Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Mascarponecreme:

3.

Kom mascarpone, piskefløde og flormelis i en skål.

Mascarponecreme: Kom mascarpone, piskefløde og flormelis i en skål.

Mascarponecreme: Kom mascarpone, piskefløde og flormelis i en skål.

4.

Pisk det sammen med en håndmixer, til det bliver en luftig creme. Pisk ikke for længe, for så bliver det til smør.

5.

Rengør piskerisene med varmt vand og sæbe. Tør dem af med et rent viskestykke.

6.

Kom æggehviden i en anden skål. Pisk æggehviderne stive med en håndmixer, til det bliver en stiv, luftig skum, der kan stå selv. Se videoen.

7.

Vend forsigtigt æggeskummet rundt i mascarponecremen med en dejskraber, til det er blandet jævnt sammen. Pas på, du ikke slår luften ud af cremen.

Sirup med grøn te:

8.

Kom sukker og vand i en kasserolle.

9.

Stil kasserollen på kogepladen, tænd for varmen, og bring det i kog.

10.

Lad det koge cirka 3 minutter, til alt sukkeret er opløst.

11.

Sluk for kogepladen, og lad siruppen køle af i kasserollen.

12.

Hæld tebladene i siruppen, og lad det trække i 10 minutter.

13.

Kom siruppen i en si, og lad den dryppe af over en dyb tallerken, så tebladene sies fra.

Anretning af mascarponecreme:

14.

Skyl hindbærrene, og lad dem tørre på et rent viskestykke.

15.

Hæld mascarponecremen i en sprøjtepose. Hvis ikke du har en sprøjtepose, så hæld mascarponecremen i en frysepose. Tryk mascarponecremen ned i det ene hjørne, og luk posen ved at sno toppen rundt. Klip et lille hul i hjørnet.

16.

Tryk et lille lag mascarponecreme ud i bunden af fire serveringsglas
Tryk et lille lag mascarponecreme ud i bunden af seks serveringsglas
Tryk et lille lag mascarponecreme ud i bunden af to serveringsglas

17.

Dyp 6 ladyfingers i tesiruppen, og læg dem ovenpå mascarponecremen i glassene. Læg 1 ½ ladyfinger i hvert glas.
Dyp 9 ladyfingers i tesiruppen, og læg dem ovenpå mascarponecremen i glassene. Læg 1 ½ ladyfinger i hvert glas.
Dyp 3 ladyfingers i tesiruppen, og læg dem ovenpå mascarponecremen i glassene. Læg 1 ½ ladyfinger i hvert glas.

18.

Tryk et nyt lag mascarponecreme ud ovenpå.

19.

Læg fire hindbær i hvert glas ovenpå mascarponecremen.

20.

Dyp 4 ladyfingers i tesiruppen, og læg dem oven på hindbærrene. Læg 1 ladyfinger i hvert glas.
Dyp 6 ladyfingers i tesiruppen, og læg dem oven på hindbærrene. Læg 1 ladyfinger i hvert glas.
Dyp 2 ladyfingers i tesiruppen, og læg dem oven på hindbærrene. Læg 1 ladyfinger i hvert glas.

21.

Skyl myntebladene i koldt vand. Tør dem af i et viskestykke. Se videoen.

22.

Kom et sidste lag mascarponecreme på toppen, og pynt med to hindbær og eventuelt mynteblade. "Bon appetit"

Næringsindhold per portion

Energi: 1978 kJ / 473 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 53 %

Heraf mættet fedt: 18,85 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æggehvider, piske

Æggehvider, piske

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Galette

Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min