Foccacia

Foccacia

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Pizza-elsker? Så MÅ du sætte focaccia på “skal-prøves”-listen! Det er ikke det samme, men alligevel minder de så meget om hinanden.

        Tip: Servér det som tilbehør til aftensmaden, og gem resterne til eftermiddags-snacken dagen efter.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1019 kJ / 244 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 65 %
        • Fedt: 26 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • 20 g. gær
        • 3 dl. vand
        • 1 spsk. sukker
        • 3 spsk. olie
        • 2 ½ dl. grahamsmel
        • 1 spsk. salt
        • 7 ½ dl. hvedemel
        • 1 spsk. olie til at smøre fadet

        Pynt:

        • 20 cherrytomater
        • 1 dl. frisk rosmarin
        • 2 spsk. olie
        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 3 af 18

        Tag en stor skål. Smuldr gæren skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 20 g. gær
      • Trin 4 af 18

        Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

        • 3 dl. vand
      • Trin 5 af 18

        Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 18

        Kom sukker, olie og grahamsmel i skålen, og rør rundt. Tilsæt salt, og rør godt.

        • 1 spsk. sukker
        • 3 spsk. olie
        • 2 ½ dl. grahamsmel
        • 1 spsk. salt
      • Trin 7 af 18

        Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.

        • 7 ½ dl. hvedemel
      • Trin 8 af 18

        Ælt dejen på køkkenbordet med hænderne, til den er glat på overfladen. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 9 af 18

        Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.

      • Trin 10 af 18

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 11 af 18

        Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær cherrytomaterne i halve.

        • 20 cherrytomater
      • Trin 12 af 18

        Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarin i vandet. Pluk nålene af stilkene, og hak nålene groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl. frisk rosmarin
      • Trin 13 af 18

        Tag et ovnfast fad, og smør det med olie. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kommer en blød dej i fadet.

        • 1 spsk. olie til at smøre fadet
      • Trin 14 af 18

        Kom din foccacia-dej i fadet, og spred den ud, så dejen dækker hele fadet. Brug fingrene.

      • Trin 15 af 18

        Fordel de halve cherrytomater over foccacia-brødet, og drys med rosmarin og salt.

        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 16 af 18

        Tag en kop og bagepensel. Kom olie i koppen, og pensl foccacia-brødet med olien.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 17 af 18

        Tryk dybe huller i foccacia-brødet med fingrene.

      • Trin 18 af 18

        Bag foccacia-brødet i ovnen i cirka 25 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om brødet er gennembagt.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Pizza-elsker? Så MÅ du sætte focaccia på “skal-prøves”-listen! Det er ikke det samme, men alligevel minder de så meget om hinanden.

        Tip: Servér det som tilbehør til aftensmaden, og gem resterne til eftermiddags-snacken dagen efter.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 20 g. gær
          • 3 dl. vand
          • 1 spsk. sukker
          • 3 spsk. olie
          • 2 ½ dl. grahamsmel
          • 1 spsk. salt
          • 7 ½ dl. hvedemel
          • 1 spsk. olie til at smøre fadet

          Pynt:

          • 20 cherrytomater
          • 1 dl. frisk rosmarin
          • 2 spsk. olie
          • 1 tsk. groft salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 rent viskestykke
          • 1 stort ovnfast fad
          • 1 kop
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en stor skål. Smuldr gæren skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
          5. Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
          6. Kom sukker, olie og grahamsmel i skålen, og rør rundt. Tilsæt salt, og rør godt.
          7. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
          8. Ælt dejen på køkkenbordet med hænderne, til den er glat på overfladen. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          9. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.
          10. Tænd ovnen på 225 grader.
          11. Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær cherrytomaterne i halve.
          12. Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarin i vandet. Pluk nålene af stilkene, og hak nålene groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          13. Tag et ovnfast fad, og smør det med olie. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kommer en blød dej i fadet.
          14. Kom din foccacia-dej i fadet, og spred den ud, så dejen dækker hele fadet. Brug fingrene.
          15. Fordel de halve cherrytomater over foccacia-brødet, og drys med rosmarin og salt.
          16. Tag en kop og bagepensel. Kom olie i koppen, og pensl foccacia-brødet med olien.
          17. Tryk dybe huller i foccacia-brødet med fingrene.
          18. Bag foccacia-brødet i ovnen i cirka 25 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om brødet er gennembagt.