Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Græskarboller:

3.

Skær hokkaido-græskar-stykket i 2 store både. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.

4.

Smuldr gæren i en stor skål.

5.

Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

6.

Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

7.

Kom revet græskar, grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

8.

Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.

9.

Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 5 minutter. Se videoen.

10.

Kom bagepapir på en bageplade.

11.

Skær dejen i 8 stykker. Form hver klump dej til en bolle. Læg dem på bagepladen. Se videoen.

12.

Dæk bollerne til med et rent viskestykke, og stil dem til hævning et lunt sted i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

13.

Tag en kop og en bagepensel. Kom mælk i koppen, og pensl forsigtigt de hævede græskarboller med mælk. Se videoen.

14.

Bag bollerne midt i ovnen i 15-20 minutter, til de er lysebrune og lyder hule, når du banker dem under bunden. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 863 kJ / 206 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 82 %

Fedt: 5 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Græskar, rive

Græskar, rive

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Film 43: Micki folder græskarboller

Film 43: Micki folder græskarboller

Boller, pensle

Boller, pensle

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min