Foccacia-brød

Foccacia-brød

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Det er virkelig nemt at imponere folk med hjemmelavet brød, så det er værd at lære kunsten at bage. Har du knækket nødden og lært at sno kringlen, holder du nøglen til enhver svigermors hjerte i din hule hånd.
        Opskriften giver cirka 10 små foccacia-brød.

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 670 kJ / 160 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 84 %
        • Fedt: 4 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 23

        Mål alle ingredienserne af.

        • 25 g. gær
        • 2 dl vand
        • 1 dl kærnemælk
        • 1 tsk. salt
        • 1 dl grahamsmel
        • 1 dl durumhvedemel - eller almindeligt hvedemel
        • Ca. 5 dl hvedemel
        • 1 spsk. olie
        • ¼ tsk. groft salt
        • 1 tsk. tørret oregano
      • Trin 3 af 23

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 23

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g gær
      • Trin 5 af 23

        Tag en lille gryde. Kom vand og kærnemælk i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

        • 2 dl vand
        • 1 dl kærnemælk
      • Trin 6 af 23

        Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 7 af 23

        Kom salt i skålen. Rør rundt.

        • 1 tsk. salt
      • Trin 8 af 23

        Kom grahamsmel og durumhvedemel i skålen. Rør rundt.

        • 1 dl grahamsmel
        • 1 dl durumhvedemel (eller almindelig hvedemel)
      • Trin 9 af 23

        Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Slå luft ind i dejen med en grydeske.

        • 5 dl hvedemel
      • Trin 10 af 23

        Ælt dejen færdig på bordet.

      • Trin 11 af 23

        Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med husholdningsfilm.

      • Trin 12 af 23

        Lad dejen hæve i 20-30 minutter.

      • Trin 13 af 23

        Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen til en pølse, og del den i 10 stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du slår brød og boller op.

      • Trin 14 af 23

        Form 10 boller, og tryk dem lidt flade.

      • Trin 15 af 23

        Læg foccacia-brødene på bagepladen.

      • Trin 16 af 23

        Læg et rent viskestykke over foccacia-brødene, og lad dem hæve i 15 minutter.

      • Trin 17 af 23

        Tænd varmluftsovnen på 200 grader.

      • Trin 18 af 23

        Tryk igen bollerne lidt flade med hænderne.

      • Trin 19 af 23

        Pensl foccacia-brødene med olie.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 20 af 23

        Drys salt og oregano på foccacia-brødene.

        • ¼ tsk. salt
        • 1 tsk. oregano
      • Trin 21 af 23

        Sæt foccacia-brødene i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om de er gennembagte.

      • Trin 22 af 23

        Lad foccacia-brødene køle af på en bagerist.

      • Trin 23 af 23

        Foccacia-brødene er nu klar til at blive spist. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det er virkelig nemt at imponere folk med hjemmelavet brød, så det er værd at lære kunsten at bage. Har du knækket nødden og lært at sno kringlen, holder du nøglen til enhver svigermors hjerte i din hule hånd.
        Opskriften giver cirka 10 små foccacia-brød.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 25 g. gær
          • 2 dl vand
          • 1 dl kærnemælk
          • 1 tsk. salt
          • 1 dl grahamsmel
          • 1 dl durumhvedemel - eller almindeligt hvedemel
          • Ca. 5 dl hvedemel

          Pensling:

          • 1 spsk. olie

          Drys:

          • ¼ tsk. groft salt
          • 1 tsk. tørret oregano

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 3 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 stor skål
          • 1 grydeske
          • Husholdningsfilm
          • 1 brødkniv
          • 1 rent viskestykke
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          5. Tag en lille gryde. Kom vand og kærnemælk i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
          6. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
          7. Kom salt i skålen. Rør rundt.
          8. Kom grahamsmel og durumhvedemel i skålen. Rør rundt.
          9. Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Slå luft ind i dejen med en grydeske.
          10. Ælt dejen færdig på bordet.
          11. Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med husholdningsfilm.
          12. Lad dejen hæve i 20-30 minutter.
          13. Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen til en pølse, og del den i 10 stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du slår brød og boller op.
          14. Form 10 boller, og tryk dem lidt flade.
          15. Læg foccacia-brødene på bagepladen.
          16. Læg et rent viskestykke over foccacia-brødene, og lad dem hæve i 15 minutter.
          17. Tænd varmluftsovnen på 200 grader.
          18. Tryk igen bollerne lidt flade med hænderne.
          19. Pensl foccacia-brødene med olie.
          20. Drys salt og oregano på foccacia-brødene.
          21. Sæt foccacia-brødene i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om de er gennembagte.
          22. Lad foccacia-brødene køle af på en bagerist.
          23. Foccacia-brødene er nu klar til at blive spist. Velbekomme!