Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Wok:

3.

Skyl og skræl gulerødder og jordskokker.  Se videoen.

4.

Skær gulerødder og jordskokker i tynde strimler. Se videoen.

Skær guleroden og jordskokkerne i tynde strimler. Se videoen.

5.

Skyl og bræk asparges. Skær dem i stave på skrå. Se videoen.

6.

Skær kyllingen i mindre stykker på et rent skærebræt. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

7.

Pres saften af limen. Se videoen.

8.

Kom sesamolie og olivenolie på en wokpande. Du kan også bruge en almindelig stegepande med høj kant. Varm op.

9.

Brun kyllingen 1-2 minutter på begge sider.

10.

Tilsæt gulerødder, jordskokker og karry. Svits i 1 minut.

11.

Skru ned for varmen. Tilsæt kokosmælk, sød chilisauce, limesaft og gurkemeje. Lad det simre i 3 minutter.

12.

Tilsæt asparges. Lad det simre i 3 minutter mere. Smag til med salt, lime og peber. Se videoen.

Nudler:

13.

Kog nudlerne. Læs på pakken, hvordan du koger nudlerne.

14.

Kom vand i en lille skål. Skyl koriander eller persille i vandet.

15.

Pluk bladene af i store stykker. Drys retten med friske krydderurter og peanuts.

Næringsindhold per person

Energi: 2824 kJ / 675 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 34 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 21 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Bami goreng

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 45 min.

Arbejdstid: 45 min.

Boller i karry med kokosmælk

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 75 min.

Arbejdstid: 45 min.

Krydderbøffer med nudelsalat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 60 min.

Kyllingesalat med ris

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 68 min.