Frittata med bacon og æble

Frittata med bacon og æble

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Kan man bruge æbler i varm mad?? Øh ja, det kan du dæleme tro :-D De små æblestykker giver kartoffelretten den helt rigtige skønne smag.

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1816 kJ / 434 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 36 %
        • Fedt: 45 %
        • Heraf mættet fedt 2,3 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 24

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 24

        Find alle ingredienserne frem.

        Fyld

        • 300 g. kartofler
        • 1 spsk. olie
        • 1 jordskok
        • ½ løg
        • ½ æble
        • 50 g. bacon i tern

        Æggemasse

        • 3 æg
        • ½ dl. mælk
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • evt. ½ tsk. tørret timian
        • 1 tsk. olie til pensling

        Topping

        • 1 tomater
        • 2 spsk. purløg
      • Trin 3 af 24

        Tænd ovnen på 225 grader almindelig varme.

      • Trin 4 af 24

        Skræl kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en skrællekniv.

        • 300 g. kartofler

      • Trin 5 af 24

        Kom koldt vand i en stor skål, og skyl kartoflerne i vandet.

      • Trin 6 af 24

        Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på skærebrættet.

      • Trin 7 af 24

        Skær kartoflerne i tynde skiver.

      • Trin 8 af 24

        Varm olien op på en stegepande til middel varme. Steg kartoflerne i cirka 8 minutter. Rør en gang imellem. Tag stegepanden væk fra varmen, men lad kartoflerne blive på den.

        • 1 spsk. olie

      • Trin 9 af 24

        Skrub jordskokken. Skær den i meget tynde skiver. Klik på videoen for at se, hvordan man renser jordskokker.

        • 1 jordskok

      • Trin 10 af 24

        Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg

      • Trin 11 af 24

        Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer et æble i tern.

        • ½ æble

      • Trin 12 af 24

        Bland æbletern, jordskok-skiver og løg sammen med de stegte kartofler på stegepanden.

      • Trin 13 af 24

        Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller.

        • 3 æg

      • Trin 14 af 24

        Pisk mælk, salt, peber og eventuelt timian i æggene. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ dl. mælk
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspidser peber
        • evt. ½ tsk. tørret timian

         

      • Trin 15 af 24

        Smør et fad med olie.

        • 1 tsk. olie til pensling

         

      • Trin 16 af 24

        Hæld kartoffel-blandingen i fadet.

      • Trin 17 af 24

        Hæld ægge-blandingen over kartoflerne. Tryk det hele lidt fladt med en stor grydeske eller spatel, og drys med bacontern.

        • 50 g. bacon i tern

      • Trin 18 af 24

        Bag frittataen i cirka 25 minutter, til æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.

      • Trin 19 af 24

        Skyl tomaten, og skær den i tern.

        • 1 tomat

         

      • Trin 20 af 24

        Kom koldt vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ¼ dl. purløg

         

      • Trin 21 af 24

        Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

      • Trin 22 af 24

        Bland tomat og purløg sammen i en lille skål.

      • Trin 23 af 24

        Tag frittataen ud af ovnen. Mærk med en lille skarp kniv, om æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.

      • Trin 24 af 24

        Fordel tomater og purløg ovenpå frittataen lige før servering.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kan man bruge æbler i varm mad?? Øh ja, det kan du dæleme tro :-D De små æblestykker giver kartoffelretten den helt rigtige skønne smag.

         

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          Fyld

          • 300 g. kartofler
          • 1 spsk. olie
          • 1 jordskokker
          • ½ løg
          • ½ æble
          • 50 g. bacon i tern

          Æggemasse

          • 3 æg
          • ½ dl. mælk
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • evt. ½ tsk. tørret timian
          • 1 tsk. olie til pensling

          Topping

          • 1 tomater
          • ¼ dl. purløg

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 2 mellemstore skåle
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 ovnfast fad
          • 1 kop
          • 1 piskeris
          • 1 viskestykke
          • 1 lille skål
          • 1 lille skarp kniv

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 225 grader almindelig varme.
          4. Skræl kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en skrællekniv.
          5. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl kartoflerne i vandet.
          6. Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på skærebrættet.
          7. Skær kartoflerne i tynde skiver.
          8. Varm olien op på en stegepande til middel varme. Steg kartoflerne i cirka 8 minutter. Rør en gang imellem. Tag stegepanden væk fra varmen, men lad kartoflerne blive på den.
          9. Skrub jordskokken. Skær den i meget tynde skiver. Klik på videoen for at se, hvordan man renser jordskokker.
          10. Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          11. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer et æble i tern.
          12. Bland æbletern, jordskok-skiver og løg sammen med de stegte kartofler på stegepanden.
          13. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller.
          14. Pisk mælk, salt, peber og eventuelt timian i æggene. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          15. Smør et fad med olie.
          16. Hæld kartoffel-blandingen i fadet.
          17. Hæld ægge-blandingen over kartoflerne. Tryk det hele lidt fladt med en stor grydeske eller spatel, og drys med bacontern.
          18. Bag frittataen i cirka 25 minutter, til æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.
          19. Skyl tomaten, og skær den i tern.
          20. Kom koldt vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          21. Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          22. Bland tomat og purløg sammen i en lille skål.
          23. Tag frittataen ud af ovnen. Mærk med en lille skarp kniv, om æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.
          24. Fordel tomater og purløg ovenpå frittataen lige før servering.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Kan man bruge æbler i varm mad?? Øh ja, det kan du dæleme tro :-D De små æblestykker giver kartoffelretten den helt rigtige skønne smag.

             

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1816 kJ / 434 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 36 %
            • Fedt: 45 %
            • Heraf mættet fedt 2,3 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 24

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 24

            Find alle ingredienserne frem.

            Fyld

            • 900 g. kartofler
            • 3 spsk. olie
            • 3 jordskokker
            • 1 ½ løg
            • 1 ½ æble
            • 150 g. bacon i tern

            Æggemasse

            • 8 æg
            • 1 ½ dl. mælk
            • 3 tsk. salt
            • 3 knivspidser peber
            • evt. 1 ½ tsk. tørret timian
            • 3 tsk. olie til pensling

            Topping

            • 3 tomater
            • 1 dl. purløg
          • Trin 3 af 24

            Tænd ovnen på 225 grader almindelig varme.

          • Trin 4 af 24

            Skræl kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en tyndskræller.

            • 600 g. kartofler

             

          • Trin 5 af 24

            Kom koldt vand i en stor skål, og skyl kartoflerne i vandet.

          • Trin 6 af 24

            Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på skærebrættet.

          • Trin 7 af 24

            Skær kartoflerne i tynde skiver.

          • Trin 8 af 24

            Varm olien op på en stegepande til middel varme. Steg kartoflerne i cirka 8 minutter. Rør en gang imellem.

            • 2 spsk. olie

             

          • Trin 9 af 24

            Skrub jordskokkerne. Skær dem i meget tynde skiver. Klik på videoen for at se, hvordan man renser jordskokker.

            • 2 jordskokker

             

          • Trin 10 af 24

            Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg

             

          • Trin 11 af 24

            Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer et æble i tern.

            • 1 æble

             

          • Trin 12 af 24

            Bland æbletern, jordskok-skiver og løg sammen med de stegte kartofler på stegepanden.

          • Trin 13 af 24

            Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller.

            • 5 æg

             

          • Trin 14 af 24

            Pisk mælk, salt, peber og eventuelt timian i æggene. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 dl. mælk
            • 2 tsk. salt
            • 2 knivspidser peber
            • evt. 1 tsk. tørret timian

             

          • Trin 15 af 24

            Smør et fad med olie.

            • 2 tsk. olie til pensling

             

          • Trin 16 af 24

            Hæld kartoffel-blandingen i fadet.

          • Trin 17 af 24

            Hæld ægge-blandingen over kartoflerne. Tryk det hele lidt fladt med en stor grydeske eller spatel, og drys med bacontern.

            • 100 g. bacon i tern

             

          • Trin 18 af 24

            Bag frittataen i cirka 25 minutter, til æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.

          • Trin 19 af 24

            Skyl tomaten, og skær den i tern.

            • 2 tomater

             

          • Trin 20 af 24

            Kom koldt vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ dl. purløg

             

          • Trin 21 af 24

            Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

          • Trin 22 af 24

            Bland tomat og purløg sammen i en lille skål.

          • Trin 23 af 24

            Tag frittataen ud af ovnen. Mærk med en lille skarp kniv, om æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.

          • Trin 24 af 24

            Fordel tomater og purløg ovenpå frittataen lige før servering.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Kan man bruge æbler i varm mad?? Øh ja, det kan du dæleme tro :-D De små æblestykker giver kartoffelretten den helt rigtige skønne smag.

             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Fyld

              • 600 g. kartofler
              • 2 spsk. olie
              • 2 jordskokker
              • 1 løg
              • 1 æble
              • 100 g. bacon i tern

              Æggemasse

              • 5 æg
              • 1 dl. mælk
              • 2 tsk. salt
              • 2 knivspidser peber
              • evt. 1 tsk. tørret timian
              • 2 tsk. olie til pensling

              Topping

              • 2 tomater
              • ½ dl. purløg

               

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller
              • 2 mellemstore skåle
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • 1 ovnfast fad
              • 1 kop
              • 1 piskeris
              • 1 viskestykke
              • 1 lille skål
              • 1 lille skarp kniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tænd ovnen på 225 grader almindelig varme.
              4. Skræl kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en tyndskræller.
              5. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl kartoflerne i vandet.
              6. Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på skærebrættet.
              7. Skær kartoflerne i tynde skiver.
              8. Varm olien op på en stegepande til middel varme. Steg kartoflerne i cirka 8 minutter. Rør en gang imellem.
              9. Skrub jordskokkerne. Skær dem i meget tynde skiver. Klik på videoen for at se, hvordan man renser jordskokker.
              10. Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              11. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer et æble i tern.
              12. Bland æbletern, jordskok-skiver og løg sammen med de stegte kartofler på stegepanden.
              13. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller.
              14. Pisk mælk, salt, peber og eventuelt timian i æggene. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              15. Smør et fad med olie.
              16. Hæld kartoffel-blandingen i fadet.
              17. Hæld ægge-blandingen over kartoflerne. Tryk det hele lidt fladt med en stor grydeske eller spatel, og drys med bacontern.
              18. Bag frittataen i cirka 25 minutter, til æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.
              19. Skyl tomaten, og skær den i tern.
              20. Kom koldt vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              21. Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
              22. Bland tomat og purløg sammen i en lille skål.
              23. Tag frittataen ud af ovnen. Mærk med en lille skarp kniv, om æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.
              24. Fordel tomater og purløg ovenpå frittataen lige før servering.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Kan man bruge æbler i varm mad?? Øh ja, det kan du dæleme tro :-D De små æblestykker giver kartoffelretten den helt rigtige skønne smag.

                 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1816 kJ / 434 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 36 %
                • Fedt: 45 %
                • Heraf mættet fedt 2,3 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 24

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 24

                Find alle ingredienserne frem.

                Fyld

                • 900 g. kartofler
                • 3 spsk. olie
                • 3 jordskokker
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ æble
                • 150 g. bacon i tern

                Æggemasse

                • 8 æg
                • 1 ½ dl. mælk
                • 3 tsk. salt
                • 3 knivspidser peber
                • evt. 1 ½ tsk. tørret timian
                • 3 tsk. olie til pensling

                Topping

                • 3 tomater
                • 1 dl. purløg
              • Trin 3 af 24

                Tænd ovnen på 225 grader almindelig varme.

              • Trin 4 af 24

                Skræl kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en skrællekniv.

                • 900 g. kartofler

                 

              • Trin 5 af 24

                Kom koldt vand i en stor skål, og skyl kartoflerne i vandet.

              • Trin 6 af 24

                Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på skærebrættet.

              • Trin 7 af 24

                Skær kartoflerne i tynde skiver.

              • Trin 8 af 24

                Varm olien op på en stegepande til middel varme. Steg kartoflerne i cirka 8 minutter. Rør en gang imellem. Tag stegepanden væk fra varmen, men lad kartoflerne blive på den.

                • 3 spsk. olie

                 

              • Trin 9 af 24

                Skrub jordskokkerne. Skær dem i meget tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan man renser jordskokker.

                • 3 jordskokker

                 

              • Trin 10 af 24

                Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg

                 

              • Trin 11 af 24

                Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer et æble i tern.

                • 1 ½ æble

                 

              • Trin 12 af 24

                Bland æbletern, jordskok-skiver og løg sammen med de stegte kartofler på stegepanden.

              • Trin 13 af 24

                Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller.

                • 8 æg

                 

              • Trin 14 af 24

                Pisk mælk, salt, peber og eventuelt timian i æggene. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ dl. mælk
                • 3 tsk. salt
                • 3 knivspidser peber
                • evt. 1 ½ tsk. tørret timian

                 

              • Trin 15 af 24

                Smør et fad med olie.

                • 3 tsk. olie til pensling

              • Trin 16 af 24

                Hæld kartoffel-blandingen i fadet.

              • Trin 17 af 24

                Hæld ægge-blandingen over kartoflerne. Tryk det hele lidt fladt med en stor grydeske eller spatel, og drys med bacontern.

                • 150 g. bacon i tern

                 

              • Trin 18 af 24

                Bag frittataen i cirka 25 minutter, til æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.

              • Trin 19 af 24

                Skyl tomaten, og skær den i tern.

                • 3 tomater

                 

              • Trin 20 af 24

                Kom koldt vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • ¾ dl. purløg

                 

              • Trin 21 af 24

                Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

              • Trin 22 af 24

                Bland tomat og purløg sammen i en lille skål.

              • Trin 23 af 24

                Tag frittataen ud af ovnen. Mærk med en lille skarp kniv, om æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.

              • Trin 24 af 24

                Fordel tomater og purløg ovenpå frittataen lige før servering.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Kan man bruge æbler i varm mad?? Øh ja, det kan du dæleme tro :-D De små æblestykker giver kartoffelretten den helt rigtige skønne smag.

                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                   

                  Fyld

                  • 900 g. kartofler
                  • 3 spsk. olie
                  • 3 jordskokker
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ æble
                  • 150 g. bacon i tern

                   

                  Æggemasse

                  • 8 æg
                  • 1 ½ dl. mælk 
                  • 3 tsk. salt
                  • 3 knivspidser peber
                  • evt. 1 ½ tsk. tørret timian
                  • 3 tsk. olie til pensling

                   

                  Topping

                  • 3 tomater
                  • ¾ dl. purløg

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt 
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 2 mellemstore skåle
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel 
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 kop
                  • 1 piskeris
                  • 1 viskestykke
                  • 1 lille skål
                  • 1 lille skarp kniv
                   

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tænd ovnen på 225 grader almindelig varme.
                  4. Skræl kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en skrællekniv.
                  5. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl kartoflerne i vandet.
                  6. Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på skærebrættet.
                  7. Skær kartoflerne i tynde skiver.
                  8. Varm olien op på en stegepande til middel varme. Steg kartoflerne i cirka 8 minutter. Rør en gang imellem. Tag stegepanden væk fra varmen, men lad kartoflerne blive på den.
                  9. Skrub jordskokkerne. Skær dem i meget tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan man renser jordskokker.
                  10. Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  11. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer et æble i tern.
                  12. Bland æbletern, jordskok-skiver og løg sammen med de stegte kartofler på stegepanden.
                  13. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser efter skaller.
                  14. Pisk mælk, salt, peber og eventuelt timian i æggene. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  15. Smør et fad med olie.
                  16. Hæld kartoffel-blandingen i fadet.
                  17. Hæld ægge-blandingen over kartoflerne. Tryk det hele lidt fladt med en stor grydeske eller spatel, og drys med bacontern.
                  18. Bag frittataen i cirka 25 minutter, til æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.
                  19. Skyl tomaten, og skær den i tern.
                  20. Kom koldt vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  21. Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
                  22. Bland tomat og purløg sammen i en lille skål.
                  23. Tag frittataen ud af ovnen. Mærk med en lille skarp kniv, om æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.
                  24. Fordel tomater og purløg ovenpå frittataen lige før servering.