Gorms danske pizza

Gorms danske pizza

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Er du også vild med pizza? Så prøv den her hjemmebagte bandit af en Hawaii pizza, som til en hver tid slår pizzariaerne.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3671 kJ / 877 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 41 %
        • Heraf mættet fedt: 10,03 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 30

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 30

        Mål alle ingredienserne af.

        Pizzabund:

        • 1 ¼ dl vand
        • 5 g. gær
        • 2 dl. hvedemel
        • 1 dl. grahamsmel
        • ½ tsk. salt
        • 1 tsk. olie

        Tomatsovs:

        • ¼ løg
        • 1 fed hvidløg
        • ¼ bundt frisk basilikum med stængler
        • ½ dåse flåede tomater
        • 10 g. tomatkoncentrat
        • 1 tsk. olie
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber

        Fyld:

        • ½ frisk ananas eller ½ dåse ananas
        • 1 rød peberfrugter
        • 125 g. frisk mozzarella
        • 50 g. mascarpone
        • 1 spsk. olie
        • 75 g. skinke, fx. parmaskinke
        • ¼ bundt frisk basilikum
      • Trin 3 af 30

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 5 g. gær
      • Trin 4 af 30

        Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

        • 1 ¼ dl vand
      • Trin 5 af 30

        Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 30

        Tilsæt grahamsmelet, og rør det sammen.

        • 1 dl. grahamsmel
      • Trin 7 af 30

        Tilsæt salt og olie.

        • ½ tsk. salt
        • 1 tsk. olie
      • Trin 8 af 30

        Tilsæt hvedemelet, og rør det sammen.

        • 2 dl. hvedemel
      • Trin 9 af 30

        Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til det er en sammenhængende klump, og dejen slipper køkkenbordet. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 10 af 30

        Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen.

      • Trin 11 af 30

        Stil dejen til hævning et lunt sted i 60 minutter, til den er hævet til dobbelt størrelse. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen, og gøre fyldet klar.

      • Trin 12 af 30

        Pil løget, og skær det i store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ¼ løg
      • Trin 13 af 30

        Pil, og hak hvidløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 14 af 30

        Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ bundt frisk basilikum med stængler
      • Trin 15 af 30

        Kom løg, hvidløg, halvdelen af basilikummen, flåede tomater, tomatkoncentrat, olie, salt og peber i en blender. Blend, til du har en grov tomatsovs uden store klumper.

        • ½ dåse flåede tomater
        • 10 g. tomatkoncentrat
        • 1 tsk. olie
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 16 af 30

        Smag tomatsovsen til med salt og peber.

      • Trin 17 af 30

        Tænd ovnen på 225 grader, eller så varm som din ovn kan blive. Indstil den på undervarme.

      • Trin 18 af 30

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 19 af 30

        Skræl ananassen, og skær den i tynde skiver. Hvis du bruger ananas på dåse, så skær ringene i mindre stykker.

        • ½ frisk ananas eller ½ dåse ananas
      • Trin 20 af 30

        Skyl peberfrugten. Fjern kernehus, og skær dem i tynde skiver.

        • 1 rød peberfrugter
      • Trin 21 af 30

        Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

      • Trin 22 af 30

        Rul dejklumpen ud til en tynde pizzabund. Du kan rulle dem ud til firkanter, hvis det er nemmere. Læg pizzabunden på bagepladen.

      • Trin 23 af 30

        Kom to spiseskefulde tomatsovs på pizzabunden, og smør det godt ud.

      • Trin 24 af 30

        Kom skiver af peberfrugt på pizzaen.

      • Trin 25 af 30

        Pluk den friske mozzarella i mindre stykker. Fordel mozzarellaen på pizzaen.

        • 125 g. frisk mozzarella
      • Trin 26 af 30

        Kom små klatter af mascarpone på pizzaen.

        • 50 g. mascarpone
         
      • Trin 27 af 30

        Fordel en spiseskefuld olie på pizzaen.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 28 af 30

        Kom pizzaen i ovnen. Stil den i midten, og bag den i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.

      • Trin 29 af 30

        Fordel skinken på pizzaen.

        • 75 g. skinke, fx. parmaskinke
      • Trin 30 af 30

        Kom skiver af ananas på pizzaen, og pynt med basilikumblade.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Er du også vild med pizza? Så prøv den her hjemmebagte bandit af en Hawaii pizza, som til en hver tid slår pizzariaerne.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pizzabund:

          • 1 ¼ dl vand
          • 5 g. gær
          • 2 dl. hvedemel
          • 1 dl. grahamsmel
          • ½ tsk. salt
          • 1 tsk. olie

          Tomatsovs:

          • ¼ løg
          • 1 fed hvidløg
          • ¼ bundt frisk basilikum med stængler
          • ½ dåse flåede tomater
          • 10 g. tomatkoncentrat
          • 1 tsk. olie
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber

          Fyld:

          • ½ frisk ananas eller ½ dåse ananas
          • 1 røde peberfrugter
          • 125 g. frisk mozzarella
          • 50 g. mascarpone
          • 1 spsk. olie
          • 75 g. skinke, fx. parmaskinke
          • ¼ bundt frisk basilikum

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 2 store skåle
          • 1 grydeske
          • Husholdningsfilm
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 rent viskestykke
          • 1 blender
          • Bagepapir
          • 1 bageplade

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
          5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
          6. Tilsæt grahamsmelet, og rør det sammen.
          7. Tilsæt salt og olie.
          8. Tilsæt hvedemelet, og rør det sammen.
          9. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til det er en sammenhængende klump, og dejen slipper køkkenbordet. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          10. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen.
          11. Stil dejen til hævning et lunt sted i 60 minutter, til den er hævet til dobbelt størrelse. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen, og gøre fyldet klar.
          12. Pil løget, og skær det i store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          13. Pil, og hak hvidløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          14. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          15. Kom løg, hvidløg, halvdelen af basilikummen, flåede tomater, tomatkoncentrat, olie, salt og peber i en blender. Blend, til du har en grov tomatsovs uden store klumper.
          16. Smag tomatsovsen til med salt og peber.
          17. Tænd ovnen på 225 grader, eller så varm som din ovn kan blive. Indstil den på undervarme.
          18. Læg bagepapir på en bageplade.
          19. Skræl ananassen, og skær den i tynde skiver. Hvis du bruger ananas på dåse, så skær ringene i mindre stykker.
          20. Skyl peberfrugten. Fjern kernehus, og skær dem i tynde skiver.
          21. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
          22. Rul dejklumpen ud til en tynde pizzabund. Du kan rulle dem ud til firkanter, hvis det er nemmere. Læg pizzabunden på bagepladen.
          23. Kom to spiseskefulde tomatsovs på pizzabunden, og smør det godt ud.
          24. Kom skiver af peberfrugt på pizzaen.
          25. Pluk den friske mozzarella i mindre stykker. Fordel mozzarellaen på pizzaen.
          26. Kom små klatter af mascarpone på pizzaen.
          27. Fordel en spiseskefuld olie på pizzaen.
          28. Kom pizzaen i ovnen. Stil den i midten, og bag den i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.
          29. Fordel skinken på pizzaen.
          30. Kom skiver af ananas på pizzaen, og pynt med basilikumblade.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Er du også vild med pizza? Så prøv den her hjemmebagte bandit af en Hawaii pizza, som til en hver tid slår pizzariaerne.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3671 kJ / 877 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 41 %
            • Heraf mættet fedt: 10,03 g
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 31

            Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

          • Trin 2 af 31

            Mål alle ingredienserne af.

            Pizzabund:

            • 2 ½ dl vand
            • 10 g. gær
            • 4 dl. hvedemel
            • 2 dl. grahamsmel
            • 1 tsk. salt
            • 1 spsk. olie

            Tomatsovs:

            • ½ løg
            • 1 fed hvidløg
            • ½ bundt frisk basilikum med stængler
            • 1 dåse flåede tomater
            • 20 g. tomatkoncentrat
            • 1 spsk. olie
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber

            Fyld:

            • 1 frisk ananas eller 1 dåse ananas
            • 2 røde peberfrugter
            • 250 g. frisk mozzarella
            • 100 g. mascarpone
            • 2 spsk. olie
            • 150 g. skinke, fx. parmaskinke
            • ½ bundt frisk basilikum
          • Trin 3 af 31

            Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 10 g. gær
          • Trin 4 af 31

            Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

            • 2 ½ dl vand
          • Trin 5 af 31

            Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

          • Trin 6 af 31

            Tilsæt grahamsmelet, og rør det sammen.

            • 2 dl. grahamsmel
          • Trin 7 af 31

            Tilsæt salt og olie.

            • 1 tsk. salt
            • 1 spsk. olie
          • Trin 8 af 31

            Tilsæt hvedemelet, og rør det sammen.

            • 4 dl. hvedemel
          • Trin 9 af 31

            Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til det er en sammenhængende klump, og dejen slipper køkkenbordet. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

          • Trin 10 af 31

            Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen.

          • Trin 11 af 31

            Stil dejen til hævning et lunt sted i 60 minutter, til den er hævet til dobbelt størrelse. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen, og gøre fyldet klar.

          • Trin 12 af 31

            Pil løget, og skær det i store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • ½ løg
          • Trin 13 af 31

            Pil, og hak hvidløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 14 af 31

            Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 bundt frisk basilikum med stængler
          • Trin 15 af 31

            Kom løg, hvidløg, halvdelen af basilikummen, flåede tomater, tomatkoncentrat, olie, salt og peber i en blender. Blend, til du har en grov tomatsovs uden store klumper.

            • 1 dåse flåede tomater
            • 20 g. tomatkoncentrat
            • 1 spsk. olie
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 16 af 31

            Smag tomatsovsen til med salt og peber.

          • Trin 17 af 31

            Tænd ovnen på 225 grader, eller så varm som din ovn kan blive. Indstil den på undervarme.

          • Trin 18 af 31

            Læg bagepapir på to bageplader.

          • Trin 19 af 31

            Skræl ananassen, og skær den i tynde skiver. Hvis du bruger ananas på dåse, så skær ringene i mindre stykker.

            • 1 frisk ananas eller 1 dåse ananas
             
          • Trin 20 af 31

            Skyl peberfrugterne. Fjern kernehus, og skær dem i tynde skiver.

            • 2 røde peberfrugter.
          • Trin 21 af 31

            Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

          • Trin 22 af 31

            Del dejen i to klumper. Rul dejklumperne ud til to tynde pizzabunde. Du kan rulle dem ud til firkanter, hvis det er nemmere. Læg en pizzabund på hver bageplade.

          • Trin 23 af 31

            Kom to spiseskefulde tomatsovs på hver pizzabund, og smør det godt ud.

          • Trin 24 af 31

            Kom skiver af peberfrugt på pizzaerne.

          • Trin 25 af 31

            Pluk den friske mozzarella i mindre stykker. Fordel mozzarellaen på de to pizzaer.

            • 250 g. frisk mozzarella
          • Trin 26 af 31

            Kom små klatter af mascarpone på de to pizzaer.

            • 100 g. mascarpone
          • Trin 27 af 31

            Fordel 1 spiseskefuld olie på hver pizza.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 28 af 31

            Kom den ene pizza i ovnen. Stil den i midten, og bag den i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.

          • Trin 29 af 31

            Tag pizzaen ud af ovnen, og bag den anden pizza i 10-15 minutter.

          • Trin 30 af 31

            Fordel skinken på pizzaerne.

            • 150 g. skinke, fx. parmaskinke
          • Trin 31 af 31

            Kom skiver af ananas på pizzaerne, og pynt med basilikumblade.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Er du også vild med pizza? Så prøv den her hjemmebagte bandit af en Hawaii pizza, som til en hver tid slår pizzariaerne.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Pizzabund:

              • 2 ½ dl vand
              • 10 g. gær
              • 4 dl. hvedemel
              • 2 dl. grahamsmel
              • 1 tsk. salt
              • 1 spsk. olie

              Tomatsovs:

              • ½ løg
              • 1 fed hvidløg
              • ½ bundt frisk basilikum med stængler
              • 1 dåse flåede tomater
              • 20 g. tomatkoncentrat
              • 1 spsk. olie
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber

              Fyld:

              • 1 frisk ananas eller 1 dåse ananas
              • 2 røde peberfrugter
              • 250 g. frisk mozzarella
              • 100 g. mascarpone
              • 2 spsk. olie
              • 150 g. skinke, fx. parmaskinke
              • ½ bundt frisk basilikum

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 2 store skål
              • 1 grydeske
              • Husholdningsfilm
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 rent viskestykke
              • 1 blender
              • Bagepapir
              • 2 bageplader

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
              5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
              6. Tilsæt grahamsmelet, og rør det sammen.
              7. Tilsæt salt og olie.
              8. Tilsæt hvedemelet, og rør det sammen.
              9. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til det er en sammenhængende klump, og dejen slipper køkkenbordet. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
              10. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen.
              11. Stil dejen til hævning et lunt sted i 60 minutter, til den er hævet til dobbelt størrelse. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen, og gøre fyldet klar.
              12. Pil løget, og skær det i store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              13. Pil, og hak hvidløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              14. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              15. Kom løg, hvidløg, halvdelen af basilikummen, flåede tomater, tomatkoncentrat, olie, salt og peber i en blender. Blend, til du har en grov tomatsovs uden store klumper.
              16. Smag tomatsovsen til med salt og peber.
              17. Tænd ovnen på 225 grader, eller så varm som din ovn kan blive. Indstil den på undervarme.
              18. Læg bagepapir på to bageplader.
              19. Skræl ananassen, og skær den i tynde skiver. Hvis du bruger ananas på dåse, så skær ringene i mindre stykker.
              20. Skyl peberfrugterne. Fjern kernehus, og skær dem i tynde skiver.
              21. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
              22. Del dejen i to klumper. Rul dejklumperne ud til to tynde pizzabunde. Du kan rulle dem ud til firkanter, hvis det er nemmere. Læg en pizzabund på hver bageplade.
              23. Kom to spiseskefulde tomatsovs på hver pizzabund, og smør det godt ud.
              24. Kom skiver af peberfrugt på pizzaerne.
              25. Pluk den friske mozzarella i mindre stykker. Fordel mozzarellaen på de to pizzaer.
              26. Kom små klatter af mascarpone på de to pizzaer.
              27. Fordel 1 spiseskefuld olie på hver pizza.
              28. Kom den ene pizza i ovnen. Stil den i midten, og bag den i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.
              29. Tag pizzaen ud af ovnen, og bag den anden pizza i 10-15 minutter.
              30. Fordel skinken på pizzaerne.
              31. Kom skiver af ananas på pizzaerne, og pynt med basilikumblade.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Er du også vild med pizza? Så prøv den her hjemmebagte bandit af en Hawaii pizza, som til en hver tid slår pizzariaerne.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3671 kJ / 877 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 41 %
                • Heraf mættet fedt: 10,03 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 31

                Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

              • Trin 2 af 31

                Mål alle ingredienserne af.

                Pizzabund:

                • 3 ¾ dl vand
                • 15 g. gær
                • 6 dl. hvedemel
                • 3 dl. grahamsmel
                • ½ spsk. salt
                • 1 ½ spsk. olie

                Tomatsovs:

                • ¾ løg
                • 1 ½ fed hvidløg
                • ½ bundt frisk basilikum med stængler
                • 1 ½ dåse flåede tomater
                • 30 g. tomatkoncentrat
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. peber

                Fyld:

                • 1 frisk ananas eller 1 dåse ananas
                • 3 røde peberfrugter
                • 375 g. frisk mozzarella
                • 150 g. mascarpone
                • 3 spsk. olie
                • 225 g. skinke, fx. parmaskinke
                • ½ bundt frisk basilikum
              • Trin 3 af 31

                Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

                • 15 g. gær
              • Trin 4 af 31

                Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

                • 3 ¾ dl vand
              • Trin 5 af 31

                Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

              • Trin 6 af 31

                Tilsæt grahamsmelet, og rør det sammen.

                • 3 dl. grahamsmel
              • Trin 7 af 31

                Tilsæt salt og olie.

                • ½ spsk. salt
                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 8 af 31

                Tilsæt hvedemelet, og rør det sammen.

                • 6 dl. hvedemel
              • Trin 9 af 31

                Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til det er en sammenhængende klump, og dejen slipper køkkenbordet. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

              • Trin 10 af 31

                Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen.

              • Trin 11 af 31

                Stil dejen til hævning et lunt sted i 60 minutter, til den er hævet til dobbelt størrelse. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen, og gøre fyldet klar.

              • Trin 12 af 31

                Pil løget, og skær det i store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • ¾ løg
              • Trin 13 af 31

                Pil, og hak hvidløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 14 af 31

                Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 bundt frisk basilikum med stængler
                 
              • Trin 15 af 31

                Kom løg, hvidløg, halvdelen af basilikummen, flåede tomater, tomatkoncentrat, olie, salt og peber i en blender. Blend, til du har en grov tomatsovs uden store klumper.

                • 1 ½ dåse flåede tomater
                • 30 g. tomatkoncentrat
                • 1 ½ spsk. olivenolie
                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. peber
              • Trin 16 af 31

                Smag tomatsovsen til med salt og peber.

              • Trin 17 af 31

                Tænd ovnen på 225 grader, eller så varm som din ovn kan blive. Indstil den på undervarme.

              • Trin 18 af 31

                Læg bagepapir på tre bageplader.

              • Trin 19 af 31

                Skræl ananassen, og skær den i tynde skiver. Hvis du bruger ananas på dåse, så skær ringene i mindre stykker.

                • 1 frisk ananas eller 1 dåse ananas
              • Trin 20 af 31

                Skyl peberfrugterne. Fjern kernehus, og skær dem i tynde skiver.

                • 3 røde peberfrugter
              • Trin 21 af 31

                Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

              • Trin 22 af 31

                Del dejen i tre klumper. Rul dejklumpene ud til tre tynde pizzabunde. Du kan rulle dem ud til firkanter, hvis det er nemmere. Læg en pizzabund på hver bageplade.

              • Trin 23 af 31

                Kom to spiseskefulde tomatsovs på hver pizzabund, og smør det godt ud.

              • Trin 24 af 31

                Kom skiver af peberfrugt på pizzaerne.

              • Trin 25 af 31

                Pluk den friske mozzarella i mindre stykker. Fordel mozzarellaen på de tre pizzaer.

                • 375 g. frisk mozzarella
              • Trin 26 af 31

                Kom små klatter af mascarpone på de tre pizzaer.

                • 150 g. mascarpone
              • Trin 27 af 31

                Fordel 1 spiseskefuld olie på hver pizza.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 28 af 31

                Kom den ene pizza i ovnen. Stil den i midten, og bag den i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.

              • Trin 29 af 31

                Tag pizzaen ud af ovnen, og bag de andre pizzaer en ad gangen i 10-15 minutter.

              • Trin 30 af 31

                Fordel skinken på pizzaerne.

                • 225 g. skinke, fx. parmaskinke
                 
              • Trin 31 af 31

                Kom skiver af ananas på pizzaerne, og pynt med basilikumblade.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Er du også vild med pizza? Så prøv den her hjemmebagte bandit af en Hawaii pizza, som til en hver tid slår pizzariaerne.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Pizzabund:

                  • 3 ¾ dl vand
                  • 15 g. gær
                  • 6 dl. hvedemel
                  • 3 dl. grahamsmel
                  • ½ spsk. salt
                  • 1 ½ spsk. olie

                  Tomatsovs:

                  • ¾ løg
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • ½ bundt frisk basilikum med stængler
                  • 1 ½ dåse flåede tomater
                  • 30 g. tomatkoncentrat
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 tsk. peber

                  Fyld:

                  • 1 frisk ananas eller 1 dåse ananas
                  • 3 røde peberfrugter
                  • 375 g. frisk mozzarella
                  • 150 g. mascarpone
                  • 3 spsk. olie
                  • 225 g. skinke, fx. parmaskinke
                  • ½ bundt frisk basilikum

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 2 store skåle
                  • 1 grydeske
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 blender
                  • Bagepapir
                  • 3 bageplader

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
                  4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
                  5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
                  6. Tilsæt grahamsmelet, og rør det sammen.
                  7. Tilsæt salt og olie.
                  8. Tilsæt hvedemelet, og rør det sammen.
                  9. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til det er en sammenhængende klump, og dejen slipper køkkenbordet. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
                  10. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen.
                  11. Stil dejen til hævning et lunt sted i 60 minutter, til den er hævet til dobbelt størrelse. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen, og gøre fyldet klar.
                  12. Pil løget, og skær det i store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  13. Pil, og hak hvidløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  14. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  15. Kom løg, hvidløg, halvdelen af basilikummen, flåede tomater, tomatkoncentrat, olie, salt og peber i en blender. Blend, til du har en grov tomatsovs uden store klumper.
                  16. Smag tomatsovsen til med salt og peber.
                  17. Tænd ovnen på 225 grader, eller så varm som din ovn kan blive. Indstil den på undervarme.
                  18. Læg bagepapir på tre bageplader.
                  19. Skræl ananassen, og skær den i tynde skiver. Hvis du bruger ananas på dåse, så skær ringene i mindre stykker.
                  20. Skyl peberfrugterne. Fjern kernehus, og skær dem i tynde skiver.
                  21. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
                  22. Del dejen i tre klumper. Rul dejklumpene ud til tre tynde pizzabunde. Du kan rulle dem ud til firkanter, hvis det er nemmere. Læg en pizzabund på hver bageplade.
                  23. Kom to spiseskefulde tomatsovs på hver pizzabund, og smør det godt ud.
                  24. Kom skiver af peberfrugt på pizzaerne.
                  25. Pluk den friske mozzarella i mindre stykker. Fordel mozzarellaen på de tre pizzaer.
                  26. Kom små klatter af mascarpone på de tre pizzaer.
                  27. Fordel 1 spiseskefuld olie på hver pizza.
                  28. Kom den ene pizza i ovnen. Stil den i midten, og bag den i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.
                  29. Tag pizzaen ud af ovnen, og bag de andre pizzaer en ad gangen i 10-15 minutter.
                  30. Fordel skinken på pizzaerne.
                  31. Kom skiver af ananas på pizzaerne, og pynt med basilikumblade.