Fødselsdagslagkage

Fødselsdagslagkage

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Ingen fødselsdag uden lagkage. I denne opskrift er lagkagen lavet helt fra bunden, bogstaveligt talt. Jep, det er rigtigt - man kan lave lagkagebunde selv, og det er ikke så svært, som det lyder. Opskriften på lagkage er lækker, og husk at kun fantasien sætter grænser for, hvilke overraskelser du kan gemme i og imellem lagene.

        Denne opskrift er til 12 personer.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 862 kJ / 206 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 52 %
        • Fedt: 38 %
        • Energiinformationen er for ét stykke kage.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 27

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 27

        Mål alle ingredienserne af.

        Lagkagebunde: 

        • 3 æg
        • ½ dl sukker
        • 1 dl hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver

        Kagecreme: 

        • 3 æg
        • ½ l mælk
        • 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
        • 1 dl sukker
        • ½ vaniljestang

        Pynt: 

        • 600 g. jordbær
        • 1 ½ dl piskefløde
        • 50 g. mørk chokolade
      • Trin 3 af 27

        Til lagkagebunde: Tegn 3 cirkler på bagepapiret, med en blyant rundt om en tallerken med diameter på ca. 22-24 cm.

        • 3 stk. bagepapir
      • Trin 4 af 27

        Læg bagepapiret med blyantstregen nedad på bagepladen.

      • Trin 5 af 27

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 6 af 27

        Klik på metodevideoen og se hvordan du laver en pisket dej. Slå æggene ud i en skål.

        • 3 æg
      • Trin 7 af 27

        Pisk æg og sukker ca. 10 minutter med en håndmixer til tykt og stift skum.

        • 1 dl sukker
      • Trin 8 af 27

        Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål.

        • 1 dl hvedemel med top
        • 1 tsk. bagepulver
      • Trin 9 af 27

        Sigt hvedemel og bagepulver igennem en si, og vend det forsigtigt i æggeskummet med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

      • Trin 10 af 27

        Fordel dejen inden for de tre cirkler på bagepapiret i et lag som er ca. 2 cm. højt.

      • Trin 11 af 27

        Bag bundene med det samme. Sæt pladerne i ovnen og bag ca. 12 minutter med varmluft.

      • Trin 12 af 27

        Stik et træspyd i midten af en kagebund. Er der rå dej på, skal bundene bage videre. Tjek igen efter 2 minutter.

      • Trin 13 af 27

        Afkøl bundene lidt på bagerist. Tip: Fugt forsigtigt med lidt vand på bagsiden af bagepapiret, så det er lettere at trække af.

        • Lidt vand
      • Trin 14 af 27

        Kagecreme: Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med de to andre æg. Pisk æggene sammen i gryden.

        • 3 æg
      • Trin 15 af 27

        Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker.

        • ½ l mælk
        • 3 spsk. majsstivelse
        • 1 dl sukker
      • Trin 16 af 27

        Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene ned i gryden sammen med den tomme vaniljestang.

        • ½ vaniljestang
      • Trin 17 af 27

        Pisk det hele sammen og bring i kog ved svag varme.

      • Trin 18 af 27

        Kog det i cirka 3 minutter.

      • Trin 19 af 27

        Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.

      • Trin 20 af 27

        Kom cremen i en skål, drys overfladen med sukker og sæt skålen i køleskab til den er afkølet.

        • 5 g. sukker
      • Trin 21 af 27

        Skyl jordbærene under koldt vand i en si. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grønne toppe med en lille kniv.

        600 g. jordbær

      • Trin 22 af 27

        Fjern vaniljestangen. Pisk cremen med et piskeris til den er glat.

      • Trin 23 af 27

        Til lagkage: Læg lagekagebundene sammen med jordbær og vaniljecreme.

        • 600 g. jordbær
      • Trin 24 af 27

        Pisk fløden til flødeskum med en håndmixer.

        • 1 ½ dl piskefløde
      • Trin 25 af 27

        Pynt kagen med flødeskum.

      • Trin 26 af 27

        Hak chokoladen og drys den på lagkagen. Sæt eventuelt flag i kagen.

        • 50 g. mørk chokolade
      • Trin 27 af 27

        Lagkagen er nu klar til servering. Velbekomme og hurra!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ingen fødselsdag uden lagkage. I denne opskrift er lagkagen lavet helt fra bunden, bogstaveligt talt. Jep, det er rigtigt - man kan lave lagkagebunde selv, og det er ikke så svært, som det lyder. Opskriften på lagkage er lækker, og husk at kun fantasien sætter grænser for, hvilke overraskelser du kan gemme i og imellem lagene.

        Denne opskrift er til 12 personer.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Lagkagebunde:

          • 3 æg
          • 1 ½ dl sukker
          • 1 dl hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver

          Kagecreme:

          • 3 æg
          • ½ l mælk
          • 3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
          • 1 dl sukker
          • ½ vaniljestang

          Pynt:

          • 600 g. jordbær
          • 1 ½ dl piskefløde
          • 50 g. mørk chokolade

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sætmåleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 teske
          • 3 bageplader
          • Bagepapir
          • 1 si
          • 4 mellemstore skåle
          • 1 dejskraber
          • 1 træspyd
          • 1 bagerist
          • 1 mellem gryde
          • 1 piskeris
          • 1 spiseske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 håndmixer
          • 1 røreske
          • 1 tallerken

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Til lagkagebunde: Tegn 3 cirkler på bagepapiret, med en blyant rundt om en tallerken med diameter på ca. 22-24 cm.
          4. Læg bagepapiret med blyantstregen nedad på bagepladen.
          5. Tænd ovnen på 175 grader.
          6. Klik på metodevideoen og se hvordan du laver en pisket dej. Slå æggene ud i en skål.
          7. Pisk æg og sukker ca. 10 minutter med en håndmixer til tykt og stift skum.
          8. Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål.
          9. Sigt hvedemel og bagepulver igennem en si, og vend det forsigtigt i æggeskummet med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
          10. Fordel dejen inden for de tre cirkler på bagepapiret i et lag som er ca. 2 cm. højt.
          11. Bag bundene med det samme. Sæt pladerne i ovnen og bag ca. 12 minutter med varmluft.
          12. Stik et træspyd i midten af en kagebund. Er der rå dej på, skal bundene bage videre. Tjek igen efter 2 minutter.
          13. Afkøl bundene lidt på bagerist. Tip: Fugt forsigtigt med lidt vand på bagsiden af bagepapiret, så det er lettere at trække af.
          14. Kagecreme: Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med de to andre æg. Pisk æggene sammen i gryden.
          15. Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker.
          16. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene ned i gryden sammen med den tomme vaniljestang.
          17. Pisk det hele sammen og bring i kog ved svag varme.
          18. Kog det i cirka 3 minutter.
          19. Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.
          20. Kom cremen i en skål, drys overfladen med sukker og sæt skålen i køleskab til den er afkølet.
          21. Skyl jordbærene under koldt vand i en si. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grønne toppe med en lille kniv.
          22. Fjern vaniljestangen. Pisk cremen med et piskeris til den er glat.
          23. Til lagkage: Læg lagekagebundene sammen med jordbær og vaniljecreme.
          24. Pisk fløden til flødeskum med en håndmixer.
          25. Pynt kagen med flødeskum.
          26. Hak chokoladen og drys den på lagkagen. Sæt eventuelt flag i kagen.
          27. Lagkagen er nu klar til servering. Velbekomme og hurra!