Græsk kartoffelsalat

Græsk kartoffelsalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Drøm dig til sydens sol med denne lækre græske kartoffelsalat med feta, tomat og agurk.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1086 kJ / 260 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 32 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 250 g. kartofler
        • ½ tsk. salt
        • 2 tomater
        • ½ agurk
        • 50 g. fetaost eller salatost i tern
        • ½ rødløg eller salatløg

        Dressing:

        • ½ citron
        • 1 fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ½ tsk. tørret oregano eller merian
      • Trin 3 af 15

        Skræl eller skrub kartoflerne.

        • 250 g. kartofler
      • Trin 4 af 15

        Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 15

        Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven, så er de færdige.

      • Trin 6 af 15

        Hæld kogevandet fra kartoflerne. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad kartoflerne køle af.

      • Trin 7 af 15

        Skyl tomater og agurk. Skær tomaterne i tynde både og agurken i små tern. Kom dem op i en skål.

        • 2 tomater
        • ½ agurk
      • Trin 8 af 15

        Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen.

        • 50 g. fetaost eller salatost i tern
      • Trin 9 af 15

        Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg ringene i en lille skål.

        • ½ rødløg eller salatløg
      • Trin 10 af 15

        Dressing: Skær citronen over, og pres ½ spiseske citronsaft ned i en lille skål. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron
      • Trin 11 af 15

        Pil, og hak hvidløget. Kom det op i skålen med citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 12 af 15

        Tilsæt olie, og rør dressingen sammen.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 13 af 15

        Smag til med salt og peber.

        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 14 af 15

        Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.

      • Trin 15 af 15

        Hæld dressingen over, og rør forsigtigt salaten sammen. Drys med løgringe og oregano eller timian.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Drøm dig til sydens sol med denne lækre græske kartoffelsalat med feta, tomat og agurk.

        Det skal du bruge

          Ingredienser

          • 250 g. kartofler
          • ½ tsk. salt
          • 2 tomater
          • ½ agurk
          • 50 g. fetaost eller salatost i tern
          • ½ rødløg eller salatløg

          Dressing:

          • ½ citron
          • 1 fed hvidløg
          • 1 spsk. olie
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • ½ tsk. tørret oregano eller merian

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 balje
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor gryde
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 si
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skræl eller skrub kartoflerne.
          4. Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden.
          5. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven, så er de færdige.
          6. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad kartoflerne køle af.
          7. Skyl tomater og agurk. Skær tomaterne i tynde både og agurken i små tern. Kom dem op i en skål.
          8. Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen.
          9. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg ringene i en lille skål.
          10. Dressing: Skær citronen over, og pres ½ spiseske citronsaft ned i en lille skål. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          11. Pil, og hak hvidløget. Kom det op i skålen med citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          12. Tilsæt olie, og rør dressingen sammen.
          13. Smag til med salt og peber.
          14. Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.
          15. Hæld dressingen over, og rør forsigtigt salaten sammen. Drys med løgringe og oregano eller timian.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Drøm dig til sydens sol med denne lækre græske kartoffelsalat med feta, tomat og agurk.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1086 kJ / 260 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 54 %
            • Fedt: 32 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 15

            Find alle ingredienserne frem.

            • 500 g. kartofler
            • 1 tsk. salt
            • 4 tomater
            • 1 agurk
            • 100 g. fetaost eller salatost i tern
            • 1 rødløg eller salatløg

            Dressing:

            • 1 citron
            • 2 fed hvidløg
            • 2 spsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 1 tsk. tørret oregano eller merian
          • Trin 3 af 15

            Skræl eller skrub kartoflerne.

            • 500 g. kartofler
          • Trin 4 af 15

            Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 15

            Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven, så er de færdige.

          • Trin 6 af 15

            Hæld kogevandet fra kartoflerne. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad kartoflerne køle af.

          • Trin 7 af 15

            Skyl tomater og agurk. Skær tomaterne i tynde både og agurken i små tern. Kom dem op i en skål.

            • 4 tomater
            • 1 agurk
          • Trin 8 af 15

            Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen.

            • 100 g. fetaost eller salatost i tern
          • Trin 9 af 15

            Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg ringene i en lille skål.

            • 1 rødløg eller salatløg
          • Trin 10 af 15

            Dressing: Skær citronen over, og pres 1 spiseske citronsaft ned i en lille skål. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • 1 citron
          • Trin 11 af 15

            Pil, og hak hvidløget. Kom det op i skålen med citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 12 af 15

            Tilsæt olie, og rør dressingen sammen.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 13 af 15

            Smag til med salt og peber.

            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 14 af 15

            Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.

          • Trin 15 af 15

            Hæld dressingen over, og rør forsigtigt salaten sammen. Drys med løgringe og oregano eller timian.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Drøm dig til sydens sol med denne lækre græske kartoffelsalat med feta, tomat og agurk.

            Det skal du bruge

              Ingredienser

              • 500 g. kartofler
              • 1 tsk. salt
              • 4 tomater
              • 1 agurk
              • 100 g. fetaost eller salatost i tern
              • 1 rødløg eller salatløg

              Dressing:

              • 1 citron
              • 2 fed hvidløg
              • 2 spsk. olie
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 1 tsk. tørret oregano eller merian

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 balje
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor gryde
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 si
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skræl eller skrub kartoflerne.
              4. Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden.
              5. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven, så er de færdige.
              6. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad kartoflerne køle af.
              7. Skyl tomater og agurk. Skær tomaterne i tynde både og agurken i små tern. Kom dem op i en skål.
              8. Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen.
              9. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg ringene i en lille skål.
              10. Dressing: Skær citronen over, og pres 1 spiseske citronsaft ned i en lille skål. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              11. Pil, og hak hvidløget. Kom det op i skålen med citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              12. Tilsæt olie, og rør dressingen sammen.
              13. Smag til med salt og peber.
              14. Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.
              15. Hæld dressingen over, og rør forsigtigt salaten sammen. Drys med løgringe og oregano eller timian.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Drøm dig til sydens sol med denne lækre græske kartoffelsalat med feta, tomat og agurk.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1086 kJ / 260 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 54 %
                • Fedt: 32 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                • 750 g. kartofler
                • 1 ½ tsk. salt
                • 6 tomater
                • 1 ½ agurk
                • 150 g. fetaost eller salatost i tern
                • 1 ½ rødløg eller salatløg

                Dressing:

                • 1 citron
                • 3 fed hvidløg
                • 3 spsk. olie
                • Salt
                • Peber
                • Ca. 1 ½ tsk. tørret oregano eller merian
              • Trin 3 af 15

                Skræl eller skrub kartoflerne.

                • 750 g. kartofler 
              • Trin 4 af 15

                Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden.

                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 5 af 15

                Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven, så er de færdige.

              • Trin 6 af 15

                Hæld kogevandet fra kartoflerne. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad kartoflerne køle af.

              • Trin 7 af 15

                Skyl tomater og agurk. Skær tomaterne i tynde både og agurken i små tern. Kom dem op i en skål.

                • 6 tomater
                • 1 ½ agurk
              • Trin 8 af 15

                Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen.

                • 150 g. fetaost eller salatost i tern
              • Trin 9 af 15

                Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg ringene i en lille skål.

                • 1 ½ rødløg eller salatløg
              • Trin 10 af 15

                Dressing: Skær citronen over, og pres 1 ½ spiseske citronsaft ned i en lille skål. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • 1 citron
              • Trin 11 af 15

                Pil, og hak hvidløget. Kom det op i skålen med citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 12 af 15

                Tilsæt olie, og rør dressingen sammen.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 13 af 15

                Smag til med salt og peber.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber
              • Trin 14 af 15

                Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.

              • Trin 15 af 15

                Hæld dressingen over, og rør forsigtigt salaten sammen. Drys med løgringe og oregano eller timian.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Drøm dig til sydens sol med denne lækre græske kartoffelsalat med feta, tomat og agurk.

                Det skal du bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. kartofler
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 6 tomater
                  • 1 ½ agurk
                  • 150 g. fetaost eller salatost i tern
                  • 1 ½ rødløg eller salatløg

                  Dressing:

                  • 1 citron
                  • 3 fed hvidløg
                  • 3 spsk. olie
                  • Salt
                  • Peber
                  • Ca. 1 ½ tsk. tørret oregano eller merian

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 balje
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor gryde
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 si
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skræl eller skrub kartoflerne.
                  4. Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden.
                  5. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven, så er de færdige.
                  6. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad kartoflerne køle af.
                  7. Skyl tomater og agurk. Skær tomaterne i tynde både og agurken i små tern. Kom dem op i en skål.
                  8. Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen.
                  9. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg ringene i en lille skål.
                  10. Dressing: Skær citronen over, og pres 1 ½ spiseske citronsaft ned i en lille skål. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  11. Pil, og hak hvidløget. Kom det op i skålen med citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  12. Tilsæt olie, og rør dressingen sammen.
                  13. Smag til med salt og peber.
                  14. Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.
                  15. Hæld dressingen over, og rør forsigtigt salaten sammen. Drys med løgringe og oregano eller timian.