Forårsruller med svinekød

Forårsruller med svinekød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Direkte fra china-boxen får du her opskriften på sprøde, lækre, amme-namse forårsruller. Jo, dem kan man godt lave selv. Og de smager mmmmmmm… Forårsruller med svinekød giver cirka 3,9 kg CO2/kg måltid. Det er 3 gange mere COend danske forårsruller. Så prøv den også! Tip: Du kan udelade bambusskud. Og skal det hele gå lidt hurtigere, kan du bruge filodej eller forårsrulle-plader fra frost i stedet for.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2607 kJ / 623 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 43 %
        • Heraf mættet fedt: 1,0 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Forårrulledej:

        • 50 g. grahams-mel
        • 50 g. hvedemel
        • 50 g. majsstivelse
        • 1 æg
        • 3 dl. vand
        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. olie
        • 2 spsk. olie til stegning

        Fyld:

        • ¼ løg
        • 1 fed hvidløg
        • ¼ gulerod
        • 12 g. champignon
        • 12 g. risnudler
        • 100 g. hakket grisekød
        • 25 g. bambusskud i strimler
        • 2 spsk. olie til stegning
        • 1 spsk. soja
        • ½ tsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 25 g. bønnespirer
      • Trin 3 af 17

        Forårsrulledej: Kom grahamsmel, hvedemel, majsstivelse, æg, vand, salt og 1 spiseske olie i en skål. Pisk dejen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.

        • 50 g. grahams-mel
        • 50 g. hvedemel
        • 50 g. majsstivelse
        • 1 æg
        • 3 dl. vand
        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. olie
      • Trin 4 af 17

        Kom olien til stegning i et glas.

        • 2 spsk. olie til stegning
      • Trin 5 af 17

        Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en flad bagepensel i glasset og smør det hurtigt på stegepanden. Hæld ½ deciliter dej på stegepanden og vip hurtigt stegepanden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage. Steg pandekagen i cirka 2 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Klik på videoen og se, hvordan du steger pandekager til forårsruller.

      • Trin 6 af 17

        Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra stegepanden med en paletkniv og lægger den på en tallerken.

      • Trin 7 af 17

        Pensl stegepanden, og kom dej på stegepanden. Fortsæt på samme måde som du lige har gjort med den første pandekage, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Det sidste dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.

      • Trin 8 af 17

        Fyld: Pil og hak løg og hvidløg fint.

        • ¼ løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 9 af 17

        Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.

        • ¼ gulerod
      • Trin 10 af 17

        Skyl og rens svampene. Skær dem i små stykker.

        • 12 g. champignon
      • Trin 11 af 17

        Hæld kogende vand over risnudlerne, lad dem trække i cirka 2 minutter. Hæld vand og nudler i et dørslag og lad dem dryppe af. Klip nudlerne i mindre stykker med en saks.

        • 12 g. risnudler
      • Trin 12 af 17

        Bland svampe, løg, hvidløg, gulerod, nudler, hakket svinekød og bambusskud i en skål.

        • 100 g. hakket grisekød
        • 25 g. bambusskud i strimler
      • Trin 13 af 17

        Kom olie i en wok. Varm den op til høj varme. Kom fyldet i wokken og steg det i 5-6 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.

        • 2 spsk. olie til stegning
      • Trin 14 af 17

        Kom soja, sukker, salt og peber i wokken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 spsk. soja
        • ½ tsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 15 af 17

        Sluk for varmen og kom bønnespirer i wokken. Lad fyldet køle af i cirka 5 minutter.

        • 25 g. bønnespirer
      • Trin 16 af 17

        Saml og steg forårsrullerne færdige: Læg en pandekage på et rent skærebræt. Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen, næsten ude ved kanten. Fold kanten rundt om fyldet. Fold så de to sider ind over. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle. Dyp en finger i skålen med resterne af pandekagedejen og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen, så forårsrullen bliver ”limet” sammen. Klik på videoen og se, hvordan du ruller forårsruller.

      • Trin 17 af 17

        Varm 2-4 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne. Hvis stegepanden løber tør for olie, kan du komme ½ spiseske olie mere på. Fortsæt, til du ikke har flere pandekager. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Direkte fra china-boxen får du her opskriften på sprøde, lækre, amme-namse forårsruller. Jo, dem kan man godt lave selv. Og de smager mmmmmmm… Forårsruller med svinekød giver cirka 3,9 kg CO2/kg måltid. Det er 3 gange mere COend danske forårsruller. Så prøv den også! Tip: Du kan udelade bambusskud. Og skal det hele gå lidt hurtigere, kan du bruge filodej eller forårsrulle-plader fra frost i stedet for.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Forårrulledej:

          • 50 g. grahams-mel
          • 50 g. hvedemel
          • 50 g. majsstivelse
          • 1 æg
          • 3 dl. vand
          • 1 tsk. salt
          • 1 spsk. olie
          • 2 spsk. olie til stegning

          Fyld:

          • ¼ løg
          • 1 fed hvidløg
          • ¼ gulerod
          • 12 g. champignon
          • 12 g. risnudler
          • 100 g. hakket grisekød
          • 25 g. bambusskud i strimler
          • 2 spsk. olie til stegning
          • 1 spsk. soja
          • ½ tsk. sukker
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 25 g. bønnespirer

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 2 store skåle
          • 1 håndmixer
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 bagepensel
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 elkedel
          • 1 røreske
          • 1 wok

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Forårsrulledej: Kom grahamsmel, hvedemel, majsstivelse, æg, vand, salt og 1 spiseske olie i en skål. Pisk dejen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.
          4. Kom olien til stegning i et glas.
          5. Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en flad bagepensel i glasset og smør det hurtigt på stegepanden. Hæld ½ deciliter dej på stegepanden og vip hurtigt stegepanden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage. Steg pandekagen i cirka 2 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Klik på videoen og se, hvordan du steger pandekager til forårsruller.
          6. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra stegepanden med en paletkniv og lægger den på en tallerken.
          7. Pensl stegepanden, og kom dej på stegepanden. Fortsæt på samme måde som du lige har gjort med den første pandekage, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Det sidste dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.
          8. Fyld: Pil og hak løg og hvidløg fint.
          9. Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
          10. Skyl og rens svampene. Skær dem i små stykker.
          11. Hæld kogende vand over risnudlerne, lad dem trække i cirka 2 minutter. Hæld vand og nudler i et dørslag og lad dem dryppe af. Klip nudlerne i mindre stykker med en saks.
          12. Bland svampe, løg, hvidløg, gulerod, nudler, hakket svinekød og bambusskud i en skål.
          13. Kom olie i en wok. Varm den op til høj varme. Kom fyldet i wokken og steg det i 5-6 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.
          14. Kom soja, sukker, salt og peber i wokken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          15. Sluk for varmen og kom bønnespirer i wokken. Lad fyldet køle af i cirka 5 minutter.
          16. Saml og steg forårsrullerne færdige: Læg en pandekage på et rent skærebræt. Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen, næsten ude ved kanten. Fold kanten rundt om fyldet. Fold så de to sider ind over. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle. Dyp en finger i skålen med resterne af pandekagedejen og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen, så forårsrullen bliver ”limet” sammen. Klik på videoen og se, hvordan du ruller forårsruller.
          17. Varm 2-4 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne. Hvis stegepanden løber tør for olie, kan du komme ½ spiseske olie mere på. Fortsæt, til du ikke har flere pandekager. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Direkte fra china-boxen får du her opskriften på sprøde, lækre, amme-namse forårsruller. Jo, dem kan man godt lave selv. Og de smager mmmmmmm… Forårsruller med svinekød giver cirka 3,9 kg CO2/kg måltid. Det er 3 gange mere COend danske forårsruller. Så prøv den også! Tip: Du kan udelade bambusskud. Og skal det hele gå lidt hurtigere, kan du bruge filodej eller forårsrulle-plader fra frost i stedet for.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2607 kJ / 623 kcal
            • Protein: 13 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 43 %
            • Heraf mættet fedt: 1,0 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            Forårrulledej:

            • 100 g. grahams-mel
            • 100 g. hvedemel
            • 100 g. majsstivelse
            • 2 æg
            • 6 dl. vand
            • 2 tsk. salt
            • 2 spsk. olie
            • 4 spsk. olie til stegning

            Fyld:

            • ½ løg
            • 2 fed hvidløg
            • ½ gulerod
            • 25 g. champignon
            • 25 g. risnudler
            • 200 g. hakket grisekød
            • 50 g. bambusskud i strimler
            • 4 spsk. olie til stegning
            • 2 spsk. soja
            • 1 tsk. sukker
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 50 g. bønnespirer
          • Trin 3 af 17

            Forårsrulledej: Kom grahamsmel, hvedemel, majsstivelse, æg, vand, salt og 1 spiseske olie i en skål. Pisk dejen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.

            • 100 g. grahams-mel
            • 100 g. hvedemel
            • 100 g. majsstivelse
            • 2 æg
            • 6 dl. vand
            • 2 tsk. salt
            • 2 spsk. olie
          • Trin 4 af 17

            Kom olien til stegning i et glas.

            • 4 spsk. olie til stegning
          • Trin 5 af 17

            Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en flad bagepensel i glasset og smør det hurtigt på stegepanden. Hæld ½ deciliter dej på stegepanden og vip hurtigt stegepanden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage. Steg pandekagen i cirka 2 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Klik på videoen og se, hvordan du steger pandekager til forårsruller.

          • Trin 6 af 17

            Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra stegepanden med en paletkniv og lægger den på en tallerken.

          • Trin 7 af 17

            Pensl stegepanden, og kom dej på stegepanden. Fortsæt på samme måde som du lige har gjort med den første pandekage, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Det sidste dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.

          • Trin 8 af 17

            Fyld: Pil og hak løg og hvidløg fint.

            • ½ løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 9 af 17

            Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.

            • ½ gulerod
          • Trin 10 af 17

            Skyl og rens svampene. Skær dem i små stykker.

            • 25 g. champignon
          • Trin 11 af 17

            Hæld kogende vand over risnudlerne, lad dem trække i cirka 2 minutter. Hæld vand og nudler i et dørslag og lad dem dryppe af. Klip nudlerne i mindre stykker med en saks.

            • 25 g. risnudler
          • Trin 12 af 17

            Bland svampe, løg, hvidløg, gulerod, nudler, hakket svinekød og bambusskud i en skål.

            • 200 g. hakket grisekød
            • 50 g. bambusskud i strimler
          • Trin 13 af 17

            Kom olie i en wok. Varm den op til høj varme. Kom fyldet i wokken og steg det i 5-6 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.

            • 4 spsk. olie til stegning
          • Trin 14 af 17

            Kom soja, sukker, salt og peber i wokken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 2 spsk. soja
            • 1 tsk. sukker
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 15 af 17

            Sluk for varmen og kom bønnespirer i wokken. Lad fyldet køle af i cirka 5 minutter.

            • 50 g. bønnespirer
          • Trin 16 af 17

            Saml og steg forårsrullerne færdige: Læg en pandekage på et rent skærebræt. Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen, næsten ude ved kanten. Fold kanten rundt om fyldet. Fold så de to sider ind over. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle. Dyp en finger i skålen med resterne af pandekagedejen og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen, så forårsrullen bliver ”limet” sammen. Klik på videoen og se, hvordan du ruller forårsruller.

          • Trin 17 af 17

            Varm 2-4 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne. Hvis stegepanden løber tør for olie, kan du komme ½ spiseske olie mere på. Fortsæt, til du ikke har flere pandekager. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Direkte fra china-boxen får du her opskriften på sprøde, lækre, amme-namse forårsruller. Jo, dem kan man godt lave selv. Og de smager mmmmmmm… Forårsruller med svinekød giver cirka 3,9 kg CO2/kg måltid. Det er 3 gange mere COend danske forårsruller. Så prøv den også! Tip: Du kan udelade bambusskud. Og skal det hele gå lidt hurtigere, kan du bruge filodej eller forårsrulle-plader fra frost i stedet for.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Forårrulledej:

              • 100 g. grahams-mel
              • 100 g. hvedemel
              • 100 g. majsstivelse
              • 2 æg
              • 6 dl. vand
              • 2 tsk. salt
              • 2 spsk. olie
              • 4 spsk. olie til stegning

              Fyld:

              • ½ løg
              • 2 fed hvidløg
              • ½ gulerod
              • 25 g. champignon
              • 25 g. risnudler
              • 200 g. hakket grisekød
              • 50 g. bambusskud i strimler
              • 4 spsk. olie til stegning
              • 2 spsk. soja
              • 1 tsk. sukker
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 50 g. bønnespirer

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 2 store skåle
              • 1 håndmixer
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 bagepensel
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 elkedel
              • 1 røreske
              • 1 wok

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Forårsrulledej: Kom grahamsmel, hvedemel, majsstivelse, æg, vand, salt og 1 spiseske olie i en skål. Pisk dejen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.
              4. Kom olien til stegning i et glas.
              5. Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en flad bagepensel i glasset og smør det hurtigt på stegepanden. Hæld ½ deciliter dej på stegepanden og vip hurtigt stegepanden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage. Steg pandekagen i cirka 2 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Klik på videoen og se, hvordan du steger pandekager til forårsruller.
              6. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra stegepanden med en paletkniv og lægger den på en tallerken.
              7. Pensl stegepanden, og kom dej på stegepanden. Fortsæt på samme måde som du lige har gjort med den første pandekage, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Det sidste dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.
              8. Fyld: Pil og hak løg og hvidløg fint.
              9. Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
              10. Skyl og rens svampene. Skær dem i små stykker.
              11. Hæld kogende vand over risnudlerne, lad dem trække i cirka 2 minutter. Hæld vand og nudler i et dørslag og lad dem dryppe af. Klip nudlerne i mindre stykker med en saks.
              12. Bland svampe, løg, hvidløg, gulerod, nudler, hakket svinekød og bambusskud i en skål.
              13. Kom olie i en wok. Varm den op til høj varme. Kom fyldet i wokken og steg det i 5-6 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.
              14. Kom soja, sukker, salt og peber i wokken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              15. Sluk for varmen og kom bønnespirer i wokken. Lad fyldet køle af i cirka 5 minutter.
              16. Saml og steg forårsrullerne færdige: Læg en pandekage på et rent skærebræt. Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen, næsten ude ved kanten. Fold kanten rundt om fyldet. Fold så de to sider ind over. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle. Dyp en finger i skålen med resterne af pandekagedejen og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen, så forårsrullen bliver ”limet” sammen. Klik på videoen og se, hvordan du ruller forårsruller.
              17. Varm 2-4 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne. Hvis stegepanden løber tør for olie, kan du komme ½ spiseske olie mere på. Fortsæt, til du ikke har flere pandekager. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Direkte fra china-boxen får du her opskriften på sprøde, lækre, amme-namse forårsruller. Jo, dem kan man godt lave selv. Og de smager mmmmmmm… Forårsruller med svinekød giver cirka 3,9 kg CO2/kg måltid. Det er 3 gange mere COend danske forårsruller. Så prøv den også! Tip: Du kan udelade bambusskud. Og skal det hele gå lidt hurtigere, kan du bruge filodej eller forårsrulle-plader fra frost i stedet for.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2607 kJ / 623 kcal
                • Protein: 13 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 43 %
                • Heraf mættet fedt: 1,0 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                Forårrulledej:

                • 150 g. grahams-mel
                • 150 g. hvedemel
                • 150 g. majsstivelse
                • 3 æg
                • 9 dl. vand
                • 3 tsk. salt
                • 3 spsk. olie
                • 6 spsk. olie til stegning

                Fyld:

                • ¾ løg
                • 3 fed hvidløg
                • ¾ gulerod
                • 37 g. champignon
                • 37 g. risnudler
                • 300 g. hakket grisekød
                • 75 g. bambusskud i strimler
                • 6 spsk. olie til stegning
                • 3 spsk. soja
                • 1 ½ tsk. sukker
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 75 g. bønnespirer
              • Trin 3 af 17

                Forårsrulledej: Kom grahamsmel, hvedemel, majsstivelse, æg, vand, salt og 3 spisesker olie i en skål. Pisk dejen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.

                • 150 g. grahams-mel
                • 150 g. hvedemel
                • 150 g. majsstivelse
                • 3 æg
                • 9 dl. vand
                • 3 tsk. salt
                • 3 spsk. olie
              • Trin 4 af 17

                Kom olien til stegning i et glas.

                • 6 spsk. olie til stegning
              • Trin 5 af 17

                Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en flad bagepensel i glasset og smør det hurtigt på stegepanden. Hæld ½ deciliter dej på stegepanden og vip hurtigt stegepanden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage. Steg pandekagen i cirka 2 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Klik på videoen og se, hvordan du steger pandekager til forårsruller.

              • Trin 6 af 17

                Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra stegepanden med en paletkniv og lægger den på en tallerken.

              • Trin 7 af 17

                Pensl stegepanden, og kom dej på stegepanden. Fortsæt på samme måde som du lige har gjort med den første pandekage, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Det sidste dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.

              • Trin 8 af 17

                Fyld: Pil og hak løg og hvidløg fint.

                • ¾ løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 9 af 17

                Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.

                • ¾ gulerod
              • Trin 10 af 17

                Skyl og rens svampene. Skær dem i små stykker.

                • 37 g. champignon
              • Trin 11 af 17

                Hæld kogende vand over risnudlerne, lad dem trække i cirka 2 minutter. Hæld vand og nudler i et dørslag og lad dem dryppe af. Klip nudlerne i mindre stykker med en saks.

                • 37 g. risnudler
              • Trin 12 af 17

                Bland svampe, løg, hvidløg, gulerod, nudler, hakket svinekød og bambusskud i en skål.

                • 300 g. hakket grisekød
                • 75 g. bambusskud i strimler
              • Trin 13 af 17

                Kom olie i en wok. Varm den op til høj varme. Kom fyldet i wokken og steg det i 5-6 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.

                • 6 spsk. olie til stegning
              • Trin 14 af 17

                Kom soja, sukker, salt og peber i wokken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 3 spsk. soja
                • 1 ½ tsk. sukker
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 15 af 17

                Sluk for varmen og kom bønnespirer i wokken. Lad fyldet køle af i cirka 5 minutter.

                • 75 g. bønnespirer
              • Trin 16 af 17

                Saml og steg forårsrullerne færdige: Læg en pandekage på et rent skærebræt. Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen, næsten ude ved kanten. Fold kanten rundt om fyldet. Fold så de to sider ind over. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle. Dyp en finger i skålen med resterne af pandekagedejen og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen, så forårsrullen bliver ”limet” sammen. Klik på videoen og se, hvordan du ruller forårsruller.

              • Trin 17 af 17

                Varm 2-4 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne. Hvis stegepanden løber tør for olie, kan du komme ½ spiseske olie mere på. Fortsæt, til du ikke har flere pandekager. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Direkte fra china-boxen får du her opskriften på sprøde, lækre, amme-namse forårsruller. Jo, dem kan man godt lave selv. Og de smager mmmmmmm… Forårsruller med svinekød giver cirka 3,9 kg CO2/kg måltid. Det er 3 gange mere COend danske forårsruller. Så prøv den også! Tip: Du kan udelade bambusskud. Og skal det hele gå lidt hurtigere, kan du bruge filodej eller forårsrulle-plader fra frost i stedet for.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Forårrulledej:

                  • 150 g. grahams-mel
                  • 150 g. hvedemel
                  • 150 g. majsstivelse
                  • 3 æg
                  • 9 dl. vand
                  • 3 tsk. salt
                  • 3 spsk. olie
                  • 6 spsk. olie til stegning

                  Fyld:

                  • ¾ løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • ¾ gulerod
                  • 37 g. champignon
                  • 37 g. risnudler
                  • 300 g. hakket grisekød
                  • 75 g. bambusskud i strimler
                  • 6 spsk. olie til stegning
                  • 3 spsk. soja
                  • 1 ½ tsk. sukker
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 75 g. bønnespirer

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 2 store skåle
                  • 1 håndmixer
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 bagepensel
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 elkedel
                  • 1 røreske
                  • 1 wok

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Forårsrulledej: Kom grahamsmel, hvedemel, majsstivelse, æg, vand, salt og 3 spisesker olie i en skål. Pisk dejen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.
                  4. Kom olien til stegning i et glas.
                  5. Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en flad bagepensel i glasset og smør det hurtigt på stegepanden. Hæld ½ deciliter dej på stegepanden og vip hurtigt stegepanden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage. Steg pandekagen i cirka 2 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Klik på videoen og se, hvordan du steger pandekager til forårsruller.
                  6. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra stegepanden med en paletkniv og lægger den på en tallerken.
                  7. Pensl stegepanden, og kom dej på stegepanden. Fortsæt på samme måde som du lige har gjort med den første pandekage, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Det sidste dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.
                  8. Fyld: Pil og hak løg og hvidløg fint.
                  9. Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
                  10. Skyl og rens svampene. Skær dem i små stykker.
                  11. Hæld kogende vand over risnudlerne, lad dem trække i cirka 2 minutter. Hæld vand og nudler i et dørslag og lad dem dryppe af. Klip nudlerne i mindre stykker med en saks.
                  12. Bland svampe, løg, hvidløg, gulerod, nudler, hakket svinekød og bambusskud i en skål.
                  13. Kom olie i en wok. Varm den op til høj varme. Kom fyldet i wokken og steg det i 5-6 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.
                  14. Kom soja, sukker, salt og peber i wokken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  15. Sluk for varmen og kom bønnespirer i wokken. Lad fyldet køle af i cirka 5 minutter.
                  16. Saml og steg forårsrullerne færdige: Læg en pandekage på et rent skærebræt. Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen, næsten ude ved kanten. Fold kanten rundt om fyldet. Fold så de to sider ind over. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle. Dyp en finger i skålen med resterne af pandekagedejen og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen, så forårsrullen bliver ”limet” sammen. Klik på videoen og se, hvordan du ruller forårsruller.
                  17. Varm 2-4 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne. Hvis stegepanden løber tør for olie, kan du komme ½ spiseske olie mere på. Fortsæt, til du ikke har flere pandekager. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.