Græskarboller

Græskarboller

easy
      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 863 kJ / 206 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 82 %
        • Fedt: 5 %
    • Beskrivelse

        • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

          Opskriften giver 8 græskarboller.

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 863 kJ / 206 kcal
          • Protein: 12 %
          • Kulhydrat: 82 %
          • Fedt: 5 %
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 14

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 14

          Find alle ingredienserne frem.

          • 80 g. hokkaido-græskar
          • 25 g. gær
          • 2 ½ dl. vand
          • ½ tsk. salt
          • 3 dl. grahamsmel
          • 5 dl. hvedemel
          • ½ dl. mælk til pensling
        • Trin 3 af 14

          Skær hokkaido-græskar-stykket i 2 store både. Riv dem på den grove side af rivejernet.

          • 80 g. hokkaido-græskar
        • Trin 4 af 14

          Smuldr gæren i en stor skål.

          • 25 g. gær
        • Trin 5 af 14

          Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.

          • 2 ½ dl. vand
        • Trin 6 af 14

          Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

        • Trin 7 af 14

          Kom revet græskar, grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

          • ½ tsk. salt
          • 3 dl. grahamsmel
        • Trin 8 af 14

          Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.

          • 5 dl. hvedemel
        • Trin 9 af 14

          Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 5 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

        • Trin 10 af 14

          Kom bagepapir på en bageplade.

        • Trin 11 af 14

          Skær dejen i 8 stykker. Form hver klump dej til en bolle. Læg dem på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former boller helt perfekt.

        • Trin 12 af 14

          Dæk bollerne til med et rent viskestykke, og stil dem til hævning et lunt sted i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

        • Trin 13 af 14

          Tag en kop og en bagepensel. Kom mælk i koppen, og pensl forsigtigt de hævede græskarboller med mælk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler boller.

          • ½ dl. mælk til pensling
        • Trin 14 af 14

          Bag bollerne midt i ovnen i 15-20 minutter, til de er lysebrune og lyder hule, når du banker dem under bunden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om bollerne er færdige.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Opskriften giver 8 græskarboller.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 80 g. hokkaido-græskar
            • 25 g. gær
            • 2 ½ dl. vand
            • ½ tsk. salt
            • 3 dl. grahamsmel
            • 5 dl. hvedemel
            • ½ dl. mælk til pensling

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 decilitermål
            • 1 teske
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 rivejern
            • 1 stor skål
            • 1 lille gryde
            • 1 røreske
            • 1 rent viskestykke
            • Bagepapir
            • 1 bageplade
            • 1 kop
            • 1 bagepensel

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Skær hokkaido-græskar-stykket i 2 store både. Riv dem på den grove side af rivejernet.
            4. Smuldr gæren i en stor skål.
            5. Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.
            6. Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
            7. Kom revet græskar, grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
            8. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
            9. Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 5 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
            10. Kom bagepapir på en bageplade.
            11. Skær dejen i 8 stykker. Form hver klump dej til en bolle. Læg dem på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former boller helt perfekt.
            12. Dæk bollerne til med et rent viskestykke, og stil dem til hævning et lunt sted i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
            13. Tag en kop og en bagepensel. Kom mælk i koppen, og pensl forsigtigt de hævede græskarboller med mælk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler boller.
            14. Bag bollerne midt i ovnen i 15-20 minutter, til de er lysebrune og lyder hule, når du banker dem under bunden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om bollerne er færdige.