Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Lækre og super nemme boller - og så er de perfekte til fødselsdagsfesten.

        Opskriften giver 15 boller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1036 kJ / 248 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 61 %
        • Fedt: 30 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 pk. gær (50 g.)
        • 3 dl mælk
        • 1 æg
        • 1 dl sukker
        • ½ tsk. salt
        • 1 tsk. stødt kardemomme
        • 125 g. smør
        • 9-10 dl mel
        • 1 æg til pensling
      • Trin 3 af 19

        Tag en stor skål, og smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 1 pk. gær (50 g.)
      • Trin 4 af 19

        Tag en lille gryde. Kom mælken i, og varm den op, til den er lunken. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig.

        • 3 dl mælk
      • Trin 5 af 19

        Kom den lune mælk op i skålen med gæren. Rør rundt, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 19

        Slå ægget ud i en kop. Kom æg, sukker, salt, kardemomme og blødt smør i skålen. Rør det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 1 æg
        • 1 dl sukker
        • ½ tsk. salt
        • 1 tsk. stødt kardemomme
        • 125 g. smør
      • Trin 7 af 19

        Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Rør dejen sammen undervejs.

        • 9-10 dl mel
      • Trin 8 af 19

        Vend dejen ud på køkkenbordet. Ælt dejen med hænderne, til den er blød og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 9 af 19

        Kom dejen op i skålen igen. Kom husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i cirka 30 minutter et lunt sted.

      • Trin 10 af 19

        Kom bagepapir på 2 bageplader.

      • Trin 11 af 19

        Drys mel på bordet, og vend dejen ud på det. Ælt dejen med hænderne, til den slipper køkkenbordet og er en sammenhængende klump.

      • Trin 12 af 19

        Rul dejen til en pølse, og del den i 15 lige store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du slår brød og boller op.

      • Trin 13 af 19

        Tril 15 boller mellem hænderne eller på bordet. Læg bollerne på bagepladerne, uden at de rører hinanden.

      • Trin 14 af 19

        Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem efterhæve i 30 minutter et lunt sted.

      • Trin 15 af 19

        Tænd ovnen på 180 grader.

      • Trin 16 af 19

        Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med ægget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler boller.

        • 1 æg til pensling
      • Trin 17 af 19

        Bag bollerne midt i ovnen i cirka 15 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.

      • Trin 18 af 19

        Lad bollerne køle af på en bagerist.

      • Trin 19 af 19

        Serves straks.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lækre og super nemme boller - og så er de perfekte til fødselsdagsfesten.

        Opskriften giver 15 boller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 pk. gær (50 g.)
          • 3 dl mælk
          • 1 æg
          • 1 dl sukker
          • ½ tsk. salt
          • 1 tsk. stødt kardemomme
          • 125 g. smør
          • 9-10 dl mel
          • 1 æg til pensling

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 teske
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 kop
          • 1 gaffel
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en stor skål, og smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Kom mælken i, og varm den op, til den er lunken. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig.
          5. Kom den lune mælk op i skålen med gæren. Rør rundt, til gæren er opløst.
          6. Slå ægget ud i en kop. Kom æg, sukker, salt, kardemomme og blødt smør i skålen. Rør det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          7. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Rør dejen sammen undervejs.
          8. Vend dejen ud på køkkenbordet. Ælt dejen med hænderne, til den er blød og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          9. Kom dejen op i skålen igen. Kom husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i cirka 30 minutter et lunt sted.
          10. Kom bagepapir på 2 bageplader.
          11. Drys mel på bordet, og vend dejen ud på det. Ælt dejen med hænderne, til den slipper køkkenbordet og er en sammenhængende klump.
          12. Rul dejen til en pølse, og del den i 15 lige store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du slår brød og boller op.
          13. Tril 15 boller mellem hænderne eller på bordet. Læg bollerne på bagepladerne, uden at de rører hinanden.
          14. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem efterhæve i 30 minutter et lunt sted.
          15. Tænd ovnen på 180 grader.
          16. Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med ægget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler boller.
          17. Bag bollerne midt i ovnen i cirka 15 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.
          18. Lad bollerne køle af på en bagerist.
          19. Serves straks.