Græsk kartoffelsalat

Græsk kartoffelsalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Drøm dig til sydens sol med denne lækre græske kartoffelsalat med feta, tomat og agurk.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1086 kJ / 260 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 32 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • 250 g. kartofler
        • ½ tsk. salt
        • 2 tomater
        • ½ agurk
        • 50 g. fetaost eller salatost i tern
        • ½ rødløg eller salatløg

        Dressing:

        • ½ citron
        • 1 fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ½ tsk. tørret oregano eller merian
      • Trin 3 af 18

        Skræl eller skrub kartoflerne.

        • 250 g. kartofler
      • Trin 4 af 18

        Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 18

        Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven, så er de færdige.

      • Trin 6 af 18

        Hæld kogevandet fra kartoflerne. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad kartoflerne køle af.

      • Trin 7 af 18

        Skyl tomater og agurk i koldt vand.

        • 2 tomater
        • ½ agurk
      • Trin 8 af 18

        Skær tomaterne i både, og kom dem op i en stor skål.

      • Trin 9 af 18

        Skær agurken i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom dem op i skålen til tomaterne.

      • Trin 10 af 18

        Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen med agurk og tomater.

        • 50 g. fetaost eller salatost i tern
      • Trin 11 af 18

        Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg ringene i en lille skål.

        • ½ rødløg eller salatløg
      • Trin 12 af 18

        Dressing: Skær citronen over i to halve. Pres ½ spiseske citronsaft ud af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron
      • Trin 13 af 18

        Pil, og hak hvidløget.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 14 af 18

        Rør hvidløg sammen med olie og citronsaft.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 15 af 18

        Smag til med salt og peber.

        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 16 af 18

        Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.

      • Trin 17 af 18

        Bland kartofler, tomat, agurk og feta. Hæld dressingen over, og bland det hele sammen.

      • Trin 18 af 18

        Drys med løgringe og oregano eller merian.

        • ½ tsk. tørret oregano eller merian
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Drøm dig til sydens sol med denne lækre græske kartoffelsalat med feta, tomat og agurk.

        Det skal du bruge

          Ingredienser

          • 250 g. kartofler
          • ½ tsk. salt
          • 2 tomater
          • ½ agurk
          • 50 g. fetaost eller salatost i tern
          • ½ rødløg eller salatløg

          Dressing:

          • ½ citron
          • 1 fed hvidløg
          • 1 spsk. olie
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • ½ tsk. tørret oregano eller merian

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 balje
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor gryde
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 si
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skræl eller skrub kartoflerne.
          4. Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden.
          5. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven, så er de færdige.
          6. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad kartoflerne køle af.
          7. Skyl tomater og agurk i koldt vand.
          8. Skær tomaterne i både, og kom dem op i en stor skål.
          9. Skær agurken i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom dem op i skålen til tomaterne.
          10. Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen med agurk og tomater.
          11. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg ringene i en lille skål.
          12. Dressing: Skær citronen over i to halve. Pres ½ spiseske citronsaft ud af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          13. Pil, og hak hvidløget.
          14. Rør hvidløg sammen med olie og citronsaft.
          15. Smag til med salt og peber.
          16. Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.
          17. Bland kartofler, tomat, agurk og feta. Hæld dressingen over, og bland det hele sammen.
          18. Drys med løgringe og oregano eller merian.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Drøm dig til sydens sol med denne lækre græske kartoffelsalat med feta, tomat og agurk.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1086 kJ / 260 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 54 %
            • Fedt: 32 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 18

            Mål alle ingredienserne af.

            • 500 g. kartofler
            • 1 tsk. salt
            • 4 tomater
            • 1 agurk
            • 100 g. fetaost eller salatost i tern
            • 1 rødløg eller salatløg

            Dressing:

            • 1 citron
            • 2 fed hvidløg
            • 2 spsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 1 tsk. tørret oregano eller merian
          • Trin 3 af 18

            Skræl eller skrub kartoflerne.

            • 500 g. kartofler
          • Trin 4 af 18

            Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 18

            Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven, så er de færdige.

          • Trin 6 af 18

            Hæld kogevandet fra kartoflerne. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad kartoflerne køle af.

          • Trin 7 af 18

            Skyl tomater og agurk i koldt vand.

            • 4 tomater
            • 1 agurk
          • Trin 8 af 18

            Skær tomaterne i både, og kom dem op i en stor skål.

          • Trin 9 af 18

            Skær agurken i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom dem op i skålen til tomaterne.

          • Trin 10 af 18

            Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen med agurk og tomater.

            • 100 g. fetaost eller salatost i tern
          • Trin 11 af 18

            Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg ringene i en lille skål.

            • 1 rødløg eller salatløg
          • Trin 12 af 18

            Dressing: Skær citronen over i to halve. Pres 1 spiseske citronsaft ud af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • 1 citron
          • Trin 13 af 18

            Pil, og hak hvidløget.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 14 af 18

            Rør hvidløg sammen med olie og citronsaft.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 15 af 18

            Smag til med salt og peber.

            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 16 af 18

            Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.

          • Trin 17 af 18

            Bland kartofler, tomat, agurk og feta. Hæld dressingen over, og bland det hele sammen.

          • Trin 18 af 18

            Drys med løgringe og oregano eller merian.

            • 1 tsk. tørret oregano eller merian
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Drøm dig til sydens sol med denne lækre græske kartoffelsalat med feta, tomat og agurk.

            Det skal du bruge

              Ingredienser

              • 500 g. kartofler
              • 1 tsk. salt
              • 4 tomater
              • 1 agurk
              • 100 g. fetaost eller salatost i tern
              • 1 rødløg eller salatløg

              Dressing:

              • 1 citron
              • 2 fed hvidløg
              • 2 spsk. olie
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 1 tsk. tørret oregano eller merian

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 balje
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor gryde
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 si
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skræl eller skrub kartoflerne.
              4. Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden.
              5. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven, så er de færdige.
              6. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad kartoflerne køle af.
              7. Skyl tomater og agurk i koldt vand.
              8. Skær tomaterne i både, og kom dem op i en stor skål.
              9. Skær agurken i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom dem op i skålen til tomaterne.
              10. Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen med agurk og tomater.
              11. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg ringene i en lille skål.
              12. Dressing: Skær citronen over i to halve. Pres 1 spiseske citronsaft ud af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              13. Pil, og hak hvidløget.
              14. Rør hvidløg sammen med olie og citronsaft.
              15. Smag til med salt og peber.
              16. Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.
              17. Bland kartofler, tomat, agurk og feta. Hæld dressingen over, og bland det hele sammen.
              18. Drys med løgringe og oregano eller merian.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Drøm dig til sydens sol med denne lækre græske kartoffelsalat med feta, tomat og agurk.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1086 kJ / 260 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 54 %
                • Fedt: 32 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 18

                Mål alle ingredienserne af.

                • 750 g. kartofler
                • 1 ½ tsk. salt
                • 6 tomater
                • 1 ½ agurk
                • 150 g. fetaost eller salatost i tern
                • 1 ½ rødløg eller salatløg

                Dressing:

                • 1 citron
                • 3 fed hvidløg
                • 3 spsk. olie
                • Salt
                • Peber
                • Ca. 1 ½ tsk. tørret oregano eller merian
              • Trin 3 af 18

                Skræl eller skrub kartoflerne.

                • 750 g. kartofler 
              • Trin 4 af 18

                Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden.

                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 5 af 18

                Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven, så er de færdige.

              • Trin 6 af 18

                Hæld kogevandet fra kartoflerne. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad kartoflerne køle af.

              • Trin 7 af 18

                Skyl tomater og agurk i koldt vand.

                • 6 tomater
                • 1 ½ agurk
              • Trin 8 af 18

                Skær tomaterne i både, og kom dem op i en stor skål.

              • Trin 9 af 18

                Skær agurken i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom dem op i skålen til tomaterne.

              • Trin 10 af 18

                Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen med agurk og tomater.

                • 150 g. fetaost eller salatost i tern
              • Trin 11 af 18

                Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg ringene i en lille skål.

                • 1 ½ rødløg eller salatløg
              • Trin 12 af 18

                Dressing: Skær citronen over i to halve. Pres 1 ½ spiseske citronsaft ud af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • 1 citron
              • Trin 13 af 18

                Pil, og hak hvidløget.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 14 af 18

                Rør hvidløg sammen med olie og citronsaft.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 15 af 18

                Smag til med salt og peber.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber
              • Trin 16 af 18

                Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.

              • Trin 17 af 18

                Bland kartofler, tomat, agurk og feta. Hæld dressingen over, og bland det hele sammen.

              • Trin 18 af 18

                Drys med løgringe og oregano eller merian.

                • 1 ½ tsk. tørret oregano eller merian
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Drøm dig til sydens sol med denne lækre græske kartoffelsalat med feta, tomat og agurk.

                Det skal du bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. kartofler
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 6 tomater
                  • 1 ½ agurk
                  • 150 g. fetaost eller salatost i tern
                  • 1 ½ rødløg eller salatløg

                  Dressing:

                  • 1 citron
                  • 3 fed hvidløg
                  • 3 spsk. olie
                  • Salt
                  • Peber
                  • Ca. 1 ½ tsk. tørret oregano eller merian

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 balje
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor gryde
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 si
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skræl eller skrub kartoflerne.
                  4. Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden.
                  5. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven, så er de færdige.
                  6. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad kartoflerne køle af.
                  7. Skyl tomater og agurk i koldt vand.
                  8. Skær tomaterne i både, og kom dem op i en stor skål.
                  9. Skær agurken i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom dem op i skålen til tomaterne.
                  10. Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen med agurk og tomater.
                  11. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg ringene i en lille skål.
                  12. Dressing: Skær citronen over i to halve. Pres 1 ½ spiseske citronsaft ud af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  13. Pil, og hak hvidløget.
                  14. Rør hvidløg sammen med olie og citronsaft.
                  15. Smag til med salt og peber.
                  16. Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.
                  17. Bland kartofler, tomat, agurk og feta. Hæld dressingen over, og bland det hele sammen.
                  18. Drys med løgringe og oregano eller merian.