Flamberede pandekager

Flamberede pandekager

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Blærede pandekager med ild i! Pandekager burde faktisk være Danmarks nationalret? Leg med ild i køkkenet - det er så sjældent man får lov til det…. Men få lige en voksen til at hjælpe dig - fordi afbrændt pandehår og svitsede øjenbryn ser altså lidt dumt ud ;-)

        Tip: Server med vaniljeis til.

        Opskriften giver 6-8 små pandekager.
         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1013 kJ / 242 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 46 %
        • Fedt: 31 %
    • Du skal bruge

    • Beskrivelse

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtig. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        Pandekager:

        • 1 appelsin, øko (kun skallen)
        • 2 æg
        • 1 spsk. sukker
        • 3 ½ dl. mælk
        • 2 dl. hvedemel
        • 20 g. smør til stegning

        Flambering:

        • 50 g. mandler
        • 1 appelsin (kun saften, brug den samme som til pandekagedejen)
        • 2 spsk. brun farin
        • ½ dl. Grand Marnier
      • Trin 3 af 19

        Pandekager: Vask appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv kun den orange del, så du ikke får den inderste, hvide skal med. Den er bitter. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen en appelsin.

        • 1 appelsin, øko (kun skallen)
      • Trin 4 af 19

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med det andet æg.

        • 2 æg
      • Trin 5 af 19

        Kom sukkeret i skålen, og pisk det hele sammen til en luftig masse med et piskeris. Tilsæt revet appelsinskal, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.

        • 1 spsk. sukker
      • Trin 6 af 19

        Kom mælk og hvedemel i dejen lidt ad gangen, mens du pisker, til det bliver en tynd pandekagedej.

        • 3 ½ dl. mælk
        • 2 dl. hvedemel
      • Trin 7 af 19

        Kom en lille klat smør på en stor stegepande, og varm op. Lad smørret bruse af.

        • 20 g. smør til stegning
      • Trin 8 af 19

        Fyld et decilitermål halvt op med dej, og hæld dejen på stegepanden. Vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig i et tyndt lag.

      • Trin 9 af 19

        Bag pandekagen i cirka 2 minutter, til den bliver gylden i kanten. Vend den, og bag den i cirka 2 minutter på den anden side.

      • Trin 10 af 19

        Læg den færdige pandekage på en tallerken, og dæk den til med et rent viskestykke, så den holder sig varm. Gentag, til du har brugt al pandekagedejen.

      • Trin 11 af 19

        Flambering: Smut mandlerne: Hæld mandlerne op i en kop. Kog ½ liter vand i en elkedel, og hæld det over mandlerne. Lad mandlerne trække cirka 5 minutter, til skindet løsner sig. Smut mandlerne. Klik på videoen og se, hvordan du smutter mandler.

        • 50 g. mandler
      • Trin 12 af 19

        Varm en stor stegepande op. Kom de smuttede mandler på den tørre stegepande, og rist dem, til de er gyldne.

      • Trin 13 af 19

        Hak mandlerne groft med en brødkniv. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

      • Trin 14 af 19

        Pres saften af appelsinen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en appelsin.

        • 1 appelsin (kun saften, brug den samme som til pandekagedejen)
      • Trin 15 af 19

        Varm stegepanden op igen, og hæld appelsinsaften og brun farin på. Lad det koge ind, til det er lige så tykt som sirup.

        • 2 spsk. brun farin
      • Trin 16 af 19

        Fold pandekagerne sammen tre gange, så det bliver til små trekanter. Læg pandekagerne på stegepanden med appelsin-siruppen. Drys de hakkede mandler over.

      • Trin 17 af 19

        Stil stegepanden på spisebordet, mens den er rygende varm. Hæld Gran Marnier over pandekagerne.

        • ½ dl. Grand Marnier
      • Trin 18 af 19

        Sæt roligt ild til pandekagerne. Ilden slukker efter kort tid af sig selv.

      • Trin 19 af 19

        Server for eksempel de lune pandekager med vaniljeis til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Blærede pandekager med ild i! Pandekager burde faktisk være Danmarks nationalret? Leg med ild i køkkenet - det er så sjældent man får lov til det…. Men få lige en voksen til at hjælpe dig - fordi afbrændt pandehår og svitsede øjenbryn ser altså lidt dumt ud ;-)

        Tip: Server med vaniljeis til.

        Opskriften giver 6-8 små pandekager.
         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pandekager:

          • 1 appelsin, øko (kun skallen)
          • 2 æg
          • 1 spsk. sukker
          • 3 ½ dl. mælk
          • 2 dl. hvedemel
          • 20 g. smør til stegning

          Flambering:

          • 50 g. mandler
          • 1 appelsin (kun saften, brug den samme som til pandekagedejen)
          • 2 spsk. brun farin
          • ½ dl. Grand Marnier

           

          Køkkenredskaber

          • 1 rivejern
          • 2 kopper
          • 1 stor skål
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 piskeris
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 tallerken
          • 1 citruspresser

          Beskrivelse

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtig. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pandekager: Vask appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv kun den orange del, så du ikke får den inderste, hvide skal med. Den er bitter. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen en appelsin.
          4. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med det andet æg.
          5. Kom sukkeret i skålen, og pisk det hele sammen til en luftig masse med et piskeris. Tilsæt revet appelsinskal, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.
          6. Kom mælk og hvedemel i dejen lidt ad gangen, mens du pisker, til det bliver en tynd pandekagedej.
          7. Kom en lille klat smør på en stor stegepande, og varm op. Lad smørret bruse af.
          8. Fyld et decilitermål halvt op med dej, og hæld dejen på stegepanden. Vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig i et tyndt lag.
          9. Bag pandekagen i cirka 2 minutter, til den bliver gylden i kanten. Vend den, og bag den i cirka 2 minutter på den anden side.
          10. Læg den færdige pandekage på en tallerken, og dæk den til med et rent viskestykke, så den holder sig varm. Gentag, til du har brugt al pandekagedejen.
          11. Flambering: Smut mandlerne: Hæld mandlerne op i en kop. Kog ½ liter vand i en elkedel, og hæld det over mandlerne. Lad mandlerne trække cirka 5 minutter, til skindet løsner sig. Smut mandlerne. Klik på videoen og se, hvordan du smutter mandler.
          12. Varm en stor stegepande op. Kom de smuttede mandler på den tørre stegepande, og rist dem, til de er gyldne.
          13. Hak mandlerne groft med en brødkniv. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
          14. Pres saften af appelsinen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en appelsin.
          15. Varm stegepanden op igen, og hæld appelsinsaften og brun farin på. Lad det koge ind, til det er lige så tykt som sirup.
          16. Fold pandekagerne sammen tre gange, så det bliver til små trekanter. Læg pandekagerne på stegepanden med appelsin-siruppen. Drys de hakkede mandler over.
          17. Stil stegepanden på spisebordet, mens den er rygende varm. Hæld Gran Marnier over pandekagerne.
          18. Sæt roligt ild til pandekagerne. Ilden slukker efter kort tid af sig selv.
          19. Server for eksempel de lune pandekager med vaniljeis til.