Friskost med æblesmag

Friskost med æblesmag

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Det er super nemt at lave sin egen friskost. Du skal kun bruge mælk og den smag, friskosten skal have; her er det æblemost. Prøv selv!

        Opskriften giver friskost til cirka 3 madder.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 597 kJ / 143 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 47 %
        • Fedt: 37 %
        • Heraf mættet fedt: 3,8 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 9

        Mål alle ingredienserne af.

        • ½ l. sødmælk
        • 2 ½ dl. ufiltreret æblemost
      • Trin 3 af 9

        Kom sødmælk i en mellemstor gryde. Varm den op, til sødmælken næsten koger. Hold hele tiden øje med den, da den let kan koge over.

        • ½ l. sødmælk
      • Trin 4 af 9

        Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.

      • Trin 5 af 9

        Hæld ufiltreret æblemost i den varme sødmælk, mens du rører rundt med en røreske.

        • 2 ½ dl. ufiltreret æblemost
      • Trin 6 af 9

        Lad gryden stå med låg på i cirka 5 minutter, til der er kommet små, hvide klumper. Nu er mælken ikke længere hvid, men er blevet klar.

      • Trin 7 af 9

        Tag en stor skål, og læg en si over skålen. Hæld blandingen ned i sien, og lad væsken dryppe fra.

      • Trin 8 af 9

        Nu har du din friskost tilbage i sien. Lad den stå og køle af.

      • Trin 9 af 9

        Gem din friskost på køl i en bøtte med låg på.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det er super nemt at lave sin egen friskost. Du skal kun bruge mælk og den smag, friskosten skal have; her er det æblemost. Prøv selv!

        Opskriften giver friskost til cirka 3 madder.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ l. sødmælk
          • 2 ½ dl. ufiltreret æblemost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 røreske
          • 1 grydelåg
          • 1 stor skål
          • 1 si

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom sødmælk i en mellemstor gryde. Varm den op, til sødmælken næsten koger. Hold hele tiden øje med den, da den let kan koge over.
          4. Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.
          5. Hæld ufiltreret æblemost i den varme sødmælk, mens du rører rundt med en røreske.
          6. Lad gryden stå med låg på i cirka 5 minutter, til der er kommet små, hvide klumper. Nu er mælken ikke længere hvid, men er blevet klar.
          7. Tag en stor skål, og læg en si over skålen. Hæld blandingen ned i sien, og lad væsken dryppe fra.
          8. Nu har du din friskost tilbage i sien. Lad den stå og køle af.
          9. Gem din friskost på køl i en bøtte med låg på.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Det er super nemt at lave sin egen friskost. Du skal kun bruge mælk og den smag, friskosten skal have; her er det æblemost. Prøv selv!

            Opskriften giver friskost til cirka 6 madder.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 597 kJ / 143 kcal
            • Protein: 16 %
            • Kulhydrat: 47 %
            • Fedt: 37 %
            • Heraf mættet fedt: 3,8 g.
        • Du skal bruge

        • Beskrivelse

          • Trin 1 af 9

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 9

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 l. sødmælk
            • 5 dl. ufiltreret æblemost
          • Trin 3 af 9

            Kom sødmælk i en mellemstor gryde. Varm den op, til sødmælken næsten koger. Hold hele tiden øje med den, da den let kan koge over.

            • 1 l. sødmælk
          • Trin 4 af 9

            Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.

          • Trin 5 af 9

            Hæld ufiltreret æblemost i den varme sødmælk, mens du rører rundt med en røreske.

            • 5 dl. ufiltreret æblemost
          • Trin 6 af 9

            Lad gryden stå med låg på i cirka 5 minutter, til der er kommet små, hvide klumper. Nu er mælken ikke længere hvid, men er blevet klar.

          • Trin 7 af 9

            Tag en stor skål, og læg en si over skålen. Hæld blandingen ned i sien, og lad væsken dryppe fra.

          • Trin 8 af 9

            Nu har du din friskost tilbage i sien. Lad den stå og køle af.

          • Trin 9 af 9

            Gem din friskost på køl i en bøtte med låg på.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Det er super nemt at lave sin egen friskost. Du skal kun bruge mælk og den smag, friskosten skal have; her er det æblemost. Prøv selv!

            Opskriften giver friskost til cirka 6 madder.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 l. sødmælk
              • 5 dl. ufiltreret æblemost

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 mellemstor gryde
              • 1 røreske
              • 1 grydelåg
              • 1 stor skål
              • 1 si

              Beskrivelse

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kom sødmælk i en mellemstor gryde. Varm den op, til sødmælken næsten koger. Hold hele tiden øje med den, da den let kan koge over.
              4. Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.
              5. Hæld ufiltreret æblemost i den varme sødmælk, mens du rører rundt med en røreske.
              6. Lad gryden stå med låg på i cirka 5 minutter, til der er kommet små, hvide klumper. Nu er mælken ikke længere hvid, men er blevet klar.
              7. Tag en stor skål, og læg en si over skålen. Hæld blandingen ned i sien, og lad væsken dryppe fra.
              8. Nu har du din friskost tilbage i sien. Lad den stå og køle af.
              9. Gem din friskost på køl i en bøtte med låg på.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Det er super nemt at lave sin egen friskost. Du skal kun bruge mælk og den smag, friskosten skal have; her er det æblemost. Prøv selv!

                Opskriften giver friskost til cirka 9 madder.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 597 kJ / 143 kcal
                • Protein: 16 %
                • Kulhydrat: 47 %
                • Fedt: 37 %
                • Heraf mættet fedt: 3,8 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 9

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 9

                Mål alle ingredienserne af.

                • 1 ½ l. sødmælk
                • 7 ½ dl. ufiltreret æblemost
              • Trin 3 af 9

                Kom sødmælk i en mellemstor gryde. Varm den op, til sødmælken næsten koger. Hold hele tiden øje med den, da den let kan koge over.

                • 1 ½ l. sødmælk
              • Trin 4 af 9

                Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.

              • Trin 5 af 9

                Hæld ufiltreret æblemost i den varme sødmælk, mens du rører rundt med en røreske.

                • 7 ½ dl. ufiltreret æblemost
              • Trin 6 af 9

                Lad gryden stå med låg på i cirka 5 minutter, til der er kommet små, hvide klumper. Nu er mælken ikke længere hvid, men er blevet klar.

              • Trin 7 af 9

                Tag en stor skål, og læg en si over skålen. Hæld blandingen ned i sien, og lad væsken dryppe fra.

              • Trin 8 af 9

                Nu har du din friskost tilbage i sien. Lad den stå og køle af.

              • Trin 9 af 9

                Gem din friskost på køl i en bøtte med låg på.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Det er super nemt at lave sin egen friskost. Du skal kun bruge mælk og den smag, friskosten skal have; her er det æblemost. Prøv selv!

                Opskriften giver friskost til cirka 9 madder.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ l. sødmælk
                  • 7 ½ dl. ufiltreret æblemost

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 røreske
                  • 1 grydelåg
                  • 1 stor skål
                  • 1 si

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kom sødmælk i en mellemstor gryde. Varm den op, til sødmælken næsten koger. Hold hele tiden øje med den, da den let kan koge over.
                  4. Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.
                  5. Hæld ufiltreret æblemost i den varme sødmælk, mens du rører rundt med en røreske.
                  6. Lad gryden stå med låg på i cirka 5 minutter, til der er kommet små, hvide klumper. Nu er mælken ikke længere hvid, men er blevet klar.
                  7. Tag en stor skål, og læg en si over skålen. Hæld blandingen ned i sien, og lad væsken dryppe fra.
                  8. Nu har du din friskost tilbage i sien. Lad den stå og køle af.
                  9. Gem din friskost på køl i en bøtte med låg på.