Frikadeller med kartoffelsalat

Frikadeller med kartoffelsalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!

        Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2881 kJ / 689 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 30 %
        • Fedt: 52 %
        • Heraf mættet fedt: 6,3 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 24

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 24

        Find alle ingredienserne frem.

        Kartoffelsalat:

        • 375 g. nye kartofler
        • 1 l. vand til kogning
        • 1 tsk. groft salt
        • 1 dl. cremefraiche, 9 %
        • 1 ½ spsk. mayonnaise
        • ½ tsk. dijonsennep
        • ½ bundt dild
        • ½ bundt purløg
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids stødt sort peber

        Frikadeller:

        • 200 g. hakket kalv og flæsk
        • ½ tsk. salt
        • ½ løg
        • ½ æg
        • ½ knivspids stødt sort peber
        • 1 spsk. havregryn
        • ½ dl. mælk
        • ½ tsk. smør
        • ¾ spsk. olie

        Tilbehør:

        • ½ l. vand
        • ½ spsk. salt
        • 2 majskolber
      • Trin 3 af 24

        Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne.

        • 375 g. nye kartofler
      • Trin 4 af 24

        Tag en stor gryde. Kom kartoflerne gryden, og hæld koldt vand over, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.

        • 1 l. vand til kogning
        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 5 af 24

        Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven.

      • Trin 6 af 24

        Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartoflerne dryppe af. Lad dem køle lidt af.

      • Trin 7 af 24

        Tag en lille skarp kniv og en stor skål. Pil skrællen af kartoflerne med kniven. Kom kartoflerne i skålen, og sæt skålen i køleskabet.

      • Trin 8 af 24

        Tag en stor skål og røreske. Kom cremefraiche, mayonnaise og sennep op i skålen, og rør det sammen.

        • 1 dl. cremefraiche, 9 %
        • 1 ½ spsk. mayonnaise
        • ½ tsk. dijonsennep
      • Trin 9 af 24

        Tag en lille skål, et skærebræt og en stor skarp kniv. Kom koldt vand i skålen, og skyl dild og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak dild og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ bundt dild
        • ½ bundt purløg
      • Trin 10 af 24

        Kom dild og purløg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids stødt sort peber
      • Trin 11 af 24

        Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker.

      • Trin 12 af 24

        Kom kartoffelstykkerne op i skålen med dressing, og vend dem forsigtigt rundt, så alle kartoffel-stykkerne bliver dækket med dressing.

      • Trin 13 af 24

        Sæt kartoffelsalaten i køleskabet.

      • Trin 14 af 24

        Frikadeller: Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 200 g. hakket kalv og flæsk
        • ½ tsk. salt
      • Trin 15 af 24

        Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 16 af 24

        Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med hakket kød.

        • ½ æg
      • Trin 17 af 24

        Tilsæt hakket løg, peber, og havregryn. Rør farsen sammen.

        • ½ knivspids stødt sort peber
        • 1 spsk. havregryn
      • Trin 18 af 24

        Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen, indtil den er jævn og ensartet.

        • ½ dl. mælk
      • Trin 19 af 24

        Tag en spiseske og en tallerken. Tag en spiseskefuld fars, og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på tallerken. Gentag, indtil du har brugt al farsen.

      • Trin 20 af 24

        Tag en stegepande. Kom smør og olie på stegepanden, og varm op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme.

        • ½ tsk. smør
        • ¾ spsk. olie
      • Trin 21 af 24

        Tag en spatel. Læg frikadellerne på stegepanden. Steg dem i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Skær en frikadelle over. Hvis der er rå fars i midten, skal de have 2 minutter mere.

      • Trin 22 af 24

        Majskolber: Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden, og bring vandet i kog.

        • ½ l. vand
        • ½ spsk. salt
      • Trin 23 af 24

        Fjern bladene fra majskolberne. Læg majskolberne ned i gryden, og kog dem i cirka 10 minutter, til majsene er sprøde.

        • 2 majskolber
      • Trin 24 af 24

        Server de lune frikadeller med kold kartoffelsalat og majskolber til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!

        Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartoffelsalat:

          • 375 g. nye kartofler
          • 1 l. vand til kogning
          • 1 tsk. groft salt
          • 1 dl. cremefraiche, 9 %
          • 1 ½ spsk. mayonnaise
          • ½ tsk. dijonsennep
          • ½ bundt dild
          • ½ bundt purløg
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids stødt sort peber

          Frikadeller:

          • 200 g. hakket kalv og flæsk
          • ½ tsk. salt
          • ½ løg
          • ½ æg
          • ½ knivspids stødt sort peber
          • 1 spsk. havregryn
          • ½ dl. mælk
          • ½ tsk. smør
          • ¾ spsk. olie

          Tilbehør:

          • ½ l. vand
          • ½ spsk. salt
          • 2 majskolber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teste
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 2 store gryder
          • 2 grydelåg
          • 1 dørslag
          • 1 lille skarp kniv
          • 3 store skåle
          • 1 lille skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 1 tallerken
          • 1 stegepande
          • 1 spatel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne.
          4. Tag en stor gryde. Kom kartoflerne gryden, og hæld koldt vand over, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
          5. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven.
          6. Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartoflerne dryppe af. Lad dem køle lidt af.
          7. Tag en lille skarp kniv og en stor skål. Pil skrællen af kartoflerne med kniven. Kom kartoflerne i skålen, og sæt skålen i køleskabet.
          8. Tag en stor skål og røreske. Kom cremefraiche, mayonnaise og sennep op i skålen, og rør det sammen.
          9. Tag en lille skål, et skærebræt og en stor skarp kniv. Kom koldt vand i skålen, og skyl dild og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak dild og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          10. Kom dild og purløg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          11. Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker.
          12. Kom kartoffelstykkerne op i skålen med dressing, og vend dem forsigtigt rundt, så alle kartoffel-stykkerne bliver dækket med dressing.
          13. Sæt kartoffelsalaten i køleskabet.
          14. Frikadeller: Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
          15. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          16. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med hakket kød.
          17. Tilsæt hakket løg, peber, og havregryn. Rør farsen sammen.
          18. Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen, indtil den er jævn og ensartet.
          19. Tag en spiseske og en tallerken. Tag en spiseskefuld fars, og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på tallerken. Gentag, indtil du har brugt al farsen.
          20. Tag en stegepande. Kom smør og olie på stegepanden, og varm op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme.
          21. Tag en spatel. Læg frikadellerne på stegepanden. Steg dem i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Skær en frikadelle over. Hvis der er rå fars i midten, skal de have 2 minutter mere.
          22. Majskolber: Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden, og bring vandet i kog.
          23. Fjern bladene fra majskolberne. Læg majskolberne ned i gryden, og kog dem i cirka 10 minutter, til majsene er sprøde.
          24. Server de lune frikadeller med kold kartoffelsalat og majskolber til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!

            Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2881 kJ / 689 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 30 %
            • Fedt: 52 %
            • Heraf mættet fedt: 6,3 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 24

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 24

            Find alle ingredienserne frem.

            Kartoffelsalat:

            • 750 g. nye kartofler
            • 2 l. vand til kogning
            • 2 tsk. groft salt
            • 2 dl. cremefraiche, 9 %
            • 3 spsk. mayonnaise
            • 1 tsk. dijonsennep
            • 1 bundt dild
            • 1 bundt purløg
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids stødt sort peber

            Frikadeller:

            • 400 g. hakket kalv og flæsk
            • 1 tsk. salt
            • 1 løg
            • 1 æg
            • 1 knivspids stødt sort peber
            • 2 spsk. havregryn
            • 1 dl. mælk
            • 1 tsk. smør
            • 1 ½ spsk. olie

            Tilbehør:

            • 1 l. vand
            • 1 spsk. salt
            • 4 majskolber
          • Trin 3 af 24

            Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne.

            • 750 g. nye kartofler
          • Trin 4 af 24

            Tag en stor gryde. Kom kartoflerne gryden, og hæld koldt vand over, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.

            • 2 l. vand til kogning
            • 2 tsk. groft salt
          • Trin 5 af 24

            Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven.

          • Trin 6 af 24

            Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartoflerne dryppe af. Lad dem køle lidt af.

          • Trin 7 af 24

            Tag en lille skarp kniv og en stor skål. Pil skrællen af kartoflerne med kniven. Kom kartoflerne i skålen, og sæt skålen i køleskabet.

          • Trin 8 af 24

            Tag en stor skål og røreske. Kom cremefraiche, mayonnaise og sennep op i skålen, og rør det sammen.

            • 2 dl. cremefraiche, 9 %
            • 3 spsk. mayonnaise
            • 1 tsk. dijonsennep
          • Trin 9 af 24

            Tag en lille skål, et skærebræt og en stor skarp kniv. Kom koldt vand i skålen, og skyl dild og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak dild og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 bundt dild
            • 1 bundt purløg
          • Trin 10 af 24

            Kom dild og purløg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids stødt sort peber
          • Trin 11 af 24

            Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker.

          • Trin 12 af 24

            Kom kartoffelstykkerne op i skålen med dressing, og vend dem forsigtigt rundt, så alle kartoffel-stykkerne bliver dækket med dressing.

          • Trin 13 af 24

            Sæt kartoffelsalaten i køleskabet.

          • Trin 14 af 24

            Frikadeller: Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 400 g. hakket kalv og flæsk
            • 1 tsk. salt
          • Trin 15 af 24

            Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 16 af 24

            Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med hakket kød.

            • 1 æg
          • Trin 17 af 24

            Tilsæt hakket løg, peber, og havregryn. Rør farsen sammen.

            • 1 knivspids stødt sort peber
            • 2 spsk. havregryn
          • Trin 18 af 24

            Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen, indtil den er jævn og ensartet.

            • 1 dl. mælk
          • Trin 19 af 24

            Tag en spiseske og en tallerken. Tag en spiseskefuld fars, og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på tallerken. Gentag, indtil du har brugt al farsen.

          • Trin 20 af 24

            Tag en stegepande. Kom smør og olie på stegepanden, og varm op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme.

            • 1 tsk. smør
            • 1 ½ spsk. olie
          • Trin 21 af 24

            Tag en spatel. Læg frikadellerne på stegepanden. Steg dem i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Skær en frikadelle over. Hvis der er rå fars i midten, skal de have 2 minutter mere.

          • Trin 22 af 24

            Majskolber: Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden, og bring vandet i kog.

            • 1 l. vand
            • 1 spsk. salt
          • Trin 23 af 24

            Fjern bladene fra majskolberne. Læg majskolberne ned i gryden, og kog dem i cirka 10 minutter, til majsene er sprøde.

            • 4 majskolber
          • Trin 24 af 24

            Server de lune frikadeller med kold kartoffelsalat og majskolber til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!

            Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartoffelsalat:

              • 750 g. nye kartofler
              • 2 l. vand til kogning
              • 2 tsk. groft salt
              • 2 dl. cremefraiche, 9 %
              • 3 spsk. mayonnaise
              • 1 tsk. dijonsennep
              • 1 bundt dild
              • 1 bundt purløg
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids stødt sort peber

              Frikadeller:

              • 400 g. hakket kalv og flæsk
              • 1 tsk. salt
              • 1 løg
              • 1 æg
              • 1 knivspids stødt sort peber
              • 2 spsk. havregryn
              • 1 dl. mælk
              • 1 tsk. smør
              • 1 ½ spsk. olie

              Tilbehør:

              • 1 l. vand
              • 1 spsk. salt
              • 4 majskolber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 teste
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 2 store gryder
              • 2 grydelåg
              • 1 dørslag
              • 1 lille skarp kniv
              • 3 store skåle
              • 1 lille skål
              • 1 rent viskestykke
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 røreske
              • 1 kop
              • 1 tallerken
              • 1 stegepande
              • 1 spatel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne.
              4. Tag en stor gryde. Kom kartoflerne gryden, og hæld koldt vand over, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
              5. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven.
              6. Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartoflerne dryppe af. Lad dem køle lidt af.
              7. Tag en lille skarp kniv og en stor skål. Pil skrællen af kartoflerne med kniven. Kom kartoflerne i skålen, og sæt skålen i køleskabet.
              8. Tag en stor skål og røreske. Kom cremefraiche, mayonnaise og sennep op i skålen, og rør det sammen.
              9. Tag en lille skål, et skærebræt og en stor skarp kniv. Kom koldt vand i skålen, og skyl dild og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak dild og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              10. Kom dild og purløg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              11. Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker.
              12. Kom kartoffelstykkerne op i skålen med dressing, og vend dem forsigtigt rundt, så alle kartoffel-stykkerne bliver dækket med dressing.
              13. Sæt kartoffelsalaten i køleskabet.
              14. Frikadeller: Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
              15. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              16. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med hakket kød.
              17. Tilsæt hakket løg, peber, og havregryn. Rør farsen sammen.
              18. Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen, indtil den er jævn og ensartet.
              19. Tag en spiseske og en tallerken. Tag en spiseskefuld fars, og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på tallerken. Gentag, indtil du har brugt al farsen.
              20. Tag en stegepande. Kom smør og olie på stegepanden, og varm op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme.
              21. Tag en spatel. Læg frikadellerne på stegepanden. Steg dem i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Skær en frikadelle over. Hvis der er rå fars i midten, skal de have 2 minutter mere.
              22. Majskolber: Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden, og bring vandet i kog.
              23. Fjern bladene fra majskolberne. Læg majskolberne ned i gryden, og kog dem i cirka 10 minutter, til majsene er sprøde.
              24. Server de lune frikadeller med kold kartoffelsalat og majskolber til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!

                Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2881 kJ / 689 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 30 %
                • Fedt: 52 %
                • Heraf mættet fedt: 6,3 g.
            • Sådan gør du

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 24

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 24

                Find alle ingredienserne frem.

                Kartoffelsalat:

                • 1125 g. nye kartofler
                • 3 l. vand til kogning
                • 3 tsk. groft salt
                • 3 dl. cremefraiche, 9 %
                • 4 ½ spsk. mayonnaise
                • 1 ½ tsk. dijonsennep
                • 1 ½ bundt dild
                • 1 ½ bundt purløg
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids stødt sort peber

                Frikadeller:

                • 600 g. hakket kalv og flæsk
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ æg
                • 1 ½ knivspids stødt sort peber
                • 3 spsk. havregryn
                • 1 ½ dl. mælk
                • 1 ½ tsk. smør
                • 2 ¼ spsk. olie

                Tilbehør:

                • 1 ½ l. vand
                • 1 ½ spsk. salt
                • 6 majskolber
              • Trin 3 af 24

                Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne.

                • 1125 g. nye kartofler
              • Trin 4 af 24

                Tag en stor gryde. Kom kartoflerne gryden, og hæld koldt vand over, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.

                • 3 l. vand til kogning
                • 3 tsk. groft salt
              • Trin 5 af 24

                Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven.

              • Trin 6 af 24

                Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartoflerne dryppe af. Lad dem køle lidt af.

              • Trin 7 af 24

                Tag en lille skarp kniv og en stor skål. Pil skrællen af kartoflerne med kniven. Kom kartoflerne i skålen, og sæt skålen i køleskabet.

              • Trin 8 af 24

                Tag en stor skål og røreske. Kom cremefraiche, mayonnaise og sennep op i skålen, og rør det sammen.

                • 3 dl. cremefraiche, 9 %
                • 4 ½ spsk. mayonnaise
                • 1 ½ tsk. dijonsennep
              • Trin 9 af 24

                Tag en lille skål, et skærebræt og en stor skarp kniv. Kom koldt vand i skålen, og skyl dild og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak dild og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ bundt dild
                • 1 ½ bundt purløg
              • Trin 10 af 24

                Kom dild og purløg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids stødt sort peber
              • Trin 11 af 24

                Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker.

              • Trin 12 af 24

                Kom kartoffelstykkerne op i skålen med dressing, og vend dem forsigtigt rundt, så alle kartoffel-stykkerne bliver dækket med dressing.

              • Trin 13 af 24

                Sæt kartoffelsalaten i køleskabet.

              • Trin 14 af 24

                Frikadeller: Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 600 g. hakket kalv og flæsk
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 15 af 24

                Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 16 af 24

                Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med hakket kød.

                • 1 ½ æg
              • Trin 17 af 24

                Tilsæt hakket løg, peber, og havregryn. Rør farsen sammen.

                • 1 ½ knivspids stødt sort peber
                • 3 spsk. havregryn
              • Trin 18 af 24

                Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen, indtil den er jævn og ensartet.

                • 1 ½ dl. mælk
              • Trin 19 af 24

                Tag en spiseske og en tallerken. Tag en spiseskefuld fars, og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på tallerken. Gentag, indtil du har brugt al farsen.

              • Trin 20 af 24

                Tag en stegepande. Kom smør og olie på stegepanden, og varm op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme.

                • 1 ½ tsk. smør
                • 2 ¼ spsk. olie
              • Trin 21 af 24

                Tag en spatel. Læg frikadellerne på stegepanden. Steg dem i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Skær en frikadelle over. Hvis der er rå fars i midten, skal de have 2 minutter mere.

              • Trin 22 af 24

                Majskolber: Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden, og bring vandet i kog.

                • 1 ½ l. vand
                • 1 ½ spsk. salt
              • Trin 23 af 24

                Fjern bladene fra majskolberne. Læg majskolberne ned i gryden, og kog dem i cirka 10 minutter, til majsene er sprøde.

                • 6 majskolber
              • Trin 24 af 24

                Server de lune frikadeller med kold kartoffelsalat og majskolber til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!

                Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.

                Sådan gør du

                  Ingredienser

                  Kartoffelsalat:

                  • 1125 g. nye kartofler
                  • 3 l. vand til kogning
                  • 3 tsk. groft salt
                  • 3 dl. cremefraiche, 9 %
                  • 4 ½ spsk. mayonnaise
                  • 1 ½ tsk. dijonsennep
                  • 1 ½ bundt dild
                  • 1 ½ bundt purløg
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids stødt sort peber

                  Frikadeller:

                  • 600 g. hakket kalv og flæsk
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ æg
                  • 1 ½ knivspids stødt sort peber
                  • 3 spsk. havregryn
                  • 1 ½ dl. mælk
                  • 1 ½ tsk. smør
                  • 2 ¼ spsk. olie

                  Tilbehør:

                  • 1 ½ l. vand
                  • 1 ½ spsk. salt
                  • 6 majskolber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teste
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 2 store gryder
                  • 2 grydelåg
                  • 1 dørslag
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 3 store skåle
                  • 1 lille skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 røreske
                  • 1 kop
                  • 1 tallerken
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne.
                  4. Tag en stor gryde. Kom kartoflerne gryden, og hæld koldt vand over, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
                  5. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven.
                  6. Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartoflerne dryppe af. Lad dem køle lidt af.
                  7. Tag en lille skarp kniv og en stor skål. Pil skrællen af kartoflerne med kniven. Kom kartoflerne i skålen, og sæt skålen i køleskabet.
                  8. Tag en stor skål og røreske. Kom cremefraiche, mayonnaise og sennep op i skålen, og rør det sammen.
                  9. Tag en lille skål, et skærebræt og en stor skarp kniv. Kom koldt vand i skålen, og skyl dild og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak dild og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  10. Kom dild og purløg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  11. Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker.
                  12. Kom kartoffelstykkerne op i skålen med dressing, og vend dem forsigtigt rundt, så alle kartoffel-stykkerne bliver dækket med dressing.
                  13. Sæt kartoffelsalaten i køleskabet.
                  14. Frikadeller: Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
                  15. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  16. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med hakket kød.
                  17. Tilsæt hakket løg, peber, og havregryn. Rør farsen sammen.
                  18. Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen, indtil den er jævn og ensartet.
                  19. Tag en spiseske og en tallerken. Tag en spiseskefuld fars, og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på tallerken. Gentag, indtil du har brugt al farsen.
                  20. Tag en stegepande. Kom smør og olie på stegepanden, og varm op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme.
                  21. Tag en spatel. Læg frikadellerne på stegepanden. Steg dem i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Skær en frikadelle over. Hvis der er rå fars i midten, skal de have 2 minutter mere.
                  22. Majskolber: Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden, og bring vandet i kog.
                  23. Fjern bladene fra majskolberne. Læg majskolberne ned i gryden, og kog dem i cirka 10 minutter, til majsene er sprøde.
                  24. Server de lune frikadeller med kold kartoffelsalat og majskolber til.