Frikadeller med svinekød

Frikadeller med svinekød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Årja, mormor-mad når det er aller-aller-aller-bedst. Elsker du ikke også bare frikadeller? Det er som om, man bare aldrig bliver træt af de små kød-banditter. Frikadeller med svinekød giver cirka 16,7 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mere COend frikadeller med kylling og broccoli-stok. Så prøv den også!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2456 kJ / 587 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 34 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 22

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)

      • Trin 2 af 22

        Find alle ingredienserne frem.

        Frikadeller:

        • 200 g. hakket kalv og flæsk
        • ½ tsk. salt
        • ½ løg
        • ½ æg
        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. hvedemel
        • 2 spsk. minimælk
        • 8 g. smør
        • ½ spsk. olie

        Tilbehør:

        • ½ kg. kartofler
        • ½ broccoli
        • ½ spsk. salt

        Brun sovs:

        • ½ løg
        • ½ spsk. olie
        • 1 ½ dl. vand
        • ½ grøntsags-bouillon-terning
        • 1 spsk. hvedemel
        • ½ dl. mælk
        • 1 tsk. sukker
        • ½ spsk. eddike
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 ½-2 dråber sovsekulør
      • Trin 3 af 22

        Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

        • 200 g. hakket kalv og flæsk
        • ½ tsk. salt
      • Trin 4 af 22

        Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.

        • ½ løg
      • Trin 5 af 22

        Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Kom halvdelen op i skålen til kødet.

        • ½ æg
      • Trin 6 af 22

        Kom løg, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.

        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 7 af 22

        Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.

        • 2 spsk. minimælk
      • Trin 8 af 22

        Form 12 små frikadeller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.

      • Trin 9 af 22

        Kom olie og smør på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.

        • 8 g. smør
        • ½ spsk. olie
      • Trin 10 af 22

        Skyl og skræl kartoflerne. Kom kartofler og salt i en gryde. Kom vand i, til det dækker kartoflerne. Tænd for høj varme, og lad kartoflerne komme i kog med låg på. Skru ned til svag varme, og lad kartoflerne koge i cirka 15 minutter. Tag en lille kniv og stik i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er de færdige. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.

        • ½ kg. kartofler
        • ½ spsk. salt
      • Trin 11 af 22

        Skyl broccolien. Skær den i små buketter. Klik på videoen og se, hvordan du ordner broccoli.

        • ½ broccoli
      • Trin 12 af 22

        Kom broccolien i en gryde og kom vand og salt i, til broccoli-buketterne er dækkede. Kog dem i cirka 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du koger broccoli.

      • Trin 13 af 22

        Stil et dørslag i vasken. Når kartofler og broccoli-buketterne er færdige, så hæld dem ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

      • Trin 14 af 22

        Brun sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 15 af 22

        Varm olien i gryden til middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 16 af 22

        Kom vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kog op, mens du pisker med et piskeris.

        • 1 ½ dl. vand
        • ½ grøntsags-bouillon-terning
      • Trin 17 af 22

        Ryst mel og mælk sammen i en melryster.

        • 1 spsk. hvedemel
        • ½ dl. mælk
      • Trin 18 af 22

        Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i.

      • Trin 19 af 22

        Kom sukker, eddike, salt og peber i.

        • 1 tsk. sukker
        • ½ spsk. eddike
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 20 af 22

        Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.

        • 1 ½-2 dråber sovsekulør
      • Trin 21 af 22

        Lad sovsen koge 2 minutter, mens du pisker.

      • Trin 22 af 22

        Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Årja, mormor-mad når det er aller-aller-aller-bedst. Elsker du ikke også bare frikadeller? Det er som om, man bare aldrig bliver træt af de små kød-banditter. Frikadeller med svinekød giver cirka 16,7 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mere COend frikadeller med kylling og broccoli-stok. Så prøv den også!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Frikadeller:

          • 200 g. hakket kalv og flæsk
          • ½ tsk. salt
          • ½ løg
          • ½ æg
          • ½ knivspids peber
          • 1 spsk. hvedemel
          • 2 spsk. minimælk
          • 8 g. smør
          • ½ spsk. olie

          Tilbehør:

          • ½ kg. kartofler
          • ½ broccoli
          • ½ spsk. salt

          Brun sovs:

          • ½ løg
          • ½ spsk. olie
          • 1 ½ dl. vand
          • ½ grøntsags-bouillon-terning
          • 1 spsk. hvedemel
          • ½ dl. mælk
          • 1 tsk. sukker
          • ½ spsk. eddike
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 1 ½-2 dråber sovsekulø

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 3 spiseskeer
          • 1 decilitermål
          • 2 store skåle
          • 1 røreske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 kop
          • 1 tallerken
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 2 store gryder med låg
          • 1 dørslag
          • 1 lille gryde
          • 1 piskeris
          • 1 melryster

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
          4. Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.
          5. Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Kom halvdelen op i skålen til kødet.
          6. Kom løg, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.
          7. Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
          8. Form 12 små frikadeller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
          9. Kom olie og smør på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
          10. Skyl og skræl kartoflerne. Kom kartofler og salt i en gryde. Kom vand i, til det dækker kartoflerne. Tænd for høj varme, og lad kartoflerne komme i kog med låg på. Skru ned til svag varme, og lad kartoflerne koge i cirka 15 minutter. Tag en lille kniv og stik i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er de færdige. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
          11. Skyl broccolien. Skær den i små buketter. Klik på videoen og se, hvordan du ordner broccoli.
          12. Kom broccolien i en gryde og kom vand og salt i, til broccoli-buketterne er dækkede. Kog dem i cirka 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du koger broccoli.
          13. Stil et dørslag i vasken. Når kartofler og broccoli-buketterne er færdige, så hæld dem ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
          14. Brun sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          15. Varm olien i gryden til middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.
          16. Kom vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kog op, mens du pisker med et piskeris.
          17. Ryst mel og mælk sammen i en melryster.
          18. Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i.
          19. Kom sukker, eddike, salt og peber i.
          20. Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.
          21. Lad sovsen koge 2 minutter, mens du pisker.
          22. Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Årja, mormor-mad når det er aller-aller-aller-bedst. Elsker du ikke også bare frikadeller? Det er som om, man bare aldrig bliver træt af de små kød-banditter. Frikadeller med svinekød giver cirka 16,7 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mere COend frikadeller med kylling og broccoli-stok. Så prøv den også!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2456 kJ / 587 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 43 %
            • Fedt: 34 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)

          • Trin 2 af 21

            Find alle ingredienserne frem.

            Frikadeller:

            • 400 g. hakket kalv og flæsk
            • 1 tsk. salt
            • 1 løg
            • 1 æg
            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. hvedemel
            • 4 spsk. minimælk
            • 15 g. smør
            • 1 spsk. olie

            Tilbehør:

            • 1 kg. kartofler
            • 1 broccoli
            • 1 spsk. salt

            Brun sovs:

            • 1 løg
            • 1 spsk. olie
            • 3 dl. vand
            • 1 grøntsags-bouillon-terning
            • 2 spsk. hvedemel
            • 1 dl. mælk
            • 2 tsk. sukker
            • 1 spsk. eddike
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 3-4 dråber sovsekulør
          • Trin 3 af 21

            Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

            • 400 g. hakket kalv og flæsk
            • 1 tsk. salt
          • Trin 4 af 21

            Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.

            • 1 løg
          • Trin 5 af 21

            Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet.

            • 1 æg
          • Trin 6 af 21

            Kom løg, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.

            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. hvedemel
          • Trin 7 af 21

            Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.

            • 4 spsk. minimælk
          • Trin 8 af 21

            Form 12 små frikadeller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.

          • Trin 9 af 21

            Kom olie og smør på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.

            • 15 g. smør
            • 1 spsk. olie
          • Trin 10 af 21

            Skyl og skræl kartoflerne. Kom kartofler og salt i en gryde. Kom vand i, til det dækker kartoflerne. Tænd for høj varme, og lad kartoflerne komme i kog med låg på. Skru ned til svag varme, og lad kartoflerne koge i cirka 15 minutter. Tag en lille kniv og stik i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er de færdige. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.

            • 1 kg. kartofler
            • 1 tsk. salt
          • Trin 11 af 21

            Skyl broccolien. Skær den i små buketter. Klik på videoen og se, hvordan du ordner broccoli.

            • 1 broccoli
          • Trin 12 af 21

            Kom broccolien i en gryde og kom vand og salt i, til broccoli-buketterne er dækkede. Kog dem i cirka 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du koger broccoli.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 13 af 21

            Stil et dørslag i vasken. Når kartofler og broccoli-buketterne er færdige, så hæld dem ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

          • Trin 14 af 21

            Brun sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 15 af 21

            Varm olien i gryden til middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 16 af 21

            Kom vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kog op, mens du pisker med et piskeris.

            • 3 dl. vand
            • 1 grøntsags-bouillon-terning
          • Trin 17 af 21

            Ryst mel og mælk sammen i en melryster.

            • 2 spsk. hvedemel
            • 1 dl. mælk
          • Trin 18 af 21

            Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i.

          • Trin 19 af 21

            Kom sukker, eddike, salt og peber i.

            • 2 tsk. sukker
            • 1 spsk. eddike
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 20 af 21

            Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.

            • 3-4 dråber sovsekulør
          • Trin 21 af 21

            Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Årja, mormor-mad når det er aller-aller-aller-bedst. Elsker du ikke også bare frikadeller? Det er som om, man bare aldrig bliver træt af de små kød-banditter. Frikadeller med svinekød giver cirka 16,7 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mere COend frikadeller med kylling og broccoli-stok. Så prøv den også!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Frikadeller:

              • 400 g. hakket kalv og flæsk
              • 1 tsk. salt
              • 1 løg
              • 1 æg
              • 1 knivspids peber
              • 2 spsk. hvedemel
              • 4 spsk. minimælk
              • 15 g. smør
              • 1 spsk. olie

              Tilbehør:

              • 1 kg. kartofler
              • 1 broccoli
              • 1 spsk. salt

              Brun sovs:

              • 1 løg
              • 1 spsk. olie
              • 3 dl. vand
              • 1 grøntsags-bouillon-terning
              • 2 spsk. hvedemel
              • 1 dl. mælk
              • 2 tsk. sukker
              • 1 spsk. eddike
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 3-4 dråber sovsekulør

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 3 spiseskeer
              • 1 decilitermål
              • 2 store skåle
              • 1 røreske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 kop
              • 1 tallerken
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 2 store gryder med låg
              • 1 dørslag
              • 1 lille gryde
              • 1 piskeris
              • 1 melryster

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
              4. Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.
              5. Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet.
              6. Kom løg, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.
              7. Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
              8. Form 12 små frikadeller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
              9. Kom olie og smør på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
              10. Skyl og skræl kartoflerne. Kom kartofler og salt i en gryde. Kom vand i, til det dækker kartoflerne. Tænd for høj varme, og lad kartoflerne komme i kog med låg på. Skru ned til svag varme, og lad kartoflerne koge i cirka 15 minutter. Tag en lille kniv og stik i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er de færdige. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
              11. Skyl broccolien. Skær den i små buketter. Klik på videoen og se, hvordan du ordner broccoli.
              12. Kom broccolien i en gryde og kom vand og salt i, til broccoli-buketterne er dækkede. Kog dem i cirka 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du koger broccoli.
              13. Stil et dørslag i vasken. Når kartofler og broccoli-buketterne er færdige, så hæld dem ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
              14. Brun sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              15. Varm olien i gryden til middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.
              16. Kom vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kog op, mens du pisker med et piskeris.
              17. Ryst mel og mælk sammen i en melryster.
              18. Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i.
              19. Kom sukker, eddike, salt og peber i.
              20. Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.
              21. Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Årja, mormor-mad når det er aller-aller-aller-bedst. Elsker du ikke også bare frikadeller? Det er som om, man bare aldrig bliver træt af de små kød-banditter. Frikadeller med svinekød giver cirka 16,7 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mere COend frikadeller med kylling og broccoli-stok. Så prøv den også!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2456 kJ / 587 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 43 %
                • Fedt: 34 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 22

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)

              • Trin 2 af 22

                Find alle ingredienserne frem.

                Frikadeller:

                • 600 g. hakket kalv og flæsk
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ æg
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 spsk. hvedemel
                • 6 spsk. minimælk
                • 22 g. smør
                • 1 ½ spsk. olie

                Tilbehør:

                • 1 ½ kg. kartofler
                • 1 ½ broccoli
                • 1 ½ spsk. salt

                Brun sovs:

                • 1 ½ løg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 4 ½ dl. vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
                • 3 spsk. hvedemel
                • 1 ½ dl. mælk
                • 3 tsk. sukker
                • 1 ½ spsk. eddike
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 4 ½-6 dråber sovsekulør
              • Trin 3 af 22

                Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

                • 600 g. hakket kalv og flæsk
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 4 af 22

                Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.

                • 1 ½ løg
              • Trin 5 af 22

                Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet.

                • 1 ½ æg
              • Trin 6 af 22

                Kom løg, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.

                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 spsk. hvedemel
              • Trin 7 af 22

                Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.

                • 6 spsk. minimælk
              • Trin 8 af 22

                Form 12 små frikadeller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.

              • Trin 9 af 22

                Kom olie og smør på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.

                • 22 g. smør
                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 10 af 22

                Skyl og skræl kartoflerne. Kom kartofler og salt i en gryde. Kom vand i, til det dækker kartoflerne. Tænd for høj varme, og lad kartoflerne komme i kog med låg på. Skru ned til svag varme, og lad kartoflerne koge i cirka 15 minutter. Tag en lille kniv og stik i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er de færdige. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.

                • 1 ½ kg. kartofler
              • Trin 11 af 22

                Skyl broccolien. Skær den i små buketter. Klik på videoen og se, hvordan du ordner broccoli.

                • 1 ½ broccoli
              • Trin 12 af 22

                Kom broccolien i en gryde og kom vand og salt i, til broccoli-buketterne er dækkede. Kog dem i cirka 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du koger broccoli.

                • 1 ½ spsk. salt
              • Trin 13 af 22

                Stil et dørslag i vasken. Når kartofler og broccoli-buketterne er færdige, så hæld dem ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

              • Trin 14 af 22

                Brun sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 15 af 22

                Varm olien i gryden til middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 16 af 22

                Kom vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kog op, mens du pisker med et piskeris.

                • 4 ½ dl. vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
              • Trin 17 af 22

                Ryst mel og mælk sammen i en melryster.

                • 3 spsk. hvedemel
                • 1 ½ dl. mælk
              • Trin 18 af 22

                Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i.

              • Trin 19 af 22

                Kom sukker, eddike, salt og peber i.

                • 3 tsk. sukker
                • 1 ½ spsk. eddike
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 20 af 22

                Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.

                • 4 ½-6 dråber sovsekulør
              • Trin 21 af 22

                Lad sovsen koge 2 minutter, mens du pisker.

              • Trin 22 af 22

                Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Årja, mormor-mad når det er aller-aller-aller-bedst. Elsker du ikke også bare frikadeller? Det er som om, man bare aldrig bliver træt af de små kød-banditter. Frikadeller med svinekød giver cirka 16,7 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mere COend frikadeller med kylling og broccoli-stok. Så prøv den også!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Frikadeller:

                  • 600 g. hakket kalv og flæsk
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ æg
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 3 spsk. hvedemel
                  • 6 spsk. minimælk
                  • 22 g. smør
                  • 1 ½ spsk. olie

                  Tilbehør:

                  • 1 ½ kg. kartofler
                  • 1 ½ broccoli
                  • 1 ½ spsk. salt

                  Brun sovs:

                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 4 ½ dl. vand
                  • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
                  • 3 spsk. hvedemel
                  • 1 ½ dl. mælk
                  • 3 tsk. sukker
                  • 1 ½ spsk. eddike
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 4 ½-6 dråber sovsekulør

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 3 spiseskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 2 store skåle
                  • 1 røreske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 kop
                  • 1 tallerken
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 2 store gryder med låg
                  • 1 dørslag
                  • 1 lille gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 melryster

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
                  4. Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.
                  5. Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet.
                  6. Kom løg, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.
                  7. Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
                  8. Form 12 små frikadeller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
                  9. Kom olie og smør på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
                  10. Skyl og skræl kartoflerne. Kom kartofler og salt i en gryde. Kom vand i, til det dækker kartoflerne. Tænd for høj varme, og lad kartoflerne komme i kog med låg på. Skru ned til svag varme, og lad kartoflerne koge i cirka 15 minutter. Tag en lille kniv og stik i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er de færdige. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
                  11. Skyl broccolien. Skær den i små buketter. Klik på videoen og se, hvordan du ordner broccoli.
                  12. Kom broccolien i en gryde og kom vand og salt i, til broccoli-buketterne er dækkede. Kog dem i cirka 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du koger broccoli.
                  13. Stil et dørslag i vasken. Når kartofler og broccoli-buketterne er færdige, så hæld dem ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
                  14. Brun sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  15. Varm olien i gryden til middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.
                  16. Kom vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kog op, mens du pisker med et piskeris.
                  17. Ryst mel og mælk sammen i en melryster.
                  18. Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i.
                  19. Kom sukker, eddike, salt og peber i.
                  20. Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.
                  21. Lad sovsen koge 2 minutter, mens du pisker.
                  22. Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.