Fuldkornsmuffins med ost

Fuldkornsmuffins med ost

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Normalt forbinder man ikke muffins og madpakker med hinanden, men den er god nok. Her er nogle super sprøde muffins med masser af fuldkorn og grøntsager, perfekte til madpakken. Vidste du egentlig, at havregryn også er fuldkorn?

        Tilbehør: 1-2 gulerødder i stave og 1 appelsin i både.

        Opskriften giver cirka 12 muffins.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 698 kJ / 349 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 47 %
        • Fedt: 39 %
        • Heraf mættet fedt: 8 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 1 ¼ dl. grahamsmel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 3 æg
        • ½ dl. olie
        • 1 ½ dl. havregryn
        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. sesamfrø
        • 50 g. gulerod
        • 50 g. pastinak
        • 50 g. revet ost
      • Trin 3 af 15

        Læg bagepapir på en bageplade. Sæt 12 muffinsforme på bagepladen.

      • Trin 4 af 15

        Tænd ovnen på 185 grader.

      • Trin 5 af 15

        Bland hvedemel, grahamsmel og bagepulver i en skål.

        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 1 ¼ dl. grahamsmel
        • 1 tsk. bagepulver
      • Trin 6 af 15

        Tag en stor røreskål frem. Slå et æg ud i en kop, og hæld det derefter op i røreskålen. Fortsæt sådan med alle 3 æg. Pisk æggene med en håndmixer, indtil de er skummende. Det tager cirka 5 minutter.

        • 3 æg
      • Trin 7 af 15

        Tag en si, og drys melblandingen gennem sien og ned i æggeskummet. Vend melblandingen forsigtig rundt i æggeskummet med en dejskraber.

      • Trin 8 af 15

        Tilsæt olie lidt af gangen, og vend det rundt i dejen med en dejskraber.

        • ½ dl. olie
      • Trin 9 af 15

        Tilsæt havregryn, salt og sesamfrø, og vend det rundt i dejen med dejskraberen.

        • 1 ½ dl. havregryn
        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. sesamfrø

         

      • Trin 10 af 15

        Skyl, og skræl gulerod og pastinak.

        • 50 g. gulerod
        • 50 g. pastinak

         

      • Trin 11 af 15

        Tag et rivejern. Riv gulerod, pastinak og ost på den fine side af rivejernet, og vend det i dejen. Rør, til dejen er ensartet.

        • 50 g. ost
      • Trin 12 af 15

        Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i 12 lige store stykker. Tril hvert stykke til en kugle, og læg en dejkugle i hver muffinform.

        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 13 af 15

        Sæt bagepladen med muffinformene midt i ovnen. Bag i cirka 20 minutter, til de er gennembagte.

      • Trin 14 af 15

        Tag bagepladen ud. Stik en lille kniv ned i midten af en muffin. Hvis der ikke er dej på kniven, når du tager den op, er de gennembagte og klar til at blive taget ud.

      • Trin 15 af 15

        Servér dem lune, og frys eventuelt nogle muffins ned i en frysepose. De er gode i madpakken! Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Normalt forbinder man ikke muffins og madpakker med hinanden, men den er god nok. Her er nogle super sprøde muffins med masser af fuldkorn og grøntsager, perfekte til madpakken. Vidste du egentlig, at havregryn også er fuldkorn?

        Tilbehør: 1-2 gulerødder i stave og 1 appelsin i både.

        Opskriften giver cirka 12 muffins.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 ½ dl. hvedemel
          • 1 ¼ dl. grahamsmel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 3 æg
          • ½ dl. olie
          • 1 ½ dl. havregryn
          • 1 tsk. salt
          • 1 spsk. sesamfrø
          • 50 g. gulerod
          • 50 g. pastinak
          • 50 g. revet ost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 2 decilitermål
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 bageplade
          • 1 stk. bagepapir
          • 12 muffinsforme
          • 2 store skåle
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 1 håndmixer
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 lille kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Læg bagepapir på en bageplade. Sæt 12 muffinsforme på bagepladen.
          4. Tænd ovnen på 185 grader.
          5. Bland hvedemel, grahamsmel og bagepulver i en skål.
          6. Tag en stor røreskål frem. Slå et æg ud i en kop, og hæld det derefter op i røreskålen. Fortsæt sådan med alle 3 æg. Pisk æggene med en håndmixer, indtil de er skummende. Det tager cirka 5 minutter.
          7. Tag en si, og drys melblandingen gennem sien og ned i æggeskummet. Vend melblandingen forsigtig rundt i æggeskummet med en dejskraber.
          8. Tilsæt olie lidt af gangen, og vend det rundt i dejen med en dejskraber.
          9. Tilsæt havregryn, salt og sesamfrø, og vend det rundt i dejen med dejskraberen.
          10. Skyl, og skræl gulerod og pastinak.
          11. Tag et rivejern. Riv gulerod, pastinak og ost på den fine side af rivejernet, og vend det i dejen. Rør, til dejen er ensartet.
          12. Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i 12 lige store stykker. Tril hvert stykke til en kugle, og læg en dejkugle i hver muffinform.
          13. Sæt bagepladen med muffinformene midt i ovnen. Bag i cirka 20 minutter, til de er gennembagte.
          14. Tag bagepladen ud. Stik en lille kniv ned i midten af en muffin. Hvis der ikke er dej på kniven, når du tager den op, er de gennembagte og klar til at blive taget ud.
          15. Servér dem lune, og frys eventuelt nogle muffins ned i en frysepose. De er gode i madpakken! Velbekomme!