Fladbrød med dansk hummus

Fladbrød med dansk hummus

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Man skulle tro, at gule ærter hørte fortiden til, men de lever stadig i bedste velgående, og du kan hjælpe dem med et comeback. Spred rygtet om de gule ærters gode smag i fyldte fladbrød.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1968 kJ / 469 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 31 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 21

        Find alle ingredienserne frem.

        Ærte-hummus:

        • ¼ grønsagsbouillon-terning
        • 1 ¼ dl. vand
        • ¾ dl. 'Møllerens gule ærter'
        • ½ fed hvidløg
        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. eddike, fx æbleeddike
        • 3 stilke persille
        • 10 stilke purløg
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Fyldte brød:

        • 75 g. hvidkål
        • ½ spsk. olie
        • 1 spsk. vand
        • ¼ tsk. salt
        • ½ stilk mynte
        • 2 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
        • 25 g. feta eller salattern
      • Trin 3 af 21

        Kom bouillon-terning og vand i en gryde, og bring det i kog.

        • ¼ bouillonterning
        • 1 ¼ dl vand
      • Trin 4 af 21

        Pil, og pres hvidløg. Kom hvidløg og gule ærter i gryden.

        • ½ fed hvidløg
        • ¾ dl gule ærter
      • Trin 5 af 21

        Kog ærterne i 5 minutter. Rør en gang imellem.

      • Trin 6 af 21

        Tag et piskeris. Rør kikærterne til en mos med piskeriset, når de er kogt møre. Tilsæt lidt vand, hvis ærtemosen er for tyk.

      • Trin 7 af 21

        Hæld ærtemosen i en skål. Kom olie og eddike i skålen, og rør rundt.

        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. eddike, fx æbleeddike
      • Trin 8 af 21

        Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 3 stilke persille
        • 5 stilke purløg
      • Trin 9 af 21

        Kom persille og purløg i skålen og bland.

      • Trin 10 af 21

        Smag til med salt, peber og eddike. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        •  ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 11 af 21

        Fyld: Skyl hvidkålen, og skær den i meget tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

        • 75 g. hvidkål
      • Trin 12 af 21

        Tag en gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 13 af 21

        Kom hvidkåls-strimlerne i gryden, og svits dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 14 af 21

        Kom vand og salt i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og sluk for varmen. Lad kålen dampe i 3 minutter, til den er sprød.

        • 1 spsk. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 15 af 21

        Stil en si håndvasken. Hæld kålen og vandet ned i sien, og lad kålen dryppe af.

      • Trin 16 af 21

        Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl mynten i vandet. Hak mynten fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyler krydderurter.

        • ½ stilk mynte
      • Trin 17 af 21

        Saml fladbrødene: Skær fladbrødene over, og rist dem på en brødrister.

        • 2 pitabrød
      • Trin 18 af 21

        Fordel den dampede kål over halvdelen af de halverede fladbrød.

         

         

      • Trin 19 af 21

        Smuldr fetaosten med fingrene, og fordel den over kålen.

        • 25 g. fetaost
      • Trin 20 af 21

        Læg kikærte-hummus over kål, fetaost og mynte.

      • Trin 21 af 21

        Læg den anden halvdel af brødet over ærte-hummusen, og servér. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Man skulle tro, at gule ærter hørte fortiden til, men de lever stadig i bedste velgående, og du kan hjælpe dem med et comeback. Spred rygtet om de gule ærters gode smag i fyldte fladbrød.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Ærte-hummus:

          • ¼ grønsagsbouillon-terning
          • 1 ¼ dl. vand
          • ¾ dl. 'Møllerens gule ærter'
          • ½ fed hvidløg
          • ½ spsk. olie
          • ½ spsk. eddike, fx æbleeddike
          • 3 stilke persille
          • 10 stilke purløg
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Fyldte brød:

          • 75 g. hvidkål
          • ½ spsk. olie
          • 1 spsk. vand
          • ¼ tsk. salt
          • ½ stilk mynte
          • 2 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
          • 25 g. feta eller salattern

           

          Køkkenredskaber

          • 1 teske
          • 2 spiseskeer
          • 2 grydeskeer
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skarp kniv
          • 2 skærbrætter
          • 1 røreske
          • 2 mellem skåle
          • 1 gryde stor
          • 1 hvidløgspresser
          • 2 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 brødrister
          • 1 kniv bestik
          • 1 brødkniv
          • 1 mellem gryde
          • Måleskeer

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom bouillon-terning og vand i en gryde, og bring det i kog.
          4. Pil, og pres hvidløg. Kom hvidløg og gule ærter i gryden.
          5. Kog ærterne i 5 minutter. Rør en gang imellem.
          6. Tag et piskeris. Rør kikærterne til en mos med piskeriset, når de er kogt møre. Tilsæt lidt vand, hvis ærtemosen er for tyk.
          7. Hæld ærtemosen i en skål. Kom olie og eddike i skålen, og rør rundt.
          8. Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          9. Kom persille og purløg i skålen og bland.
          10. Smag til med salt, peber og eddike. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          11. Fyld: Skyl hvidkålen, og skær den i meget tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
          12. Tag en gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.
          13. Kom hvidkåls-strimlerne i gryden, og svits dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          14. Kom vand og salt i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og sluk for varmen. Lad kålen dampe i 3 minutter, til den er sprød.
          15. Stil en si håndvasken. Hæld kålen og vandet ned i sien, og lad kålen dryppe af.
          16. Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl mynten i vandet. Hak mynten fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyler krydderurter.
          17. Saml fladbrødene: Skær fladbrødene over, og rist dem på en brødrister.
          18. Fordel den dampede kål over halvdelen af de halverede fladbrød.
          19. Smuldr fetaosten med fingrene, og fordel den over kålen.
          20. Læg kikærte-hummus over kål, fetaost og mynte.
          21. Læg den anden halvdel af brødet over ærte-hummusen, og servér. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Man skulle tro, at gule ærter hørte fortiden til, men de lever stadig i bedste velgående, og du kan hjælpe dem med et comeback. Spred rygtet om de gule ærters gode smag i fyldte fladbrød.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1968 kJ / 469 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 55 %
            • Fedt: 31 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 21

            Find alle ingredienserne frem.

            Ærte-hummus:

            • ½ grønsagsbouillon-terning
            • 2 ½ dl vand
            • 1 ¼ dl 'Møllerens gule ærter'
            • 1 fed hvidløg
            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk eddike, fx æbleeddike
            • 5 stilke persille
            • 15 stilke purløg
            • ¼ tsk. salt
            • 1 ½ knivspids peber

            Fyldte brød:

            • 150 g. hvidkål
            • 1 spsk. olie
            • 2 spsk. vand
            • ½ tsk. salt
            • 1 stilk mynte
            • 4 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
            • 50 g. feta eller salattern
          • Trin 3 af 21

            Kom bouillon-terning og vand i en gryde, og bring det i kog.

            • ½ bouillonterning
            • 2 ½ dl vand
          • Trin 4 af 21

            Pil, og pres hvidløg. Kom hvidløg og gule ærter i gryden.

            • 1 fed hvidløg
            • 1 ¼ dl guleærter
          • Trin 5 af 21

            Kog ærterne i 5 minutter. Rør en gang imellem.

          • Trin 6 af 21

            Tag et piskeris. Rør kikærterne til en mos med piskeriset, når de er kogt møre. Tilsæt lidt vand, hvis ærtemosen er for tyk.

          • Trin 7 af 21

            Hæld ærtemosen i en skål. Kom olie og eddike i skålen, og rør rundt.

            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. eddike, fx æbleeddike
          • Trin 8 af 21

            Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 5 stilke persille
            • 15 stilke purløg
          • Trin 9 af 21

            Kom persille og purløg i skålen og bland.

          • Trin 10 af 21

            Smag til med salt, peber og eddike. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • ½ tsk. salt
            • 1 ½ knivspids peber
          • Trin 11 af 21

            Fyld: Skyl hvidkålen, og skær den i meget tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

            • 150 g. hvidkål
          • Trin 12 af 21

            Tag en gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 13 af 21

            Kom hvidkåls-strimlerne i gryden, og svits dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 14 af 21

            Kom vand og salt i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og sluk for varmen. Lad kålen dampe i 3 minutter, til den er sprød.

            • 2 spsk. vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 15 af 21

            Stil en si håndvasken. Hæld kålen og vandet ned i sien, og lad kålen dryppe af.

          • Trin 16 af 21

            Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl mynten i vandet. Hak mynten fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyler krydderurter.

            • 1 stilk mynte
          • Trin 17 af 21

            Saml fladbrødene: Skær fladbrødene over, og rist dem på en brødrister.

            • 4 pitabrød
          • Trin 18 af 21

            Fordel den dampede kål over halvdelen af de halverede fladbrød.

            • 4 halve ristede pitabrød

             

          • Trin 19 af 21

            Smuldr fetaosten med fingrene, og fordel den over kålen.

            • 50 g. fetaost
          • Trin 20 af 21

            Læg kikærte-hummus over kål, fetaost og mynte.

          • Trin 21 af 21

            Læg den anden halvdel af brødet over ærte-hummusen, og servér. Velbekomme!

            • 4 halve ristet pitabrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Man skulle tro, at gule ærter hørte fortiden til, men de lever stadig i bedste velgående, og du kan hjælpe dem med et comeback. Spred rygtet om de gule ærters gode smag i fyldte fladbrød.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Ærte-hummus:

              • ½ grønsagsbouillon-terning
              • 2 ½ dl vand
              • 1 ¼ dl 'Møllerens gule ærter'
              • 1 fed hvidløg
              • 1 spsk. olie
              • 1 spsk eddike, fx æbleeddike
              • 5 stilke persille
              • 15 stilke purløg
              • ¼ tsk. salt
              • 1 ½ knivspids peber

              Fyldte brød:

              • 150 g. hvidkål
              • 1 spsk. olie
              • 2 spsk. vand
              • ½ tsk. salt
              • 1 stilk mynte
              • 4 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
              • 50 g. feta eller salattern

               

              Køkkenredskaber

              • 1 teske
              • 2 spiseskeer
              • 2 grydeskeer
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stor skarp kniv
              • 2 skærbrætter
              • 1 røreske
              • 2 mellem skåle
              • 1 gryde stor
              • 1 hvidløgspresser
              • 2 målebæger
              • 1 køkkenvægt
              • 1 brødrister
              • 1 kniv bestik
              • 1 brødkniv
              • 1 mellem gryde
              • Måleskeer

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kom bouillon-terning og vand i en gryde, og bring det i kog.
              4. Pil, og pres hvidløg. Kom hvidløg og gule ærter i gryden.
              5. Kog ærterne i 5 minutter. Rør en gang imellem.
              6. Tag et piskeris. Rør kikærterne til en mos med piskeriset, når de er kogt møre. Tilsæt lidt vand, hvis ærtemosen er for tyk.
              7. Hæld ærtemosen i en skål. Kom olie og eddike i skålen, og rør rundt.
              8. Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              9. Kom persille og purløg i skålen og bland.
              10. Smag til med salt, peber og eddike. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              11. Fyld: Skyl hvidkålen, og skær den i meget tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
              12. Tag en gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.
              13. Kom hvidkåls-strimlerne i gryden, og svits dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              14. Kom vand og salt i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og sluk for varmen. Lad kålen dampe i 3 minutter, til den er sprød.
              15. Stil en si håndvasken. Hæld kålen og vandet ned i sien, og lad kålen dryppe af.
              16. Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl mynten i vandet. Hak mynten fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyler krydderurter.
              17. Saml fladbrødene: Skær fladbrødene over, og rist dem på en brødrister.
              18. Fordel den dampede kål over halvdelen af de halverede fladbrød.
              19. Smuldr fetaosten med fingrene, og fordel den over kålen.
              20. Læg kikærte-hummus over kål, fetaost og mynte.
              21. Læg den anden halvdel af brødet over ærte-hummusen, og servér. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Man skulle tro, at gule ærter hørte fortiden til, men de lever stadig i bedste velgående, og du kan hjælpe dem med et comeback. Spred rygtet om de gule ærters gode smag i fyldte fladbrød.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1968 kJ / 469 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 55 %
                • Fedt: 31 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 21

                Find alle ingredienserne frem.

                Ærte-hummus:

                • ¾ grønsagsbouillon-terning
                • 3 ¾ dl vand
                • 2 dl 'Møllerens gule ærter'
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 spsk. eddike, fx æbleeddike
                • 8 stilke persille
                • 15 stilke purløg
                • ¾ tsk. salt
                • 2 knivspidser peber

                Fyldte brød:

                • 225 g. hvidkål
                • 1 ½ spsk. olie
                • 3 spsk. vand
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ stilk mynte
                • 6 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
                • 75 g. feta eller salattern
              • Trin 3 af 21

                Kom bouillon-terning og vand i en gryde, og bring det i kog.

                • ¾ bouillonterning
                • 3 ¾ dl vand
              • Trin 4 af 21

                Pil, og pres hvidløg. Kom hvidløg og gule ærter i gryden.

                • 1 ½ fed hvidløg
                • 2 dl guleærter
              • Trin 5 af 21

                Kog ærterne i 5 minutter. Rør en gang imellem.

              • Trin 6 af 21

                Tag et piskeris. Rør kikærterne til en mos med piskeriset, når de er kogt møre. Tilsæt lidt vand, hvis ærtemosen er for tyk.

              • Trin 7 af 21

                Hæld ærtemosen i en skål. Kom olie og eddike i skålen, og rør rundt.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 spsk. eddike, fx æbleeddike
              • Trin 8 af 21

                Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 8 stilke persille
                • 15 stilke purløg
              • Trin 9 af 21

                Kom persille og purløg i skålen og bland.

              • Trin 10 af 21

                Smag til med salt, peber og eddike. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • ¾ tsk. salt
                • 2 knivspidser peber
              • Trin 11 af 21

                Fyld: Skyl hvidkålen, og skær den i meget tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

                • 225 g. hvidkål
              • Trin 12 af 21

                Tag en gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 13 af 21

                Kom hvidkåls-strimlerne i gryden, og svits dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 14 af 21

                Kom vand og salt i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og sluk for varmen. Lad kålen dampe i 3 minutter, til den er sprød.

                • 3 spsk. vand
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 15 af 21

                Stil en si håndvasken. Hæld kålen og vandet ned i sien, og lad kålen dryppe af.

              • Trin 16 af 21

                Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl mynten i vandet. Hak mynten fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyler krydderurter.

                • 6 pitabrød
              • Trin 17 af 21

                Skyl og hak mynten.

                • 1½ stilk mynte
              • Trin 18 af 21

                Fordel den dampede kål over halvdelen af de halverede fladbrød.

                • 6 halve ristede pitabrød

                 

              • Trin 19 af 21

                Smuldr fetaosten med fingrene, og fordel den over kålen.

                • 75 g. fetaost
              • Trin 20 af 21

                Læg kikærte-hummus over kål, fetaost og mynte.

              • Trin 21 af 21

                Læg den anden halvdel af brødet over ærte-hummusen, og servér. Velbekomme!

                • 6 halve ristede pitabrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Man skulle tro, at gule ærter hørte fortiden til, men de lever stadig i bedste velgående, og du kan hjælpe dem med et comeback. Spred rygtet om de gule ærters gode smag i fyldte fladbrød.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ærte-hummus:

                  • ¾ grønsagsbouillon-terning
                  • 3 ¾ dl vand
                  • 2 dl 'Møllerens gule ærter'
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 spsk. eddike, fx æbleeddike
                  • 8 stilke persille
                  • 15 stilke purløg
                  • ¾ tsk. salt
                  • 2 knivspidser peber

                  Fyldte brød:

                  • 225 g. hvidkål
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 3 spsk. vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ stilk mynte
                  • 6 små flade brød (pita, tortilla eller fuldkornsklemmer)
                  • 75 g. feta eller salattern

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 teske
                  • 2 spiseskeer
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 2 skærbrætter
                  • 1 røreske
                  • 2 mellem skåle
                  • 1 gryde stor
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 2 målebæger
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 brødrister
                  • 1 kniv bestik
                  • 1 brødkniv
                  • 1 mellem gryde
                  • Måleskeer

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kom bouillon-terning og vand i en gryde, og bring det i kog.
                  4. Pil, og pres hvidløg. Kom hvidløg og gule ærter i gryden.
                  5. Kog ærterne i 5 minutter. Rør en gang imellem.
                  6. Tag et piskeris. Rør kikærterne til en mos med piskeriset, når de er kogt møre. Tilsæt lidt vand, hvis ærtemosen er for tyk.
                  7. Hæld ærtemosen i en skål. Kom olie og eddike i skålen, og rør rundt.
                  8. Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  9. Kom persille og purløg i skålen og bland.
                  10. Smag til med salt, peber og eddike. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  11. Fyld: Skyl hvidkålen, og skær den i meget tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
                  12. Tag en gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.
                  13. Kom hvidkåls-strimlerne i gryden, og svits dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  14. Kom vand og salt i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og sluk for varmen. Lad kålen dampe i 3 minutter, til den er sprød.
                  15. Stil en si håndvasken. Hæld kålen og vandet ned i sien, og lad kålen dryppe af.
                  16. Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl mynten i vandet. Hak mynten fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyler krydderurter.
                  17. Skyl og hak mynten.
                  18. Fordel den dampede kål over halvdelen af de halverede fladbrød.
                  19. Smuldr fetaosten med fingrene, og fordel den over kålen.
                  20. Læg kikærte-hummus over kål, fetaost og mynte.
                  21. Læg den anden halvdel af brødet over ærte-hummusen, og servér. Velbekomme!