Fødselsdagslagkage

Fødselsdagslagkage

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Ingen fødselsdag uden lagkage. I denne opskrift er lagkagen lavet helt fra bunden, bogstaveligt talt. Jep, det er rigtigt - man kan lave lagkagebunde selv, og det er ikke så svært, som det lyder. Opskriften på lagkage er lækker, og husk at kun fantasien sætter grænser for, hvilke overraskelser du kan gemme i og imellem lagene.

        Denne opskrift er til 12 personer.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 862 kJ / 206 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 52 %
        • Fedt: 38 %
        • Energiinformationen er for ét stykke kage.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 26

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 26

        Find alle ingredienserne frem.

        Lagkagebunde: 

        • 3 æg
        • ½ dl. sukker
        • 1 dl. hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver

        Kagecreme: 

        • 3 æg
        • ½ l. mælk
        • 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
        • 1 dl. sukker
        • ½ vaniljestang

        Pynt: 

        • 600 g. jordbær
        • 1 ½ dl. piskefløde
        • 50 g. mørk chokolade
      • Trin 3 af 26

        Lagkagebunde: Tegn 3 store cirkler på et stykke bagepapir. Brug en tallerken med diameter på 22-24 centimeter som form.

        • 3 stk. bagepapir
      • Trin 4 af 26

        Læg bagepapiret med blyantstregen nedad på en bageplade.

      • Trin 5 af 26

        Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

      • Trin 6 af 26

        Slå et æg ud i en kop og kom det op i en skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du laver en pisket dej.

        • 3 æg
      • Trin 7 af 26

        Pisk æg og sukker sammen med en håndmixer i cirka 10 minutter, til det er en tyk og stiv skum.

        • 1 dl. sukker
      • Trin 8 af 26

        Bland hvedemel og bagepulver sammen i en anden skål.

        • 1 dl. hvedemel med top
        • 1 tsk. bagepulver
      • Trin 9 af 26

        Sigt hvedemel og bagepulver gennem en si ned i skålen med æggeskum. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

      • Trin 10 af 26

        Fordel dejen i et cirka 2 centimeter tykt lag inden for de tre cirkler på bagepapiret.

      • Trin 11 af 26

        Bag bundene med det samme. Sæt pladerne i ovnen og bag dem i cirka 12 minutter, til de er let gyldne.

      • Trin 12 af 26

        Stik et træspyd i midten af en kagebund. Hvis der er rå dej på træspyddet, skal lagkagebundene bage 2 minutter mere. Tjek igen.

      • Trin 13 af 26

        Tag lagkagebundene af bagepapiret og lad dem køle lidt af på en bagerist. Hvis de sidder fat på papiret, så gør en klud våd, vrid den, og tør forsigtigt på bagsiden af papiret med kluden. Så er det lettere at trække papiret af lagkagebundene.

        • Lidt vand
      • Trin 14 af 26

        Kagecreme: Slå et æg ud i en kop og kom det op i en gryde. Gentag med de to andre æg. Pisk æggene sammen i gryden.

        • 3 æg
      • Trin 15 af 26

        Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker.

        • ½ l. mælk
        • 3 spsk. majsstivelse
        • 1 dl. sukker
      • Trin 16 af 26

        Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene og den tomme vaniljestnag i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du skraber kornene ud af en vaniljestang.

        • ½ vaniljestang
      • Trin 17 af 26

        Pisk det hele sammen og bring det i kog ved svag varme. Rør hele tiden i gryden.

      • Trin 18 af 26

        Lad kagecremen koge i cirka 3 minutter.

      • Trin 19 af 26

        Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.

      • Trin 20 af 26

        Kom cremen i en skål, drys overfladen med sukker, og sæt skålen i køleskab, til cremen er afkølet.

        • 5 g. sukker
      • Trin 21 af 26

        Skyl jordbærrene. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grønne toppe med en lille kniv. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær.

        600 g. jordbær

      • Trin 22 af 26

        Fjern vaniljestangen fra kagecremen. Pisk cremen med et piskeris til den er glat.

      • Trin 23 af 26

        Saml lagkagen: Smør vaniljecreme på en lagkagebund og fordel halvdelen af jordbærrene på cremen. Læg en lagkagebund ovenpå og gentag. Slut af med en lagkagebund øverst.

        • 600 g. jordbær
      • Trin 24 af 26

        Pisk fløden til flødeskum med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

        • 1 ½ dl. piskefløde
      • Trin 25 af 26

        Pynt kagen med flødeskum.

      • Trin 26 af 26

        Hak chokoladen og drys den ovenpå lagkagen. Pynt eventuelt med flag.

        • 50 g. mørk chokolade
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ingen fødselsdag uden lagkage. I denne opskrift er lagkagen lavet helt fra bunden, bogstaveligt talt. Jep, det er rigtigt - man kan lave lagkagebunde selv, og det er ikke så svært, som det lyder. Opskriften på lagkage er lækker, og husk at kun fantasien sætter grænser for, hvilke overraskelser du kan gemme i og imellem lagene.

        Denne opskrift er til 12 personer.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Lagkagebunde:

          • 3 æg
          • 1 ½ dl. sukker
          • 1 dl. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver

          Kagecreme:

          • 3 æg
          • ½ l. mælk
          • 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
          • 1 dl. sukker
          • ½ vaniljestang

          Pynt:

          • 600 g. jordbær
          • 1 ½ dl. piskefløde
          • 50 g. mørk chokolade

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sætmåleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 teske
          • 3 bageplader
          • Bagepapir
          • 1 si
          • 4 mellemstore skåle
          • 1 dejskraber
          • 1 træspyd
          • 1 bagerist
          • 1 mellem gryde
          • 1 piskeris
          • 1 spiseske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 håndmixer
          • 1 røreske
          • 1 tallerken

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Lagkagebunde: Tegn 3 store cirkler på et stykke bagepapir. Brug en tallerken med diameter på 22-24 centimeter som form.
          4. Læg bagepapiret med blyantstregen nedad på en bageplade.
          5. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
          6. Slå et æg ud i en kop og kom det op i en skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du laver en pisket dej.
          7. Pisk æg og sukker sammen med en håndmixer i cirka 10 minutter, til det er en tyk og stiv skum.
          8. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en anden skål.
          9. Sigt hvedemel og bagepulver gennem en si ned i skålen med æggeskum. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
          10. Fordel dejen i et cirka 2 centimeter tykt lag inden for de tre cirkler på bagepapiret.
          11. Bag bundene med det samme. Sæt pladerne i ovnen og bag dem i cirka 12 minutter, til de er let gyldne.
          12. Stik et træspyd i midten af en kagebund. Hvis der er rå dej på træspyddet, skal lagkagebundene bage 2 minutter mere. Tjek igen.
          13. Tag lagkagebundene af bagepapiret og lad dem køle lidt af på en bagerist. Hvis de sidder fat på papiret, så gør en klud våd, vrid den, og tør forsigtigt på bagsiden af papiret med kluden. Så er det lettere at trække papiret af lagkagebundene.
          14. Kagecreme: Slå et æg ud i en kop og kom det op i en gryde. Gentag med de to andre æg. Pisk æggene sammen i gryden.
          15. Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker.
          16. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene og den tomme vaniljestnag i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du skraber kornene ud af en vaniljestang.
          17. Pisk det hele sammen og bring det i kog ved svag varme. Rør hele tiden i gryden.
          18. Lad kagecremen koge i cirka 3 minutter.
          19. Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.
          20. Kom cremen i en skål, drys overfladen med sukker, og sæt skålen i køleskab, til cremen er afkølet.
          21. Skyl jordbærrene. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grønne toppe med en lille kniv. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær.
          22. Fjern vaniljestangen fra kagecremen. Pisk cremen med et piskeris til den er glat.
          23. Saml lagkagen: Smør vaniljecreme på en lagkagebund og fordel halvdelen af jordbærrene på cremen. Læg en lagkagebund ovenpå og gentag. Slut af med en lagkagebund øverst.
          24. Pisk fløden til flødeskum med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
          25. Pynt kagen med flødeskum.
          26. Hak chokoladen og drys den ovenpå lagkagen. Pynt eventuelt med flag.