Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kage:

3.

Læg smørret ud på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.

4.

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.

5.

Kom blødt smør, sukker og vaniljesukker i en stor skål.

6.

Pisk det hele sammen med en elpisker, til det er let og luftigt.

7.

Slå et æg ud i en kop og kom det op i skålen. Pisk godt efter hvert æg. Fortsæt med at slå æggene ud et ad gangen, til du har rørt alle 6 æg ned i dejen. Se videoen.

8.

Hold en si hen over skålen og sigt kakaopulver, hvedemel og bagepulver ned i dejen.

9.

Hak chokoladen i mindre stykker. Se videoen.

10.

Kom kærnemælk, hakket chokolade og salt i dejen. Bland det hele sammen.

11.

Hæld dejen i en stor springform eller lille bradepande.

12.

Bag kagen i 50-60 minutter. Den skal være gennembagt. Stik en lille skarp kniv ned midt i kagen. Hvis der er rå dej på kniven, skal den have 3-4 minutter mere. Lad kagen køle af på en bagerist, før du tager den ud af formen og pynter kagen. Se videoen.

Glasur:

13.

Lav en tyk glasur af flormelis og vand. Hvis glasuren bliver for tyk til, at du kan bruge den, så tilsæt ganske lidt vand, indtil den er, som du vil have den. Se videoen.

14.

Kom ⅓ af den hvide glasur i en anden skål og stil den til side.

15.

Tilsæt ganske lidt grøn frugtfarve til skålen med mest glasur i. Rør godt rundt. Glasuren skal have samme farve som græs. Hvis den er for lysegrøn, så tilsæt lidt mere farve, indtil du synes, at den er perfekt. Hvis glasuren bliver for tynd, kan du komme lidt mere flormelis i.

16.

Fordel den grønne glasur på kagen. Lad den tørre helt.

17.

Kom den hvide glasur i en sprøjtepose eller frysepose. Mal de hvide streger fra en fodboldbane med glasuren i sprøjteposen. Find et billede af en fodboldbane på nettet, hvis du har brug for hjælp til stregerne.

18.

Sæt mål og spillere på banen.

Næringsindhold per portion

Energi: 37590 kJ / 8984 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 38 %

Heraf mættet fedt: 231 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min