Fladbrød med søde løg

Fladbrød med søde løg

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Er du fan af pizza, så er fladbrødene her måske noget for dig. Der er en del løg på toppen, men dem skal du ikke frygte. De er søde og smager super godt. Tag fladbrødet med i madpakken og spis det som tilbehør til fx en salat. 

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1674 kJ / 399 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 62 %
        • Fedt: 27 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 28

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 28

        Mål alle ingredienserne af.

        Topping:

        • 1 dåse hakkede tomater
        • 1 stort løg
        • 2 tsk. olie
        • ½ dl vand
        • 1 spsk. honning

        Dej:

        • 25 g. gær
        • 2 ½ dl vand
        • 1 tsk. salt
        • 2 dl grahamsmel
        • Ca. 3 ½ dl hvedemel
      • Trin 3 af 28

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 28

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 5 af 28

        Topping: Sæt et dørslag i en skål. Åbn dåsen med tomater, og hæld dem i dørslaget.

        • ½ dåse hakkede tomater
      • Trin 6 af 28

        Pil løget, og skær det i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg

         

      • Trin 7 af 28

        Kom olien i en gryde, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan ud pandesteger.

        • 1 tsk. olie
      • Trin 8 af 28

        Kom løget i gryden, og skru ned på middel varmen.

      • Trin 9 af 28

        Svits løgringene i cirke 5 minutter ved middel varme, indtil de er blanke og klare. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 10 af 28

        Kom vand og honning i gryden.

        • ½ dl vand
        • ½ spsk. honning
      • Trin 11 af 28

        Rør, til vandet er fordampet.

      • Trin 12 af 28

        Hæld løgene i en skål.

      • Trin 13 af 28

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 12 g. gær
      • Trin 14 af 28

        Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

        • 1 ¼ dl lunkent vand
      • Trin 15 af 28

        Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 16 af 28

        Kom salt og grahamsmel i skålen, og rør rundt.

        • ½ tsk. salt
        • 1 dl grahamsmel
      • Trin 17 af 28

        Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Brug en grydeske til at røre rundt med.

        • 1 ¾ dl hvedemel
      • Trin 18 af 28

        Ælt dejen yderligere 5 minutter på bordet. Brug hænderne.

      • Trin 19 af 28

        Læg dejen tilbage i skålen.

      • Trin 20 af 28

        Læg husholdningsfilm over dejen, og lad den hæve i 30 minutter.

      • Trin 21 af 28

        Del dejen i 2 stykker, og form hvert stykke til en stor bolle.

      • Trin 22 af 28

        Tryk hver bolle ud til en cirkel på ca. 20 cm., og læg dem på bagepladen.

      • Trin 23 af 28

        Læg de hakkede tomater på hvert brød.

      • Trin 24 af 28

        Læg de søde løg på tomaterne.

      • Trin 25 af 28

        Sæt brødene øverst i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter.

      • Trin 26 af 28

        Tag brødene ud, og lad dem køle af på en bagerist.

      • Trin 27 af 28

        Skær hvert brød ud i 8 trekanter, ligesom en pizza.

      • Trin 28 af 28

        Fladbrødene er nu klar til servering. De kan eventuelt spises sammen med krydret grøntsags- og kartoffelgryde.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Er du fan af pizza, så er fladbrødene her måske noget for dig. Der er en del løg på toppen, men dem skal du ikke frygte. De er søde og smager super godt. Tag fladbrødet med i madpakken og spis det som tilbehør til fx en salat. 

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Topping:

          • ½ dåse hakkede tomater
          • ½ løg
          • 2 tsk. olie
          • ½ dl vand
          • ½ spsk. honning

          Dej:

          • 12 g. gær
          • 1 ¼ dl vand
          • ½ tsk. salt
          • 1 dl grahamsmel
          • Ca. 1 ¾ dl hvedemel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 2 målebæger
          • 1 spiseske
          • 2 teskeer
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 dørslag
          • 2 mellem skåle
          • 1 dåseåbner
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 mellem gryde
          • 2 grydeskeer
          • 1 stor skål
          • Husholdningsfilm
          • 1 bagerist
          • 1 brødkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Tænd ovnen på 225 grader.
          5. Topping: Sæt et dørslag i en skål. Åbn dåsen med tomater, og hæld dem i dørslaget.
          6. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          7. Kom olien i en gryde, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan ud pandesteger.
          8. Kom løget i gryden, og skru ned på middel varmen.
          9. Svits løgringene i cirke 5 minutter ved middel varme, indtil de er blanke og klare. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          10. Kom vand og honning i gryden.
          11. Rør, til vandet er fordampet.
          12. Hæld løgene i en skål.
          13. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          14. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
          15. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
          16. Kom salt og grahamsmel i skålen, og rør rundt.
          17. Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Brug en grydeske til at røre rundt med.
          18. Ælt dejen yderligere 5 minutter på bordet. Brug hænderne.
          19. Læg dejen tilbage i skålen.
          20. Læg husholdningsfilm over dejen, og lad den hæve i 30 minutter.
          21. Del dejen i 2 stykker, og form hvert stykke til en stor bolle.
          22. Tryk hver bolle ud til en cirkel på ca. 20 cm., og læg dem på bagepladen.
          23. Læg de hakkede tomater på hvert brød.
          24. Læg de søde løg på tomaterne.
          25. Sæt brødene øverst i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter.
          26. Tag brødene ud, og lad dem køle af på en bagerist.
          27. Skær hvert brød ud i 8 trekanter, ligesom en pizza.
          28. Fladbrødene er nu klar til servering. De kan eventuelt spises sammen med krydret grøntsags- og kartoffelgryde.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Er du fan af pizza, så er fladbrødene her måske noget for dig. Der er en del løg på toppen, men dem skal du ikke frygte. De er søde og smager super godt. Tag fladbrødet med i madpakken og spis det som tilbehør til fx en salat. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1674 kJ / 399 kcal
            • Protein: 11 %
            • Kulhydrat: 62 %
            • Fedt: 27 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 28

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 28

            Mål alle ingredienserne af.

            Topping:

            • 1 dåse hakkede tomater
            • 1 stort løg
            • 2 tsk. olie
            • ½ dl vand
            • 1 spsk. honning

            Dej:

            • 25 g. gær
            • 2 ½ dl vand
            • 1 tsk. salt
            • 2 dl grahamsmel
            • Ca. 3 ½ dl hvedemel
          • Trin 3 af 28

            Læg bagepapir på en bageplade.

          • Trin 4 af 28

            Tænd ovnen på 225 grader.

          • Trin 5 af 28

            Topping: Sæt et dørslag i en skål. Åbn dåsen med tomater, og hæld dem i dørslaget.

            • 1 dåse hakkede tomater
          • Trin 6 af 28

            Pil løget, og skær det i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 stort løg

             

          • Trin 7 af 28

            Kom olien i en gryde, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan ud pandesteger.

            • 2 tsk. olie
          • Trin 8 af 28

            kom løget i gryden, og skru ned for den. 

          • Trin 9 af 28

            Svits løgringene i cirke 5 minutter ved middel varme, indtil de er blanke og klare. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 10 af 28

            Kom vand og honning i gryden.

            • ½ dl vand
            • 1 spsk honning
          • Trin 11 af 28

            Rør, til vandet er fordampet.

          • Trin 12 af 28

            Hæld løgene i en skål.

          • Trin 13 af 28

            Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 25 g gær
          • Trin 14 af 28

            Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

            • 2 ½ dl vand
          • Trin 15 af 28

            Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

          • Trin 16 af 28

            Kom salt og grahamsmel i skålen, og rør rundt.

            • 1 tsk. salt
            • 2 dl grahamsmel
          • Trin 17 af 28

            Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Brug en gryde ske til at røre rundt med.

            • 3½ dl hvedemel
          • Trin 18 af 28

            Ælt dejen færdig på bordet.

          • Trin 19 af 28

            Læg dejen tilbage i skålen.

          • Trin 20 af 28

            Læg film over dejen, og lad den hæve i 15-30 minutter.

          • Trin 21 af 28

            Del dejen i 2 stykker, og form hvert stykke til en stor bolle. 

          • Trin 22 af 28

            Tryk hver bolle ud til en cirkel på ca. 20 cm, og læg dem på bagepladen.

          • Trin 23 af 28

            Læg de hakkede tomater på hvert brød.

          • Trin 24 af 28

            Læg de søde løg på tomaterne.

          • Trin 25 af 28

            Sæt brødene øverst i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter.

          • Trin 26 af 28

            Tag brødene ud, og lad dem køle af på en bagerist.

          • Trin 27 af 28

            Skær hvert brød ud i 8 trekanter, lige som en pizza.

          • Trin 28 af 28

            Fladbrødene med søde løg og tomat er nu klar til servering. De kan eventuelt spises sammen med krydret grøntsags- og kartoffelgryde.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Er du fan af pizza, så er fladbrødene her måske noget for dig. Der er en del løg på toppen, men dem skal du ikke frygte. De er søde og smager super godt. Tag fladbrødet med i madpakken og spis det som tilbehør til fx en salat. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Topping:

              • 1 dåse hakkede tomater
              • 1 stort løg
              • 2 tsk. olie
              • ½ dl vand
              • 1 spsk. honning

              Dej:

              • 25 g. gær
              • 2 ½ dl vand
              • 1 tsk. salt
              • 2 dl grahamsmel
              • Ca. 3 ½ dl hvedemel

               

              Køkkenredskaber

              • 1 dåseåbner
              • Husholdningsfilm
              • 1 dørslag
              • 1 bageplade
              • Bagepapir
              • 1 køkkenvægt
              • 2 målebæger
              • 1 mellem gryde
              • 1 stor skål
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 grydeskeer
              • 1 spiseske
              • 2 teskeer
              • 2 mellem skål
              • 1 brødkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Læg bagepapir på en bageplade.
              4. Tænd ovnen på 225 grader.
              5. Topping: Sæt et dørslag i en skål. Åbn dåsen med tomater, og hæld dem i dørslaget.
              6. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              7. Kom olien i en gryde, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan ud pandesteger.
              8. kom løget i gryden, og skru ned for den. 
              9. Svits løgringene i cirke 5 minutter ved middel varme, indtil de er blanke og klare. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              10. Kom vand og honning i gryden.
              11. Rør, til vandet er fordampet.
              12. Hæld løgene i en skål.
              13. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              14. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
              15. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
              16. Kom salt og grahamsmel i skålen, og rør rundt.
              17. Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Brug en gryde ske til at røre rundt med.
              18. Ælt dejen færdig på bordet.
              19. Læg dejen tilbage i skålen.
              20. Læg film over dejen, og lad den hæve i 15-30 minutter.
              21. Del dejen i 2 stykker, og form hvert stykke til en stor bolle. 
              22. Tryk hver bolle ud til en cirkel på ca. 20 cm, og læg dem på bagepladen.
              23. Læg de hakkede tomater på hvert brød.
              24. Læg de søde løg på tomaterne.
              25. Sæt brødene øverst i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter.
              26. Tag brødene ud, og lad dem køle af på en bagerist.
              27. Skær hvert brød ud i 8 trekanter, lige som en pizza.
              28. Fladbrødene med søde løg og tomat er nu klar til servering. De kan eventuelt spises sammen med krydret grøntsags- og kartoffelgryde.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Er du fan af pizza, så er fladbrødene her måske noget for dig. Der er en del løg på toppen, men dem skal du ikke frygte. De er søde og smager super godt. Tag fladbrødet med i madpakken og spis det som tilbehør til fx en salat. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1674 kJ / 399 kcal
                • Protein: 11 %
                • Kulhydrat: 62 %
                • Fedt: 27 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 28

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 28

                Mål alle ingredienserne af.

                Topping:

                • 1 ½ dåse hakkede tomater
                • 1 ½ store løg
                • 3 tsk. olie
                • 1 dl vand
                • 1 ½ spsk. honning

                Dej:

                • 40 g. gær
                • 3 ¾ dl vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 3 dl grahamsmel
                • Ca. 5 dl hvedemel
              • Trin 3 af 28

                Læg bagepapir på en bageplade.

              • Trin 4 af 28

                Tænd ovnen på 225 grader.

              • Trin 5 af 28

                Topping: Sæt et dørslag i en skål. Åbn dåsen med tomater, og hæld dem i dørslaget.

                • 1 ½ dåse hakkede tomater
              • Trin 6 af 28

                Pil løget, og skær det i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ stort løg

                 

              • Trin 7 af 28

                Kom olien i en gryde, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan ud pandesteger.

                • 3 tsk. olie
              • Trin 8 af 28

                kom løget i gryden, og skru ned for den. 

              • Trin 9 af 28

                Svits løgringene i cirke 5 minutter ved middel varme, indtil de er blanke og klare. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 10 af 28

                Kom vand og honning i gryden.

                • 1 dl vand
                • 1½ spsk honning
              • Trin 11 af 28

                Rør, til vandet er fordampet.

              • Trin 12 af 28

                Hæld løgene i en skål.

              • Trin 13 af 28

                Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

                • 37 g gær
              • Trin 14 af 28

                Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

                • 3 ¾ dl vand
              • Trin 15 af 28

                Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

              • Trin 16 af 28

                Kom salt og grahamsmel i skålen, og rør rundt.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 3 dl grahamsmel
              • Trin 17 af 28

                Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Brug en gryde ske til at røre rundt med.

                • 5 dl hvedemel
              • Trin 18 af 28

                Ælt dejen færdig på bordet.

              • Trin 19 af 28

                Læg dejen tilbage i skålen.

              • Trin 20 af 28

                Læg film over dejen, og lad den hæve i 15-30 minutter.

              • Trin 21 af 28

                Del dejen i 2 stykker, og form hvert stykke til en stor bolle. 

              • Trin 22 af 28

                Tryk hver bolle ud til en cirkel på ca. 20 cm, og læg dem på bagepladen.

              • Trin 23 af 28

                Læg de hakkede tomater på hvert brød.

              • Trin 24 af 28

                Læg de søde løg på tomaterne.

              • Trin 25 af 28

                Sæt brødene øverst i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter.

              • Trin 26 af 28

                Tag brødene ud, og lad dem køle af på en bagerist.

              • Trin 27 af 28

                Skær hvert brød ud i 8 trekanter, lige som en pizza.

              • Trin 28 af 28

                Fladbrødene med søde løg og tomat er nu klar til servering. De kan eventuelt spis sammen med krydret grøntsags- og kartoffelgryde.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Er du fan af pizza, så er fladbrødene her måske noget for dig. Der er en del løg på toppen, men dem skal du ikke frygte. De er søde og smager super godt. Tag fladbrødet med i madpakken og spis det som tilbehør til fx en salat. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Topping:

                  • 1 ½ dåse hakkede tomater
                  • 1 ½ store løg
                  • 3 tsk. olie
                  • 1 dl vand
                  • 1 ½ spsk. honning

                  Dej:

                  • 40 g. gær
                  • 3 ¾ dl vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 3 dl grahamsmel
                  • Ca. 5 dl hvedemel

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 dåseåbner
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 dørslag
                  • 1 bagepladeagepapir
                  • Bagepapir
                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 målebæger
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 stor skål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 spiseske
                  • 2 teskeer
                  • 2 mellem skål
                  • 1 brødkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Læg bagepapir på en bageplade.
                  4. Tænd ovnen på 225 grader.
                  5. Topping: Sæt et dørslag i en skål. Åbn dåsen med tomater, og hæld dem i dørslaget.
                  6. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  7. Kom olien i en gryde, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan ud pandesteger.
                  8. kom løget i gryden, og skru ned for den. 
                  9. Svits løgringene i cirke 5 minutter ved middel varme, indtil de er blanke og klare. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  10. Kom vand og honning i gryden.
                  11. Rør, til vandet er fordampet.
                  12. Hæld løgene i en skål.
                  13. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
                  14. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
                  15. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
                  16. Kom salt og grahamsmel i skålen, og rør rundt.
                  17. Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Brug en gryde ske til at røre rundt med.
                  18. Ælt dejen færdig på bordet.
                  19. Læg dejen tilbage i skålen.
                  20. Læg film over dejen, og lad den hæve i 15-30 minutter.
                  21. Del dejen i 2 stykker, og form hvert stykke til en stor bolle. 
                  22. Tryk hver bolle ud til en cirkel på ca. 20 cm, og læg dem på bagepladen.
                  23. Læg de hakkede tomater på hvert brød.
                  24. Læg de søde løg på tomaterne.
                  25. Sæt brødene øverst i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter.
                  26. Tag brødene ud, og lad dem køle af på en bagerist.
                  27. Skær hvert brød ud i 8 trekanter, lige som en pizza.
                  28. Fladbrødene med søde løg og tomat er nu klar til servering. De kan eventuelt spis sammen med krydret grøntsags- og kartoffelgryde.