingen i serveringsglas eller i en stor form. Stil det hele koldt i 3-4 timer, til husblassen har gjort buddingen stiv.

      • Trin 20 af 20

        Knus nogle Oreos, og drys dem over buddingen, og servér.

        • ½ pakke Oreos
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Den perfete efterårs-dessert. Sød og cremet - og toppet med Oreos for at gøre det endnu bedre!

        Tip: Begynd i god tid, for græskarbuddingen skal på køl i 4-5 timer, før du serverer.

        Opskriften giver cirka 6 portioner.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 hokkaido-græskar (500 g.) (skal svare til ca. 300 g mos)
          • ½ tsk. salt
          • 2 æggeblommer (2 æg)
          • 1 dl. sukker
          • 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
          • 2 ½ dl. sødmælk
          • 5 blade husblas
          • 2 ½ dl. piskefløde
          • ½ pakke Oreos

           

          Køkkenredskaber

          • 1 tekse
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 lille gryde
          • 1 si
          • 1 spiseske
          • 1 lille skål
          • 2 store skåle
          • Husholdningsfilm
          • 1 elpisker
          • 2 røreskeer
          • 1 kageform eller 6 seringsglas

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag et skærebræt og en stor kniv. Vask hokkaido-græskarret. Skær en skive af bunden af græskarret. Læg græskarret med skærefladen på skærebrættet. Skær skallen af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller et græskar.
          4. Skær derefter græskarret i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne i stykker på cirka 1 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer et græskar i tern.
          5. Tag en lille gryde. Kom græskar-ternene i gryden. Hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på gryden, og kog græskar-ternene i cirka 30 minutter, til de er helt møre.
          6. Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld græskar og kogevand ned i dørslaget, og lad græskar-ternene dryppe lidt af.
          7. Tag en si og en ske. Sæt gryden ned i håndvasken, og læg sien ovenpå. Hæld nu græskar-ternene ned i sien, og mos dem ned igennem sien med skeen. Du skal blive ved, til der ikke er flere græskar-tern i sien.
          8. Kom salt i græskarmosen, og rør rundt.
          9. Tag en lille og en stor skål. Del et æg i blomme og hvide. Kom blommen op i den store skål, og hviden i den lille. Gentag med begge æg. Dæk den lille skål med æggehvider til med husholdningsfilm, og stil den i køleskab. Måske kan du bruge den til noget andet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler et æg i blomme og hvide.
          10. Tag en elpisker. Kom sukker og vanilje op i skålen med æggeblommer. Pisk det hele til en hvid, skummende creme med elpiskeren. Det tager 3-4 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du får kornene ud af en vaniljestang.
          11. Hæld sødmælk i æggeblandingen, og bland det hele sammen.
          12. Tag 5 blade husblas, og kom dem ned i et glas. Hæld koldt vand over, til det dækker. Lad dem stå.
          13. Tag en røreske og gryden med græskarmosen. Varm den op ved svag varme. Den må gerne koge, men rør ind imellem, så den ikke brænder på. Kom på samme tid ægge-mælkeblandingen i en anden lille gryde.
          14. Tag en ny røreske. Varm blandingen op til kogepunktet ved lav varme, mens du rører rundt. Denne blanding må ikke koge. Hold hele tiden øje med den.
          15. Når æggeblandingen er lige ved at koge, så sluk, og fjern den fra varmen. Gør det samme med græskarblandingen. Kom nu ægge-mælkeblandingen over i den varme græskarblanding. Rør det hele godt sammen.
          16. Tag et blad husblas op af vandet, og pres det sammen med hænderne, så vandet løber væk. Kom det ned i den varme blanding, og rør rundt. Gør det samme med de 4 andre blade husblas. Rør i blandingen, til al husblassen er smeltet, og du ikke længere kan se nogle klumper af husblas.
          17. Tag en stor skål og en stor si. Stil skålen ned i håndvasken, og sæt sien ovenpå. Hæld den varme græskar-æggeblanding ned gennem sien. Det tager lidt tid, før den flyder igennem. Du kan hjælpe med en spiseske.
          18. Hæld piskefløde ned i blanding, og rør rundt.
          19. Hæld blandingen i serveringsglas eller i en stor form. Stil det hele koldt i 3-4 timer, til husblassen har gjort buddingen stiv.
          20. Knus nogle Oreos, og drys dem over buddingen, og servér.