Galette

Galette

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Denne franske tærte hedder ”Galette” i Frankrig. Navnet kommer af, at man fyldte pandekager med æg, grøntsager og ost. Nu er pandekagedejen skiftet ud med en gærdej, men navnet er det samme.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1643 kJ / 393 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 65 %
        • Fedt: 21 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 25

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 25

        Mål alle ingredienserne af.

        Dej:

        • 12 g. gær
        • 1 ¼ dl vand
        • 1 dl grahamsmel
        • ½ tsk. salt
        • Ca. 1 ¾ dl hvedemel

        Fyld:

        • ¼ squash
        • ¼ rød peberfrugt
        • ½ lille rødløg
        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. tørret timian (eller 1 ½ stilke frisk timian)
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 38 g. fetaost
      • Trin 3 af 25

        Dej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 12 g. gær
      • Trin 4 af 25

        Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

        • 1 ¼ dl vand
      • Trin 5 af 25

        Hæld vandet i skålen med gær, og rør rundt, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 25

        Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

        • 1 dl grahamsmel
        • ½ tsk. salt
      • Trin 7 af 25

        Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen undervejs.

        • Ca. 1 ¾ dl hvedemel
      • Trin 8 af 25

        Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.

      • Trin 9 af 25

        Ælt dejen, til den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved. Læg dejen tilbage i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 10 af 25

        Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i 15-30 minutter et lunt sted. Lav fyldet, mens dejen hæver.

      • Trin 11 af 25

        Fyld: Skyl squash, og peberfrugt grundigt.

        • ¼ squash
        • ¼ rød peberfrugt
      • Trin 12 af 25

        Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær squash og peberfrugt i små tern.

      • Trin 13 af 25

        Pil rødløget, og skær det i tynde strimler.

        • ½ lille rødløg
      • Trin 14 af 25

        Kom olie på en stegepande, og varm den op.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 15 af 25

        Kom squash, peberfrugt, og rødløg på stegepanden. Rør rundt.

      • Trin 16 af 25

        Kom timian, salt og peber ned til grøntsagerne, og lad det hele stege i 3 minutter.

        • ½ tsk. tørret timian (eller 1 ½ stilke frisk timian)
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 17 af 25

        Tag stegepanden af varmen, og lad grøntsagerne køle lidt af.

      • Trin 18 af 25

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 19 af 25

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 20 af 25

        Drys grahamsmel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

      • Trin 21 af 25

        Rul dejen ud til en rund ”pizza” med en diameter på cirka 40 centimeter. Læg dejen over på bagepladen.

      • Trin 22 af 25

        Fordel de stegte grøntsager på midten af dejen. Slut af med at smuldre fetaosten ud over.

        • 38 g. fetaost
      • Trin 23 af 25

        Fold siderne ind over grøntsagerne som på billedet.

      • Trin 24 af 25

        Bag galetten i cirka 20 minutter.

      • Trin 25 af 25

        Serveres straks.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Denne franske tærte hedder ”Galette” i Frankrig. Navnet kommer af, at man fyldte pandekager med æg, grøntsager og ost. Nu er pandekagedejen skiftet ud med en gærdej, men navnet er det samme.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 12 g. gær
          • 1 ¼ dl vand
          • 1 dl grahamsmel
          • ½ tsk. salt
          • Ca. 1 ¾ dl hvedemel

          Fyld:

          • ¼ squash
          • ¼ rød peberfrugt
          • ½ lille rødløg
          • ½ spsk. olie
          • ½ tsk. tørret timian (eller 1 ½ stilke frisk timian)
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 38 g. fetaost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • Husholdningsfilm
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • Bagepapir
          • 1 bageplade

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Dej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
          5. Hæld vandet i skålen med gær, og rør rundt, til gæren er opløst.
          6. Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
          7. Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen undervejs.
          8. Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
          9. Ælt dejen, til den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved. Læg dejen tilbage i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          10. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i 15-30 minutter et lunt sted. Lav fyldet, mens dejen hæver.
          11. Fyld: Skyl squash, og peberfrugt grundigt.
          12. Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær squash og peberfrugt i små tern.
          13. Pil rødløget, og skær det i tynde strimler.
          14. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
          15. Kom squash, peberfrugt, og rødløg på stegepanden. Rør rundt.
          16. Kom timian, salt og peber ned til grøntsagerne, og lad det hele stege i 3 minutter.
          17. Tag stegepanden af varmen, og lad grøntsagerne køle lidt af.
          18. Tænd ovnen på 200 grader.
          19. Kom bagepapir på en bageplade.
          20. Drys grahamsmel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
          21. Rul dejen ud til en rund ”pizza” med en diameter på cirka 40 centimeter. Læg dejen over på bagepladen.
          22. Fordel de stegte grøntsager på midten af dejen. Slut af med at smuldre fetaosten ud over.
          23. Fold siderne ind over grøntsagerne som på billedet.
          24. Bag galetten i cirka 20 minutter.
          25. Serveres straks.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Denne franske tærte hedder ”Galette” i Frankrig. Navnet kommer af, at man fyldte pandekager med æg, grøntsager og ost. Nu er pandekagedejen skiftet ud med en gærdej, men navnet er det samme.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1643 kJ / 393 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 65 %
            • Fedt: 21 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 25

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 25

            Mål alle ingredienserne af.

            Dej:

            • 25 g. gær
            • 2 ½ dl vand
            • 2 dl grahamsmel
            • 1 tsk. salt
            • Ca. 3 ½ dl hvedemel

            Fyld:

            • ½ squash
            • ½ rød peberfrugt
            • 1 lille rødløg
            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. tørret timian (eller 3 stilke frisk timian)
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 75 g. fetaost
          • Trin 3 af 25

            Dej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 25 g. gær
          • Trin 4 af 25

            Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

            • 2 ½ dl vand
          • Trin 5 af 25

            Hæld vandet i skålen med gær, og rør rundt, til gæren er opløst.

          • Trin 6 af 25

            Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

            • 2 dl grahamsmel
            • 1 tsk. salt
          • Trin 7 af 25

            Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen undervejs.

            • Ca. 3 ½ dl hvedemel
          • Trin 8 af 25

            Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.

          • Trin 9 af 25

            Ælt dejen, til den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved. Læg dejen tilbage i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

          • Trin 10 af 25

            Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i 15-30 minutter et lunt sted. Lav fyldet, mens dejen hæver.

          • Trin 11 af 25

            Fyld: Skyl squash, og peberfrugt grundigt.

            • ½ squash
            • ½ rød peberfrugt
          • Trin 12 af 25

            Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær squash og peberfrugt i små tern.

          • Trin 13 af 25

            Pil rødløget, og skær det i tynde strimler.

            • 1 lille rødløg
          • Trin 14 af 25

            Kom olie på en stegepande, og varm den op.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 15 af 25

            Kom squash, peberfrugt, og rødløg på stegepanden. Rør rundt.

          • Trin 16 af 25

            Kom timian, salt og peber ned til grøntsagerne, og lad det hele stege i 3 minutter.

          • Trin 17 af 25

            Tag stegepanden af varmen, og lad grøntsagerne køle lidt af.

          • Trin 18 af 25

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 19 af 25

            Kom bagepapir på en bageplade.

          • Trin 20 af 25

            Drys grahamsmel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

          • Trin 21 af 25

            Rul dejen ud til en rund ”pizza” med en diameter på cirka 40 centimeter. Læg dejen over på bagepladen.

          • Trin 22 af 25

            Fordel de stegte grøntsager på midten af dejen. Slut af med at smuldre fetaosten ud over.

          • Trin 23 af 25

            Fold siderne ind over grøntsagerne som på billedet.

          • Trin 24 af 25

            Bag galetten i cirka 20 minutter.

          • Trin 25 af 25

            Serveres straks.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Denne franske tærte hedder ”Galette” i Frankrig. Navnet kommer af, at man fyldte pandekager med æg, grøntsager og ost. Nu er pandekagedejen skiftet ud med en gærdej, men navnet er det samme.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Dej:

              • 25 g. gær
              • 2 ½ dl vand
              • 2 dl grahamsmel
              • 1 tsk. salt
              • Ca. 3 ½ dl hvedemel

              Fyld:

              • ½ squash
              • ½ rød peberfrugt
              • 1 lille rødløg
              • 1 spsk. olie
              • 1 tsk. tørret timian (eller 3 stilke frisk timian)
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 75 g. fetaost

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 køkkenvægt
              • 1 stor skål
              • 1 lille gryde
              • 1 røreske
              • Husholdningsfilm
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • Bagepapir
              • 1 bageplade

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Dej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              4. Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
              5. Hæld vandet i skålen med gær, og rør rundt, til gæren er opløst.
              6. Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
              7. Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen undervejs.
              8. Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
              9. Ælt dejen, til den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved. Læg dejen tilbage i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
              10. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i 15-30 minutter et lunt sted. Lav fyldet, mens dejen hæver.
              11. Fyld: Skyl squash, og peberfrugt grundigt.
              12. Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær squash og peberfrugt i små tern.
              13. Pil rødløget, og skær det i tynde strimler.
              14. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
              15. Kom squash, peberfrugt, og rødløg på stegepanden. Rør rundt.
              16. Kom timian, salt og peber ned til grøntsagerne, og lad det hele stege i 3 minutter.
              17. Tag stegepanden af varmen, og lad grøntsagerne køle lidt af.
              18. Tænd ovnen på 200 grader.
              19. Kom bagepapir på en bageplade.
              20. Drys grahamsmel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
              21. Rul dejen ud til en rund ”pizza” med en diameter på cirka 40 centimeter. Læg dejen over på bagepladen.
              22. Fordel de stegte grøntsager på midten af dejen. Slut af med at smuldre fetaosten ud over.
              23. Fold siderne ind over grøntsagerne som på billedet.
              24. Bag galetten i cirka 20 minutter.
              25. Serveres straks.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Denne franske tærte hedder ”Galette” i Frankrig. Navnet kommer af, at man fyldte pandekager med æg, grøntsager og ost. Nu er pandekagedejen skiftet ud med en gærdej, men navnet er det samme.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1643 kJ / 393 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 65 %
                • Fedt: 21 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 25

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 25

                Mål alle ingredienserne af.

                Dej:

                • 37 g. gær
                • 3 ¾ dl vand
                • 3 dl grahamsmel
                • 1 ½ tsk. salt
                • Ca. 5 ½ dl hvedemel

                Fyld:

                • ¾ squash
                • ¾ rød peberfrugt
                • 1 ½ lille rødløg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. tørret timian (eller 3 stilke frisk timian)
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 115 g. fetaost
              • Trin 3 af 25

                Dej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

                • 37 g. gær
              • Trin 4 af 25

                Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

                • 3 ¾ dl vand
              • Trin 5 af 25

                Hæld vandet i skålen med gær, og rør rundt, til gæren er opløst.

              • Trin 6 af 25

                Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

                • 3 dl grahamsmel
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 7 af 25

                Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen undervejs.

                • Ca. 5 ½ dl hvedemel
              • Trin 8 af 25

                Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.

              • Trin 9 af 25

                Ælt dejen, til den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved. Læg dejen tilbage i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

              • Trin 10 af 25

                Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i 15-30 minutter et lunt sted. Lav fyldet, mens dejen hæver.

              • Trin 11 af 25

                Fyld: Skyl squash, og peberfrugt grundigt.

                • ¾ squash
                • ¾ rød peberfrugt
              • Trin 12 af 25

                Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær squash og peberfrugt i små tern.

              • Trin 13 af 25

                Pil rødløget, og skær det i tynde strimler.

                • 1 ½ lille rødløg
              • Trin 14 af 25

                Kom olie på en stegepande, og varm den op.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 15 af 25

                Kom squash, peberfrugt, og rødløg på stegepanden. Rør rundt.

              • Trin 16 af 25

                Kom timian, salt og peber ned til grøntsagerne, og lad det hele stege i 3 minutter.

                • 1 ½ tsk. tørret timian (eller 3 stilke frisk timian)
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 17 af 25

                Tag stegepanden af varmen, og lad grøntsagerne køle lidt af.

              • Trin 18 af 25

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 19 af 25

                Kom bagepapir på en bageplade.

              • Trin 20 af 25

                Drys grahamsmel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

              • Trin 21 af 25

                Rul dejen ud til en rund ”pizza” med en diameter på cirka 40 centimeter. Læg dejen over på bagepladen.

              • Trin 22 af 25

                Fordel de stegte grøntsager på midten af dejen. Slut af med at smuldre fetaosten ud over.

                • 115 g. fetaost
              • Trin 23 af 25

                Fold siderne ind over grøntsagerne som på billedet.

              • Trin 24 af 25

                Bag galetten i cirka 20 minutter.

              • Trin 25 af 25

                Serveres straks.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Denne franske tærte hedder ”Galette” i Frankrig. Navnet kommer af, at man fyldte pandekager med æg, grøntsager og ost. Nu er pandekagedejen skiftet ud med en gærdej, men navnet er det samme.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Dej:

                  • 37 g. gær
                  • 3 ¾ dl vand
                  • 3 dl grahamsmel
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • Ca. 5 ½ dl hvedemel

                  Fyld:

                  • ¾ squash
                  • ¾ rød peberfrugt
                  • 1 ½ lille rødløg
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. tørret timian (eller 3 stilke frisk timian)
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 115 g. fetaost

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 stor skål
                  • 1 lille gryde
                  • 1 røreske
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • Bagepapir
                  • 1 bageplade

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Dej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
                  4. Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
                  5. Hæld vandet i skålen med gær, og rør rundt, til gæren er opløst.
                  6. Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
                  7. Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen undervejs.
                  8. Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
                  9. Ælt dejen, til den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved. Læg dejen tilbage i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
                  10. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i 15-30 minutter et lunt sted. Lav fyldet, mens dejen hæver.
                  11. Fyld: Skyl squash, og peberfrugt grundigt.
                  12. Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær squash og peberfrugt i små tern.
                  13. Pil rødløget, og skær det i tynde strimler.
                  14. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
                  15. Kom squash, peberfrugt, og rødløg på stegepanden. Rør rundt.
                  16. Kom timian, salt og peber ned til grøntsagerne, og lad det hele stege i 3 minutter.
                  17. Tag stegepanden af varmen, og lad grøntsagerne køle lidt af.
                  18. Tænd ovnen på 200 grader.
                  19. Kom bagepapir på en bageplade.
                  20. Drys grahamsmel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
                  21. Rul dejen ud til en rund ”pizza” med en diameter på cirka 40 centimeter. Læg dejen over på bagepladen.
                  22. Fordel de stegte grøntsager på midten af dejen. Slut af med at smuldre fetaosten ud over.
                  23. Fold siderne ind over grøntsagerne som på billedet.
                  24. Bag galetten i cirka 20 minutter.
                  25. Serveres straks.