Fladbrød med dansk hummus
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Man skulle tro, at gule ærter hørte fortiden til, men de lever stadig i bedste velgående, og du kan hjælpe dem med et comeback. Spred rygtet om de gule ærters gode smag i fyldte fladbrød.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1968 kJ / 469 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 31 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ¼ grøntsagsbouillon-terning
- 1 ¼ dl. vand
- ¾ dl. Møllerens gule ærter
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. eddike, fx æbleeddike
- 3 stilke persille
- 10 stilke purløg
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Fyldte brød
- 2 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. vand
- ¼ tsk. salt
- ½ stilk mynte
- 75 g. hvidkål
- 25 g. feta eller salattern
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 2 grydeskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærbrætter
- 1 røreske
- 2 mellem skåle
- 1 gryde stor
- 1 hvidløgspresser
- 2 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 brødrister
- 1 kniv bestik
- 1 brødkniv
- 1 mellem gryde
- Måleskeer
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
Ærte-hummus:
- ¼ grønsagsbouillon-terning
- 1 ¼ dl. vand
- ¾ dl. 'Møllerens gule ærter'
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. eddike, fx æbleeddike
- 3 stilke persille
- 10 stilke purløg
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Fyldte brød:
- 75 g. hvidkål
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. vand
- ¼ tsk. salt
- ½ stilk mynte
- 2 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
- 25 g. feta eller salattern
- Trin 3 af 21
Kom bouillon-terning og vand i en gryde, og bring det i kog.
- ¼ bouillonterning
- 1 ¼ dl vand
- Trin 4 af 21
Pil, og pres hvidløg. Kom hvidløg og gule ærter i gryden.
- ½ fed hvidløg
- ¾ dl gule ærter
- Trin 5 af 21
Kog ærterne i 5 minutter. Rør en gang imellem.
- Trin 6 af 21
Tag et piskeris. Rør kikærterne til en mos med piskeriset, når de er kogt møre. Tilsæt lidt vand, hvis ærtemosen er for tyk.
- Trin 7 af 21
Hæld ærtemosen i en skål. Kom olie og eddike i skålen, og rør rundt.
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. eddike, fx æbleeddike
- Trin 8 af 21
Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 3 stilke persille
- 5 stilke purløg
- Trin 9 af 21
Kom persille og purløg i skålen og bland.
- Trin 10 af 21
Smag til med salt, peber og eddike. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 11 af 21
Fyld: Skyl hvidkålen, og skær den i meget tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- 75 g. hvidkål
- Trin 12 af 21
Tag en gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.
- ½ spsk. olie
- Trin 13 af 21
Kom hvidkåls-strimlerne i gryden, og svits dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 14 af 21
Kom vand og salt i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og sluk for varmen. Lad kålen dampe i 3 minutter, til den er sprød.
- 1 spsk. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 15 af 21
Stil en si håndvasken. Hæld kålen og vandet ned i sien, og lad kålen dryppe af.
- Trin 16 af 21
Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl mynten i vandet. Hak mynten fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyler krydderurter.
- ½ stilk mynte
- Trin 17 af 21
Saml fladbrødene: Skær fladbrødene over, og rist dem på en brødrister.
- 2 pitabrød
- Trin 18 af 21
Fordel den dampede kål over halvdelen af de halverede fladbrød.
- Trin 19 af 21
Smuldr fetaosten med fingrene, og fordel den over kålen.
- 25 g. fetaost
- Trin 20 af 21
Læg kikærte-hummus over kål, fetaost og mynte.
- Trin 21 af 21
Læg den anden halvdel af brødet over ærte-hummusen, og servér. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Man skulle tro, at gule ærter hørte fortiden til, men de lever stadig i bedste velgående, og du kan hjælpe dem med et comeback. Spred rygtet om de gule ærters gode smag i fyldte fladbrød.
Du skal bruge
Ingredienser
Ærte-hummus:
- ¼ grønsagsbouillon-terning
- 1 ¼ dl. vand
- ¾ dl. 'Møllerens gule ærter'
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. eddike, fx æbleeddike
- 3 stilke persille
- 10 stilke purløg
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Fyldte brød:
- 75 g. hvidkål
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. vand
- ¼ tsk. salt
- ½ stilk mynte
- 2 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
- 25 g. feta eller salattern
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 2 grydeskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærbrætter
- 1 røreske
- 2 mellem skåle
- 1 gryde stor
- 1 hvidløgspresser
- 2 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 brødrister
- 1 kniv bestik
- 1 brødkniv
- 1 mellem gryde
- Måleskeer
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom bouillon-terning og vand i en gryde, og bring det i kog.
- Pil, og pres hvidløg. Kom hvidløg og gule ærter i gryden.
- Kog ærterne i 5 minutter. Rør en gang imellem.
- Tag et piskeris. Rør kikærterne til en mos med piskeriset, når de er kogt møre. Tilsæt lidt vand, hvis ærtemosen er for tyk.
- Hæld ærtemosen i en skål. Kom olie og eddike i skålen, og rør rundt.
- Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom persille og purløg i skålen og bland.
- Smag til med salt, peber og eddike. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Fyld: Skyl hvidkålen, og skær den i meget tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- Tag en gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.
- Kom hvidkåls-strimlerne i gryden, og svits dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Kom vand og salt i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og sluk for varmen. Lad kålen dampe i 3 minutter, til den er sprød.
- Stil en si håndvasken. Hæld kålen og vandet ned i sien, og lad kålen dryppe af.
- Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl mynten i vandet. Hak mynten fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyler krydderurter.
- Saml fladbrødene: Skær fladbrødene over, og rist dem på en brødrister.
- Fordel den dampede kål over halvdelen af de halverede fladbrød.
- Smuldr fetaosten med fingrene, og fordel den over kålen.
- Læg kikærte-hummus over kål, fetaost og mynte.
- Læg den anden halvdel af brødet over ærte-hummusen, og servér. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Man skulle tro, at gule ærter hørte fortiden til, men de lever stadig i bedste velgående, og du kan hjælpe dem med et comeback. Spred rygtet om de gule ærters gode smag i fyldte fladbrød.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1968 kJ / 469 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 31 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ½ grønsagsbouillon-terning
- 2 ½ dl vand
- 1 ¼ dl Møllerens gule ærter
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 spsk. eddike, fx æbleeddike
- 5 stilke persille
- 15 stilke purløg
- ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Fyldte brød
- 150 g. hvidkål
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. vand
- ½ tsk. salt
- 1 stilk mynte
- 4 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
- 50 g. feta eller salattern
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 2 grydeskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 røreske
- 2 mellem skåle
- 1 gryde stor
- 1 hvidløgspresser
- 2 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 brødrister
- 1 kniv bestik
- 1 brødkniv
- 1 mellem gryde
- Måleskeer
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
Ærte-hummus:
- ½ grønsagsbouillon-terning
- 2 ½ dl vand
- 1 ¼ dl 'Møllerens gule ærter'
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 1 spsk eddike, fx æbleeddike
- 5 stilke persille
- 15 stilke purløg
- ¼ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Fyldte brød:
- 150 g. hvidkål
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. vand
- ½ tsk. salt
- 1 stilk mynte
- 4 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
- 50 g. feta eller salattern
- Trin 3 af 21
Kom bouillon-terning og vand i en gryde, og bring det i kog.
- ½ bouillonterning
- 2 ½ dl vand
- Trin 4 af 21
Pil, og pres hvidløg. Kom hvidløg og gule ærter i gryden.
- 1 fed hvidløg
- 1 ¼ dl guleærter
- Trin 5 af 21
Kog ærterne i 5 minutter. Rør en gang imellem.
- Trin 6 af 21
Tag et piskeris. Rør kikærterne til en mos med piskeriset, når de er kogt møre. Tilsæt lidt vand, hvis ærtemosen er for tyk.
- Trin 7 af 21
Hæld ærtemosen i en skål. Kom olie og eddike i skålen, og rør rundt.
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. eddike, fx æbleeddike
- Trin 8 af 21
Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 5 stilke persille
- 15 stilke purløg
- Trin 9 af 21
Kom persille og purløg i skålen og bland.
- Trin 10 af 21
Smag til med salt, peber og eddike. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 11 af 21
Fyld: Skyl hvidkålen, og skær den i meget tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- 150 g. hvidkål
- Trin 12 af 21
Tag en gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.
- 1 spsk. olie
- Trin 13 af 21
Kom hvidkåls-strimlerne i gryden, og svits dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 14 af 21
Kom vand og salt i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og sluk for varmen. Lad kålen dampe i 3 minutter, til den er sprød.
- 2 spsk. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 15 af 21
Stil en si håndvasken. Hæld kålen og vandet ned i sien, og lad kålen dryppe af.
- Trin 16 af 21
Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl mynten i vandet. Hak mynten fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyler krydderurter.
- 1 stilk mynte
- Trin 17 af 21
Saml fladbrødene: Skær fladbrødene over, og rist dem på en brødrister.
- 4 pitabrød
- Trin 18 af 21
Fordel den dampede kål over halvdelen af de halverede fladbrød.
- 4 halve ristede pitabrød
- Trin 19 af 21
Smuldr fetaosten med fingrene, og fordel den over kålen.
- 50 g. fetaost
- Trin 20 af 21
Læg kikærte-hummus over kål, fetaost og mynte.
- Trin 21 af 21
Læg den anden halvdel af brødet over ærte-hummusen, og servér. Velbekomme!
- 4 halve ristet pitabrød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Man skulle tro, at gule ærter hørte fortiden til, men de lever stadig i bedste velgående, og du kan hjælpe dem med et comeback. Spred rygtet om de gule ærters gode smag i fyldte fladbrød.
Du skal bruge
Ingredienser
Ærte-hummus:
- ½ grønsagsbouillon-terning
- 2 ½ dl vand
- 1 ¼ dl 'Møllerens gule ærter'
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 1 spsk eddike, fx æbleeddike
- 5 stilke persille
- 15 stilke purløg
- ¼ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Fyldte brød:
- 150 g. hvidkål
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. vand
- ½ tsk. salt
- 1 stilk mynte
- 4 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
- 50 g. feta eller salattern
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 2 grydeskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærbrætter
- 1 røreske
- 2 mellem skåle
- 1 gryde stor
- 1 hvidløgspresser
- 2 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 brødrister
- 1 kniv bestik
- 1 brødkniv
- 1 mellem gryde
- Måleskeer
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom bouillon-terning og vand i en gryde, og bring det i kog.
- Pil, og pres hvidløg. Kom hvidløg og gule ærter i gryden.
- Kog ærterne i 5 minutter. Rør en gang imellem.
- Tag et piskeris. Rør kikærterne til en mos med piskeriset, når de er kogt møre. Tilsæt lidt vand, hvis ærtemosen er for tyk.
- Hæld ærtemosen i en skål. Kom olie og eddike i skålen, og rør rundt.
- Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom persille og purløg i skålen og bland.
- Smag til med salt, peber og eddike. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Fyld: Skyl hvidkålen, og skær den i meget tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- Tag en gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.
- Kom hvidkåls-strimlerne i gryden, og svits dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Kom vand og salt i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og sluk for varmen. Lad kålen dampe i 3 minutter, til den er sprød.
- Stil en si håndvasken. Hæld kålen og vandet ned i sien, og lad kålen dryppe af.
- Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl mynten i vandet. Hak mynten fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyler krydderurter.
- Saml fladbrødene: Skær fladbrødene over, og rist dem på en brødrister.
- Fordel den dampede kål over halvdelen af de halverede fladbrød.
- Smuldr fetaosten med fingrene, og fordel den over kålen.
- Læg kikærte-hummus over kål, fetaost og mynte.
- Læg den anden halvdel af brødet over ærte-hummusen, og servér. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Man skulle tro, at gule ærter hørte fortiden til, men de lever stadig i bedste velgående, og du kan hjælpe dem med et comeback. Spred rygtet om de gule ærters gode smag i fyldte fladbrød.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1968 kJ / 469 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 31 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ¾ grøntsagsbouillon-terning
- 3 ¾ dl vand
- 2 dl 'Møllerens gule ærter'
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 1 spsk. eddike, fx æbleeddike
- 8 stilke persille
- 15 stilke purløg
- ¾ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
Fyldte brød
- 225 g. hvidkål
- 1 ½ spsk. olie
- 3 spsk. vand
- ¾ tsk. salt
- 6 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
- 1 ½ stilk mynte
- 75 g. feta eller salattern
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 2 grydeskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 røreske
- 2 mellem skåle
- 1 gryde stor
- 1 hvidløgspresser
- 2 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 brødrister
- 1 kniv bestik
- 1 brødkniv
- 1 mellem gryde
- Måleskeer
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
Ærte-hummus:
- ¾ grønsagsbouillon-terning
- 3 ¾ dl vand
- 2 dl 'Møllerens gule ærter'
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 1 spsk. eddike, fx æbleeddike
- 8 stilke persille
- 15 stilke purløg
- ¾ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
Fyldte brød:
- 225 g. hvidkål
- 1 ½ spsk. olie
- 3 spsk. vand
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ stilk mynte
- 6 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
- 75 g. feta eller salattern
- Trin 3 af 21
Kom bouillon-terning og vand i en gryde, og bring det i kog.
- ¾ bouillonterning
- 3 ¾ dl vand
- Trin 4 af 21
Pil, og pres hvidløg. Kom hvidløg og gule ærter i gryden.
- 1 ½ fed hvidløg
- 2 dl guleærter
- Trin 5 af 21
Kog ærterne i 5 minutter. Rør en gang imellem.
- Trin 6 af 21
Tag et piskeris. Rør kikærterne til en mos med piskeriset, når de er kogt møre. Tilsæt lidt vand, hvis ærtemosen er for tyk.
- Trin 7 af 21
Hæld ærtemosen i en skål. Kom olie og eddike i skålen, og rør rundt.
- 1 ½ spsk. olie
- 1 spsk. eddike, fx æbleeddike
- Trin 8 af 21
Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 8 stilke persille
- 15 stilke purløg
- Trin 9 af 21
Kom persille og purløg i skålen og bland.
- Trin 10 af 21
Smag til med salt, peber og eddike. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¾ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
- Trin 11 af 21
Fyld: Skyl hvidkålen, og skær den i meget tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- 225 g. hvidkål
- Trin 12 af 21
Tag en gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 13 af 21
Kom hvidkåls-strimlerne i gryden, og svits dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 14 af 21
Kom vand og salt i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og sluk for varmen. Lad kålen dampe i 3 minutter, til den er sprød.
- 3 spsk. vand
- ¾ tsk. salt
- Trin 15 af 21
Stil en si håndvasken. Hæld kålen og vandet ned i sien, og lad kålen dryppe af.
- Trin 16 af 21
Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl mynten i vandet. Hak mynten fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyler krydderurter.
- 6 pitabrød
- Trin 17 af 21
Skyl og hak mynten.
- 1½ stilk mynte
- Trin 18 af 21
Fordel den dampede kål over halvdelen af de halverede fladbrød.
- 6 halve ristede pitabrød
- Trin 19 af 21
Smuldr fetaosten med fingrene, og fordel den over kålen.
- 75 g. fetaost
- Trin 20 af 21
Læg kikærte-hummus over kål, fetaost og mynte.
- Trin 21 af 21
Læg den anden halvdel af brødet over ærte-hummusen, og servér. Velbekomme!
- 6 halve ristede pitabrød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Man skulle tro, at gule ærter hørte fortiden til, men de lever stadig i bedste velgående, og du kan hjælpe dem med et comeback. Spred rygtet om de gule ærters gode smag i fyldte fladbrød.
Du skal bruge
Ingredienser
Ærte-hummus:
- ¾ grønsagsbouillon-terning
- 3 ¾ dl vand
- 2 dl 'Møllerens gule ærter'
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 1 spsk. eddike, fx æbleeddike
- 8 stilke persille
- 15 stilke purløg
- ¾ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
Fyldte brød:
- 225 g. hvidkål
- 1 ½ spsk. olie
- 3 spsk. vand
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ stilk mynte
- 6 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
- 75 g. feta eller salattern
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 2 grydeskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærbrætter
- 1 røreske
- 2 mellem skåle
- 1 gryde stor
- 1 hvidløgspresser
- 2 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 brødrister
- 1 kniv bestik
- 1 brødkniv
- 1 mellem gryde
- Måleskeer
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom bouillon-terning og vand i en gryde, og bring det i kog.
- Pil, og pres hvidløg. Kom hvidløg og gule ærter i gryden.
- Kog ærterne i 5 minutter. Rør en gang imellem.
- Tag et piskeris. Rør kikærterne til en mos med piskeriset, når de er kogt møre. Tilsæt lidt vand, hvis ærtemosen er for tyk.
- Hæld ærtemosen i en skål. Kom olie og eddike i skålen, og rør rundt.
- Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom persille og purløg i skålen og bland.
- Smag til med salt, peber og eddike. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Fyld: Skyl hvidkålen, og skær den i meget tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- Tag en gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.
- Kom hvidkåls-strimlerne i gryden, og svits dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Kom vand og salt i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og sluk for varmen. Lad kålen dampe i 3 minutter, til den er sprød.
- Stil en si håndvasken. Hæld kålen og vandet ned i sien, og lad kålen dryppe af.
- Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl mynten i vandet. Hak mynten fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyler krydderurter.
- Skyl og hak mynten.
- Fordel den dampede kål over halvdelen af de halverede fladbrød.
- Smuldr fetaosten med fingrene, og fordel den over kålen.
- Læg kikærte-hummus over kål, fetaost og mynte.
- Læg den anden halvdel af brødet over ærte-hummusen, og servér. Velbekomme!
-