Forårsruller med grisekød

Forårsruller med grisekød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Pandekager med fyld, som bliver tryllet om til små lækre mund bider af nogle forårsruller. Synes du også det lyder lækkert? Så prøv denne opskrift på forårsruller med fyld af grisekød.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2605 kJ / 623 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 43 %
        • Heraf mættet fedt: 0,95 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 29

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 29

        Find alle ingredienserne frem.

        Pandekager til forårsruller:

        • 2 æg
        • 180 g. hvedemel (3 dl)
        • ½ tsk. salt
        • 3 ½ dl. mælk
        • ¼ dl. olie til stegning

        Fyld til forårsruller:

        • 3 cm. ingefær 
        • 1 fed hvidløg
        • 1 løg
        • 200 g. grisekød eller oksekød
        • ¼ hvidkål (ca. 150 g.)
        • 2 gulerødder
        • 4 spsk. olie til stegning 
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber

        Tilbehør:

        • 1 ½ dl. ris
        • 2 dl. vand
        • ¼ tsk. salt
        • Sød chilisovs
        • Sojasovs
      • Trin 3 af 29

        Ris: Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter.

        • 1 ½ dl. ris
        • 2 dl. vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 4 af 29

        Pandekagedej: Slå æggene ud i en kop ét ad gangen. Kop dem op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller

        • 2 æg
      • Trin 5 af 29

        Kom hvedemel og mælk i lidt ad gangen. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper. Tilsæt salt.

        • 180 g. hvedemel (3 dl)
        • ½ tsk. salt
        • 3 ½ dl. mælk
      • Trin 6 af 29

        Sæt dejen på køl, mens du laver fyldet.

      • Trin 7 af 29

        Fyld: Pil løget. Pil hvidløget og pres det i en hvidløgspresser.

        • 1 fed hvidløg
        • 1 løg
      • Trin 8 af 29

        Skræl og skyl gulerødderne.

        • 2 gulerødder
      • Trin 9 af 29

        Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

      • Trin 10 af 29

        Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har ½-1 spiseske.

        • 3 cm. ingefær 
      • Trin 11 af 29

        Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet.

        • ¼ hvidkål (ca. 150 g.)
      • Trin 12 af 29

        Varm olie i mellemstor gryde. Svits ingefær, hvidløg og løg i 2-3 minutter.

        • 2 spsk. olie til stegning 
      • Trin 13 af 29

        Tilsæt kødet og brun det i cirka 5 minutter.

        • 200 g. grisekød eller oksekød
      • Trin 14 af 29

        Kom hvidkål og gulerod i gryden. Steg det i 3-4 minutter, til kål og løg bliver bløde og klare. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på. Smag fyldet til med salt og peber.

        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 15 af 29

        Bage pandekager: Kom olie i et glas.

        • ¼ dl. olie til stegning
      • Trin 16 af 29

        Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.

      • Trin 17 af 29

        Hæld ¾ deciliter dej på stegepanden, og vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage.

      • Trin 18 af 29

        Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra panden med en paletkniv, og lægger den på en tallerken.

      • Trin 19 af 29

        Fortsæt, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Pensl panden med olie hver gang. Den sidste smule dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.

      • Trin 20 af 29

        Rulle forårsruller: Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem.

      • Trin 21 af 29

        Læg en pandekage på et rent skærebræt.

      • Trin 22 af 29

        Læg to skefulde fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten ude ved kanten.

      • Trin 23 af 29

        Fold den lille pandekage-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så pandekagens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten.

      • Trin 24 af 29

        Rul pandekagen, til du har en forårsrulle.

      • Trin 25 af 29

        Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt, og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen som “lim”, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.

      • Trin 26 af 29

        Stege forårsruller: Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.

      • Trin 27 af 29

        Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefrie side nedad.

        • 2 spsk. olie til stegning
      • Trin 28 af 29

        Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne.

      • Trin 29 af 29

        Server dem med sød chilisovs og soja.

        • Sød chilisovs
        • Sojasovs
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Pandekager med fyld, som bliver tryllet om til små lækre mund bider af nogle forårsruller. Synes du også det lyder lækkert? Så prøv denne opskrift på forårsruller med fyld af grisekød.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pandekager til forårsruller:

          • 2 æg
          • 180 g. hvedemel (3 dl)
          • ½ tsk. salt
          • 3 ½ dl. mælk
          • ¼ dl. olie til stegning

          Fyld til forårsruller:

          • 3 cm. ingefær 
          • 1 fed hvidløg
          • 1 løg
          • 200 g. grisekød eller oksekød
          • ¼ hvidkål (ca. 150 g.)
          • 2 gulerødder
          • 4 spsk. olie til stegning 
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Tilbehør:

          • 1 ½ dl. ris
          • 2 dl. vand
          • ¼ tsk. salt
          • Sød chilisovs
          • Sojasovs

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 2 teskeer
          • 1 spiseske
          • 1 lille gryde med låg 
          • 1 mellemstor skål
          • 1 håndmixer
          • 1 vandglas
          • 1 bagepensel
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 tallerken
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Ris: Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter.
          4. Pandekagedej: Slå æggene ud i en kop ét ad gangen. Kop dem op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller
          5. Kom hvedemel og mælk i lidt ad gangen. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper. Tilsæt salt.
          6. Sæt dejen på køl, mens du laver fyldet.
          7. Fyld: Pil løget. Pil hvidløget og pres det i en hvidløgspresser.
          8. Skræl og skyl gulerødderne.
          9. Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
          10. Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har ½-1 spiseske.
          11. Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet.
          12. Varm olie i mellemstor gryde. Svits ingefær, hvidløg og løg i 2-3 minutter.
          13. Tilsæt kødet og brun det i cirka 5 minutter.
          14. Kom hvidkål og gulerod i gryden. Steg det i 3-4 minutter, til kål og løg bliver bløde og klare. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på. Smag fyldet til med salt og peber.
          15. Bage pandekager: Kom olie i et glas.
          16. Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.
          17. Hæld ¾ deciliter dej på stegepanden, og vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage.
          18. Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra panden med en paletkniv, og lægger den på en tallerken.
          19. Fortsæt, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Pensl panden med olie hver gang. Den sidste smule dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.
          20. Rulle forårsruller: Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem.
          21. Læg en pandekage på et rent skærebræt.
          22. Læg to skefulde fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten ude ved kanten.
          23. Fold den lille pandekage-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så pandekagens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten.
          24. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle.
          25. Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt, og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen som “lim”, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.
          26. Stege forårsruller: Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.
          27. Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefrie side nedad.
          28. Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne.
          29. Server dem med sød chilisovs og soja.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Pandekager med fyld, som bliver tryllet om til små lækre mund bider af nogle forårsruller. Synes du også det lyder lækkert? Så prøv denne opskrift på forårsruller med fyld af grisekød. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2605 kJ / 623 kcal
            • Protein: 13 %
            • Kulhydrat: 43 %
            • Fedt: 43 %
            • Heraf mættet fedt: 0,95 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 29

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

          • Trin 2 af 29

            Find alle ingredienserne frem

            Pandekager til forårsruller:

            • 4 æg
            • 360 g. hvedemel (6 dl)
            • 1 tsk. salt
            • 7 dl. mælk
            • ½ dl. olie til stegning

            Fyld til forårsruller:

            • 6 cm. ingefær 
            • 2 fed hvidløg
            • 2 løg
            • 400 g. grisekød eller oksekød
            • ⅓ hvidkål (ca. 300 g.)
            • 4 gulerødder
            • 4 spsk. olie til stegning 
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Tilbehør:

            • 3 dl. ris
            • 4 dl. vand
            • ½ tsk. salt
            • Sød chilisovs
            • Sojasovs
          • Trin 3 af 29

            Ris: Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter.

            • 3 dl. ris
            • 4 dl. vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 4 af 29

            Pandekagedej: Slå æggene ud i en kop ét ad gangen. Kop dem op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

            • 4 æg 
          • Trin 5 af 29

            Kom hvedemel og mælk i lidt ad gangen. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper. Tilsæt salt.

            • 360 g. hvedemel (6 dl)
            • 1 tsk. salt
            • 7 dl. mælk
          • Trin 6 af 29

            Sæt dejen på køl, mens du laver fyldet.

          • Trin 7 af 29

            Fyld: Pil løget. Pil hvidløget og pres det i en hvidløgspresser.

            • 2 fed hvidløg
            • 2 løg
          • Trin 8 af 29

            Skræl og skyl gulerødderne.

            • 4 gulerødder
          • Trin 9 af 29

            Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

          • Trin 10 af 29

            Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har 1-2 spiseskeer.

            • 6 cm. ingefær 
          • Trin 11 af 29

            Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet.

            • ⅓ hvidkål (ca. 300 g.)
          • Trin 12 af 29

            Varm olie i mellemstor gryde. Svits ingefær, hvidløg og løg i 2-3 minutter.

            • 2 spsk. olie til stegning 
          • Trin 13 af 29

            Tilsæt kødet og brun det i cirka 5 minutter.

            • 400 g. grisekød eller oksekød
          • Trin 14 af 29

            Kom hvidkål og gulerod i gryden. Steg det i 3-4 minutter, til kål og løg bliver bløde og klare. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på. Smag fyldet til med salt og peber.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 15 af 29

            Bage pandekager: Kom olie i et glas.

            • ½ dl. olie til stegning
          • Trin 16 af 29

            Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.

          • Trin 17 af 29

            Hæld ¾ deciliter dej på stegepanden, og vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage.

          • Trin 18 af 29

            Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra panden med en paletkniv, og lægger den på en tallerken.

          • Trin 19 af 29

            Fortsæt, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Pensl panden med olie hver gang. Den sidste smule dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.

          • Trin 20 af 29

            Rulle forårsruller: Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem.

          • Trin 21 af 29

            Læg en pandekage på et rent skærebræt.

          • Trin 22 af 29

            Læg to skefulde fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten ude ved kanten.

          • Trin 23 af 29

            Fold den lille pandekage-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så pandekagens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten.

          • Trin 24 af 29

            Rul pandekagen, til du har en forårsrulle.

          • Trin 25 af 29

            Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt, og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen som “lim”, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.

          • Trin 26 af 29

            Stege forårsruller: Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.

          • Trin 27 af 29

            Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefrie side nedad.

            • 2 spsk. olie til stegning
          • Trin 28 af 29

            Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne.

          • Trin 29 af 29

            Server dem med sød chilisovs og soja.

            • Sød chilisovs
            • Sojasovs
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Pandekager med fyld, som bliver tryllet om til små lækre mund bider af nogle forårsruller. Synes du også det lyder lækkert? Så prøv denne opskrift på forårsruller med fyld af grisekød. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Pandekager til forårsruller:

              • 4 æg
              • 360 g. hvedemel (6 dl)
              • 1 tsk. salt
              • 7 dl. mælk
              • ½ dl. olie til stegning

              Fyld til forårsruller:

              • 6 cm. ingefær 
              • 2 fed hvidløg
              • 2 løg
              • 400 g. grisekød eller oksekød
              • ⅓ hvidkål (ca. 300 g.)
              • 4 gulerødder
              • 4 spsk. olie til stegning
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Tilbehør:

              • 3 dl. ris
              • 4 dl. vand
              • ½ tsk. salt
              • Sød chilisovs
              • Sojasovs

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 2 teskeer
              • 1 spiseske
              • 1 lille gryde med låg
              • 1 mellemstor skål
              • 1 håndmixer
              • 1 vandglas
              • 1 bagepensel
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 tallerken
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 mellemstor skål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
              2. Find alle ingredienserne frem
              3. Ris: Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter.
              4. Pandekagedej: Slå æggene ud i en kop ét ad gangen. Kop dem op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
              5. Kom hvedemel og mælk i lidt ad gangen. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper. Tilsæt salt.
              6. Sæt dejen på køl, mens du laver fyldet.
              7. Fyld: Pil løget. Pil hvidløget og pres det i en hvidløgspresser.
              8. Skræl og skyl gulerødderne.
              9. Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
              10. Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har 1-2 spiseskeer.
              11. Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet.
              12. Varm olie i mellemstor gryde. Svits ingefær, hvidløg og løg i 2-3 minutter.
              13. Tilsæt kødet og brun det i cirka 5 minutter.
              14. Kom hvidkål og gulerod i gryden. Steg det i 3-4 minutter, til kål og løg bliver bløde og klare. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på. Smag fyldet til med salt og peber.
              15. Bage pandekager: Kom olie i et glas.
              16. Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.
              17. Hæld ¾ deciliter dej på stegepanden, og vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage.
              18. Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra panden med en paletkniv, og lægger den på en tallerken.
              19. Fortsæt, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Pensl panden med olie hver gang. Den sidste smule dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.
              20. Rulle forårsruller: Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem.
              21. Læg en pandekage på et rent skærebræt.
              22. Læg to skefulde fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten ude ved kanten.
              23. Fold den lille pandekage-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så pandekagens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten.
              24. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle.
              25. Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt, og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen som “lim”, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.
              26. Stege forårsruller: Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.
              27. Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefrie side nedad.
              28. Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne.
              29. Server dem med sød chilisovs og soja.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Pandekager med fyld, som bliver tryllet om til små lækre mund bider af nogle forårsruller. Synes du også det lyder lækkert? Så prøv denne opskrift på forårsruller med fyld af grisekød.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2605 kJ / 623 kcal
                • Protein: 13 %
                • Kulhydrat: 43 %
                • Fedt: 43 %
                • Heraf mættet fedt: 0,95 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 29

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

              • Trin 2 af 29

                Find alle ingredienserne frem.

                Pandekager til forårsruller:

                • 6 æg
                • 540 g. hvedemel (8 dl)
                • 1 ½ tsk. salt
                • 10 ½ dl. mælk
                • ¾ dl. olie til stegning

                Fyld til forårsruller:

                • 9 cm. ingefær 
                • 3 fed hvidløg
                • 3 løg
                • 600 g. grisekød eller oksekød
                • ½ hvidkål (ca. 450 g.)
                • 6 gulerødder
                • 4 spsk. olie til stegning 
                • 1 tsk. salt
                • 1 knivspids peber

                Tilbehør:

                • 4 ½ dl. ris
                • 6 dl. vand
                • ½ tsk. salt
                • Sød chilisovs
                • Sojasovs
              • Trin 3 af 29

                Ris: Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter.

                • 4 ½ dl. ris
                • 6 dl. vand
                • ½ tsk. salt
              • Trin 4 af 29

                Pandekagedej: Slå æggene ud i en kop ét ad gangen. Kop dem op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

                • 6 æg
              • Trin 5 af 29

                Kom hvedemel og mælk i lidt ad gangen. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper. Tilsæt salt.

                • 540 g. hvedemel (8 dl)
                • 1 ½ tsk. salt
                • 10 ½ dl. mælk
              • Trin 6 af 29

                Sæt dejen på køl, mens du laver fyldet.

              • Trin 7 af 29

                Fyld: Pil løget. Pil hvidløget og pres det i en hvidløgspresser.

                • 3 fed hvidløg
                • 3 løg
              • Trin 8 af 29

                Skræl og skyl gulerødderne.

                • 6 gulerødder
              • Trin 9 af 29

                Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

              • Trin 10 af 29

                Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har 2-3 spiseskeer.

                • 9 cm. ingefær 
              • Trin 11 af 29

                Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet.

                • ½ hvidkål (ca. 450 g.)
              • Trin 12 af 29

                Varm olie i mellemstor gryde. Svits ingefær, hvidløg og løg i 2-3 minutter.

                • 2 spsk. olie til stegning
              • Trin 13 af 29

                Tilsæt kødet og brun det i cirka 5 minutter.

                • 600 g. grisekød eller oksekød
              • Trin 14 af 29

                Kom hvidkål og gulerod i gryden. Steg det i 3-4 minutter, til kål og løg bliver bløde og klare. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på. Smag fyldet til med salt og peber.

                • 1 tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 15 af 29

                Bage pandekager: Kom olie i et glas.

                • ¾ dl. olie til stegning
              • Trin 16 af 29

                Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.

              • Trin 17 af 29

                Hæld ¾ deciliter dej på stegepanden, og vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage.

              • Trin 18 af 29

                Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra panden med en paletkniv, og lægger den på en tallerken.

              • Trin 19 af 29

                Fortsæt, til du har cirka 2 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Pensl panden med olie hver gang. Den sidste smule dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.

              • Trin 20 af 29

                Rulle forårsruller: Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem.

              • Trin 21 af 29

                Læg en pandekage på et rent skærebræt.

              • Trin 22 af 29

                Læg to skefulde fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten ude ved kanten.

              • Trin 23 af 29

                Fold den lille pandekage-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så pandekagens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten.

              • Trin 24 af 29

                Rul pandekagen, til du har en forårsrulle.

              • Trin 25 af 29

                Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt, og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen som “lim”, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.

              • Trin 26 af 29

                Stege forårsruller: Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.

              • Trin 27 af 29

                Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefrie side nedad.

                • 2 spsk. olie til stegning
              • Trin 28 af 29

                Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne.

              • Trin 29 af 29

                Server dem med sød chilisovs og soja.

                • Sød chilisovs
                • Sojasovs
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Pandekager med fyld, som bliver tryllet om til små lækre mund bider af nogle forårsruller. Synes du også det lyder lækkert? Så prøv denne opskrift på forårsruller med fyld af grisekød.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Pandekager til forårsruller:

                  • 6 æg
                  • 540 g. hvedemel (8 dl)
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 10 ½ dl. mælk
                  • ¾ dl. olie til stegning

                  Fyld til forårsruller:

                  • 9 cm. ingefær 
                  • 3 fed hvidløg
                  • 3 løg
                  • 600 g. grisekød eller oksekød
                  • ½ hvidkål (ca. 450 g.)
                  • 6 gulerødder
                  • 4 spsk. olie til stegning 
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 knivspids peber

                  Tilbehør:

                  • 4 ½ dl. ris
                  • 6 dl. vand
                  • ½ tsk. salt
                  • Sød chilisovs
                  • Sojasovs

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 2 teskeer
                  • 1 spiseske
                  • 1 lille gryde med låg 
                  • 1 mellemstor skål
                  • 1 håndmixer
                  • 1 vandglas
                  • 1 bagepensel
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 tallerken
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Ris: Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter.
                  4. Pandekagedej: Slå æggene ud i en kop ét ad gangen. Kop dem op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
                  5. Kom hvedemel og mælk i lidt ad gangen. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper. Tilsæt salt.
                  6. Sæt dejen på køl, mens du laver fyldet.
                  7. Fyld: Pil løget. Pil hvidløget og pres det i en hvidløgspresser.
                  8. Skræl og skyl gulerødderne.
                  9. Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
                  10. Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har 2-3 spiseskeer.
                  11. Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet.
                  12. Varm olie i mellemstor gryde. Svits ingefær, hvidløg og løg i 2-3 minutter.
                  13. Tilsæt kødet og brun det i cirka 5 minutter.
                  14. Kom hvidkål og gulerod i gryden. Steg det i 3-4 minutter, til kål og løg bliver bløde og klare. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på. Smag fyldet til med salt og peber.
                  15. Bage pandekager: Kom olie i et glas.
                  16. Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.
                  17. Hæld ¾ deciliter dej på stegepanden, og vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage.
                  18. Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra panden med en paletkniv, og lægger den på en tallerken.
                  19. Fortsæt, til du har cirka 2 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Pensl panden med olie hver gang. Den sidste smule dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.
                  20. Rulle forårsruller: Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem.
                  21. Læg en pandekage på et rent skærebræt.
                  22. Læg to skefulde fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten ude ved kanten.
                  23. Fold den lille pandekage-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så pandekagens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten.
                  24. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle.
                  25. Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt, og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen som “lim”, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.
                  26. Stege forårsruller: Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.
                  27. Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefrie side nedad.
                  28. Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne.
                  29. Server dem med sød chilisovs og soja.