Fransk kyllingegryde

Fransk kyllingegryde

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mikkel besøger Frankrig:

        ”Fransk mad er ikke kun østers og anden fin gastronomi. Det er f.eks. også mad, som stammer fra Afrika. Det tænker man jo normalt ikke over. Men Frankrig har engang haft store kolonier i Afrika, og i dag bor der rigtig mange mennesker med afrikanske rødder i landet. Derfor bliver der lavet meget afrikansk mad i Frankrig. På min tur rundt på cyklen mødte jeg Miska. Hun stammer fra Cameroun, og var vant til at lave mad til sine seks søskende. Jeg var så heldig, at hun lærte mig at lave en lækker og nem kyllingegryde med peanuts og basilikumsauce. Så her får I en lille hilsen fra det afrikanske køkken i Frankrig.”

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1927 kJ / 460 kcal
        • Protein: 30 %
        • Kulhydrat: 46 %
        • Fedt: 24 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        Poulet Mafé:

        • 2 stk. kyllingebryst
        • ½ løg
        • ½ dl basilikumblade
        • 1 ½ fed hvidløg
        • ¼ tsk. peber
        • ½ tomat
        • 1 spsk. olie
        • Ca. 2 dl vand
        • 1 dl peanutbutter 
        • 2 dl vand
        • ¼ spsk. salt

        Tilbehør: 

        • 1 ½ dl fuldkornsris
        • 2 ¼ dl vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 3 af 19

        Skær kyllingebrysterne ud i store tern på det ene skærebræt. Vask hænder.

        • 2 stk. kyllingebryst
      • Trin 4 af 19

        Kog fuldkornsris: Skyl fuldkornsrisene, og kom dem i en gryde sammen med vand og salt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

        • 1 ½ dl fuldkornsris
        • 2 ¼ dl vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 19

        Fuldkornsrisene skal koge i cirka 15 minutter. Se den præcise kogetid på rispakken.

      • Trin 6 af 19

        Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 7 af 19

        Kom basilikum, hvidløg og peber i en morter, og mas det til mos – som en pesto. Du kan også bruge en blender i stedet for morteren.

        • ½ dl basilikumblade
        • 1 ½ fed hvidløg
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 8 af 19

        Mas tomaten i morteren, eller blend den kort med mosen.

        • ½ tomat
      • Trin 9 af 19

        Hæld olien i gryden, sæt gryden på kogepladen, og varm den op ved høj varme.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 19

        Når olien er varm, kommer du løgene i gryden. Steg løgene i cirka 2 minutter, til de er gyldne. Rør rundt med grydeskeen.

      • Trin 11 af 19

        Tilsæt kyllingen, og svits til stykkerne er blevet gyldne på alle sider.

      • Trin 12 af 19

        Bland tomatmosen i, og rør det sammen.

      • Trin 13 af 19

        Hæld vand over, så det hele lige er dækket.

        • Ca. 2 dl vand
      • Trin 14 af 19

        Put låg på gryden, og lad det koge ved mellemvarme i 10 minutter.

      • Trin 15 af 19

        Hæld peanutbutter og vand i en skål.

        • 1 dl peanutbutter 
        • 2 dl vand
      • Trin 16 af 19

        Pisk med et piskeris, til det bliver en tynd flydende sovs uden klumper.

      • Trin 17 af 19

        Hæld peanutsovsen i kyllingegryden, rør det sammen, og lad det koge med i 5 minutter.

      • Trin 18 af 19

        Smag sovsen til med salt og eventuelt lidt mere peber.

        • ¼ spsk. salt
      • Trin 19 af 19

        Server med fuldkornsrisene.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel besøger Frankrig:

        ”Fransk mad er ikke kun østers og anden fin gastronomi. Det er f.eks. også mad, som stammer fra Afrika. Det tænker man jo normalt ikke over. Men Frankrig har engang haft store kolonier i Afrika, og i dag bor der rigtig mange mennesker med afrikanske rødder i landet. Derfor bliver der lavet meget afrikansk mad i Frankrig. På min tur rundt på cyklen mødte jeg Miska. Hun stammer fra Cameroun, og var vant til at lave mad til sine seks søskende. Jeg var så heldig, at hun lærte mig at lave en lækker og nem kyllingegryde med peanuts og basilikumsauce. Så her får I en lille hilsen fra det afrikanske køkken i Frankrig.”

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Poulet Mafé:

          • 2 stk. kyllingebryst
          • ½ løg
          • ½ dl basilikumblade
          • 1 ½ fed hvidløg
          • ¼ tsk. peber
          • ½ tomat
          • 1 spsk. olie
          • Ca. 2 dl vand
          • 1 dl peanutbutter 
          • 2 dl vand
          • ¼ spsk. salt

          Tilbehør: 

          • 1 ½ dl fuldkornsris
          • 2 ¼ dl vand
          • ½ tsk. salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 2 skærebrætter
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 røreskåle
          • 1 si
          • 1 teske
          • 2 mellemstore gryder med låg
          • 1 morter eller blender
          • 1 spiseske
          • 1 grydeske
          • 1 piskeris

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skær kyllingebrysterne ud i store tern på det ene skærebræt. Vask hænder.
          4. Kog fuldkornsris: Skyl fuldkornsrisene, og kom dem i en gryde sammen med vand og salt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
          5. Fuldkornsrisene skal koge i cirka 15 minutter. Se den præcise kogetid på rispakken.
          6. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          7. Kom basilikum, hvidløg og peber i en morter, og mas det til mos – som en pesto. Du kan også bruge en blender i stedet for morteren.
          8. Mas tomaten i morteren, eller blend den kort med mosen.
          9. Hæld olien i gryden, sæt gryden på kogepladen, og varm den op ved høj varme.
          10. Når olien er varm, kommer du løgene i gryden. Steg løgene i cirka 2 minutter, til de er gyldne. Rør rundt med grydeskeen.
          11. Tilsæt kyllingen, og svits til stykkerne er blevet gyldne på alle sider.
          12. Bland tomatmosen i, og rør det sammen.
          13. Hæld vand over, så det hele lige er dækket.
          14. Put låg på gryden, og lad det koge ved mellemvarme i 10 minutter.
          15. Hæld peanutbutter og vand i en skål.
          16. Pisk med et piskeris, til det bliver en tynd flydende sovs uden klumper.
          17. Hæld peanutsovsen i kyllingegryden, rør det sammen, og lad det koge med i 5 minutter.
          18. Smag sovsen til med salt og eventuelt lidt mere peber.
          19. Server med fuldkornsrisene.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Mikkel besøger Frankrig:

            ”Fransk mad er ikke kun østers og anden fin gastronomi. Det er f.eks. også mad, som stammer fra Afrika. Det tænker man jo normalt ikke over. Men Frankrig har engang haft store kolonier i Afrika, og i dag bor der rigtig mange mennesker med afrikanske rødder i landet. Derfor bliver der lavet meget afrikansk mad i Frankrig. På min tur rundt på cyklen mødte jeg Miska. Hun stammer fra Cameroun, og var vant til at lave mad til sine seks søskende. Jeg var så heldig, at hun lærte mig at lave en lækker og nem kyllingegryde med peanuts og basilikumsauce. Så her får I en lille hilsen fra det afrikanske køkken i Frankrig.”

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1927 kJ / 460 kcal
            • Protein: 30 %
            • Kulhydrat: 46 %
            • Fedt: 24 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

          • Trin 2 af 19

            Mål alle ingredienserne af.

            Poulet Mafé:

            • 4 stk. kyllingebryst
            • 1 løg
            • 1 dl basilikumblade
            • 3 fed hvidløg
            • ½ tsk. peber
            • 1 tomat
            • 2 spsk. olie
            • Ca. 4 dl vand
            • 2 dl peanutbutter 
            • 4 dl vand
            • ½ spsk. salt

            Tilbehør: 

            • 3 dl fuldkornsris
            • 4 ½ dl vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 3 af 19

            Skær kyllingebrysterne ud i store tern på det ene skærebræt. Vask hænder.

            • 4 stk. kyllingebryst
          • Trin 4 af 19

            Kog fuldkornsris: Skyl fuldkornsrisene, og kom dem i en gryde sammen med vand og salt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

            • 3 dl fuldkornsris
            • 4 ½ dl vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 19

            Fuldkornsrisene skal koge i cirka 15 minutter. Se den præcise kogetid på rispakken.

          • Trin 6 af 19

            Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 7 af 19

            Kom basilikum, hvidløg og peber i en morter, og mas det til mos – som en pesto. Du kan også bruge en blender i stedet for morteren.

            • 1 dl basilikumblade
            • 3 fed hvidløg
            • ½ tsk. peber
          • Trin 8 af 19

            Mas tomaten i morteren, eller blend den kort med mosen.

            • 1 tomat
          • Trin 9 af 19

            Hæld olien i gryden, sæt gryden på kogepladen, og varm den op ved høj varme.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 10 af 19

            Når olien er varm, kommer du løgene i gryden. Steg løgene i cirka 2 minutter, til de er gyldne. Rør rundt med grydeskeen.

          • Trin 11 af 19

            Tilsæt kyllingen, og svits til stykkerne er blevet gyldne på alle sider.

          • Trin 12 af 19

            Bland tomatmosen i, og rør det sammen.

          • Trin 13 af 19

            Hæld vand over, så det hele lige er dækket.

            • Ca. 4 dl vand
          • Trin 14 af 19

            Put låg på gryden, og lad det koge ved mellemvarme i 10 minutter.

          • Trin 15 af 19

            Hæld peanutbutter og vand i en skål.

            • 2 dl peanutbutter 
            • 4 dl vand
          • Trin 16 af 19

            Pisk med et piskeris, til det bliver en tynd flydende sovs uden klumper.

          • Trin 17 af 19

            Hæld peanutsovsen i kyllingegryden, rør det sammen, og lad det koge med i 5 minutter.

          • Trin 18 af 19

            Smag sovsen til med salt og eventuelt lidt mere peber.

            • ½ spsk. salt
          • Trin 19 af 19

            Server med fuldkornsrisene.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mikkel besøger Frankrig:

            ”Fransk mad er ikke kun østers og anden fin gastronomi. Det er f.eks. også mad, som stammer fra Afrika. Det tænker man jo normalt ikke over. Men Frankrig har engang haft store kolonier i Afrika, og i dag bor der rigtig mange mennesker med afrikanske rødder i landet. Derfor bliver der lavet meget afrikansk mad i Frankrig. På min tur rundt på cyklen mødte jeg Miska. Hun stammer fra Cameroun, og var vant til at lave mad til sine seks søskende. Jeg var så heldig, at hun lærte mig at lave en lækker og nem kyllingegryde med peanuts og basilikumsauce. Så her får I en lille hilsen fra det afrikanske køkken i Frankrig.”

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Poulet Mafé:

              • 4 stk. kyllingebryst
              • 1 løg
              • 1 dl basilikumblade
              • 3 fed hvidløg
              • ½ tsk. peber
              • 1 tomat
              • 2 spsk. olie
              • Ca. 4 dl vand
              • 2 dl peanutbutter 
              • 4 dl vand
              • ½ spsk. salt

              Tilbehør: 

              • 3 dl fuldkornsris
              • 4 ½ dl vand
              • 1 tsk. salt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 2 skærebrætter
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 røreskåle
              • 1 si
              • 1 teske
              • 2 mellemstore gryder med låg
              • 1 morter eller blender
              • 1 spiseske
              • 1 grydeske
              • 1 piskeris

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skær kyllingebrysterne ud i store tern på det ene skærebræt. Vask hænder.
              4. Kog fuldkornsris: Skyl fuldkornsrisene, og kom dem i en gryde sammen med vand og salt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
              5. Fuldkornsrisene skal koge i cirka 15 minutter. Se den præcise kogetid på rispakken.
              6. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              7. Kom basilikum, hvidløg og peber i en morter, og mas det til mos – som en pesto. Du kan også bruge en blender i stedet for morteren.
              8. Mas tomaten i morteren, eller blend den kort med mosen.
              9. Hæld olien i gryden, sæt gryden på kogepladen, og varm den op ved høj varme.
              10. Når olien er varm, kommer du løgene i gryden. Steg løgene i cirka 2 minutter, til de er gyldne. Rør rundt med grydeskeen.
              11. Tilsæt kyllingen, og svits til stykkerne er blevet gyldne på alle sider.
              12. Bland tomatmosen i, og rør det sammen.
              13. Hæld vand over, så det hele lige er dækket.
              14. Put låg på gryden, og lad det koge ved mellemvarme i 10 minutter.
              15. Hæld peanutbutter og vand i en skål.
              16. Pisk med et piskeris, til det bliver en tynd flydende sovs uden klumper.
              17. Hæld peanutsovsen i kyllingegryden, rør det sammen, og lad det koge med i 5 minutter.
              18. Smag sovsen til med salt og eventuelt lidt mere peber.
              19. Server med fuldkornsrisene.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Mikkel besøger Frankrig:

                ”Fransk mad er ikke kun østers og anden fin gastronomi. Det er f.eks. også mad, som stammer fra Afrika. Det tænker man jo normalt ikke over. Men Frankrig har engang haft store kolonier i Afrika, og i dag bor der rigtig mange mennesker med afrikanske rødder i landet. Derfor bliver der lavet meget afrikansk mad i Frankrig. På min tur rundt på cyklen mødte jeg Miska. Hun stammer fra Cameroun, og var vant til at lave mad til sine seks søskende. Jeg var så heldig, at hun lærte mig at lave en lækker og nem kyllingegryde med peanuts og basilikumsauce. Så her får I en lille hilsen fra det afrikanske køkken i Frankrig.”

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1927 kJ / 460 kcal
                • Protein: 30 %
                • Kulhydrat: 46 %
                • Fedt: 24 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

              • Trin 2 af 19

                Mål alle ingredienserne af.

                Poulet Mafé:

                • 6 stk. kyllingebryst
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ dl basilikumblade
                • 4 ½ fed hvidløg
                • ¾ tsk. peber
                • 1 ½ tomat
                • 3 spsk. olie
                • Ca. 6 dl vand
                • 3 dl peanutbutter 
                • 6 dl vand
                • ¾ spsk. salt

                Tilbehør: 

                • 4 ½ dl fuldkornsris
                • 6 ¾ dl vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 3 af 19

                Skær kyllingebrysterne ud i store tern på det ene skærebræt. Vask hænder.

                • 6 stk. kyllingebryst
              • Trin 4 af 19

                Kog fuldkornsris: Skyl fuldkornsrisene, og kom dem i en gryde sammen med vand og salt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

                • 4 ½ dl fuldkornsris
                • 6 ¾ dl vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 5 af 19

                Fuldkornsrisene skal koge i cirka 15 minutter. Se den præcise kogetid på rispakken.

              • Trin 6 af 19

                Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 7 af 19

                Kom basilikum, hvidløg og peber i en morter, og mas det til mos – som en pesto. Du kan også bruge en blender i stedet for morteren.

                • 1 ½ dl basilikumblade
                • 4 ½ fed hvidløg
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 8 af 19

                Mas tomaten i morteren, eller blend den kort med mosen.

                • 1 ½ tomat
              • Trin 9 af 19

                Hæld olien i gryden, sæt gryden på kogepladen, og varm den op ved høj varme.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 10 af 19

                Når olien er varm, kommer du løgene i gryden. Steg løgene i cirka 2 minutter, til de er gyldne. Rør rundt med grydeskeen.

              • Trin 11 af 19

                Tilsæt kyllingen, og svits til stykkerne er blevet gyldne på alle sider.

              • Trin 12 af 19

                Bland tomatmosen i, og rør det sammen.

              • Trin 13 af 19

                Hæld vand over, så det hele lige er dækket.

                • Ca. 6 dl vand
              • Trin 14 af 19

                Put låg på gryden, og lad det koge ved mellemvarme i 10 minutter.

              • Trin 15 af 19

                Hæld peanutbutter og vand i en skål.

                • 3 dl peanutbutter 
                • 6 dl vand
              • Trin 16 af 19

                Pisk med et piskeris, til det bliver en tynd flydende sovs uden klumper.

              • Trin 17 af 19

                Hæld peanutsovsen i kyllingegryden, rør det sammen, og lad det koge med i 5 minutter.

              • Trin 18 af 19

                Smag sovsen til med salt og eventuelt lidt mere peber.

                • ¾ spsk. salt
              • Trin 19 af 19

                Server med fuldkornsrisene.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mikkel besøger Frankrig:

                ”Fransk mad er ikke kun østers og anden fin gastronomi. Det er f.eks. også mad, som stammer fra Afrika. Det tænker man jo normalt ikke over. Men Frankrig har engang haft store kolonier i Afrika, og i dag bor der rigtig mange mennesker med afrikanske rødder i landet. Derfor bliver der lavet meget afrikansk mad i Frankrig. På min tur rundt på cyklen mødte jeg Miska. Hun stammer fra Cameroun, og var vant til at lave mad til sine seks søskende. Jeg var så heldig, at hun lærte mig at lave en lækker og nem kyllingegryde med peanuts og basilikumsauce. Så her får I en lille hilsen fra det afrikanske køkken i Frankrig.”

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Poulet Mafé:

                  • 6 stk. kyllingebryst
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ dl basilikumblade
                  • 4 ½ fed hvidløg
                  • ¾ tsk. peber
                  • 1 ½ tomat
                  • 3 spsk. olie
                  • Ca. 6 dl vand
                  • 3 dl peanutbutter 
                  • 6 dl vand
                  • ¾ spsk. salt

                  Tilbehør: 

                  • 4 ½ dl fuldkornsris
                  • 6 ¾ dl vand
                  • 1 ½ tsk. salt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 røreskåle
                  • 1 si
                  • 1 teske
                  • 2 mellemstore gryder med låg
                  • 1 morter eller blender
                  • 1 spiseske
                  • 1 grydeske
                  • 1 piskeris

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skær kyllingebrysterne ud i store tern på det ene skærebræt. Vask hænder.
                  4. Kog fuldkornsris: Skyl fuldkornsrisene, og kom dem i en gryde sammen med vand og salt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
                  5. Fuldkornsrisene skal koge i cirka 15 minutter. Se den præcise kogetid på rispakken.
                  6. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  7. Kom basilikum, hvidløg og peber i en morter, og mas det til mos – som en pesto. Du kan også bruge en blender i stedet for morteren.
                  8. Mas tomaten i morteren, eller blend den kort med mosen.
                  9. Hæld olien i gryden, sæt gryden på kogepladen, og varm den op ved høj varme.
                  10. Når olien er varm, kommer du løgene i gryden. Steg løgene i cirka 2 minutter, til de er gyldne. Rør rundt med grydeskeen.
                  11. Tilsæt kyllingen, og svits til stykkerne er blevet gyldne på alle sider.
                  12. Bland tomatmosen i, og rør det sammen.
                  13. Hæld vand over, så det hele lige er dækket.
                  14. Put låg på gryden, og lad det koge ved mellemvarme i 10 minutter.
                  15. Hæld peanutbutter og vand i en skål.
                  16. Pisk med et piskeris, til det bliver en tynd flydende sovs uden klumper.
                  17. Hæld peanutsovsen i kyllingegryden, rør det sammen, og lad det koge med i 5 minutter.
                  18. Smag sovsen til med salt og eventuelt lidt mere peber.
                  19. Server med fuldkornsrisene.