Friske forårsruller

Friske forårsruller

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Friske forårsruller kalder man også ofte for vietnamesiske sommerruller. De smager skønt og friskt, og kan både være en lækker snack og et helt måltid. Du kan marinere kyllingen, inden du steger den, det giver en rigtig god smag!

        Tip: Stil eventuelt vandfadet til rispapir og grøntsagerne midt på spisebordet, og lad hele familien lave sin egen forårsrulle.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 426 kJ / 102 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 27 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem

        • 1 gulerod
        • ¼ agurk
        • ½ stilk bladselleri
        • ½ hjertesalat
        • ¼ mango
        • 125 g. kyllingebryst
        • 1 spsk. olie
        • 8 stk. rispapir
      • Trin 3 af 17

        Vask agurk og salat, og skræl gulerødderne.

        • 1 gulerod
        • ¼ agurk
        • ½ hjertesalat
      • Trin 4 af 17

        Skær gulerødder og agurk i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod.

      • Trin 5 af 17

        Del hjertesalaten i blade, og skyl dem. Dup bladene tørre med et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.

      • Trin 6 af 17

        Vask mangoen, og skær skrællen af. Skær mangokødet af kernen ved at skære langs med den store kerne inde i midten, og skær kødet i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango.

        • ¼ mango
      • Trin 7 af 17

        Skær avocadoen over, og tag kernen ud. Tag forsigtigt avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.

        • ½ avocado
      • Trin 8 af 17

        Skift skærebræt. Skær kyllingen ud i strimler. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.

        • 125 g. kyllingebryst
      • Trin 9 af 17

        Kom soja og olie i en skål, og bland det sammen til en marinade. Vend kyllingestrimlerne i marinaden.

        • 1 spsk. soja
        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 17

        Varm en stegepande op. Kom kyllingestrimlerne og marinaden på stegepanden, og steg kyllingestrimlerne i cirka 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Rør rundt undervejs.

      • Trin 11 af 17

        Kom de færdigstegte kyllingestrimler på en tallerken, og lad dem køle af.

      • Trin 12 af 17

        Varm 1 liter vand i en gryde eller elkedel, til det er lunkent. Vandet må ikke blive varmere, end at du stadig kan have en finger nede i vandet. Hæld vandet i en stegepande eller fad med høj kant.

      • Trin 13 af 17

        Læg det første stykke rispapir i vandet. Tag rispapiret op af vandet efter 10 sekunder. Det tager kun et øjeblik, før det er blødt, så du skal være lidt hurtig på fingrene.

        • 8 stk. rispapir til forårsruller
      • Trin 14 af 17

        Læg rispapiret på en tallerken. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på midten af rispapiret i en lang pølse.

      • Trin 15 af 17

        Læg rispapiret på en tallerken. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på midten af rispapiret i en lang pølse.

      • Trin 16 af 17

        Lav resten af rullerne på samme måde.

      • Trin 17 af 17

        Server forårsrullerne med små skåle med soja eller sød chilisovs, som man kan dyppe rullerne ned i.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Friske forårsruller kalder man også ofte for vietnamesiske sommerruller. De smager skønt og friskt, og kan både være en lækker snack og et helt måltid. Du kan marinere kyllingen, inden du steger den, det giver en rigtig god smag!

        Tip: Stil eventuelt vandfadet til rispapir og grøntsagerne midt på spisebordet, og lad hele familien lave sin egen forårsrulle.

        Du skal bruge

          Ingredienser:

          • 1 gulerod
          • ¼ agurk
          • ½ avocado
          • ½ hjertesalat
          • ¼ mango
          • 125 g. kyllingebryst
          • 1 spsk. soja
          • 1 spsk. olie
          • 8 stk. rispapir
          • Soja eller sød chilisovs til dip

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 3 skærebrædder
          • 2 store skarpe knive
          • 1 rent viskestykke
          • 1 stegepande
          • 1 grydeske
          • 1 tallerken
          • 1 dyb tallerken

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem
          3. Vask agurk og salat, og skræl gulerødderne.
          4. Skær gulerødder og agurk i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod.
          5. Del hjertesalaten i blade, og skyl dem. Dup bladene tørre med et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
          6. Vask mangoen, og skær skrællen af. Skær mangokødet af kernen ved at skære langs med den store kerne inde i midten, og skær kødet i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango.
          7. Skær avocadoen over, og tag kernen ud. Tag forsigtigt avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
          8. Skift skærebræt. Skær kyllingen ud i strimler. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.
          9. Kom soja og olie i en skål, og bland det sammen til en marinade. Vend kyllingestrimlerne i marinaden.
          10. Varm en stegepande op. Kom kyllingestrimlerne og marinaden på stegepanden, og steg kyllingestrimlerne i cirka 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Rør rundt undervejs.
          11. Kom de færdigstegte kyllingestrimler på en tallerken, og lad dem køle af.
          12. Varm 1 liter vand i en gryde eller elkedel, til det er lunkent. Vandet må ikke blive varmere, end at du stadig kan have en finger nede i vandet. Hæld vandet i en stegepande eller fad med høj kant.
          13. Læg det første stykke rispapir i vandet. Tag rispapiret op af vandet efter 10 sekunder. Det tager kun et øjeblik, før det er blødt, så du skal være lidt hurtig på fingrene.
          14. Læg rispapiret på en tallerken. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på midten af rispapiret i en lang pølse.
          15. Læg rispapiret på en tallerken. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på midten af rispapiret i en lang pølse.
          16. Lav resten af rullerne på samme måde.
          17. Server forårsrullerne med små skåle med soja eller sød chilisovs, som man kan dyppe rullerne ned i.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Friske forårsruller kalder man også ofte for vietnamesiske sommerruller. De smager skønt og friskt, og kan både være en lækker snack og et helt måltid. Du kan marinere kyllingen, inden du steger den, det giver en rigtig god smag! 

            Tip: Stil eventuelt vandfadet til rispapir og grøntsagerne midt på spisebordet, og lad hele familien lave sin egen forårsrulle.

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 426 kJ / 102 kcal
            • Protein: 17 %
            • Kulhydrat: 56 %
            • Fedt: 27 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            • 2 gulerødder
            • ½ agurk
            • 1 stilk bladselleri
            • 1 hjertesalat
            • ½ mango
            • 250 g. kyllingebryst
            • 2 spsk. olie
            • 16 stk. rispapir
          • Trin 3 af 17

            Vask agurk og salat, og skræl gulerødderne.

            • 2 gulerødder
            • ½ agurk
            • 1 hjertesalat
          • Trin 4 af 17

            Skær gulerødder og agurk i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod.

          • Trin 5 af 17

            Del hjertesalaten i blade, og skyl dem. Dup bladene tørre med et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.

          • Trin 6 af 17

            Vask mangoen, og skær skrællen af. Skær mangokødet af kernen ved at skære langs med den store kerne inde i midten, og skær kødet i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango.

            • ½ mango
          • Trin 7 af 17

            Skær avocadoen over, og tag kernen ud. Tag forsigtigt avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.

            • 1 avocado
          • Trin 8 af 17

            Skift skærebræt. Skær kyllingen ud i strimler. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.

            • 250 g. kylling
          • Trin 9 af 17

            Kom soja og olie i en skål, og bland det sammen til en marinade. Vend kyllingestrimlerne i marinaden.

            • 2 spsk. soja
            • 2 spsk. olie
          • Trin 10 af 17

            Varm en stegepande op. Kom kyllingestrimlerne og marinaden på stegepanden, og steg kyllingestrimlerne i cirka 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Rør rundt undervejs.

          • Trin 11 af 17

            Kom de færdigstegte kyllingestrimler på en tallerken, og lad dem køle af.

          • Trin 12 af 17

            Varm 1 liter vand i en gryde eller elkedel, til det er lunkent. Vandet må ikke blive varmere, end at du stadig kan have en finger nede i vandet. Hæld vandet i en stegepande eller fad med høj kant.

          • Trin 13 af 17

            Læg det første stykke rispapir i vandet. Tag rispapiret op af vandet efter 10 sekunder. Det tager kun et øjeblik, før det er blødt, så du skal være lidt hurtig på fingrene.

            • 16 stk. rispapir til forårsruller
          • Trin 14 af 17

            Læg rispapiret på en tallerken. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på midten af rispapiret i en lang pølse.

          • Trin 15 af 17

            Fold enderne op, og rul rispapiret sammen om fyldet, så enderne bliver lukket.

          • Trin 16 af 17

            Lav resten af rullerne på samme måde.

          • Trin 17 af 17

            Server forårsrullerne med små skåle med soja eller sød chilisovs, som man kan dyppe rullerne ned i.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Friske forårsruller kalder man også ofte for vietnamesiske sommerruller. De smager skønt og friskt, og kan både være en lækker snack og et helt måltid. Du kan marinere kyllingen, inden du steger den, det giver en rigtig god smag! 

            Tip: Stil eventuelt vandfadet til rispapir og grøntsagerne midt på spisebordet, og lad hele familien lave sin egen forårsrulle.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 gulerødder
              • ½ agurk
              • 1 avocado
              • 1 hjertesalat
              • ½ mango
              • 250 g. kyllingebryst
              • 2 spsk. soja
              • 2 spsk. olie
              • 16 stk. rispapir
              • Soja eller sød chilisovs til dip

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller
              • 3 skærebrædder
              • 2 store skarpe knive
              • 1 rent viskestykke
              • 1 stegepande
              • 1 grydeske
              • 1 tallerken
              • 1 dyb tallerken

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Vask agurk og salat, og skræl gulerødderne.
              4. Skær gulerødder og agurk i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod.
              5. Del hjertesalaten i blade, og skyl dem. Dup bladene tørre med et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
              6. Vask mangoen, og skær skrællen af. Skær mangokødet af kernen ved at skære langs med den store kerne inde i midten, og skær kødet i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango.
              7. Skær avocadoen over, og tag kernen ud. Tag forsigtigt avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
              8. Skift skærebræt. Skær kyllingen ud i strimler. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.
              9. Kom soja og olie i en skål, og bland det sammen til en marinade. Vend kyllingestrimlerne i marinaden.
              10. Varm en stegepande op. Kom kyllingestrimlerne og marinaden på stegepanden, og steg kyllingestrimlerne i cirka 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Rør rundt undervejs.
              11. Kom de færdigstegte kyllingestrimler på en tallerken, og lad dem køle af.
              12. Varm 1 liter vand i en gryde eller elkedel, til det er lunkent. Vandet må ikke blive varmere, end at du stadig kan have en finger nede i vandet. Hæld vandet i en stegepande eller fad med høj kant.
              13. Læg det første stykke rispapir i vandet. Tag rispapiret op af vandet efter 10 sekunder. Det tager kun et øjeblik, før det er blødt, så du skal være lidt hurtig på fingrene.
              14. Læg rispapiret på en tallerken. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på midten af rispapiret i en lang pølse.
              15. Fold enderne op, og rul rispapiret sammen om fyldet, så enderne bliver lukket.
              16. Lav resten af rullerne på samme måde.
              17. Server forårsrullerne med små skåle med soja eller sød chilisovs, som man kan dyppe rullerne ned i.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Friske forårsruller kalder man også ofte for vietnamesiske sommerruller. De smager skønt og friskt, og kan både være en lækker snack og et helt måltid. Du kan marinere kyllingen, inden du steger den, det giver en rigtig god smag! 

                Tip: Stil eventuelt vandfadet til rispapir og grøntsagerne midt på spisebordet, og lad hele familien lave sin egen forårsrulle.

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 426 kJ / 102 kcal
                • Protein: 17 %
                • Kulhydrat: 56 %
                • Fedt: 27 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 gulerødder
                • ¾ agurk
                • 1 ½ stilk bladselleri
                • 1 ½ hjertesalat
                • ¾ mango
                • 375 g. kyllingebryst
                • 3 spsk. olie
                • 24 stk. rispapir
              • Trin 3 af 17

                Vask agurk og salat, og skræl gulerødderne.

                • 3 gulerødder
                • ¾ agurk
                • 1½ hjertesalat
              • Trin 4 af 17

                Skær gulerødder og agurk i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod.

              • Trin 5 af 17

                Del hjertesalaten i blade, og skyl dem. Dup bladene tørre med et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.

              • Trin 6 af 17

                Vask mangoen, og skær skrællen af. Skær mangokødet af kernen ved at skære langs med den store kerne inde i midten, og skær kødet i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango.

                • ¾ mango
              • Trin 7 af 17

                Skær avocadoen over, og tag kernen ud. Tag forsigtigt avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.

                • 1½ avocado
              • Trin 8 af 17

                Skift skærebræt. Skær kyllingen ud i strimler. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.

                • 375 g. kyllingebryst
              • Trin 9 af 17

                Kom soja og olie i en skål, og bland det sammen til en marinade. Vend kyllingestrimlerne i marinaden.

                • 3 spsk. soja
                • 3 spsk. olie
              • Trin 10 af 17

                Varm en stegepande op. Kom kyllingestrimlerne og marinaden på stegepanden, og steg kyllingestrimlerne i cirka 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Rør rundt undervejs.

              • Trin 11 af 17

                Kom de færdigstegte kyllingestrimler på en tallerken, og lad dem køle af.

              • Trin 12 af 17

                Varm 1 liter vand i en gryde eller elkedel, til det er lunkent. Vandet må ikke blive varmere, end at du stadig kan have en finger nede i vandet. Hæld vandet i en stegepande eller fad med høj kant.

              • Trin 13 af 17

                Læg det første stykke rispapir i vandet. Tag straks rispapiret op af vandet. Det tager kun et øjeblik, før det er blød, så du skal være lidt hurtig på fingrene.

                • 24 stk. rispapir til forårsruller
              • Trin 14 af 17

                Læg rispapiret på et skærebræt. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på rullen. Saml det på midten af rispapiret i en lang pølse.

              • Trin 15 af 17

                Fold enderne op, og rul rispapiret sammen om fyldet, så enderne bliver lukket.

              • Trin 16 af 17

                Lav resten af rullerne på samme måde.

              • Trin 17 af 17

                Kom kyllingestrimlerne på stegepanden, og steg dem i ca. 10 minutter til de er gyldne og gennemstegte. Vend strimlerne, mens de steger.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Friske forårsruller kalder man også ofte for vietnamesiske sommerruller. De smager skønt og friskt, og kan både være en lækker snack og et helt måltid. Du kan marinere kyllingen, inden du steger den, det giver en rigtig god smag! 

                Tip: Stil eventuelt vandfadet til rispapir og grøntsagerne midt på spisebordet, og lad hele familien lave sin egen forårsrulle.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 gulerødder
                  • ¾ agurk
                  • 1½ avocado
                  • 1½ hjertesalat
                  • ¾ mango
                  • 375 g. kyllingebryst
                  • 3 spsk. soja
                  • 3 spsk. olie
                  • 24 stk. rispapir
                  • Soja eller sød chilisovs til dip

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 3 skærebrædder
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 stegepande
                  • 1 grydeske
                  • 1 tallerken
                  • 1 dyb tallerken

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Vask agurk og salat, og skræl gulerødderne.
                  4. Skær gulerødder og agurk i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod.
                  5. Del hjertesalaten i blade, og skyl dem. Dup bladene tørre med et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
                  6. Vask mangoen, og skær skrællen af. Skær mangokødet af kernen ved at skære langs med den store kerne inde i midten, og skær kødet i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango.
                  7. Skær avocadoen over, og tag kernen ud. Tag forsigtigt avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
                  8. Skift skærebræt. Skær kyllingen ud i strimler. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.
                  9. Kom soja og olie i en skål, og bland det sammen til en marinade. Vend kyllingestrimlerne i marinaden.
                  10. Varm en stegepande op. Kom kyllingestrimlerne og marinaden på stegepanden, og steg kyllingestrimlerne i cirka 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Rør rundt undervejs.
                  11. Kom de færdigstegte kyllingestrimler på en tallerken, og lad dem køle af.
                  12. Varm 1 liter vand i en gryde eller elkedel, til det er lunkent. Vandet må ikke blive varmere, end at du stadig kan have en finger nede i vandet. Hæld vandet i en stegepande eller fad med høj kant.
                  13. Læg det første stykke rispapir i vandet. Tag straks rispapiret op af vandet. Det tager kun et øjeblik, før det er blød, så du skal være lidt hurtig på fingrene.
                  14. Læg rispapiret på et skærebræt. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på rullen. Saml det på midten af rispapiret i en lang pølse.
                  15. Fold enderne op, og rul rispapiret sammen om fyldet, så enderne bliver lukket.
                  16. Lav resten af rullerne på samme måde.
                  17. Kom kyllingestrimlerne på stegepanden, og steg dem i ca. 10 minutter til de er gyldne og gennemstegte. Vend strimlerne, mens de steger.