Fiskepakker med persillecreme

Fiskepakker med persillecreme

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Her må du gerne lege med maden. Servér rødspætter i små, farverige pakker - én til hver. Kom dine favoritter i pakkerne, og gør dem til dine helt egne med en tegning udenpå papiret.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1912 kJ / 457 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 33 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 26

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 26

        Find alle ingredienserne frem.

        Persillecreme:

        • 1 lille håndfuld persille
        • 1 dl. cremefraiche
        • ½ tsk. dijonsennep
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ citron (kun saften)
        • ½ knivspids peber

        Kogte kartofler:

        • ½ kg. små kartofler
        • 1 l. vand til kogning
        • ½ tsk. groft salt

        Fiskepakker i papir:

        • 1 ½ gulerødder
        • ½ porre
        • ½ bundt persille
        • 3 rødspætte-fileter
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids stødt sort peber
        • 12 g. smør
        • ¼ citron
      • Trin 3 af 26

        Persillecreme: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 lille håndfuld persille
      • Trin 4 af 26

        Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.

        • 1 dl. cremefraiche
        • ½ tsk. dijonsennep
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 5 af 26

        Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka ½ spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron (kun saften)
      • Trin 6 af 26

        Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ knivspids peber
      • Trin 7 af 26

        Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.

      • Trin 8 af 26

        Kogte kartofler: Skyl, eller skrub kartofler.

        • ½ kg. små kartofler
      • Trin 9 af 26

        Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.

        • 1 l. vand til kogning
        • ½ tsk. groft salt
      • Trin 10 af 26

        Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

      • Trin 11 af 26

        Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.

      • Trin 12 af 26

        Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.

      • Trin 13 af 26

        Fiskepakker: Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne. Skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-stængerne i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.

        • 1 ½ gulerødder
      • Trin 14 af 26

        Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.

        • ½ porre
      • Trin 15 af 26

        Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.

      • Trin 16 af 26

        Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.

        • ½ bundt persille
      • Trin 17 af 26

        Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

      • Trin 18 af 26

        Tag et ovnfast fad og en saks. Klip to stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.

      • Trin 19 af 26

        Skær 1 fiskefilet over på midten, så du i alt har 4 stykker fisk - 2 store stykker og 2 små stykker. Rul alle 4 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.

        • 3 rødspætte-fileter
      • Trin 20 af 26

        Drys salt og peber over fiskefileterne.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids stødt sort peber
      • Trin 21 af 26

        Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.

      • Trin 22 af 26

        Læg en lille smørklat på hver portion.

        • 12 g. smør
      • Trin 23 af 26

        Skær ¼ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.

        • ¼ citron
      • Trin 24 af 26

        Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede.

      • Trin 25 af 26

        Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.

      • Trin 26 af 26

        Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her må du gerne lege med maden. Servér rødspætter i små, farverige pakker - én til hver. Kom dine favoritter i pakkerne, og gør dem til dine helt egne med en tegning udenpå papiret.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Persillecreme:

          • 1 lille håndfuld persille
          • 1 dl. cremefraiche
          • ½ tsk. dijonsennep
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ citron (kun saften)
          • ½ knivspids peber

          Kogte kartofler:

          • ½ kg. små kartofler
          • 1 l. vand til kogning
          • ½ tsk. groft salt

          Fiskepakker i papir:

          • 1 ½ gulerødder
          • ½ porre
          • ½ bundt persille
          • 3 rødspætte-fileter
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids stødt sort peber
          • 12 g. smør
          • ¼ citron

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 lille skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellemstor skål
          • 1 citruspresser
          • 1 spiseske
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 tyndskræller
          • Bagepapir

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Persillecreme: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          4. Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.
          5. Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka ½ spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          6. Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          7. Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.
          8. Kogte kartofler: Skyl, eller skrub kartofler.
          9. Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
          10. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
          11. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.
          12. Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.
          13. Fiskepakker: Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne. Skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-stængerne i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
          14. Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.
          15. Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.
          16. Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.
          17. Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
          18. Tag et ovnfast fad og en saks. Klip to stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
          19. Skær 1 fiskefilet over på midten, så du i alt har 4 stykker fisk - 2 store stykker og 2 små stykker. Rul alle 4 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.
          20. Drys salt og peber over fiskefileterne.
          21. Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.
          22. Læg en lille smørklat på hver portion.
          23. Skær ¼ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
          24. Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede.
          25. Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.
          26. Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Her må du gerne lege med maden. Servér rødspætter i små, farverige pakker - én til hver. Kom dine favoritter i pakkerne, og gør dem til dine helt egne med en tegning udenpå papiret.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1912 kJ / 457 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 33 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 26

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 26

            Find alle ingredienserne frem.

            Persillecreme:

            • 1 håndfuld persille
            • 2 dl. cremefraiche
            • 1 tsk. dijonsennep
            • ½ tsk. salt
            • ½ citron (kun saften)
            • 1 knivspids peber

            Kogte kartofler:

            • 1 kg. små kartofler
            • 2 l. vand til kogning
            • 1 tsk. groft salt

            Fiskepakker i papir:

            • 3 gulerødder
            • 1 lille porre
            • 1 bundt persille
            • 6 rødspætte-fileter
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids stødt sort peber
            • 25 g. smør
            • ½ citron
          • Trin 3 af 26

            Persillecreme: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 håndfuld persille
          • Trin 4 af 26

            Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.

            • 2 dl. cremefraiche
            • 1 tsk. dijonsennep
            • ½ tsk. salt
          • Trin 5 af 26

            Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron (kun saften)
          • Trin 6 af 26

            Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 knivspids peber
          • Trin 7 af 26

            Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.

          • Trin 8 af 26

            Kogte kartofler: Skyl, eller skrub kartofler.

            • 1 kg. små kartofler
          • Trin 9 af 26

            Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.

            • 2 l. vand til kogning
            • 1 tsk. groft salt
          • Trin 10 af 26

            Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

          • Trin 11 af 26

            Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.

          • Trin 12 af 26

            Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.

          • Trin 13 af 26

            Fiskepakker: Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne. Skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-stængerne i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.

            • 3 gulerødder
          • Trin 14 af 26

            Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.

            • 1 lille porre
          • Trin 15 af 26

            Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.

          • Trin 16 af 26

            Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.

            • 1 bundt persille
          • Trin 17 af 26

            Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

          • Trin 18 af 26

            Tag et ovnfast fad og en saks. Klip fire stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.

          • Trin 19 af 26

            Skær 2 fiskefileter over på midten, så du i alt har 8 stykker fisk - 4 store stykker og 4 små stykker. Rul alle 8 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.

            • 6 rødspætte-fileter
          • Trin 20 af 26

            Drys salt og peber over fiskefileterne.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids stødt sort peber
          • Trin 21 af 26

            Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.

          • Trin 22 af 26

            Læg en lille smørklat på hver portion.

            • 25 g. smør
          • Trin 23 af 26

            Skær ½ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.

            • ½ citron
          • Trin 24 af 26

            Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede.

          • Trin 25 af 26

            Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.

          • Trin 26 af 26

            Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Her må du gerne lege med maden. Servér rødspætter i små, farverige pakker - én til hver. Kom dine favoritter i pakkerne, og gør dem til dine helt egne med en tegning udenpå papiret.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Persillecreme:

              • 1 håndfuld persille
              • 2 dl. cremefraiche
              • 1 tsk. dijonsennep
              • ½ tsk. salt
              • ½ citron (kun saften)
              • 1 knivspids peber

              Kogte kartofler:

              • 1 kg. små kartofler
              • 2 l. vand til kogning
              • 1 tsk. groft salt

              Fiskepakker i papir:

              • 3 gulerødder
              • 1 lille porre
              • 1 bundt persille
              • 6 rødspætte-fileter
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids stødt sort peber
              • 25 g. smør
              • ½ citron

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 lille skål
              • 1 rent viskestykke
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 mellemstor skål
              • 1 citruspresser
              • 1 spiseske
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 tyndskræller
              • Bagepapir

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Persillecreme: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              4. Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.
              5. Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              6. Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              7. Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.
              8. Kogte kartofler: Skyl, eller skrub kartofler.
              9. Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
              10. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
              11. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.
              12. Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.
              13. Fiskepakker: Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne. Skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-stængerne i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
              14. Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.
              15. Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.
              16. Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.
              17. Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
              18. Tag et ovnfast fad og en saks. Klip fire stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
              19. Skær 2 fiskefileter over på midten, så du i alt har 8 stykker fisk - 4 store stykker og 4 små stykker. Rul alle 8 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.
              20. Drys salt og peber over fiskefileterne.
              21. Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.
              22. Læg en lille smørklat på hver portion.
              23. Skær ½ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
              24. Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede.
              25. Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.
              26. Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Her må du gerne lege med maden. Servér rødspætter i små, farverige pakker - én til hver. Kom dine favoritter i pakkerne, og gør dem til dine helt egne med en tegning udenpå papiret.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1912 kJ / 457 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 33 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 26

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 26

                Find alle ingredienserne frem.

                Persillecreme:

                • 1 ½ håndfuld persille
                • 3 dl. cremefraiche
                • 1 ½ tsk. dijonsennep
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ citron (kun saften)
                • 1 ½ knivspids peber

                Kogte kartofler:

                • 1 ½ kg. små kartofler
                • 3 l. vand til kogning
                • 1 ½ tsk. groft salt

                Fiskepakker i papir:

                • 4 ½ gulerødder
                • 1 ½ lille porre
                • 1 ½ bundt persille
                • 9 rødspætte-fileter
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids stødt sort peber
                • 37 g. smør
                • ¾ citron
              • Trin 3 af 26

                Persillecreme: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ håndfuld persille
              • Trin 4 af 26

                Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.

                • 3 dl. cremefraiche
                • 1 ½ tsk. dijonsennep
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 5 af 26

                Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 ½ spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron (kun saften)
              • Trin 6 af 26

                Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 7 af 26

                Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.

              • Trin 8 af 26

                Kogte kartofler: Skyl, eller skrub kartofler.

                • 1 ½ kg. små kartofler
              • Trin 9 af 26

                Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.

                • 3 l. vand til kogning
                • 1 ½ tsk. groft salt
              • Trin 10 af 26

                Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

              • Trin 11 af 26

                Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.

              • Trin 12 af 26

                Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.

              • Trin 13 af 26

                Fiskepakker: Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne. Skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-stængerne i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.

                • 4 ½ gulerødder
              • Trin 14 af 26

                Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.

                • 1 ½ lille porre
              • Trin 15 af 26

                Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.

              • Trin 16 af 26

                Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.

                • 1 ½ bundt persille
              • Trin 17 af 26

                Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

              • Trin 18 af 26

                Tag et ovnfast fad og en saks. Klip seks stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.

              • Trin 19 af 26

                Skær 3 fiskefileter over på midten, så du i alt har 12 stykker fisk - 6 store stykker og 6 små stykker. Rul alle 12 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.

                • 9 rødspætte-fileter
              • Trin 20 af 26

                Drys salt og peber over fiskefileterne.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids stødt sort peber
              • Trin 21 af 26

                Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.

              • Trin 22 af 26

                Læg en lille smørklat på hver portion.

                • 37 g. smør
              • Trin 23 af 26

                Skær ¾ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.

                • ¾ citron
              • Trin 24 af 26

                Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede.

              • Trin 25 af 26

                Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.

              • Trin 26 af 26

                Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Her må du gerne lege med maden. Servér rødspætter i små, farverige pakker - én til hver. Kom dine favoritter i pakkerne, og gør dem til dine helt egne med en tegning udenpå papiret.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Persillecreme:

                  • 1 ½ håndfuld persille
                  • 3 dl. cremefraiche
                  • 1 ½ tsk. dijonsennep
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ citron (kun saften)
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Kogte kartofler:

                  • 1 ½ kg. små kartofler
                  • 3 l. vand til kogning
                  • 1 ½ tsk. groft salt

                  Fiskepakker i papir:

                  • 4 ½ gulerødder
                  • 1 ½ lille porre
                  • 1 ½ bundt persille
                  • 9 rødspætte-fileter
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids stødt sort peber
                  • 37 g. smør
                  • ¾ citron

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 lille skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellemstor skål
                  • 1 citruspresser
                  • 1 spiseske
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 tyndskræller
                  • Bagepapir

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Persillecreme: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  4. Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.
                  5. Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 ½ spiseske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  6. Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  7. Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.
                  8. Kogte kartofler: Skyl, eller skrub kartofler.
                  9. Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
                  10. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  11. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.
                  12. Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.
                  13. Fiskepakker: Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne. Skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-stængerne i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
                  14. Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.
                  15. Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.
                  16. Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.
                  17. Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
                  18. Tag et ovnfast fad og en saks. Klip seks stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
                  19. Skær 3 fiskefileter over på midten, så du i alt har 12 stykker fisk - 6 store stykker og 6 små stykker. Rul alle 12 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.
                  20. Drys salt og peber over fiskefileterne.
                  21. Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.
                  22. Læg en lille smørklat på hver portion.
                  23. Skær ¾ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
                  24. Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede.
                  25. Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.
                  26. Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!