Grøntsagspandekager

Grøntsagspandekager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Du kan snige alverdens grøntsager i dejen til madpandekager, uden man overhovedet kan smage det. Det er en super nem måde at få brugt en grøntsags-rest. Rul pandekagerne med spicy kødsovs og salat eller dit yndlings-madpandekage-fyld.

        Portionen giver cirka 10-12 madpandekager.

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 602 kJ / 144 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 74 %
        • Fedt: 13 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 8

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 8

        Find alle ingredienserne frem.

         

        Ingredienser

        • 200 g. kartoffel, løg, gulerod eller squash (æble er også godt)
        • 200 g. hvedemel (3 ½ dl)
        • 80 g. grahamsmel (1 ¼ dl)
        • 1 tsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • 4 dl. mælk
        • Olie til stegning
      • Trin 3 af 8

        Skyl den grøntsag, du har valgt, og riv den på den grove side af rivejernet. Kom det op i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

        • 200 g. kartoffel, løg, gulerod eller squash (æble er også godt)

         

      • Trin 4 af 8

        Kom resten af ingredienserne i skålen. Pisk det sammen, og lad dejen hvile i 10 minutter.

        • 200 g. hvedemel (3 ½ dl)
        • 80 g. grahamsmel (1 ¼ dl)
        • 1 tsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • 4 dl. mælk

         

      • Trin 5 af 8

        Varm en stegepande op til middel varme. Kom ½ teske olie på stegepanden.

        • Olie til stegning

         

      • Trin 6 af 8

        Rør rundt i dejen, og fordel 1 deciliter på panden. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage, så det grove mel ikke falder til bunds.

      • Trin 7 af 8

        Steg pandekagen gylden på hver side.

      • Trin 8 af 8

        Fortsæt på samme måde, indtil du ikke har mere dej.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du kan snige alverdens grøntsager i dejen til madpandekager, uden man overhovedet kan smage det. Det er en super nem måde at få brugt en grøntsags-rest. Rul pandekagerne med spicy kødsovs og salat eller dit yndlings-madpandekage-fyld.

        Portionen giver cirka 10-12 madpandekager.

         

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          • 200 g. kartoffel, løg, gulerod eller squash (æble er også godt)
          • 200 g. hvedemel (3 ½ dl)
          • 80 g. grahamsmel (1 ¼ dl)
          • 1 tsk. sukker
          • ½ tsk. salt
          • 4 dl. mælk
          • Olie til stegning

           

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 rivejern
          • 1 stor skål
          • 1 piskeris
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl den grøntsag, du har valgt, og riv den på den grove side af rivejernet. Kom det op i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
          4. Kom resten af ingredienserne i skålen. Pisk det sammen, og lad dejen hvile i 10 minutter.
          5. Varm en stegepande op til middel varme. Kom ½ teske olie på stegepanden.
          6. Rør rundt i dejen, og fordel 1 deciliter på panden. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage, så det grove mel ikke falder til bunds.
          7. Steg pandekagen gylden på hver side.
          8. Fortsæt på samme måde, indtil du ikke har mere dej.