Forloren hare

Forloren hare

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Løber dine tænder også i vand ved tanken om en kæmpe stor saftig frikadelle. Pakket helt ind i sprødstegt bacon. Og som tager karbad i brun sovs? Ja tak.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3042 kJ / 727 kcal
        • Protein: 22 %
        • Kulhydrat: 36 %
        • Fedt: 42 %
        • Heraf mættet fedt: 12,0 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 æg
        • 225 g. hakket grise- og kalvekød
        • ¼ dl. rasp
        • ¼ dl. mælk
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. salt
        • 40-50 g. bacon i skiver

        Sovs:

        • 150 g. pastinak
        • 150 g. gulerod
        • 1 dl. mælk
        • 1 dl. vand
        • 1 dl. madlavningsfløde
        • 1 spsk. hvedemel
        • 1 spsk. ribsgelé
        • ¼ tsk. eddike
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • Sovsekulør

        Kartoffelmos:

        • 400 g. kartofler
        • 25 g. smør
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 16

        Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn. Stil en bagerist midt i ovnen.

      • Trin 4 af 16

        Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål.

        • 1 æg
      • Trin 5 af 16

        Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 25 x 20 cm).

        • 225 g. hakket grise- og kalvekød
        • ¼ dl. rasp
        • ¼ dl. mælk
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. salt
      • Trin 6 af 16

        Dæk farsbrødet med baconskiver. Kom farsbrødet ind i ovnen og bag det i 15 minutter.

        • 40-50 g. bacon i skiver
      • Trin 7 af 16

        Sovs: Skyl og skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skiver på cirka 1 ½ centimeters tykkelse.

        • 150 g. pastinak
        • 150 g. gulerod
      • Trin 8 af 16

        Tag farsbrødet ud af ovnen. Fordel gulerods- og pastinakstykkerne i fadet rundt om farsbrødet. Kom vand og mælk ovenpå grøntsagerne - ikke på farsbrødet. Sæt fadet med farsbrødet og grøntsagerne tilbage i ovnen og bag det i yderligere 30 minutter ved 180 grader.

        • 1 dl. mælk
        • 1 dl. vand
      • Trin 9 af 16

        Kartoffelmos: Skyl og rens kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Bring vandet i kog og kog dem i cirka 20 minutter, til de er helt møre. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.

        • 400 g. kartofler
      • Trin 10 af 16

        Stil en skål i håndvasken og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld kartoflerne og kogevandet ned i dørslaget og lad dem dryppe lidt af. Gem kogevandet.

      • Trin 11 af 16

        Kom kartoflerne tilbage i gryden og mos dem til kartoffelmos med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.

      • Trin 12 af 16

        Kom smør i mosen og rør den sammen, til smørret er helt smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk.

        • 25 g. smør
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 13 af 16

        Sovs - fortsat: Tag farsbrødet ud af ovnen. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Få eventuelt hjælp af en voksen. Varm væsken op ved middel varme. Stil fadet med fars tilbage i ovnen, imens du laver sovsen.

      • Trin 14 af 16

        Ryst fløde og hvedemel sammen i meljævner eller rør det sammen i en skål. Hæld det i gryden. Bring sovsen i kog, mens du rører rundt. Kom ribsgele, eddike, salt og peber i sovsen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 dl. madlavningsfløde
        • 1 spsk. hvedemel
        • 1 spsk. ribsgelé
        • ¼ tsk. eddike
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 15 af 16

        Tilsæt et par dråber sovsekulør, til sovsen har en god brun farve. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike.

        • Sovsekulør
      • Trin 16 af 16

        Tag farsbrødet ud af ovnen. Tjek om kødet er gennemstegt: stik en gaffel i kødet. Saften må ikke være rød, den skal være helt klar og gennemsigtig.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Løber dine tænder også i vand ved tanken om en kæmpe stor saftig frikadelle. Pakket helt ind i sprødstegt bacon. Og som tager karbad i brun sovs? Ja tak.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 æg
          • 225 g. hakket grise- og kalvekød
          • ¼ dl. rasp
          • ¼ dl. mælk
          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. salt
          • 40-50 g. bacon i skiver

          Sovs:

          • 150 g. pastinak
          • 150 g. gulerod
          • 1 dl. mælk
          • 1 dl. vand
          • 1 dl. madlavningsfløde
          • 1 spsk. hvedemel
          • 1 spsk. ribsgelé
          • ¼ tsk. eddike
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • Sovsekulør

          Kartoffelmos:

          • 400 g. kartofler
          • 25 g. smør
          • 1 tsk. salt
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 bagerist
          • 1 kop
          • 2 store skåle
          • 1 teske
          • 1 røreske
          • 1 ovnfast fad
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 si
          • 2 piskeris
          • 1 lille gryde
          • 1 meljævner

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn. Stil en bagerist midt i ovnen.
          4. Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål.
          5. Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 25 x 20 cm).
          6. Dæk farsbrødet med baconskiver. Kom farsbrødet ind i ovnen og bag det i 15 minutter.
          7. Sovs: Skyl og skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skiver på cirka 1 ½ centimeters tykkelse.
          8. Tag farsbrødet ud af ovnen. Fordel gulerods- og pastinakstykkerne i fadet rundt om farsbrødet. Kom vand og mælk ovenpå grøntsagerne - ikke på farsbrødet. Sæt fadet med farsbrødet og grøntsagerne tilbage i ovnen og bag det i yderligere 30 minutter ved 180 grader.
          9. Kartoffelmos: Skyl og rens kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Bring vandet i kog og kog dem i cirka 20 minutter, til de er helt møre. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
          10. Stil en skål i håndvasken og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld kartoflerne og kogevandet ned i dørslaget og lad dem dryppe lidt af. Gem kogevandet.
          11. Kom kartoflerne tilbage i gryden og mos dem til kartoffelmos med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.
          12. Kom smør i mosen og rør den sammen, til smørret er helt smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk.
          13. Sovs - fortsat: Tag farsbrødet ud af ovnen. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Få eventuelt hjælp af en voksen. Varm væsken op ved middel varme. Stil fadet med fars tilbage i ovnen, imens du laver sovsen.
          14. Ryst fløde og hvedemel sammen i meljævner eller rør det sammen i en skål. Hæld det i gryden. Bring sovsen i kog, mens du rører rundt. Kom ribsgele, eddike, salt og peber i sovsen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          15. Tilsæt et par dråber sovsekulør, til sovsen har en god brun farve. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike.
          16. Tag farsbrødet ud af ovnen. Tjek om kødet er gennemstegt: stik en gaffel i kødet. Saften må ikke være rød, den skal være helt klar og gennemsigtig.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Løber dine tænder også i vand ved tanken om en kæmpe stor saftig frikadelle. Pakket helt ind i sprødstegt bacon. Og som tager karbad i brun sovs? Ja tak.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3042 kJ / 727 kcal
            • Protein: 22 %
            • Kulhydrat: 36 %
            • Fedt: 42 %
            • Heraf mættet fedt: 12,0 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 16

            Find alle ingredienserne frem.

            • 450 g. hakket grise- og kalvekød
            • 2 æg
            • ½ dl. rasp
            • ½ dl. mælk
            • ¼ tsk. peber
            • 1 tsk. salt
            • 75-100 g. bacon i skiver

            Kartoffelmos:

            • 800 g. kartofler
            • 50 g. smør
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Sovs:

            • 2 dl. mælk
            • 2 dl. vand
            • 300 g. pastinak
            • 300 g. gulerod
            • 2 dl. madlavningsfløde
            • 2 spsk. hvedemel
            • 1 spsk. ribsgelé
            • ½ tsk. eddike
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • Sovsekulør
          • Trin 3 af 16

            Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn. Stil en bagerist midt i ovnen.

          • Trin 4 af 16

            Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg.

            • 2 æg
          • Trin 5 af 16

            Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 30 x 25 cm).

            • 450 g. hakket grise- og kalvekød
            • ½ dl. rasp
            • ½ dl. mælk
            • ¼ tsk. peber
            • 1 tsk. salt
          • Trin 6 af 16

            Dæk farsbrødet med baconskiver. Kom farsbrødet ind i ovnen og bag det i 15 minutter.

            • 75-100 g. bacon i skiver
          • Trin 7 af 16

            Sovs: Skyl og skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skiver på cirka 1 ½ centimeters tykkelse.

            • 300 g. pastinak
            • 300 g. gulerod
          • Trin 8 af 16

            Tag farsbrødet ud af ovnen. Fordel gulerods- og pastinakstykkerne i fadet rundt om farsbrødet. Kom vand og mælk ovenpå grøntsagerne - ikke på farsbrødet. Sæt fadet med farsbrødet og grøntsagerne tilbage i ovnen og bag det i yderligere 30 minutter ved 180 grader.

            • 2 dl. mælk
            • 2 dl. vand
          • Trin 9 af 16

            Kartoffelmos: Skyl og rens kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Bring vandet i kog og kog dem i cirka 20 minutter, til de er helt møre. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.

            • 800 g. kartofler
          • Trin 10 af 16

            Stil en skål i håndvasken og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld kartoflerne og kogevandet ned i dørslaget og lad dem dryppe lidt af. Gem kogevandet.

          • Trin 11 af 16

            Kom kartoflerne tilbage i gryden og mos dem til kartoffelmos med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.

          • Trin 12 af 16

            Kom smør i mosen og rør den sammen, til smørret er helt smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk.

            • 50 g. smør
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 13 af 16

            Sovs - fortsat: Tag farsbrødet ud af ovnen. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Få eventuelt hjælp af en voksen. Varm væsken op ved middel varme. Stil fadet med fars tilbage i ovnen, imens du laver sovsen.

          • Trin 14 af 16

            Ryst fløde og hvedemel sammen i meljævner eller rør det sammen i en skål. Hæld det i gryden. Bring sovsen i kog, mens du rører rundt. Kom ribsgele, eddike, salt og peber i sovsen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 2 dl. madlavningsfløde
            • 2 spsk. hvedemel
            • 1 spsk. ribsgelé
            • ½ tsk. eddike
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 15 af 16

            Tilsæt et par dråber sovsekulør, til sovsen har en god brun farve. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike.

            • Sovsekulør
          • Trin 16 af 16

            Tag farsbrødet ud af ovnen. Tjek om kødet er gennemstegt: stik en gaffel i kødet. Saften må ikke være rød, den skal være helt klar og gennemsigtig.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Løber dine tænder også i vand ved tanken om en kæmpe stor saftig frikadelle. Pakket helt ind i sprødstegt bacon. Og som tager karbad i brun sovs? Ja tak.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 æg
              • 450 g. hakket grise- og kalvekød
              • ½ dl. rasp
              • ½ dl. mælk
              • ¼ tsk. peber
              • 1 tsk. salt
              • 75-100 g. bacon i skiver

              Sovs:

              • 300 g. pastinak
              • 300 g. gulerod
              • 2 dl. mælk
              • 2 dl. vand
              • 2 dl. madlavningsfløde
              • 2 spsk. hvedemel
              • 1 spsk. ribsgelé
              • ½ tsk. eddike
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • Sovsekulør

              Kartoffelmos:

              • 800 g. kartofler
              • 50 g. smør
              • 2 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 bagerist
              • 1 kop
              • 2 store skåle
              • 1 teske
              • 1 røreske
              • 1 ovnfast fad
              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 si
              • 2 piskeris
              • 1 lille gryde
              • 1 meljævner

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn. Stil en bagerist midt i ovnen.
              4. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg.
              5. Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 30 x 25 cm).
              6. Dæk farsbrødet med baconskiver. Kom farsbrødet ind i ovnen og bag det i 15 minutter.
              7. Sovs: Skyl og skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skiver på cirka 1 ½ centimeters tykkelse.
              8. Tag farsbrødet ud af ovnen. Fordel gulerods- og pastinakstykkerne i fadet rundt om farsbrødet. Kom vand og mælk ovenpå grøntsagerne - ikke på farsbrødet. Sæt fadet med farsbrødet og grøntsagerne tilbage i ovnen og bag det i yderligere 30 minutter ved 180 grader.
              9. Kartoffelmos: Skyl og rens kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Bring vandet i kog og kog dem i cirka 20 minutter, til de er helt møre. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
              10. Stil en skål i håndvasken og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld kartoflerne og kogevandet ned i dørslaget og lad dem dryppe lidt af. Gem kogevandet.
              11. Kom kartoflerne tilbage i gryden og mos dem til kartoffelmos med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.
              12. Kom smør i mosen og rør den sammen, til smørret er helt smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk.
              13. Sovs - fortsat: Tag farsbrødet ud af ovnen. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Få eventuelt hjælp af en voksen. Varm væsken op ved middel varme. Stil fadet med fars tilbage i ovnen, imens du laver sovsen.
              14. Ryst fløde og hvedemel sammen i meljævner eller rør det sammen i en skål. Hæld det i gryden. Bring sovsen i kog, mens du rører rundt. Kom ribsgele, eddike, salt og peber i sovsen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              15. Tilsæt et par dråber sovsekulør, til sovsen har en god brun farve. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike.
              16. Tag farsbrødet ud af ovnen. Tjek om kødet er gennemstegt: stik en gaffel i kødet. Saften må ikke være rød, den skal være helt klar og gennemsigtig.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Løber dine tænder også i vand ved tanken om en kæmpe stor saftig frikadelle. Pakket helt ind i sprødstegt bacon. Og som tager karbad i brun sovs? Ja tak.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3042 kJ / 727 kcal
                • Protein: 22 %
                • Kulhydrat: 36 %
                • Fedt: 42 %
                • Heraf mættet fedt: 12,0 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 16

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 æg
                • 675 g. hakket grise- og kalvekød
                • ¾ dl. rasp
                • ¾ dl. mælk
                • ½ tsk. peber
                • 1 ½ tsk. salt
                • 120-150 g. bacon i skiver

                Sovs:

                • 450 g. pastinak
                • 450 g. gulerod
                • 3 dl. mælk
                • 3 dl. vand
                • 3 dl. madlavningsfløde
                • 3 spsk. hvedemel
                • 1 ½ spsk. ribsgelé
                • ¾ tsk. eddike
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • Sovsekulør

                Kartoffelmos:

                • 1200 g. kartofler
                • 75 g. smør
                • 1 tsk. salt
                • ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 16

                Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn. Stil en bagerist midt i ovnen.

              • Trin 4 af 16

                Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med de andre æg.

                • 3 æg
              • Trin 5 af 16

                Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 35 x 30 cm).

                • 675 g. hakket grise- og kalvekød
                • ¾ dl. rasp
                • ¾ dl. mælk
                • ½ tsk. peber
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 6 af 16

                Dæk farsbrødet med baconskiver. Kom farsbrødet ind i ovnen og bag det i 15 minutter.

                • 120-150 g. bacon i skiver
              • Trin 7 af 16

                Sovs: Skyl og skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skiver på cirka 1 ½ centimeters tykkelse.

                • 450 g. pastinak
                • 450 g. gulerod
              • Trin 8 af 16

                Tag farsbrødet ud af ovnen. Fordel gulerods- og pastinakstykkerne i fadet rundt om farsbrødet. Kom vand og mælk ovenpå grøntsagerne - ikke på farsbrødet. Sæt fadet med farsbrødet og grøntsagerne tilbage i ovnen og bag det i yderligere 30 minutter ved 180 grader.

                • 3 dl. mælk
                • 3 dl. vand
              • Trin 9 af 16

                Kartoffelmos: Skyl og rens kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Bring vandet i kog og kog dem i cirka 20 minutter, til de er helt møre. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.

                • 1200 g. kartofler
              • Trin 10 af 16

                Stil en skål i håndvasken og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld kartoflerne og kogevandet ned i dørslaget og lad dem dryppe lidt af. Gem kogevandet.

              • Trin 11 af 16

                Kom kartoflerne tilbage i gryden og mos dem til kartoffelmos med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.

              • Trin 12 af 16

                Kom smør i mosen og rør den sammen, til smørret er helt smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk.

                • 75 g. smør 
                • 1 tsk. salt
                • ½ knivspids peber
              • Trin 13 af 16

                Sovs - fortsat: Tag farsbrødet ud af ovnen. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Få eventuelt hjælp af en voksen. Varm væsken op ved middel varme. Stil fadet med fars tilbage i ovnen, imens du laver sovsen.

              • Trin 14 af 16

                Ryst fløde og hvedemel sammen i meljævner eller rør det sammen i en skål. Hæld det i gryden. Bring sovsen i kog, mens du rører rundt. Kom ribsgele, eddike, salt og peber i sovsen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 3 dl. madlavningsfløde
                • 3 spsk. hvedemel
                • 1 ½ spsk. ribsgelé
                • ¾ tsk. eddike
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 15 af 16

                Tilsæt et par dråber sovsekulør, til sovsen har en god brun farve. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike.

                • Sovsekulør
              • Trin 16 af 16

                Tag farsbrødet ud af ovnen. Tjek om kødet er gennemstegt: stik en gaffel i kødet. Saften må ikke være rød, den skal være helt klar og gennemsigtig.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Løber dine tænder også i vand ved tanken om en kæmpe stor saftig frikadelle. Pakket helt ind i sprødstegt bacon. Og som tager karbad i brun sovs? Ja tak.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 æg
                  • 675 g. hakket grise- og kalvekød
                  • ¾ dl. rasp
                  • ¾ dl. mælk
                  • ½ tsk. peber
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 120-150 g. bacon i skiver

                  Sovs:

                  • 450 g. pastinak
                  • 450 g. gulerod
                  • 3 dl. mælk
                  • 3 dl. vand
                  • 3 dl. madlavningsfløde
                  • 3 spsk. hvedemel
                  • 1 ½ spsk. ribsgelé
                  • ¾ tsk. eddike
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • Sovsekulør

                  Kartoffelmos:

                  • 1200 g. kartofler
                  • 75 g. smør
                  • 1 tsk. salt
                  • ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 bagerist
                  • 1 kop
                  • 2 store skåle
                  • 1 teske
                  • 1 røreske
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 si
                  • 2 piskeris
                  • 1 lille gryde
                  • 1 meljævner

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn. Stil en bagerist midt i ovnen.
                  4. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med de andre æg.
                  5. Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 35 x 30 cm).
                  6. Dæk farsbrødet med baconskiver. Kom farsbrødet ind i ovnen og bag det i 15 minutter.
                  7. Sovs: Skyl og skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skiver på cirka 1 ½ centimeters tykkelse.
                  8. Tag farsbrødet ud af ovnen. Fordel gulerods- og pastinakstykkerne i fadet rundt om farsbrødet. Kom vand og mælk ovenpå grøntsagerne - ikke på farsbrødet. Sæt fadet med farsbrødet og grøntsagerne tilbage i ovnen og bag det i yderligere 30 minutter ved 180 grader.
                  9. Kartoffelmos: Skyl og rens kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Bring vandet i kog og kog dem i cirka 20 minutter, til de er helt møre. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
                  10. Stil en skål i håndvasken og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld kartoflerne og kogevandet ned i dørslaget og lad dem dryppe lidt af. Gem kogevandet.
                  11. Kom kartoflerne tilbage i gryden og mos dem til kartoffelmos med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.
                  12. Kom smør i mosen og rør den sammen, til smørret er helt smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk.
                  13. Sovs - fortsat: Tag farsbrødet ud af ovnen. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Få eventuelt hjælp af en voksen. Varm væsken op ved middel varme. Stil fadet med fars tilbage i ovnen, imens du laver sovsen.
                  14. Ryst fløde og hvedemel sammen i meljævner eller rør det sammen i en skål. Hæld det i gryden. Bring sovsen i kog, mens du rører rundt. Kom ribsgele, eddike, salt og peber i sovsen og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  15. Tilsæt et par dråber sovsekulør, til sovsen har en god brun farve. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike.
                  16. Tag farsbrødet ud af ovnen. Tjek om kødet er gennemstegt: stik en gaffel i kødet. Saften må ikke være rød, den skal være helt klar og gennemsigtig.