Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Græskarmos:

3.

Tag et skærebræt og en stor kniv. Vask hokkaido-græskarret. Skær en skive af bunden af græskarret. Læg græskarret med skærefladen på skærebrættet. Skær skallen af. Se videoen.

4.

Skær derefter græskarret i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne i stykker på cirka 1 centimeter. Se videoen.

5.

Tag en lille gryde. Kom græskar-ternene i gryden. Hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på gryden, og kog græskar-ternene i cirka 30 minutter, til de er helt møre.

6.

Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld græskar og kogevand ned i dørslaget, og lad græskar-ternene dryppe lidt af.

7.

Tag en si og en ske. Sæt gryden ned i håndvasken, og læg sien ovenpå. Hæld nu græskar-ternene ned i sien, og mos dem ned igennem sien med skeen. Du skal blive ved, til der ikke er flere græskar-tern i sien.

8.

Kom salt i græskarmosen, og rør rundt.

Budding:

9.

Tag en lille og en stor skål. Del et æg i blomme og hvide. Kom blommen op i den store skål, og hviden i den lille. Gentag med begge æg. Dæk den lille skål med æggehvider til med husholdningsfilm, og stil den i køleskab. Måske kan du bruge den til noget andet. Se videoen.

10.

Tag en elpisker. Kom sukker og vaniljesukker op i skålen med æggeblommer. Pisk det hele til en hvid, skummende creme med elpiskeren. Det tager 3-4 minutter.

11.

Hæld sødmælk i æggeblandingen, og bland det hele sammen.

12.

Tag 5 blade husblas, og kom dem ned i et glas. Hæld koldt vand over, til det dækker. Lad dem stå. Se videoen.

13.

Tag en røreske og gryden med græskarmosen. Varm den op ved svag varme. Den må gerne koge, men rør ind imellem, så den ikke brænder på. Kom på samme tid ægge-mælkeblandingen i en anden lille gryde.

14.

Tag en ny røreske. Varm blandingen op til kogepunktet ved lav varme, mens du rører rundt. Denne blanding må ikke koge. Hold hele tiden øje med den.

15.

Når æggeblandingen er lige ved at koge, så sluk, og fjern den fra varmen. Gør det samme med græskarblandingen. Kom nu ægge-mælkeblandingen over i den varme græskarblanding. Rør det hele godt sammen.

16.

Tag et blad husblas op af vandet, og pres det sammen med hænderne, så vandet løber væk. Kom det ned i den varme blanding, og rør rundt. Gør det samme med de 4 andre blade husblas. Rør i blandingen, til al husblassen er smeltet, og du ikke længere kan se nogle klumper af husblas. Se videoen.

17.

Tag en stor skål og en stor si. Stil skålen ned i håndvasken, og sæt sien ovenpå. Hæld den varme græskar-æggeblanding ned gennem sien. Det tager lidt tid, før den flyder igennem. Du kan hjælpe med en spiseske.

18.

Hæld piskefløde ned i blanding, og rør rundt.

19.

Hæld blandingen i serveringsglas eller i en stor form. Stil det hele koldt i 3-4 timer, til husblassen har gjort buddingen stiv.

Servering:

20.

Knus nogle Oreos, og drys dem over buddingen, og servér.

Næringsindhold per portion

Energi: 1410 kJ / 337 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 35 %

Fedt: 58 %

Heraf mættet fedt: 13 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Film 11: Sådan skræller du et hokkaido græskar

Film 11: Sådan skræller du et hokkaido græskar

Film 10: Sådan skærer du et græskar i tern

Film 10: Sådan skærer du et græskar i tern

Æg, dele i hvide og blomme

Æg, dele i hvide og blomme

Husblas, smeltet direkte i retten

Husblas, smeltet direkte i retten

Husblas, smeltet direkte i retten

Husblas, smeltet direkte i retten

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 35 min