Frikadeller med kartoffelsalat

Frikadeller med kartoffelsalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!

        Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2881 kJ / 689 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 30 %
        • Fedt: 52 %
        • Heraf mættet fedt: 6,3 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 24

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 24

        Find alle ingredienserne frem.

        Kartoffelsalat:

        • 375 g. nye kartofler
        • 1 l. vand til kogning
        • 1 tsk. groft salt
        • 1 dl. cremefraiche, 9 %
        • 1 ½ spsk. mayonnaise
        • ½ tsk. dijonsennep
        • ½ bundt dild
        • ½ bundt purløg
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids stødt sort peber

        Frikadeller:

        • 200 g. hakket gris og kalv
        • ½ tsk. salt
        • ½ løg
        • ½ æg
        • ½ knivspids stødt sort peber
        • 1 spsk. havregryn
        • ½ dl. mælk
        • ½ tsk. smør
        • ¾ spsk. olie

        Tilbehør:

        • ½ l. vand
        • ½ spsk. salt
        • 2 majskolber
      • Trin 3 af 24

        Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne.

        • 375 g. nye kartofler
      • Trin 4 af 24

        Kom kartoflerne i en gryde og hæld koldt vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.

        • 1 l. vand til kogning
        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 5 af 24

        Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven.

      • Trin 6 af 24

        Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartoflerne dryppe af. Lad dem køle lidt af.

      • Trin 7 af 24

        Pil skrællen af kartoflerne med en lille skarp kniv. Kom kartoflerne i en skål og stil dem i køleskabet.

      • Trin 8 af 24

        Kom cremefraiche, mayonnaise og sennep op i en skål og rør det sammen.

        • 1 dl. cremefraiche, 9 %
        • 1 ½ spsk. mayonnaise
        • ½ tsk. dijonsennep
      • Trin 9 af 24

        Kom koldt vand i en skål og skyl dild og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak dild og purløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ bundt dild
        • ½ bundt purløg
      • Trin 10 af 24

        Kom dild og purløg i dressingen og rør rundt. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids stødt sort peber
      • Trin 11 af 24

        Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker.

      • Trin 12 af 24

        Kom kartoffelstykkerne op i skålen med dressing, og vend dem forsigtigt rundt, så alle kartoffel-stykkerne bliver dækket med dressing.

      • Trin 13 af 24

        Sæt kartoffelsalaten i køleskabet.

      • Trin 14 af 24

        Frikadeller: Kom hakket kød og salt i en skål og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 200 g. hakket gris og kalv
        • ½ tsk. salt
      • Trin 15 af 24

        Pil og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 16 af 24

        Slå ægget ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen ag ægget op i skålen med hakket kød.

        • ½ æg
      • Trin 17 af 24

        Tilsæt hakket løg, peber og havregryn. Rør farsen sammen.

        • ½ knivspids stødt sort peber
        • 1 spsk. havregryn
      • Trin 18 af 24

        Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen, indtil farsen er jævn og ensartet.

        • ½ dl. mælk
      • Trin 19 af 24

        Tag en spiseskefuld fars og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på en tallerken. Gentag indtil du har brugt al farsen.

      • Trin 20 af 24

        Kom smør og olie på en stegepande og varm op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme.

        • ½ tsk. smør
        • ¾ spsk. olie
      • Trin 21 af 24

        Læg frikadellerne på stegepanden og steg dem i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Tjek om de er færdige: Skær en frikadelle over. Hvis der er rå fars i midten, skal de have 2 minutter mere.

      • Trin 22 af 24

        Majskolber: Kom vand og salt i en stor gryde og bring vandet i kog.

        • ½ l. vand
        • ½ spsk. salt
      • Trin 23 af 24

        Fjern bladene fra majskolberne. Læg majskolberne ned i gryden og kog dem i cirka 10 minutter, til majsene er sprøde.

        • 2 majskolber
      • Trin 24 af 24

        Server de lune frikadeller med kold kartoffelsalat og majskolber til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!

        Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartoffelsalat:

          • 375 g. nye kartofler
          • 1 l. vand til kogning
          • 1 tsk. groft salt
          • 1 dl. cremefraiche, 9 %
          • 1 ½ spsk. mayonnaise
          • ½ tsk. dijonsennep
          • ½ bundt dild
          • ½ bundt purløg
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids stødt sort peber

          Frikadeller:

          • 200 g. hakket gris og kalv
          • ½ tsk. salt
          • ½ løg
          • ½ æg
          • ½ knivspids stødt sort peber
          • 1 spsk. havregryn
          • ½ dl. mælk
          • ½ tsk. smør
          • ¾ spsk. olie

          Tilbehør:

          • ½ l. vand
          • ½ spsk. salt
          • 2 majskolber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teste
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 2 store gryder
          • 2 grydelåg
          • 1 dørslag
          • 1 lille skarp kniv
          • 3 store skåle
          • 1 lille skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 1 tallerken
          • 1 stegepande
          • 1 spatel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne.
          4. Kom kartoflerne i en gryde og hæld koldt vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
          5. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven.
          6. Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartoflerne dryppe af. Lad dem køle lidt af.
          7. Pil skrællen af kartoflerne med en lille skarp kniv. Kom kartoflerne i en skål og stil dem i køleskabet.
          8. Kom cremefraiche, mayonnaise og sennep op i en skål og rør det sammen.
          9. Kom koldt vand i en skål og skyl dild og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak dild og purløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          10. Kom dild og purløg i dressingen og rør rundt. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          11. Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker.
          12. Kom kartoffelstykkerne op i skålen med dressing, og vend dem forsigtigt rundt, så alle kartoffel-stykkerne bliver dækket med dressing.
          13. Sæt kartoffelsalaten i køleskabet.
          14. Frikadeller: Kom hakket kød og salt i en skål og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
          15. Pil og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          16. Slå ægget ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen ag ægget op i skålen med hakket kød.
          17. Tilsæt hakket løg, peber og havregryn. Rør farsen sammen.
          18. Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen, indtil farsen er jævn og ensartet.
          19. Tag en spiseskefuld fars og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på en tallerken. Gentag indtil du har brugt al farsen.
          20. Kom smør og olie på en stegepande og varm op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme.
          21. Læg frikadellerne på stegepanden og steg dem i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Tjek om de er færdige: Skær en frikadelle over. Hvis der er rå fars i midten, skal de have 2 minutter mere.
          22. Majskolber: Kom vand og salt i en stor gryde og bring vandet i kog.
          23. Fjern bladene fra majskolberne. Læg majskolberne ned i gryden og kog dem i cirka 10 minutter, til majsene er sprøde.
          24. Server de lune frikadeller med kold kartoffelsalat og majskolber til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!

            Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2881 kJ / 689 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 30 %
            • Fedt: 52 %
            • Heraf mættet fedt: 6,3 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 24

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 24

            Find alle ingredienserne frem.

            Kartoffelsalat:

            • 750 g. nye kartofler
            • 2 l. vand til kogning
            • 2 tsk. groft salt
            • 2 dl. cremefraiche, 9 %
            • 3 spsk. mayonnaise
            • 1 tsk. dijonsennep
            • 1 bundt dild
            • 1 bundt purløg
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids stødt sort peber

            Frikadeller:

            • 400 g. hakket gris og kalv
            • 1 tsk. salt
            • 1 løg
            • 1 æg
            • 1 knivspids stødt sort peber
            • 2 spsk. havregryn
            • 1 dl. mælk
            • 1 tsk. smør
            • 1 ½ spsk. olie

            Tilbehør:

            • 1 l. vand
            • 1 spsk. salt
            • 4 majskolber
          • Trin 3 af 24

            Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne.

            • 750 g. nye kartofler
          • Trin 4 af 24

            Kom kartoflerne i en gryde og hæld koldt vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.

            • 2 l. vand til kogning
            • 2 tsk. groft salt
          • Trin 5 af 24

            Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven.

          • Trin 6 af 24

            Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartoflerne dryppe af. Lad dem køle lidt af.

          • Trin 7 af 24

            Pil skrællen af kartoflerne med en lille skarp kniv. Kom kartoflerne i en skål og stil dem i køleskabet.

          • Trin 8 af 24

            Kom cremefraiche, mayonnaise og sennep op i en skål og rør det sammen.

            • 2 dl. cremefraiche, 9 %
            • 3 spsk. mayonnaise
            • 1 tsk. dijonsennep
          • Trin 9 af 24

            Kom koldt vand i en skål og skyl dild og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak dild og purløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 bundt dild
            • 1 bundt purløg
          • Trin 10 af 24

            Kom dild og purløg i dressingen og rør rundt. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids stødt sort peber
          • Trin 11 af 24

            Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker.

          • Trin 12 af 24

            Kom kartoffelstykkerne op i skålen med dressing, og vend dem forsigtigt rundt, så alle kartoffel-stykkerne bliver dækket med dressing.

          • Trin 13 af 24

            Sæt kartoffelsalaten i køleskabet.

          • Trin 14 af 24

            Frikadeller: Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 400 g. hakket kalv og flæsk
            • 1 tsk. salt
          • Trin 15 af 24

            Pil og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 16 af 24

            Slå ægget ud i en kop og hæld det op i skålen med hakket kød.

            • 1 æg
          • Trin 17 af 24

            Tilsæt hakket løg, peber og havregryn. Rør farsen sammen.

            • 1 knivspids stødt sort peber
            • 2 spsk. havregryn
          • Trin 18 af 24

            Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen, indtil farsen er jævn og ensartet.

            • 1 dl. mælk
          • Trin 19 af 24

            Tag en spiseskefuld fars og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på en tallerken. Gentag indtil du har brugt al farsen.

          • Trin 20 af 24

            Kom smør og olie på en stegepande og varm op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme.

            • 1 tsk. smør
            • 1 ½ spsk. olie
          • Trin 21 af 24

            Læg frikadellerne på stegepanden og steg dem i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Tjek om de er færdige: Skær en frikadelle over. Hvis der er rå fars i midten, skal de have 2 minutter mere.

          • Trin 22 af 24

            Majskolber: Kom vand og salt i en stor gryde og bring vandet i kog.

            • 1 l. vand
            • 1 spsk. salt
          • Trin 23 af 24

            Fjern bladene fra majskolberne. Læg majskolberne ned i gryden og kog dem i cirka 10 minutter, til majsene er sprøde.

            • 4 majskolber
          • Trin 24 af 24

            Server de lune frikadeller med kold kartoffelsalat og majskolber til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!

            Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartoffelsalat:

              • 750 g. nye kartofler
              • 2 l. vand til kogning
              • 2 tsk. groft salt
              • 2 dl. cremefraiche, 9 %
              • 3 spsk. mayonnaise
              • 1 tsk. dijonsennep
              • 1 bundt dild
              • 1 bundt purløg
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids stødt sort peber

              Frikadeller:

              • 400 g. hakket gris og kalv
              • 1 tsk. salt
              • 1 løg
              • 1 æg
              • 1 knivspids stødt sort peber
              • 2 spsk. havregryn
              • 1 dl. mælk
              • 1 tsk. smør
              • 1 ½ spsk. olie

              Tilbehør:

              • 1 l. vand
              • 1 spsk. salt
              • 4 majskolber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 teste
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 2 store gryder
              • 2 grydelåg
              • 1 dørslag
              • 1 lille skarp kniv
              • 3 store skåle
              • 1 lille skål
              • 1 rent viskestykke
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 røreske
              • 1 kop
              • 1 tallerken
              • 1 stegepande
              • 1 spatel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne.
              4. Kom kartoflerne i en gryde og hæld koldt vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
              5. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven.
              6. Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartoflerne dryppe af. Lad dem køle lidt af.
              7. Pil skrællen af kartoflerne med en lille skarp kniv. Kom kartoflerne i en skål og stil dem i køleskabet.
              8. Kom cremefraiche, mayonnaise og sennep op i en skål og rør det sammen.
              9. Kom koldt vand i en skål og skyl dild og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak dild og purløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              10. Kom dild og purløg i dressingen og rør rundt. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              11. Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker.
              12. Kom kartoffelstykkerne op i skålen med dressing, og vend dem forsigtigt rundt, så alle kartoffel-stykkerne bliver dækket med dressing.
              13. Sæt kartoffelsalaten i køleskabet.
              14. Frikadeller: Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
              15. Pil og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              16. Slå ægget ud i en kop og hæld det op i skålen med hakket kød.
              17. Tilsæt hakket løg, peber og havregryn. Rør farsen sammen.
              18. Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen, indtil farsen er jævn og ensartet.
              19. Tag en spiseskefuld fars og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på en tallerken. Gentag indtil du har brugt al farsen.
              20. Kom smør og olie på en stegepande og varm op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme.
              21. Læg frikadellerne på stegepanden og steg dem i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Tjek om de er færdige: Skær en frikadelle over. Hvis der er rå fars i midten, skal de have 2 minutter mere.
              22. Majskolber: Kom vand og salt i en stor gryde og bring vandet i kog.
              23. Fjern bladene fra majskolberne. Læg majskolberne ned i gryden og kog dem i cirka 10 minutter, til majsene er sprøde.
              24. Server de lune frikadeller med kold kartoffelsalat og majskolber til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!

                Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2881 kJ / 689 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 30 %
                • Fedt: 52 %
                • Heraf mættet fedt: 6,3 g.
            • Sådan gør du

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 24

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 24

                Find alle ingredienserne frem.

                Kartoffelsalat:

                • 1125 g. nye kartofler
                • 3 l. vand til kogning
                • 3 tsk. groft salt
                • 3 dl. cremefraiche, 9 %
                • 4 ½ spsk. mayonnaise
                • 1 ½ tsk. dijonsennep
                • 1 ½ bundt dild
                • 1 ½ bundt purløg
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids stødt sort peber

                Frikadeller:

                • 600 g. hakket gris og kalv
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ æg
                • 1 ½ knivspids stødt sort peber
                • 3 spsk. havregryn
                • 1 ½ dl. mælk
                • 1 ½ tsk. smør
                • 2 ¼ spsk. olie

                Tilbehør:

                • 1 ½ l. vand
                • 1 ½ spsk. salt
                • 6 majskolber
              • Trin 3 af 24

                Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne.

                • 1125 g. nye kartofler
              • Trin 4 af 24

                Kom kartoflerne i en gryde og hæld koldt vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.

                • 3 l. vand til kogning
                • 3 tsk. groft salt
              • Trin 5 af 24

                Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven.

              • Trin 6 af 24

                Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartoflerne dryppe af. Lad dem køle lidt af.

              • Trin 7 af 24

                Pil skrællen af kartoflerne med en lille skarp kniv. Kom kartoflerne i en skål og stil dem i køleskabet.

              • Trin 8 af 24

                Kom cremefraiche, mayonnaise og sennep op i en skål og rør det sammen.

                • 3 dl. cremefraiche, 9 %
                • 4 ½ spsk. mayonnaise
                • 1 ½ tsk. dijonsennep
              • Trin 9 af 24

                Kom koldt vand i en skål og skyl dild og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak dild og purløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ bundt dild
                • 1 ½ bundt purløg
              • Trin 10 af 24

                Kom dild og purløg i dressingen og rør rundt. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids stødt sort peber
              • Trin 11 af 24

                Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker.

              • Trin 12 af 24

                Kom kartoffelstykkerne op i skålen med dressing, og vend dem forsigtigt rundt, så alle kartoffel-stykkerne bliver dækket med dressing.

              • Trin 13 af 24

                Sæt kartoffelsalaten i køleskabet.

              • Trin 14 af 24

                Frikadeller: Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 600 g. hakket kalv og flæsk
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 15 af 24

                Pil og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 16 af 24

                Slå et æg ud i en kop og hæld det op i skålen med hakket kød. Gentag med det andet æg.

                • 1 ½ æg
              • Trin 17 af 24

                Tilsæt hakket løg, peber og havregryn. Rør farsen sammen.

                • 1 ½ knivspids stødt sort peber
                • 3 spsk. havregryn
              • Trin 18 af 24

                Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen, indtil farsen er jævn og ensartet.

                • 1 ½ dl. mælk
              • Trin 19 af 24

                Tag en spiseskefuld fars og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på en tallerken. Gentag indtil du har brugt al farsen.

              • Trin 20 af 24

                Kom smør og olie på en stegepande og varm op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme.

                • 1 ½ tsk. smør
                • 2 ¼ spsk. olie
              • Trin 21 af 24

                Læg frikadellerne på stegepanden og steg dem i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Tjek om de er færdige: Skær en frikadelle over. Hvis der er rå fars i midten, skal de have 2 minutter mere.

              • Trin 22 af 24

                Majskolber: Kom vand og salt i en stor gryde og bring vandet i kog.

                • 1 ½ l. vand
                • 1 ½ spsk. salt
              • Trin 23 af 24

                Fjern bladene fra majskolberne. Læg majskolberne ned i gryden og kog dem i cirka 10 minutter, til majsene er sprøde.

                • 6 majskolber
              • Trin 24 af 24

                Server de lune frikadeller med kold kartoffelsalat og majskolber til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!

                Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.

                Sådan gør du

                  Ingredienser

                  Kartoffelsalat:

                  • 1125 g. nye kartofler
                  • 3 l. vand til kogning
                  • 3 tsk. groft salt
                  • 3 dl. cremefraiche, 9 %
                  • 4 ½ spsk. mayonnaise
                  • 1 ½ tsk. dijonsennep
                  • 1 ½ bundt dild
                  • 1 ½ bundt purløg
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids stødt sort peber

                  Frikadeller:

                  • 600 g. hakket gris og kalv
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ æg
                  • 1 ½ knivspids stødt sort peber
                  • 3 spsk. havregryn
                  • 1 ½ dl. mælk
                  • 1 ½ tsk. smør
                  • 2 ¼ spsk. olie

                  Tilbehør:

                  • 1 ½ l. vand
                  • 1 ½ spsk. salt
                  • 6 majskolber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teste
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 2 store gryder
                  • 2 grydelåg
                  • 1 dørslag
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 3 store skåle
                  • 1 lille skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 røreske
                  • 1 kop
                  • 1 tallerken
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne.
                  4. Kom kartoflerne i en gryde og hæld koldt vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
                  5. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven.
                  6. Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartoflerne dryppe af. Lad dem køle lidt af.
                  7. Pil skrællen af kartoflerne med en lille skarp kniv. Kom kartoflerne i en skål og stil dem i køleskabet.
                  8. Kom cremefraiche, mayonnaise og sennep op i en skål og rør det sammen.
                  9. Kom koldt vand i en skål og skyl dild og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak dild og purløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  10. Kom dild og purløg i dressingen og rør rundt. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  11. Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker.
                  12. Kom kartoffelstykkerne op i skålen med dressing, og vend dem forsigtigt rundt, så alle kartoffel-stykkerne bliver dækket med dressing.
                  13. Sæt kartoffelsalaten i køleskabet.
                  14. Frikadeller: Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
                  15. Pil og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  16. Slå et æg ud i en kop og hæld det op i skålen med hakket kød. Gentag med det andet æg.
                  17. Tilsæt hakket løg, peber og havregryn. Rør farsen sammen.
                  18. Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen, indtil farsen er jævn og ensartet.
                  19. Tag en spiseskefuld fars og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på en tallerken. Gentag indtil du har brugt al farsen.
                  20. Kom smør og olie på en stegepande og varm op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme.
                  21. Læg frikadellerne på stegepanden og steg dem i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Tjek om de er færdige: Skær en frikadelle over. Hvis der er rå fars i midten, skal de have 2 minutter mere.
                  22. Majskolber: Kom vand og salt i en stor gryde og bring vandet i kog.
                  23. Fjern bladene fra majskolberne. Læg majskolberne ned i gryden og kog dem i cirka 10 minutter, til majsene er sprøde.
                  24. Server de lune frikadeller med kold kartoffelsalat og majskolber til.