Frikadeller

Frikadeller

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 678 kJ / 162 kcal
        • Protein: 47 %
        • Kulhydrat: 12 %
        • Fedt: 41 %
        • Heraf mættet fedt 2,7g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • 150 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
        • ¼ tsk. salt
        • ½ lille løg
        • ½ knivspids peber
        • ½ æg
        • 1 spsk. hvedemel
        • 2 spsk. mælk
        • 7 g. smør
        • ½ spsk. olie
      • Trin 3 af 12

        Kom kød og salt i en stor skål og rør det sammen.

        • 150 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 4 af 12

        Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ lille løg
      • Trin 5 af 12

        Kom hakket løg og peber i skålen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 6 af 12

        Slå ægget ud i en kop og hæld det i skålen. Rør rundt.

        • ½ æg
      • Trin 7 af 12

        Kom hvedemelet i skålen og rør rundt.

        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 8 af 12

        Kom lidt efter lidt mælken i skålen mens du rører rundt. Pas på den ikke bliver for blød, så du ikke kan forme frikadeller af den.

        • 2 spsk. mælk
      • Trin 9 af 12

        Form 6 frikadeller med en spiseske og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 10 af 12

        Kom smør og olie på en stegepande og varm det op. Klik på videoen og se, hvordan du steger frikadeller.

        • 7 g. smør
        • ½ spsk. olie
      • Trin 11 af 12

        Læg frikadellerne på stegepanden og brun dem på alle sider.

      • Trin 12 af 12

        Skru ned og steg frikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 150 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
          • ½ tsk. salt
          • ½ lille løg
          • ½ knivspids peber
          • ½ æg
          • 1 spsk. hvedemel
          • 2 spsk. mælk
          • 7 g. smør
          • ½ spsk. olie

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 2 spiseskeer
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 fad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom kød og salt i en stor skål og rør det sammen.
          4. Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Kom hakket løg og peber i skålen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
          6. Slå ægget ud i en kop og hæld det i skålen. Rør rundt.
          7. Kom hvedemelet i skålen og rør rundt.
          8. Kom lidt efter lidt mælken i skålen mens du rører rundt. Pas på den ikke bliver for blød, så du ikke kan forme frikadeller af den.
          9. Form 6 frikadeller med en spiseske og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          10. Kom smør og olie på en stegepande og varm det op. Klik på videoen og se, hvordan du steger frikadeller.
          11. Læg frikadellerne på stegepanden og brun dem på alle sider.
          12. Skru ned og steg frikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 678 kJ / 162 kcal
            • Protein: 47 %
            • Kulhydrat: 12 %
            • Fedt: 41 %
            • Heraf mættet fedt 2,7g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 12

            Find alle ingredienserne frem.

            • 300 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
            • ½ tsk. salt
            • 1 lille løg
            • 1 knivspids peber
            • 1 æg
            • 2 spsk. hvedemel
            • 4 spsk. mælk
            • 15 g. smør
            • 1 spsk. olie
          • Trin 3 af 12

            Kom kød og salt i en stor skål og rør det sammen.

            • 300 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
            • ½ tsk. salt
          • Trin 4 af 12

            Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 lille løg
          • Trin 5 af 12

            Kom hakket løg og peber i skålen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 6 af 12

            Slå ægget ud i en kop og hæld det i skålen. Rør rundt.

            • 1 æg
          • Trin 7 af 12

            Kom hvedemelet i skålen og rør rundt.

            • 2 spsk. hvedemel
          • Trin 8 af 12

            Kom lidt efter lidt mælken i skålen mens du rører rundt. Pas på den ikke bliver for blød, så du ikke kan forme frikadeller af den.

            • 4 spsk. mælk
          • Trin 9 af 12

            Form 12 frikadeller med en spiseske og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

          • Trin 10 af 12

            Kom smør og olie på en stegepande og varm det op. Klik på videoen og se, hvordan du steger frikadeller.

            • 15 g. smør
            • 1 spsk. olie
          • Trin 11 af 12

            Læg frikadellerne på stegepanden og brun dem på alle sider.

          • Trin 12 af 12

            Skru ned og steg frikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 300 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
              • ½ tsk. salt
              • 1 lille løg
              • 1 knivspids peber
              • 1 æg
              • 2 spsk. hvedemel
              • 4 spsk. mælk
              • 15 g. smør
              • 1 spsk. olie

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 køkkenvægt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skål
              • 1 røreske
              • 1 kop
              • 2 spiseskeer
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 fad

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kom kød og salt i en stor skål og rør det sammen.
              4. Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Kom hakket løg og peber i skålen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
              6. Slå ægget ud i en kop og hæld det i skålen. Rør rundt.
              7. Kom hvedemelet i skålen og rør rundt.
              8. Kom lidt efter lidt mælken i skålen mens du rører rundt. Pas på den ikke bliver for blød, så du ikke kan forme frikadeller af den.
              9. Form 12 frikadeller med en spiseske og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
              10. Kom smør og olie på en stegepande og varm det op. Klik på videoen og se, hvordan du steger frikadeller.
              11. Læg frikadellerne på stegepanden og brun dem på alle sider.
              12. Skru ned og steg frikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 678 kJ / 162 kcal
                • Protein: 47 %
                • Kulhydrat: 12 %
                • Fedt: 41 %
                • Heraf mættet fedt 2,7g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 12

                Find alle ingredienserne frem.

                • 450 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
                • 1 tsk. salt
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ knivspids peber
                • 2 æg
                • 3 spsk. hvedemel
                • 6 spsk. mælk
                • 25 g. smør
                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 3 af 12

                Kom kød og salt i en stor skål og rør det sammen.

                • 450 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
                • 1 tsk. salt
              • Trin 4 af 12

                Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 5 af 12

                Kom hakket løg og peber i skålen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 1 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 6 af 12

                Slå ægget ud i en kop og hæld det i skålen. Rør rundt.

                • 2 æg
              • Trin 7 af 12

                Kom hvedemelet i skålen og rør rundt.

                • 3 spsk. hvedemel
              • Trin 8 af 12

                Kom lidt efter lidt mælken i skålen mens du rører rundt. Pas på den ikke bliver for blød, så du ikke kan forme frikadeller af den.

                • 6 spsk. mælk
              • Trin 9 af 12

                Form 24 frikadeller med en spiseske og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

              • Trin 10 af 12

                Kom smør og olie på en stegepande og varm det op. Klik på videoen og se, hvordan du steger frikadeller.

                • 25 g. smør
                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 11 af 12

                Læg frikadellerne på stegepanden og brun dem på alle sider.

              • Trin 12 af 12

                Skru ned og steg frikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 450 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 2 æg
                  • 3 spsk. hvedemel
                  • 6 spsk. mælk
                  • 25 g. smør
                  • 1 ½ spsk. olie

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skål
                  • 1 røreske
                  • 1 kop
                  • 2 spiseskeer
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 fad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kom kød og salt i en stor skål og rør det sammen.
                  4. Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Kom hakket løg og peber i skålen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
                  6. Slå ægget ud i en kop og hæld det i skålen. Rør rundt.
                  7. Kom hvedemelet i skålen og rør rundt.
                  8. Kom lidt efter lidt mælken i skålen mens du rører rundt. Pas på den ikke bliver for blød, så du ikke kan forme frikadeller af den.
                  9. Form 24 frikadeller med en spiseske og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  10. Kom smør og olie på en stegepande og varm det op. Klik på videoen og se, hvordan du steger frikadeller.
                  11. Læg frikadellerne på stegepanden og brun dem på alle sider.
                  12. Skru ned og steg frikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.