Fiskepakker med persillecreme
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Her må du gerne lege med maden. Servér rødspætter i små, farverige pakker - én til hver. Kom dine favoritter i pakkerne, og gør dem til dine helt egne med en tegning udenpå papiret.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1912 kJ / 457 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 33 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Persillecreme
- 1 lille håndfuld persille
- 1 dl. cremefraiche
- ½ tsk. dijonsennep
- ¼ tsk. salt
- ¼ citron (kun saften)
- ½ knivspids peber
Kogte kartofler
- ½ kg. små kartofler
- 1 l. vand til kogning
- ½ tsk. groft salt
Fiskepakker i papir
- 1 ½ gulerødder
- ½ porre
- ½ bundt persille
- 3 rødspætte-fileter
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids stødt sort peber
- 12 g. smør
- ¼ citron
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellemstor skål
- 1 citruspresser
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 tyndskræller
- Bagepapir
Sådan gør du
- Trin 1 af 26
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 26
Find alle ingredienserne frem.
Persillecreme:
- 1 lille håndfuld persille
- 1 dl. cremefraiche
- ½ tsk. dijonsennep
- ¼ tsk. salt
- ¼ citron (kun saften)
- ½ knivspids peber
Kogte kartofler:
- ½ kg. små kartofler
- 1 l. vand til kogning
- ½ tsk. groft salt
Fiskepakker i papir:
- 1 ½ gulerødder
- ½ porre
- ½ bundt persille
- 3 rødspætte-fileter
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids stødt sort peber
- 12 g. smør
- ¼ citron
- Trin 3 af 26
Persillecreme: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 lille håndfuld persille
- Trin 4 af 26
Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.
- 1 dl. cremefraiche
- ½ tsk. dijonsennep
- ¼ tsk. salt
- Trin 5 af 26
Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka ½ spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¼ citron (kun saften)
- Trin 6 af 26
Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ knivspids peber
- Trin 7 af 26
Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.
- Trin 8 af 26
Kogte kartofler: Skyl, eller skrub kartofler.
- ½ kg. små kartofler
- Trin 9 af 26
Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
- 1 l. vand til kogning
- ½ tsk. groft salt
- Trin 10 af 26
Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Trin 11 af 26
Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.
- Trin 12 af 26
Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.
- Trin 13 af 26
Fiskepakker: Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne. Skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-stængerne i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
- 1 ½ gulerødder
- Trin 14 af 26
Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.
- ½ porre
- Trin 15 af 26
Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.
- Trin 16 af 26
Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.
- ½ bundt persille
- Trin 17 af 26
Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Trin 18 af 26
Tag et ovnfast fad og en saks. Klip to stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
- Trin 19 af 26
Skær 1 fiskefilet over på midten, så du i alt har 4 stykker fisk - 2 store stykker og 2 små stykker. Rul alle 4 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.
- 3 rødspætte-fileter
- Trin 20 af 26
Drys salt og peber over fiskefileterne.
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids stødt sort peber
- Trin 21 af 26
Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.
- Trin 22 af 26
Læg en lille smørklat på hver portion.
- 12 g. smør
- Trin 23 af 26
Skær ¼ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
- ¼ citron
- Trin 24 af 26
Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede.
- Trin 25 af 26
Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.
- Trin 26 af 26
Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her må du gerne lege med maden. Servér rødspætter i små, farverige pakker - én til hver. Kom dine favoritter i pakkerne, og gør dem til dine helt egne med en tegning udenpå papiret.
Du skal bruge
Ingredienser
Persillecreme:
- 1 lille håndfuld persille
- 1 dl. cremefraiche
- ½ tsk. dijonsennep
- ¼ tsk. salt
- ¼ citron (kun saften)
- ½ knivspids peber
Kogte kartofler:
- ½ kg. små kartofler
- 1 l. vand til kogning
- ½ tsk. groft salt
Fiskepakker i papir:
- 1 ½ gulerødder
- ½ porre
- ½ bundt persille
- 3 rødspætte-fileter
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids stødt sort peber
- 12 g. smør
- ¼ citron
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellemstor skål
- 1 citruspresser
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 tyndskræller
- Bagepapir
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Persillecreme: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.
- Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka ½ spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.
- Kogte kartofler: Skyl, eller skrub kartofler.
- Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
- Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.
- Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.
- Fiskepakker: Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne. Skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-stængerne i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
- Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.
- Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.
- Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.
- Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Tag et ovnfast fad og en saks. Klip to stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
- Skær 1 fiskefilet over på midten, så du i alt har 4 stykker fisk - 2 store stykker og 2 små stykker. Rul alle 4 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.
- Drys salt og peber over fiskefileterne.
- Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.
- Læg en lille smørklat på hver portion.
- Skær ¼ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
- Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede.
- Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.
- Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Her må du gerne lege med maden. Servér rødspætter i små, farverige pakker - én til hver. Kom dine favoritter i pakkerne, og gør dem til dine helt egne med en tegning udenpå papiret.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1912 kJ / 457 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 33 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Persillecreme:
- 1 håndfuld persille
- 2 dl. cremefraiche
- 1 tsk. dijonsennep
- ½ tsk. salt
- ½ citron (kun saften)
- 1 knivspids peber
Kogte kartofler:
- 1 kg. små kartofler
- 2 l. vand til kogning
- 1 tsk. groft salt
Fiskepakker i papir:
- 3 gulerødder
- 1 lille porre
- 1 bundt persille
- 6 rødspætte-fileter
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids stødt sort peber
- 25 g. smør
- ½ citron
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellemstor skål
- 1 citruspresser
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 tyndskræller
- Bagepapir
Sådan gør du
- Trin 1 af 26
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 26
Find alle ingredienserne frem.
Persillecreme:
- 1 håndfuld persille
- 2 dl. cremefraiche
- 1 tsk. dijonsennep
- ½ tsk. salt
- ½ citron (kun saften)
- 1 knivspids peber
Kogte kartofler:
- 1 kg. små kartofler
- 2 l. vand til kogning
- 1 tsk. groft salt
Fiskepakker i papir:
- 3 gulerødder
- 1 lille porre
- 1 bundt persille
- 6 rødspætte-fileter
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids stødt sort peber
- 25 g. smør
- ½ citron
- Trin 3 af 26
Persillecreme: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 håndfuld persille
- Trin 4 af 26
Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.
- 2 dl. cremefraiche
- 1 tsk. dijonsennep
- ½ tsk. salt
- Trin 5 af 26
Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron (kun saften)
- Trin 6 af 26
Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 knivspids peber
- Trin 7 af 26
Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.
- Trin 8 af 26
Kogte kartofler: Skyl, eller skrub kartofler.
- 1 kg. små kartofler
- Trin 9 af 26
Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
- 2 l. vand til kogning
- 1 tsk. groft salt
- Trin 10 af 26
Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Trin 11 af 26
Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.
- Trin 12 af 26
Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.
- Trin 13 af 26
Fiskepakker: Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne. Skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-stængerne i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
- 3 gulerødder
- Trin 14 af 26
Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.
- 1 lille porre
- Trin 15 af 26
Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.
- Trin 16 af 26
Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.
- 1 bundt persille
- Trin 17 af 26
Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Trin 18 af 26
Tag et ovnfast fad og en saks. Klip fire stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
- Trin 19 af 26
Skær 2 fiskefileter over på midten, så du i alt har 8 stykker fisk - 4 store stykker og 4 små stykker. Rul alle 8 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.
- 6 rødspætte-fileter
- Trin 20 af 26
Drys salt og peber over fiskefileterne.
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids stødt sort peber
- Trin 21 af 26
Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.
- Trin 22 af 26
Læg en lille smørklat på hver portion.
- 25 g. smør
- Trin 23 af 26
Skær ½ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
- ½ citron
- Trin 24 af 26
Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede.
- Trin 25 af 26
Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.
- Trin 26 af 26
Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her må du gerne lege med maden. Servér rødspætter i små, farverige pakker - én til hver. Kom dine favoritter i pakkerne, og gør dem til dine helt egne med en tegning udenpå papiret.
Du skal bruge
Ingredienser
Persillecreme:
- 1 håndfuld persille
- 2 dl. cremefraiche
- 1 tsk. dijonsennep
- ½ tsk. salt
- ½ citron (kun saften)
- 1 knivspids peber
Kogte kartofler:
- 1 kg. små kartofler
- 2 l. vand til kogning
- 1 tsk. groft salt
Fiskepakker i papir:
- 3 gulerødder
- 1 lille porre
- 1 bundt persille
- 6 rødspætte-fileter
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids stødt sort peber
- 25 g. smør
- ½ citron
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellemstor skål
- 1 citruspresser
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 tyndskræller
- Bagepapir
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Persillecreme: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.
- Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.
- Kogte kartofler: Skyl, eller skrub kartofler.
- Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
- Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.
- Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.
- Fiskepakker: Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne. Skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-stængerne i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
- Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.
- Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.
- Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.
- Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Tag et ovnfast fad og en saks. Klip fire stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
- Skær 2 fiskefileter over på midten, så du i alt har 8 stykker fisk - 4 store stykker og 4 små stykker. Rul alle 8 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.
- Drys salt og peber over fiskefileterne.
- Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.
- Læg en lille smørklat på hver portion.
- Skær ½ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
- Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede.
- Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.
- Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Her må du gerne lege med maden. Servér rødspætter i små, farverige pakker - én til hver. Kom dine favoritter i pakkerne, og gør dem til dine helt egne med en tegning udenpå papiret.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1912 kJ / 457 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 33 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Persillecreme
- 1 ½ håndfuld persille
- 3 dl. cremefraiche
- 1 ½ tsk. dijonsennep
- ¾ tsk. salt
- ¾ citron (kun saften)
- 1 ½ knivspids peber
Kogte kartofler
- 4 ½ gulerødder
- 1 ½ lille porre
- 1 ½ bundt persille
- 9 rødspætte-fileter
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids stødt sort peber
- 37 g. smør
- ¾ citron
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellemstor skål
- 1 citruspresser
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 tyndskræller
- Bagepapir
Sådan gør du
- Trin 1 af 26
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 26
Find alle ingredienserne frem.
Persillecreme:
- 1 ½ håndfuld persille
- 3 dl. cremefraiche
- 1 ½ tsk. dijonsennep
- ¾ tsk. salt
- ¾ citron (kun saften)
- 1 ½ knivspids peber
Kogte kartofler:
- 1 ½ kg. små kartofler
- 3 l. vand til kogning
- 1 ½ tsk. groft salt
Fiskepakker i papir:
- 4 ½ gulerødder
- 1 ½ lille porre
- 1 ½ bundt persille
- 9 rødspætte-fileter
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids stødt sort peber
- 37 g. smør
- ¾ citron
- Trin 3 af 26
Persillecreme: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 ½ håndfuld persille
- Trin 4 af 26
Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.
- 3 dl. cremefraiche
- 1 ½ tsk. dijonsennep
- ¾ tsk. salt
- Trin 5 af 26
Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 ½ spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¾ citron (kun saften)
- Trin 6 af 26
Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 7 af 26
Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.
- Trin 8 af 26
Kogte kartofler: Skyl, eller skrub kartofler.
- 1 ½ kg. små kartofler
- Trin 9 af 26
Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
- 3 l. vand til kogning
- 1 ½ tsk. groft salt
- Trin 10 af 26
Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Trin 11 af 26
Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.
- Trin 12 af 26
Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.
- Trin 13 af 26
Fiskepakker: Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne. Skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-stængerne i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
- 4 ½ gulerødder
- Trin 14 af 26
Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.
- 1 ½ lille porre
- Trin 15 af 26
Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.
- Trin 16 af 26
Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.
- 1 ½ bundt persille
- Trin 17 af 26
Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Trin 18 af 26
Tag et ovnfast fad og en saks. Klip seks stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
- Trin 19 af 26
Skær 3 fiskefileter over på midten, så du i alt har 12 stykker fisk - 6 store stykker og 6 små stykker. Rul alle 12 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.
- 9 rødspætte-fileter
- Trin 20 af 26
Drys salt og peber over fiskefileterne.
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids stødt sort peber
- Trin 21 af 26
Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.
- Trin 22 af 26
Læg en lille smørklat på hver portion.
- 37 g. smør
- Trin 23 af 26
Skær ¾ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
- ¾ citron
- Trin 24 af 26
Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede.
- Trin 25 af 26
Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.
- Trin 26 af 26
Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her må du gerne lege med maden. Servér rødspætter i små, farverige pakker - én til hver. Kom dine favoritter i pakkerne, og gør dem til dine helt egne med en tegning udenpå papiret.
Du skal bruge
Ingredienser
Persillecreme:
- 1 ½ håndfuld persille
- 3 dl. cremefraiche
- 1 ½ tsk. dijonsennep
- ¾ tsk. salt
- ¾ citron (kun saften)
- 1 ½ knivspids peber
Kogte kartofler:
- 1 ½ kg. små kartofler
- 3 l. vand til kogning
- 1 ½ tsk. groft salt
Fiskepakker i papir:
- 4 ½ gulerødder
- 1 ½ lille porre
- 1 ½ bundt persille
- 9 rødspætte-fileter
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids stødt sort peber
- 37 g. smør
- ¾ citron
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellemstor skål
- 1 citruspresser
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 tyndskræller
- Bagepapir
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Persillecreme: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.
- Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 ½ spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.
- Kogte kartofler: Skyl, eller skrub kartofler.
- Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
- Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.
- Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.
- Fiskepakker: Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne. Skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-stængerne i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
- Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.
- Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.
- Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.
- Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Tag et ovnfast fad og en saks. Klip seks stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
- Skær 3 fiskefileter over på midten, så du i alt har 12 stykker fisk - 6 store stykker og 6 små stykker. Rul alle 12 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.
- Drys salt og peber over fiskefileterne.
- Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.
- Læg en lille smørklat på hver portion.
- Skær ¾ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
- Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede.
- Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.
- Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!
-