Forloren hare
hardBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Løber dine tænder også i vand ved tanken om en kæmpe stor saftig frikadelle. Pakket helt ind i sprødstegt bacon. Og som tager karbad i brun sovs? Ja tak.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3042 kJ / 727 kcal
- Protein: 22 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 42 %
- Heraf mættet fedt: 12,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 æg
- 225 g. hakket grise- og kalvekød
- ¼ dl. rasp
- ¼ dl. mælk
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- 40-50 g. bacon i skiver
Sovs:
- 150 g. pastinak
- 150 g. gulerod
- 1 dl. mælk
- 1 dl. vand
- 1 dl. madlavningsfløde
- 1 spsk. hvedemel
- 1 spsk. ribsgelé
- ¼ tsk. eddike
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Sovsekulør
Kartoffelmos:
- 400 g. kartofler
- 25 g. smør
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 bagerist
- 1 kop
- 2 store skåle
- 1 teske
- 1 røreske
- 1 ovnfast fad
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 si
- 2 piskeris
- 1 lille gryde
- 1 meljævner
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
- 1 æg
- 225 g. hakket grise- og kalvekød
- ¼ dl. rasp
- ¼ dl. mælk
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- 40-50 g. bacon i skiver
Sovs:
- 150 g. pastinak
- 150 g. gulerod
- 1 dl. mælk
- 1 dl. vand
- 1 dl. madlavningsfløde
- 1 spsk. hvedemel
- 1 spsk. ribsgelé
- ¼ tsk. eddike
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Sovsekulør
Kartoffelmos:
- 400 g. kartofler
- 25 g. smør
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 3 af 16
Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Trin 4 af 16
Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 5 af 16
Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 25 x 20 cm).
- 225 g. hakket grise- og kalvekød
- ¼ dl. rasp
- ¼ dl. mælk
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- Trin 6 af 16
Dæk farsbrødet med baconskiver. Kom farsbrødet ind i ovnen og bag det i 15 minutter.
- 40-50 g. bacon i skiver
- Trin 7 af 16
Sovs: Skyl og skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skiver på cirka 1 ½ centimeters tykkelse.
- 150 g. pastinak
- 150 g. gulerod
- Trin 8 af 16
Tag farsbrødet ud af ovnen. Fordel gulerods- og pastinakstykkerne i fadet rundt om farsbrødet. Kom vand og mælk ovenpå grøntsagerne - ikke på farsbrødet. Sæt fadet med farsbrødet og grøntsagerne tilbage i ovnen og bag det i yderligere 30 minutter ved 180 grader.
- 1 dl. mælk
- 1 dl. vand
- Trin 9 af 16
Kartoffelmos: Skyl og rens kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Bring vandet i kog og kog dem i cirka 20 minutter, til de er helt møre. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
- 400 g. kartofler
- Trin 10 af 16
Stil en skål i håndvasken og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld kartoflerne og kogevandet ned i dørslaget og lad dem dryppe lidt af. Gem kogevandet.
- Trin 11 af 16
Kom kartoflerne tilbage i gryden og mos dem til kartoffelmos med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.
- Trin 12 af 16
Kom smør i mosen og rør den sammen, til smørret er helt smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk.
- 25 g. smør
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 13 af 16
Sovs - fortsat: Tag farsbrødet ud af ovnen. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Få eventuelt hjælp af en voksen. Varm væsken op ved middel varme. Stil fadet med fars tilbage i ovnen, imens du laver sovsen.
- Trin 14 af 16
Ryst fløde og hvedemel sammen i meljævner eller rør det sammen i en skål. Hæld det i gryden. Bring sovsen i kog, mens du rører rundt. Kom ribsgele, eddike, salt og peber i sovsen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du jævner en sovs.
- 1 dl. madlavningsfløde
- 1 spsk. hvedemel
- 1 spsk. ribsgelé
- ¼ tsk. eddike
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 15 af 16
Tilsæt et par dråber sovsekulør, til sovsen har en god brun farve. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike.
- Sovsekulør
- Trin 16 af 16
Tag farsbrødet ud af ovnen. Tjek om kødet er gennemstegt: stik en gaffel i kødet. Saften må ikke være rød, den skal være helt klar og gennemsigtig.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Løber dine tænder også i vand ved tanken om en kæmpe stor saftig frikadelle. Pakket helt ind i sprødstegt bacon. Og som tager karbad i brun sovs? Ja tak.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 æg
- 225 g. hakket grise- og kalvekød
- ¼ dl. rasp
- ¼ dl. mælk
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- 40-50 g. bacon i skiver
Sovs:
- 150 g. pastinak
- 150 g. gulerod
- 1 dl. mælk
- 1 dl. vand
- 1 dl. madlavningsfløde
- 1 spsk. hvedemel
- 1 spsk. ribsgelé
- ¼ tsk. eddike
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Sovsekulør
Kartoffelmos:
- 400 g. kartofler
- 25 g. smør
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 bagerist
- 1 kop
- 2 store skåle
- 1 teske
- 1 røreske
- 1 ovnfast fad
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 si
- 2 piskeris
- 1 lille gryde
- 1 meljævner
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 25 x 20 cm).
- Dæk farsbrødet med baconskiver. Kom farsbrødet ind i ovnen og bag det i 15 minutter.
- Sovs: Skyl og skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skiver på cirka 1 ½ centimeters tykkelse.
- Tag farsbrødet ud af ovnen. Fordel gulerods- og pastinakstykkerne i fadet rundt om farsbrødet. Kom vand og mælk ovenpå grøntsagerne - ikke på farsbrødet. Sæt fadet med farsbrødet og grøntsagerne tilbage i ovnen og bag det i yderligere 30 minutter ved 180 grader.
- Kartoffelmos: Skyl og rens kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Bring vandet i kog og kog dem i cirka 20 minutter, til de er helt møre. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
- Stil en skål i håndvasken og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld kartoflerne og kogevandet ned i dørslaget og lad dem dryppe lidt af. Gem kogevandet.
- Kom kartoflerne tilbage i gryden og mos dem til kartoffelmos med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.
- Kom smør i mosen og rør den sammen, til smørret er helt smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk.
- Sovs - fortsat: Tag farsbrødet ud af ovnen. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Få eventuelt hjælp af en voksen. Varm væsken op ved middel varme. Stil fadet med fars tilbage i ovnen, imens du laver sovsen.
- Ryst fløde og hvedemel sammen i meljævner eller rør det sammen i en skål. Hæld det i gryden. Bring sovsen i kog, mens du rører rundt. Kom ribsgele, eddike, salt og peber i sovsen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du jævner en sovs.
- Tilsæt et par dråber sovsekulør, til sovsen har en god brun farve. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike.
- Tag farsbrødet ud af ovnen. Tjek om kødet er gennemstegt: stik en gaffel i kødet. Saften må ikke være rød, den skal være helt klar og gennemsigtig.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Løber dine tænder også i vand ved tanken om en kæmpe stor saftig frikadelle. Pakket helt ind i sprødstegt bacon. Og som tager karbad i brun sovs? Ja tak.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3042 kJ / 727 kcal
- Protein: 22 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 42 %
- Heraf mættet fedt: 12,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 æg
- 450 g. hakket grise- og kalvekød
- ½ dl. rasp
- ½ dl. mælk
- ¼ tsk. peber
- 1 tsk. salt
- 75-100 g. bacon i skiver
Sovs:
- 300 g. pastinak
- 300 g. gulerod
- 2 dl. mælk
- 2 dl. vand
- 2 dl. madlavningsfløde
- 2 spsk. hvedemel
- 1 spsk. ribsgelé
- ½ tsk. eddike
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Sovsekulør
Kartoffelmos:
- 800 g. kartofler
- 50 g. smør
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 bagerist
- 1 kop
- 2 store skål
- 1 teske
- 1 røreske
- 1 ovnfast fad
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 si
- 2 piskeris
- 1 lille gryde
- 1 melryster
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
- 450 g. hakket grise- og kalvekød
- 2 æg
- ½ dl. rasp
- ½ dl. mælk
- ¼ tsk. peber
- 1 tsk. salt
- 75-100 g. bacon i skiver
Kartoffelmos:
- 800 g. kartofler
- 50 g. smør
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Sovs:
- 2 dl. mælk
- 2 dl. vand
- 300 g. pastinak
- 300 g. gulerod
- 2 dl. madlavningsfløde
- 2 spsk. hvedemel
- 1 spsk. ribsgelé
- ½ tsk. eddike
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Sovsekulør
- Trin 3 af 16
Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Trin 4 af 16
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 2 æg
- Trin 5 af 16
Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 30 x 25 cm).
- 450 g. hakket grise- og kalvekød
- ½ dl. rasp
- ½ dl. mælk
- ¼ tsk. peber
- 1 tsk. salt
- Trin 6 af 16
Dæk farsbrødet med baconskiver. Kom farsbrødet ind i ovnen og bag det i 15 minutter.
- 75-100 g. bacon i skiver
- Trin 7 af 16
Sovs: Skyl og skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skiver på cirka 1 ½ centimeters tykkelse.
- 300 g. pastinak
- 300 g. gulerod
- Trin 8 af 16
Tag farsbrødet ud af ovnen. Fordel gulerods- og pastinakstykkerne i fadet rundt om farsbrødet. Kom vand og mælk ovenpå grøntsagerne - ikke på farsbrødet. Sæt fadet med farsbrødet og grøntsagerne tilbage i ovnen og bag det i yderligere 30 minutter ved 180 grader.
- 2 dl. mælk
- 2 dl. vand
- Trin 9 af 16
Kartoffelmos: Skyl og rens kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Bring vandet i kog og kog dem i cirka 20 minutter, til de er helt møre. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
- 800 g. kartofler
- Trin 10 af 16
Stil en skål i håndvasken og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld kartoflerne og kogevandet ned i dørslaget og lad dem dryppe lidt af. Gem kogevandet.
- Trin 11 af 16
Kom kartoflerne tilbage i gryden og mos dem til kartoffelmos med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.
- Trin 12 af 16
Kom smør i mosen og rør den sammen, til smørret er helt smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk.
- 50 g. smør
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 13 af 16
Sovs - fortsat: Tag farsbrødet ud af ovnen. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Få eventuelt hjælp af en voksen. Varm væsken op ved middel varme. Stil fadet med fars tilbage i ovnen, imens du laver sovsen.
- Trin 14 af 16
Ryst fløde og hvedemel sammen i meljævner eller rør det sammen i en skål. Hæld det i gryden. Bring sovsen i kog, mens du rører rundt. Kom ribsgele, eddike, salt og peber i sovsen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du jævner en sovs.
- 2 dl. madlavningsfløde
- 2 spsk. hvedemel
- 1 spsk. ribsgelé
- ½ tsk. eddike
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 15 af 16
Tilsæt et par dråber sovsekulør, til sovsen har en god brun farve. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike.
- Sovsekulør
- Trin 16 af 16
Tag farsbrødet ud af ovnen. Tjek om kødet er gennemstegt: stik en gaffel i kødet. Saften må ikke være rød, den skal være helt klar og gennemsigtig.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Løber dine tænder også i vand ved tanken om en kæmpe stor saftig frikadelle. Pakket helt ind i sprødstegt bacon. Og som tager karbad i brun sovs? Ja tak.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 æg
- 450 g. hakket grise- og kalvekød
- ½ dl. rasp
- ½ dl. mælk
- ¼ tsk. peber
- 1 tsk. salt
- 75-100 g. bacon i skiver
Sovs:
- 300 g. pastinak
- 300 g. gulerod
- 2 dl. mælk
- 2 dl. vand
- 2 dl. madlavningsfløde
- 2 spsk. hvedemel
- 1 spsk. ribsgelé
- ½ tsk. eddike
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Sovsekulør
Kartoffelmos:
- 800 g. kartofler
- 50 g. smør
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 bagerist
- 1 kop
- 2 store skåle
- 1 teske
- 1 røreske
- 1 ovnfast fad
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 si
- 2 piskeris
- 1 lille gryde
- 1 melryster
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 30 x 25 cm).
- Dæk farsbrødet med baconskiver. Kom farsbrødet ind i ovnen og bag det i 15 minutter.
- Sovs: Skyl og skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skiver på cirka 1 ½ centimeters tykkelse.
- Tag farsbrødet ud af ovnen. Fordel gulerods- og pastinakstykkerne i fadet rundt om farsbrødet. Kom vand og mælk ovenpå grøntsagerne - ikke på farsbrødet. Sæt fadet med farsbrødet og grøntsagerne tilbage i ovnen og bag det i yderligere 30 minutter ved 180 grader.
- Kartoffelmos: Skyl og rens kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Bring vandet i kog og kog dem i cirka 20 minutter, til de er helt møre. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
- Stil en skål i håndvasken og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld kartoflerne og kogevandet ned i dørslaget og lad dem dryppe lidt af. Gem kogevandet.
- Kom kartoflerne tilbage i gryden og mos dem til kartoffelmos med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.
- Kom smør i mosen og rør den sammen, til smørret er helt smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk.
- Sovs - fortsat: Tag farsbrødet ud af ovnen. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Få eventuelt hjælp af en voksen. Varm væsken op ved middel varme. Stil fadet med fars tilbage i ovnen, imens du laver sovsen.
- Ryst fløde og hvedemel sammen i meljævner eller rør det sammen i en skål. Hæld det i gryden. Bring sovsen i kog, mens du rører rundt. Kom ribsgele, eddike, salt og peber i sovsen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du jævner en sovs.
- Tilsæt et par dråber sovsekulør, til sovsen har en god brun farve. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike.
- Tag farsbrødet ud af ovnen. Tjek om kødet er gennemstegt: stik en gaffel i kødet. Saften må ikke være rød, den skal være helt klar og gennemsigtig.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Løber dine tænder også i vand ved tanken om en kæmpe stor saftig frikadelle. Pakket helt ind i sprødstegt bacon. Og som tager karbad i brun sovs? Ja tak.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3042 kJ / 727 kcal
- Protein: 22 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 42 %
- Heraf mættet fedt: 12,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 æg
- 675 g. hakket grise- og kalvekød
- ¾ dl. rasp
- ¾ dl. mælk
- ½ tsk. peber
- 1 ½ tsk. salt
- 120-150 g. bacon i skiver
Sovs:
- 450 g. pastinak
- 450 g. gulerod
- 3 dl. mælk
- 3 dl. vand
- 3 dl. madlavningsfløde
- 3 spsk. hvedemel
- 1 ½ spsk. ribsgelé
- ¾ tsk. eddike
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Sovsekulør
Kartoffelmos:
- 1200 g. kartofler
- 75 g. smør
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 bagerist
- 1 kop
- 2 store skåle
- 1 teske
- 1 røreske
- 1 ovnfast fad
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 si
- 2 piskeris
- 1 lille gryde
- 1 melryster
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
- 3 æg
- 675 g. hakket grise- og kalvekød
- ¾ dl. rasp
- ¾ dl. mælk
- ½ tsk. peber
- 1 ½ tsk. salt
- 120-150 g. bacon i skiver
Sovs:
- 450 g. pastinak
- 450 g. gulerod
- 3 dl. mælk
- 3 dl. vand
- 3 dl. madlavningsfløde
- 3 spsk. hvedemel
- 1 ½ spsk. ribsgelé
- ¾ tsk. eddike
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Sovsekulør
Kartoffelmos:
- 1200 g. kartofler
- 75 g. smør
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 3 af 16
Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Trin 4 af 16
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 3 æg
- Trin 5 af 16
Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 35 x 30 cm).
- 675 g. hakket grise- og kalvekød
- ¾ dl. rasp
- ¾ dl. mælk
- ½ tsk. peber
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 6 af 16
Dæk farsbrødet med baconskiver. Kom farsbrødet ind i ovnen og bag det i 15 minutter.
- 120-150 g. bacon i skiver
- Trin 7 af 16
Sovs: Skyl og skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skiver på cirka 1 ½ centimeters tykkelse.
- 450 g. pastinak
- 450 g. gulerod
- Trin 8 af 16
Tag farsbrødet ud af ovnen. Fordel gulerods- og pastinakstykkerne i fadet rundt om farsbrødet. Kom vand og mælk ovenpå grøntsagerne - ikke på farsbrødet. Sæt fadet med farsbrødet og grøntsagerne tilbage i ovnen og bag det i yderligere 30 minutter ved 180 grader.
- 3 dl. mælk
- 3 dl. vand
- Trin 9 af 16
Kartoffelmos: Skyl og rens kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Bring vandet i kog og kog dem i cirka 20 minutter, til de er helt møre. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
- 1200 g. kartofler
- Trin 10 af 16
Stil en skål i håndvasken og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld kartoflerne og kogevandet ned i dørslaget og lad dem dryppe lidt af. Gem kogevandet.
- Trin 11 af 16
Kom kartoflerne tilbage i gryden og mos dem til kartoffelmos med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.
- Trin 12 af 16
Kom smør i mosen og rør den sammen, til smørret er helt smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk.
- 75 g. smør
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 13 af 16
Sovs - fortsat: Tag farsbrødet ud af ovnen. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Få eventuelt hjælp af en voksen. Varm væsken op ved middel varme. Stil fadet med fars tilbage i ovnen, imens du laver sovsen.
- Trin 14 af 16
Ryst fløde og hvedemel sammen i meljævner eller rør det sammen i en skål. Hæld det i gryden. Bring sovsen i kog, mens du rører rundt. Kom ribsgele, eddike, salt og peber i sovsen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du jævner en sovs.
- 3 dl. madlavningsfløde
- 3 spsk. hvedemel
- 1 ½ spsk. ribsgelé
- ¾ tsk. eddike
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 15 af 16
Tilsæt et par dråber sovsekulør, til sovsen har en god brun farve. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike.
- Sovsekulør
- Trin 16 af 16
Tag farsbrødet ud af ovnen. Tjek om kødet er gennemstegt: stik en gaffel i kødet. Saften må ikke være rød, den skal være helt klar og gennemsigtig.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Løber dine tænder også i vand ved tanken om en kæmpe stor saftig frikadelle. Pakket helt ind i sprødstegt bacon. Og som tager karbad i brun sovs? Ja tak.
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 æg
- 675 g. hakket grise- og kalvekød
- ¾ dl. rasp
- ¾ dl. mælk
- ½ tsk. peber
- 1 ½ tsk. salt
- 120-150 g. bacon i skiver
Sovs:
- 450 g. pastinak
- 450 g. gulerod
- 3 dl. mælk
- 3 dl. vand
- 3 dl. madlavningsfløde
- 3 spsk. hvedemel
- 1 ½ spsk. ribsgelé
- ¾ tsk. eddike
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Sovsekulør
Kartoffelmos:
- 1200 g. kartofler
- 75 g. smør
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 bagerist
- 1 kop
- 2 store skåle
- 1 teske
- 1 røreske
- 1 ovnfast fad
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 si
- 2 piskeris
- 1 lille gryde
- 1 melryster
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 35 x 30 cm).
- Dæk farsbrødet med baconskiver. Kom farsbrødet ind i ovnen og bag det i 15 minutter.
- Sovs: Skyl og skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skiver på cirka 1 ½ centimeters tykkelse.
- Tag farsbrødet ud af ovnen. Fordel gulerods- og pastinakstykkerne i fadet rundt om farsbrødet. Kom vand og mælk ovenpå grøntsagerne - ikke på farsbrødet. Sæt fadet med farsbrødet og grøntsagerne tilbage i ovnen og bag det i yderligere 30 minutter ved 180 grader.
- Kartoffelmos: Skyl og rens kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Bring vandet i kog og kog dem i cirka 20 minutter, til de er helt møre. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
- Stil en skål i håndvasken og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld kartoflerne og kogevandet ned i dørslaget og lad dem dryppe lidt af. Gem kogevandet.
- Kom kartoflerne tilbage i gryden og mos dem til kartoffelmos med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.
- Kom smør i mosen og rør den sammen, til smørret er helt smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk.
- Sovs - fortsat: Tag farsbrødet ud af ovnen. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Få eventuelt hjælp af en voksen. Varm væsken op ved middel varme. Stil fadet med fars tilbage i ovnen, imens du laver sovsen.
- Ryst fløde og hvedemel sammen i meljævner eller rør det sammen i en skål. Hæld det i gryden. Bring sovsen i kog, mens du rører rundt. Kom ribsgele, eddike, salt og peber i sovsen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du jævner en sovs.
- Tilsæt et par dråber sovsekulør, til sovsen har en god brun farve. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike.
- Tag farsbrødet ud af ovnen. Tjek om kødet er gennemstegt: stik en gaffel i kødet. Saften må ikke være rød, den skal være helt klar og gennemsigtig.
-