Fransk muslingegryde

Fransk muslingegryde

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mikkel besøger byens kok i La Rochelle i Vestfrankrig:

        "Der findes ikke noget bedre end mad, man ved er helt frisk! Så nu, hvor jeg endelig er kommet ud til havet her i Frankrig, er det bare med at nyde nogle af alle de lækre skaldyr, der næsten hentes direkte op af vandet og på tallerkenen. Franskmændene er helt vilde med blåmuslinger og elsker at spise dem med masser af pommes frites til. Vi har heldigvis også masser af gode muslinger i havene omkring Danmark. Lækkert!"

        Tip: Server muslingerne som en mesterkok, og lav lækre, hjemmelavede govflutes som tilbehør.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2618 kJ / 625 kcal
        • Protein: 42 %
        • Kulhydrat: 41 %
        • Fedt: 17 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 16

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 ½ dl æblejuice
        • 1 ½ skalotteløg
        • 1 fed hvidløg
        • ½ dl frisk persille
        • ½ spsk. tørret timian (2 stilke frisk timian)
        • 1 kg. blåmuslinger
        • 4 skiver fuldkornsbrød
      • Trin 3 af 16

        Hæld æblejuicen i en skål.

        • 1 ½ dl æblejuice
      • Trin 4 af 16

        Pil skalotteløg og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 ½ skalotteløg
      • Trin 5 af 16

        Pil hvidløg og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 6 af 16

        Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl frisk persille
      • Trin 7 af 16

        Kom hakket løg, hvidløg, persille og timian i skålen med æblejuicen, og lad det trække, mens du ordner muslingerne.

        • ½ spsk. tørret timian (2 stilke frisk timian)
      • Trin 8 af 16

        Skyl muslingerne i koldt vand. Hvis skallen er i stykker, skal du smide muslingen i skraldespanden.

        • 1 kg. blåmuslinger
      • Trin 9 af 16

        Se efter, om muslingerne er lukkede. Hvis skallen ikke er helt lukket, skal du banke muslingen mod bordpladen. Så skal den lukke sig helt, inden der er gået to minutter. Hvis muslingen stadig er åben efter to minutter, skal du smide den ud.

      • Trin 10 af 16

        Fjern ”skæg” og snavs med en kniv.

      • Trin 11 af 16

        Hæld de rensede muslinger op i en stor gryde.

      • Trin 12 af 16

        Hæld æblejuice-blandingen over muslingerne.

      • Trin 13 af 16

        Læg låg på gryden.

      • Trin 14 af 16

        Sæt gryden på kogepladen, og skru helt op for varmen.

      • Trin 15 af 16

        Lad gryden stå på varmen i cirka 6 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs. Du kan se, når muslingerne er færdige, for så åbner de sig. Hvis nogle af muslingerne ikke har åbnet sig, skal de smides ud.

      • Trin 16 af 16

        Servér muslingerne i dybe tallerkener med noget lækkert brød til. God fornøjelse, skipper!

        • 4 skiver fuldkornsbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel besøger byens kok i La Rochelle i Vestfrankrig:

        "Der findes ikke noget bedre end mad, man ved er helt frisk! Så nu, hvor jeg endelig er kommet ud til havet her i Frankrig, er det bare med at nyde nogle af alle de lækre skaldyr, der næsten hentes direkte op af vandet og på tallerkenen. Franskmændene er helt vilde med blåmuslinger og elsker at spise dem med masser af pommes frites til. Vi har heldigvis også masser af gode muslinger i havene omkring Danmark. Lækkert!"

        Tip: Server muslingerne som en mesterkok, og lav lækre, hjemmelavede govflutes som tilbehør.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 ½ dl æblejuice
          • 1 ½ skalotteløg
          • 1 fed hvidløg
          • ½ dl frisk persille
          • ½ spsk. tørret timian (2 stilke frisk timian)
          • 1 kg. blåmuslinger
          • 4 skiver fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 lille røreskål
          • 1 stor skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 grydeske
          • 1 brødkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Hæld æblejuicen i en skål.
          4. Pil skalotteløg og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Pil hvidløg og hak det fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          6. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          7. Kom hakket løg, hvidløg, persille og timian i skålen med æblejuicen, og lad det trække, mens du ordner muslingerne.
          8. Skyl muslingerne i koldt vand. Hvis skallen er i stykker, skal du smide muslingen i skraldespanden.
          9. Se efter, om muslingerne er lukkede. Hvis skallen ikke er helt lukket, skal du banke muslingen mod bordpladen. Så skal den lukke sig helt, inden der er gået to minutter. Hvis muslingen stadig er åben efter to minutter, skal du smide den ud.
          10. Fjern ”skæg” og snavs med en kniv.
          11. Hæld de rensede muslinger op i en stor gryde.
          12. Hæld æblejuice-blandingen over muslingerne.
          13. Læg låg på gryden.
          14. Sæt gryden på kogepladen, og skru helt op for varmen.
          15. Lad gryden stå på varmen i cirka 6 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs. Du kan se, når muslingerne er færdige, for så åbner de sig. Hvis nogle af muslingerne ikke har åbnet sig, skal de smides ud.
          16. Servér muslingerne i dybe tallerkener med noget lækkert brød til. God fornøjelse, skipper!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Mikkel besøger byens kok i La Rochelle i Vestfrankrig:

            "Der findes ikke noget bedre end mad, man ved er helt frisk! Så nu, hvor jeg endelig er kommet ud til havet her i Frankrig, er det bare med at nyde nogle af alle de lækre skaldyr, der næsten hentes direkte op af vandet og på tallerkenen. Franskmændene er helt vilde med blåmuslinger og elsker at spise dem med masser af pommes frites til. Vi har heldigvis også masser af gode muslinger i havene omkring Danmark. Lækkert!"

            Tip: Server muslingerne som en mesterkok, og lav lækre, hjemmelavede govflutes som tilbehør.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2618 kJ / 625 kcal
            • Protein: 42 %
            • Kulhydrat: 41 %
            • Fedt: 17 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

          • Trin 2 af 16

            Mål alle ingredienserne af.

            • 3 dl æblejuice
            • 3 skalotteløg
            • 2 fed hvidløg
            • 1 dl frisk persille
            • 1 spsk. tørret timian (5 stilke frisk timian)
            • 2 kg. blåmuslinger
            • 8 skiver fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 16

            Hæld æblejuicen i en skål.

            • 3 dl æblejuice
          • Trin 4 af 16

            Pil skalotteløgene og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 3 skalotteløg
          • Trin 5 af 16

            Pil hvidløgene og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 6 af 16

            Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl frisk persille
          • Trin 7 af 16

            Kom hakket løg, hvidløg, persille og timian i skålen med æblejuicen, og lad det trække, mens du ordner muslingerne.

            • 1 spsk. tørret timian (5 stilke frisk timian)
          • Trin 8 af 16

            Skyl muslingerne i koldt vand. Hvis skallen er i stykker, skal du smide muslingen i skraldespanden.

            • 2 kg. blåmuslinger
          • Trin 9 af 16

            Se efter, om muslingerne er lukkede. Hvis skallen ikke er helt lukket, skal du banke muslingen mod bordpladen. Så skal den lukke sig helt, inden der er gået to minutter. Hvis muslingen stadig er åben efter to minutter, skal du smide den ud.

          • Trin 10 af 16

            Fjern ”skæg” og snavs med en kniv.

          • Trin 11 af 16

            Hæld de rensede muslinger op i en stor gryde.

          • Trin 12 af 16

            Hæld æblejuice-blandingen over muslingerne.

          • Trin 13 af 16

            Læg låg på gryden.

          • Trin 14 af 16

            Sæt gryden på kogepladen, og skru helt op for varmen.

          • Trin 15 af 16

            Lad gryden stå på varmen i cirka 6 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs. Du kan se, når muslingerne er færdige, for så åbner de sig. Hvis nogle af muslingerne ikke har åbnet sig, skal de smides ud.

          • Trin 16 af 16

            Servér muslingerne i dybe tallerkener med noget lækkert brød til. God fornøjelse, skipper!

            • 8 skiver fuldkornsbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mikkel besøger byens kok i La Rochelle i Vestfrankrig:

            "Der findes ikke noget bedre end mad, man ved er helt frisk! Så nu, hvor jeg endelig er kommet ud til havet her i Frankrig, er det bare med at nyde nogle af alle de lækre skaldyr, der næsten hentes direkte op af vandet og på tallerkenen. Franskmændene er helt vilde med blåmuslinger og elsker at spise dem med masser af pommes frites til. Vi har heldigvis også masser af gode muslinger i havene omkring Danmark. Lækkert!"

            Tip: Server muslingerne som en mesterkok, og lav lækre, hjemmelavede govflutes som tilbehør.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 3 dl æblejuice
              • 3 skalotteløg
              • 2 fed hvidløg
              • 1 dl frisk persille
              • 1 spsk. tørret timian (5 stilke frisk timian)
              • 2 kg. blåmuslinger
              • 8 skiver fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 lille røreskål
              • 1 stor skål
              • 1 rent viskestykke
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 grydeske
              • 1 brødkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Hæld æblejuicen i en skål.
              4. Pil skalotteløgene og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Pil hvidløgene og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              6. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              7. Kom hakket løg, hvidløg, persille og timian i skålen med æblejuicen, og lad det trække, mens du ordner muslingerne.
              8. Skyl muslingerne i koldt vand. Hvis skallen er i stykker, skal du smide muslingen i skraldespanden.
              9. Se efter, om muslingerne er lukkede. Hvis skallen ikke er helt lukket, skal du banke muslingen mod bordpladen. Så skal den lukke sig helt, inden der er gået to minutter. Hvis muslingen stadig er åben efter to minutter, skal du smide den ud.
              10. Fjern ”skæg” og snavs med en kniv.
              11. Hæld de rensede muslinger op i en stor gryde.
              12. Hæld æblejuice-blandingen over muslingerne.
              13. Læg låg på gryden.
              14. Sæt gryden på kogepladen, og skru helt op for varmen.
              15. Lad gryden stå på varmen i cirka 6 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs. Du kan se, når muslingerne er færdige, for så åbner de sig. Hvis nogle af muslingerne ikke har åbnet sig, skal de smides ud.
              16. Servér muslingerne i dybe tallerkener med noget lækkert brød til. God fornøjelse, skipper!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Mikkel besøger byens kok i La Rochelle i Vestfrankrig:

                "Der findes ikke noget bedre end mad, man ved er helt frisk! Så nu, hvor jeg endelig er kommet ud til havet her i Frankrig, er det bare med at nyde nogle af alle de lækre skaldyr, der næsten hentes direkte op af vandet og på tallerkenen. Franskmændene er helt vilde med blåmuslinger og elsker at spise dem med masser af pommes frites til. Vi har heldigvis også masser af gode muslinger i havene omkring Danmark. Lækkert!"

                Tip: Server muslingerne som en mesterkok, og lav lækre, hjemmelavede govflutes som tilbehør.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2618 kJ / 625 kcal
                • Protein: 42 %
                • Kulhydrat: 41 %
                • Fedt: 17 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

              • Trin 2 af 16

                Mål alle ingredienserne af.

                • 4 ½ dl æblejuice
                • 4 ½ skalotteløg
                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ dl frisk persille
                • 1 ½ spsk. tørret timian (7 stilke frisk timian)
                • 3 kg. blåmuslinger
                • 12 skiver fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 16

                Hæld æblejuicen i en skål.

                • 4 ½ dl æblejuice
              • Trin 4 af 16

                Pil skalotteløgene og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 4 ½ skalotteløg
              • Trin 5 af 16

                Pil hvidløgene og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 6 af 16

                Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl frisk persille
              • Trin 7 af 16

                Kom hakket løg, hvidløg, persille og timian i skålen med æblejuicen, og lad det trække, mens du ordner muslingerne.

                • 1 ½ spsk. tørret timian (7 stilke frisk timian)
              • Trin 8 af 16

                Skyl muslingerne i koldt vand. Hvis skallen er i stykker, skal du smide muslingen i skraldespanden.

                • 3 kg. blåmuslinger
              • Trin 9 af 16

                Se efter, om muslingerne er lukkede. Hvis skallen ikke er helt lukket, skal du banke muslingen mod bordpladen. Så skal den lukke sig helt, inden der er gået to minutter. Hvis muslingen stadig er åben efter to minutter, skal du smide den ud.

              • Trin 10 af 16

                Fjern ”skæg” og snavs med en kniv.

              • Trin 11 af 16

                Hæld de rensede muslinger op i en stor gryde.

              • Trin 12 af 16

                Hæld æblejuice-blandingen over muslingerne.

              • Trin 13 af 16

                Læg låg på gryden.

              • Trin 14 af 16

                Sæt gryden på kogepladen, og skru helt op for varmen.

              • Trin 15 af 16

                Lad gryden stå på varmen i cirka 6 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs. Du kan se, når muslingerne er færdige, for så åbner de sig. Hvis nogle af muslingerne ikke har åbnet sig, skal de smides ud.

              • Trin 16 af 16

                Servér muslingerne i dybe tallerkener med noget lækkert brød til. God fornøjelse, skipper!

                • 12 skiver fuldkornsbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mikkel besøger byens kok i La Rochelle i Vestfrankrig:

                "Der findes ikke noget bedre end mad, man ved er helt frisk! Så nu, hvor jeg endelig er kommet ud til havet her i Frankrig, er det bare med at nyde nogle af alle de lækre skaldyr, der næsten hentes direkte op af vandet og på tallerkenen. Franskmændene er helt vilde med blåmuslinger og elsker at spise dem med masser af pommes frites til. Vi har heldigvis også masser af gode muslinger i havene omkring Danmark. Lækkert!"

                Tip: Server muslingerne som en mesterkok, og lav lækre, hjemmelavede govflutes som tilbehør.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 4 ½ dl æblejuice
                  • 4 ½ skalotteløg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ dl frisk persille
                  • 1 ½ spsk. tørret timian (7 stilke frisk timian)
                  • 3 kg. blåmuslinger
                  • 12 skiver fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 lille røreskål
                  • 1 stor skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 grydeske
                  • 1 brødkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Hæld æblejuicen i en skål.
                  4. Pil skalotteløgene og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Pil hvidløgene og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  6. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  7. Kom hakket løg, hvidløg, persille og timian i skålen med æblejuicen, og lad det trække, mens du ordner muslingerne.
                  8. Skyl muslingerne i koldt vand. Hvis skallen er i stykker, skal du smide muslingen i skraldespanden.
                  9. Se efter, om muslingerne er lukkede. Hvis skallen ikke er helt lukket, skal du banke muslingen mod bordpladen. Så skal den lukke sig helt, inden der er gået to minutter. Hvis muslingen stadig er åben efter to minutter, skal du smide den ud.
                  10. Fjern ”skæg” og snavs med en kniv.
                  11. Hæld de rensede muslinger op i en stor gryde.
                  12. Hæld æblejuice-blandingen over muslingerne.
                  13. Læg låg på gryden.
                  14. Sæt gryden på kogepladen, og skru helt op for varmen.
                  15. Lad gryden stå på varmen i cirka 6 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs. Du kan se, når muslingerne er færdige, for så åbner de sig. Hvis nogle af muslingerne ikke har åbnet sig, skal de smides ud.
                  16. Servér muslingerne i dybe tallerkener med noget lækkert brød til. God fornøjelse, skipper!