Frikadeller

Frikadeller

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 678 kJ / 162 kcal
        • Protein: 47 %
        • Kulhydrat: 12 %
        • Fedt: 41 %
        • Heraf mættet fedt 2,7g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 14

        Mål alle ingredienserne af.

        • 150 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
        • ¼ tsk. salt
        • ½ lille løg
        • ½ knivspids peber
        • ½ æg
        • 1 spsk. hvedemel
        • 2 spsk. mælk
        • 7 g. smør
        • ½ spsk. olie
      • Trin 3 af 14

        Kom kød og salt i en stor skål, og rør rundt.

        • 150 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 4 af 14

        Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ lille løg
      • Trin 5 af 14

        Kom peber og det hakkede løg i skålen. Rør rundt. Klik på metodevidoen og se, hvordan du rører en fars.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 6 af 14

        Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør rundt.

        • ½ æg
      • Trin 7 af 14

        Kom hvedemelet i skålen, og rør rundt.

        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 8 af 14

        Kom lidt efter lidt mælken i skålen. Rør, til farsen er tilpas, den må ikke være for blød.

        • 2 spsk. mælk
      • Trin 9 af 14

        Form 6 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 10 af 14

        Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger frikadeller.

        • 7 g. smør
        • ½ spsk. olie
      • Trin 11 af 14

        Kom frikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.

      • Trin 12 af 14

        Skru ned, og steg frikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.

      • Trin 13 af 14

        Tag frikadellerne af stegepanden, og læg dem i et fad.

      • Trin 14 af 14

        Servér dem med dit yndlingstilbehør. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 150 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
          • ½ tsk. salt
          • ½ lille løg
          • ½ knivspids peber
          • ½ æg
          • 1 spsk. hvedemel
          • 2 spsk. mælk
          • 7 g. smør
          • ½ spsk. olie

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 2 spiseskeer
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 fad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom kød og salt i en stor skål, og rør rundt.
          4. Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Kom peber og det hakkede løg i skålen. Rør rundt. Klik på metodevidoen og se, hvordan du rører en fars.
          6. Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør rundt.
          7. Kom hvedemelet i skålen, og rør rundt.
          8. Kom lidt efter lidt mælken i skålen. Rør, til farsen er tilpas, den må ikke være for blød.
          9. Form 6 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          10. Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger frikadeller.
          11. Kom frikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.
          12. Skru ned, og steg frikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
          13. Tag frikadellerne af stegepanden, og læg dem i et fad.
          14. Servér dem med dit yndlingstilbehør. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 678 kJ / 162 kcal
            • Protein: 47 %
            • Kulhydrat: 12 %
            • Fedt: 41 %
            • Heraf mættet fedt 2,7g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 14

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 14

            Mål alle ingredienserne af.

            • 300 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
            • ½ tsk. salt
            • 1 lille løg
            • 1 knivspids peber
            • 1 æg
            • 2 spsk. hvedemel
            • 4 spsk. mælk
            • 15 g. smør
            • 1 spsk. olie
          • Trin 3 af 14

            Kom kød og salt i en stor skål, og rør rundt.

            • 300 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
            • ½ tsk. salt
          • Trin 4 af 14

            Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 lille løg
          • Trin 5 af 14

            Kom peber og det hakkede løg i skålen. Rør rundt. Klik på metodevidoen og se, hvordan du rører en fars.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 6 af 14

            Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør rundt.

            • 1 æg
          • Trin 7 af 14

            Kom hvedemelet i skålen, og rør rundt.

            • 2 spsk. hvedemel
          • Trin 8 af 14

            Kom lidt efter lidt mælken i skålen. Rør, til farsen er tilpas, den må ikke være for blød.

            • 4 spsk. mælk
          • Trin 9 af 14

            Form 12 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

          • Trin 10 af 14

            Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger frikadeller.

            • 15 g. smør
            • 1 spsk. olie
          • Trin 11 af 14

            Kom frikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.

          • Trin 12 af 14

            Skru ned, og steg frikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.

          • Trin 13 af 14

            Tag frikadellerne af stegepanden, og læg dem i et fad.

          • Trin 14 af 14

            Servér dem med dit yndlingstilbehør. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 300 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
              • ½ tsk. salt
              • 1 lille løg
              • 1 knivspids peber
              • 1 æg
              • 2 spsk. hvedemel
              • 4 spsk. mælk
              • 15 g. smør
              • 1 spsk. olie

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 køkkenvægt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skål
              • 1 røreske
              • 1 kop
              • 2 spiseskeer
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 fad

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kom kød og salt i en stor skål, og rør rundt.
              4. Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Kom peber og det hakkede løg i skålen. Rør rundt. Klik på metodevidoen og se, hvordan du rører en fars.
              6. Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør rundt.
              7. Kom hvedemelet i skålen, og rør rundt.
              8. Kom lidt efter lidt mælken i skålen. Rør, til farsen er tilpas, den må ikke være for blød.
              9. Form 12 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
              10. Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger frikadeller.
              11. Kom frikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.
              12. Skru ned, og steg frikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
              13. Tag frikadellerne af stegepanden, og læg dem i et fad.
              14. Servér dem med dit yndlingstilbehør. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 678 kJ / 162 kcal
                • Protein: 47 %
                • Kulhydrat: 12 %
                • Fedt: 41 %
                • Heraf mættet fedt 2,7g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 14

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 14

                Mål alle ingredienserne af.

                • 450 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
                • 1 tsk. salt
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ knivspids peber
                • 2 æg
                • 3 spsk. hvedemel
                • 6 spsk. mælk
                • 25 g. smør
                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 3 af 14

                Kom kød og salt i en stor skål, og rør rundt.

                • 450 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
                • 1 tsk. salt
              • Trin 4 af 14

                Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 5 af 14

                Kom peber og det hakkede løg i skålen. Rør rundt. Klik på metodevidoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 1 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 6 af 14

                Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør rundt.

                • 2 æg
              • Trin 7 af 14

                Kom hvedemelet i skålen, og rør rundt.

                • 3 spsk. hvedemel
              • Trin 8 af 14

                Kom lidt efter lidt mælken i skålen. Rør, til farsen er tilpas, den må ikke være for blød.

                • 6 spsk. mælk
              • Trin 9 af 14

                Form 24 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

              • Trin 10 af 14

                Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger frikadeller.

                • 25 g. smør
                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 11 af 14

                Kom frikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.

              • Trin 12 af 14

                Skru ned, og steg frikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.

              • Trin 13 af 14

                Tag frikadellerne af stegepanden, og læg dem i et fad.

              • Trin 14 af 14

                Servér dem med dit yndlingstilbehør. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 450 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 2 æg
                  • 3 spsk. hvedemel
                  • 6 spsk. mælk
                  • 25 g. smør
                  • 1 ½ spsk. olie

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skål
                  • 1 røreske
                  • 1 kop
                  • 2 spiseskeer
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 fad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kom kød og salt i en stor skål, og rør rundt.
                  4. Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Kom peber og det hakkede løg i skålen. Rør rundt. Klik på metodevidoen og se, hvordan du rører en fars.
                  6. Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør rundt.
                  7. Kom hvedemelet i skålen, og rør rundt.
                  8. Kom lidt efter lidt mælken i skålen. Rør, til farsen er tilpas, den må ikke være for blød.
                  9. Form 24 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  10. Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger frikadeller.
                  11. Kom frikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.
                  12. Skru ned, og steg frikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
                  13. Tag frikadellerne af stegepanden, og læg dem i et fad.
                  14. Servér dem med dit yndlingstilbehør. Velbekomme!