Frejas danske Stjerneskud

Frejas danske Stjerneskud

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Freja var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Freja elsker den danske klassiker ’Stjerneskud’, som er et stykke smørrebrød med paneret rødspættefilet toppet med rejer. Server stjerneskudet med citron og hjemmelavet dressing.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2397 kJ / 573 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 37 %
        • Fedt: 42 %
        • Heraf mættet fedt: 12,2 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        Dressing:

        • ½ dl. cremefraiche
        • 1 spsk. mayonnaise
        • 1 spsk. tomatpuré
        • 1 spsk. citronsaft
        • ¼ tsk. sød paprika
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber

        Fiskefileter:

        • ½ dl. hvedemel
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 æg
        • ½-1 dl. rasp
        • 2 rødspættefileter
        • 2 spsk. smør til stegning

        Tilbehør:

        • 2 skiver rugbrød
        • 2 salatblade
        • 5-6 cherrytomater
        • 75 g. rejer
        • ¼ citron
      • Trin 3 af 17

        Dressing: Tag en lille skål. Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen med en spiseske.

        • ½ dl. cremefraiche
        • 1 spsk. mayonnaise
        • 1 spsk. tomatpuré
        • 1 spsk. citronsaft
        • ¼ tsk. sød paprika
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 4 af 17

        Smag til med paprika, salt, peber og citronsaft. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl, til resten er klar.

      • Trin 5 af 17

        Rødspættefilleter: Tag 3 dybe tallerkner frem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer.

      • Trin 6 af 17

        Tallerken 1: Bland hvedemel, salt og peber i den ene dybe tallerken.

        • ½ dl. hvedemel
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 7 af 17

        Tallerken 2: Pisk æg sammen i den anden dybe tallerken.

        • 1 æg
      • Trin 8 af 17

        Tallerken 3: Fordel raspen på den tredje dybe tallerken.

        • ½-1 dl. rasp
      • Trin 9 af 17

        Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med den anden fiskefilet. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken.

        • 2 rødspættefileter
      • Trin 10 af 17

        Tag en stegepande, og kom smørret på.

        2 spsk. smør til stegning

      • Trin 11 af 17

        Når smørret er smeltet og bruset af, er stegepanden varm nok. Læg fiskefileterne på. De må ikke dække hinanden. Steg den eventuelt en ad gangen.

      • Trin 12 af 17

        Steg rødspættefileterne i 3-4 minutter, indtil de er fine og gyldne. Vend dem, og steg dem yderligere 3-4 minutter på den anden side.

      • Trin 13 af 17

        Rist rugbrødet i en brødrister, og fordel det på 2 tallerkener.

        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 14 af 17

        Skyl salatblade og tomaterne.

        • 2 salatblade
        • 5-6 cherrytomater
      • Trin 15 af 17

        Tag et skærebræt, og skær cherrytomaterne i halve.

      • Trin 16 af 17

        Læg et salatblad på hvert stykke rugbrød, derefter den stegte fisk, og så rejerne på toppen. Pynt med en skive citron og tomat. Fordel til sidst lidt dressing over stjerneskudet, eller server dressingen ved siden af.

        • 75 g. rejer
        • ¼ citron
      • Trin 17 af 17

        Serveres straks. Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Freja var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Freja elsker den danske klassiker ’Stjerneskud’, som er et stykke smørrebrød med paneret rødspættefilet toppet med rejer. Server stjerneskudet med citron og hjemmelavet dressing.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dressing:

          • ½ dl. cremefraiche
          • 1 spsk. mayonnaise
          • 1 spsk. tomatpuré
          • 1 spsk. citronsaft
          • ¼ tsk. sød paprika
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Fiskefileter:

          • ½ dl. hvedemel
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • 1 æg
          • ½-1 dl. rasp
          • 2 rødspættefileter
          • 2 spsk. smør til stegning

          Tilbehør:

          • 2 skiver rugbrød
          • 2 salatblade
          • 5-6 cherrytomater
          • 75 g. rejer
          • ¼ citron

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 lille skål
          • Husholdningsfilm
          • 3 dybe tallerkener
          • 1 flad tallerken
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 brødrister
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Dressing: Tag en lille skål. Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen med en spiseske.
          4. Smag til med paprika, salt, peber og citronsaft. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl, til resten er klar.
          5. Rødspættefilleter: Tag 3 dybe tallerkner frem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer.
          6. Tallerken 1: Bland hvedemel, salt og peber i den ene dybe tallerken.
          7. Tallerken 2: Pisk æg sammen i den anden dybe tallerken.
          8. Tallerken 3: Fordel raspen på den tredje dybe tallerken.
          9. Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med den anden fiskefilet. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken.
          10. Tag en stegepande, og kom smørret på.
          11. Når smørret er smeltet og bruset af, er stegepanden varm nok. Læg fiskefileterne på. De må ikke dække hinanden. Steg den eventuelt en ad gangen.
          12. Steg rødspættefileterne i 3-4 minutter, indtil de er fine og gyldne. Vend dem, og steg dem yderligere 3-4 minutter på den anden side.
          13. Rist rugbrødet i en brødrister, og fordel det på 2 tallerkener.
          14. Skyl salatblade og tomaterne.
          15. Tag et skærebræt, og skær cherrytomaterne i halve.
          16. Læg et salatblad på hvert stykke rugbrød, derefter den stegte fisk, og så rejerne på toppen. Pynt med en skive citron og tomat. Fordel til sidst lidt dressing over stjerneskudet, eller server dressingen ved siden af.
          17. Serveres straks. Velbekomme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Freja var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Freja elsker den danske klassiker ’Stjerneskud’, som er et stykke smørrebrød med paneret rødspættefilet toppet med rejer. Server stjerneskudet med citron og hjemmelavet dressing.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2397 kJ / 573 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 37 %
            • Fedt: 42 %
            • Heraf mættet fedt: 12,2 g
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 17

            Mål alle ingredienserne af.

            Dressing:

            • 1 dl. cremefraiche
            • 2 spsk. mayonnaise
            • 2 spsk. tomatpuré
            • 2 spsk. citronsaft
            • ½ tsk. sød paprika
            • ¼ tsk. salt
            • ¼ tsk. peber

            Fiskefileter:

            • 1 dl. hvedemel
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 2 æg
            • 1-2 dl. rasp
            • 4 rødspættefileter
            • 4 spsk. smør til stegning

            Tilbehør:

            • 150 g. rejer
            • 4 skiver rugbrød
            • 4 salatblade
            • 10-12 cherrytomater
            • ½ citron
          • Trin 3 af 17

            Dressing: Tag en lille skål. Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen med en spiseske.

            • 1 dl. cremefraiche
            • 2 spsk. mayonnaise
            • 2 spsk. tomatpuré
            • 2 spsk. citronsaft
            • ½ tsk. sød paprika
            • ¼ tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
          • Trin 4 af 17

            Smag til med paprika, salt, peber og citronsaft. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl, til resten er klar.

          • Trin 5 af 17

            Rødspættefilleter: Tag 3 dybe tallerkner frem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer.

          • Trin 6 af 17

            Tallerken 1: Bland hvedemel, salt og peber i den ene dybe tallerken.

            • 1 dl. hvedemel
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 7 af 17

            Tallerken 2: Pisk æg sammen i den anden dybe tallerken.

            • 2 æg
          • Trin 8 af 17

            Tallerken 3: Fordel raspen på den tredje dybe tallerken.

            • 1-2 dl. rasp
          • Trin 9 af 17

            Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med resten af fiskefileterne. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken.

            • 4 rødspættefileter
          • Trin 10 af 17

            Tag en stegepande, og kom halvdelen af smørret på.

            • 4 spsk. smør til stegning
          • Trin 11 af 17

            Når smørret er smeltet og bruset af, er stegepanden varm nok. Læg 1-2 af fiskefileterne på. De må ikke dække hinanden.

          • Trin 12 af 17

            Steg rødspættefileterne i 3-4 minutter, indtil de er fine og gyldne. Vend dem, og steg dem yderligere 3-4 minutter på den anden side. Steg resten af rødspættefileterne på samme måde.

          • Trin 13 af 17

            Rist rugbrødet i en brødrister, og fordel det på 4 tallerkener.

            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 14 af 17

            Skyl salatblade og tomaterne.

            • 4 salatblade
            • 10-12 cherrytomater
          • Trin 15 af 17

            Tag et skærebræt, og skær cherrytomaterne i halve.

          • Trin 16 af 17

            Læg et salatblad på hvert stykke rugbrød, derefter den stegte fisk, og så rejerne på toppen. Pynt med en skive citron og tomat. Fordel til sidst lidt dressing over stjerneskudet, eller server dressingen ved siden af.

            • 150 g. rejer
            • ½ citron
          • Trin 17 af 17

            Serveres straks. Velbekomme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Freja var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Freja elsker den danske klassiker ’Stjerneskud’, som er et stykke smørrebrød med paneret rødspættefilet toppet med rejer. Server stjerneskudet med citron og hjemmelavet dressing.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Dressing:

              • 1 dl. cremefraiche
              • 2 spsk. mayonnaise
              • 2 spsk. tomatpuré
              • 2 spsk. citronsaft
              • ½ tsk. sød paprika
              • ¼ tsk. salt
              • ¼ tsk. peber

              Fiskefileter:

              • 1 dl. hvedemel
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 2 æg
              • 1-2 dl. rasp
              • 4 rødspættefileter
              • 4 spsk. smør til stegning

              Tilbehør:

              • 150 g. rejer
              • 4 skiver rugbrød
              • 4 salatblade
              • 10-12 cherrytomater
              • ½ citron

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 lille skål
              • Husholdningsfilm
              • 3 dybe tallerkener
              • 1 flad tallerken
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • 1 brødrister
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Dressing: Tag en lille skål. Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen med en spiseske.
              4. Smag til med paprika, salt, peber og citronsaft. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl, til resten er klar.
              5. Rødspættefilleter: Tag 3 dybe tallerkner frem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer.
              6. Tallerken 1: Bland hvedemel, salt og peber i den ene dybe tallerken.
              7. Tallerken 2: Pisk æg sammen i den anden dybe tallerken.
              8. Tallerken 3: Fordel raspen på den tredje dybe tallerken.
              9. Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med resten af fiskefileterne. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken.
              10. Tag en stegepande, og kom halvdelen af smørret på.
              11. Når smørret er smeltet og bruset af, er stegepanden varm nok. Læg 1-2 af fiskefileterne på. De må ikke dække hinanden.
              12. Steg rødspættefileterne i 3-4 minutter, indtil de er fine og gyldne. Vend dem, og steg dem yderligere 3-4 minutter på den anden side. Steg resten af rødspættefileterne på samme måde.
              13. Rist rugbrødet i en brødrister, og fordel det på 4 tallerkener.
              14. Skyl salatblade og tomaterne.
              15. Tag et skærebræt, og skær cherrytomaterne i halve.
              16. Læg et salatblad på hvert stykke rugbrød, derefter den stegte fisk, og så rejerne på toppen. Pynt med en skive citron og tomat. Fordel til sidst lidt dressing over stjerneskudet, eller server dressingen ved siden af.
              17. Serveres straks. Velbekomme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Freja var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Freja elsker den danske klassiker ’Stjerneskud’, som er et stykke smørrebrød med paneret rødspættefilet toppet med rejer. Server stjerneskudet med citron og hjemmelavet dressing.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2397 kJ / 573 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 37 %
                • Fedt: 42 %
                • Heraf mættet fedt: 12,2 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 17

                Mål alle ingredienserne af.

                Dressing:

                • 1 ½ dl. cremefraiche
                • 3 spsk. mayonnaise
                • 3 spsk. tomatpuré
                • 3 spsk. citronsaft
                • ¾ tsk. sød paprika
                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber

                Fiskefileter:

                • 1 ½ dl. hvedemel
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 3 æg
                • 1 ½-3 dl. rasp
                • 6 rødspættefileter
                • 6 spsk. smør til stegning

                Tilbehør:

                • 6 skiver rugbrød
                • 6 salatblade
                • 15-18 cherrytomater
                • 225 g. rejer
                • ¾ citron
              • Trin 3 af 17

                Dressing: Tag en lille skål. Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen med en spiseske.

                • 1 ½ dl. cremefraiche
                • 3 spsk. mayonnaise
                • 3 spsk. tomatpuré
                • 3 spsk. citronsaft
                • ¾ tsk. sød paprika
                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
              • Trin 4 af 17

                Smag til med paprika, salt, peber og citronsaft. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl, til resten er klar.

              • Trin 5 af 17

                Rødspættefilleter: Tag 3 dybe tallerkner frem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer.

              • Trin 6 af 17

                Tallerken 1: Bland hvedemel, salt og peber i den ene dybe tallerken.

                • 1 ½ dl. hvedemel
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 7 af 17

                Tallerken 2: Pisk æg sammen i den anden dybe tallerken.

                • 3 æg
              • Trin 8 af 17

                Tallerken 3: Fordel raspen på den tredje dybe tallerken.

                • 1 ½-3 dl. rasp
              • Trin 9 af 17

                Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med resten af fiskefileterne. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken.

                • 6 rødspættefileter
              • Trin 10 af 17

                Tag en stegepande, og kom en tredjedel af smørret på.

                • 6 spsk. smør til stegning
              • Trin 11 af 17

                Når smørret er smeltet og bruset af, er stegepanden varm nok. Læg 1-2 af fiskefileterne på. De må ikke dække hinanden.

              • Trin 12 af 17

                Steg rødspættefileterne i 3-4 minutter, indtil de er fine og gyldne. Vend dem, og steg dem yderligere 3-4 minutter på den anden side. Steg resten af rødspættefileterne på samme måde.

              • Trin 13 af 17

                Rist rugbrødet i en brødrister, og fordel det på 6 tallerkener.

                • 6 skiver rugbrød
              • Trin 14 af 17

                Skyl salatblade og tomaterne.

                • 6 salatblade
                • 15-18 cherrytomater
              • Trin 15 af 17

                Tag et skærebræt, og skær cherrytomaterne i halve.

              • Trin 16 af 17

                Læg et salatblad på hvert stykke rugbrød, derefter den stegte fisk, og så rejerne på toppen. Pynt med en skive citron og tomat. Fordel til sidst lidt dressing over stjerneskudet, eller server dressingen ved siden af.

                • 225 g. rejer
                • ¾ citron
              • Trin 17 af 17

                Serveres straks. Velbekomme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Freja var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Freja elsker den danske klassiker ’Stjerneskud’, som er et stykke smørrebrød med paneret rødspættefilet toppet med rejer. Server stjerneskudet med citron og hjemmelavet dressing.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Dressing:

                  • 1 ½ dl. cremefraiche
                  • 3 spsk. mayonnaise
                  • 3 spsk. tomatpuré
                  • 3 spsk. citronsaft
                  • ¾ tsk. sød paprika
                  • ½ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber

                  Fiskefileter:

                  • 1 ½ dl. hvedemel
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • 3 æg
                  • 1 ½-3 dl. rasp
                  • 6 rødspættefileter
                  • 6 spsk. smør til stegning

                  Tilbehør:

                  • 6 skiver rugbrød
                  • 6 salatblade
                  • 15-18 cherrytomater
                  • 225 g. rejer
                  • ¾ citron

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 lille skål
                  • Husholdningsfilm
                  • 3 dybe tallerkener
                  • 1 flad tallerken
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • 1 brødrister
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Dressing: Tag en lille skål. Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen med en spiseske.
                  4. Smag til med paprika, salt, peber og citronsaft. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl, til resten er klar.
                  5. Rødspættefilleter: Tag 3 dybe tallerkner frem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer.
                  6. Tallerken 1: Bland hvedemel, salt og peber i den ene dybe tallerken.
                  7. Tallerken 2: Pisk æg sammen i den anden dybe tallerken.
                  8. Tallerken 3: Fordel raspen på den tredje dybe tallerken.
                  9. Vend en fiskefilet i melet på begge sidder. Vend den derefter i æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider. Tryk fiskefileten godt ned i raspen, så raspen hænger fast på fisken. Gentag processen med resten af fiskefileterne. Læg de panerede fiskefileter på en tallerken.
                  10. Tag en stegepande, og kom en tredjedel af smørret på.
                  11. Når smørret er smeltet og bruset af, er stegepanden varm nok. Læg 1-2 af fiskefileterne på. De må ikke dække hinanden.
                  12. Steg rødspættefileterne i 3-4 minutter, indtil de er fine og gyldne. Vend dem, og steg dem yderligere 3-4 minutter på den anden side. Steg resten af rødspættefileterne på samme måde.
                  13. Rist rugbrødet i en brødrister, og fordel det på 6 tallerkener.
                  14. Skyl salatblade og tomaterne.
                  15. Tag et skærebræt, og skær cherrytomaterne i halve.
                  16. Læg et salatblad på hvert stykke rugbrød, derefter den stegte fisk, og så rejerne på toppen. Pynt med en skive citron og tomat. Fordel til sidst lidt dressing over stjerneskudet, eller server dressingen ved siden af.
                  17. Serveres straks. Velbekomme.