Fiskefrikassé

Fiskefrikassé

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        En rigtig mormor-ret, der er perfekt til dig, der måske ikke lige synes, at fisk på menuen står øverst på ønskesedlen. Riiigeligt med lækker sovs hjælper på det meste ;-)

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1790 kJ / 428 kcal
        • Protein: 27 %
        • Kulhydrat: 57 %
        • Fedt: 16 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Kartofler:

        • 500 g. nye kartofler
        • Ca. 1 l. vand
        • ½ tsk. salt

        Fiskefrikassé:

        • 2 stykker lys- eller mørksej
        • ½ fed hvidløg
        • 3 gulerødder
        • ½ bundt grønne asparges
        • 2 forårsløg 
        • ½ fiske-bouillon
        • 1 dl. kogevand fra kartoflerne
        • ¼ dl. hvidvinseddike
        • 1 ¼ dl. madlavningsfløde eller mælk
        • 50 g. ærter
        • ½ spsk. majsstivelse
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 17

        Skyl og børst jorden af kartoflerne. De behøver ikke at blive skrællet. Hvis du bedst kan lide kartofler uden skræl, så skræller du dem.

        • 500 g. nye kartofler
      • Trin 4 af 17

        Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, hæld vand på, til det dækker. Kom salt ved. Tænd for middel varme, og læg låg på. Når vandet koger, så lad dem koge i cirka 15-20 minutter, eller indtil de er møre. Du kan tjekke, om de er møre, ved at stikke en kniv i og se, om de hænger ved. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.

        • Ca. 1 l. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 17

        Skær fisken i tern på cirka 4x4 centimeter.

        • 2 stykker lys- eller mørksej
      • Trin 6 af 17

        Pil og hak hvidløg fint. Klik på videoen se, hvordan du hakker hvidløg.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 7 af 17

        Skyl grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer en gulerod i tern.

        • 3 gulerødder
        • ½ bundt grønne asparges
        • 2 forårsløg 
      • Trin 8 af 17

        Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i små stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.

      • Trin 9 af 17

        Skær bund af forårsløgene samt den grønne top. Skær forårsløgene i små ringe.

      • Trin 10 af 17

        Tag 1 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.

        • ½ fiske-bouillon
        • 1 dl. kogevand fra kartoflerne
      • Trin 11 af 17

        Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 1 deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.

        • ¼ dl. hvidvinseddike
        • 1 ¼ dl. madlavningsfløde eller mælk

         

      • Trin 12 af 17

        Når det koger, så læg forsigtigt fiske-stykkerne ned i gryden med en paletkniv. Skru ned på lav varme, og lad fiskestykkerne simre i cirka 4-5 minutter. Når fisken er færdig, tager du den op af væsken. Fortsæt med at koge væsken lidt ind, den skal du bruge til sovsen.

      • Trin 13 af 17

        Kom 4 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.

        • 50 g. ærter
      • Trin 14 af 17

        Ryst den sidste madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Klik på videoen og se, hvordan man jævner en sovs.

        • ½ spsk. majsstivelse

         

      • Trin 15 af 17

        Kom de kogte grøntsager og forårsløgene over i sovsen, og rør det godt sammen.

      • Trin 16 af 17

        Smag sovsen til med salt og peber. Læg fisken på toppen.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 17 af 17

        Servér frikassén med kartoflerne.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En rigtig mormor-ret, der er perfekt til dig, der måske ikke lige synes, at fisk på menuen står øverst på ønskesedlen. Riiigeligt med lækker sovs hjælper på det meste ;-)

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartofler:

          • 500 g. nye kartofler
          • Ca. 1 l. vand
          • ½ tsk. salt

          Fiskefrikassé:

          • 2 stykker lys- eller mørksej
          • ½ fed hvidløg
          • 3 gulerødder
          • ½ bundt grønne asparges
          • 2 forårsløg 
          • ½ fiske-bouillon
          • 1 dl. kogevand fra kartoflerne
          • ¼ dl. hvidvinseddike
          • 1 ¼ dl. madlavningsfløde eller mælk
          • 50 g. ærter
          • ½ spsk. majsstivelse
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 grøntsagsbørste
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 mellem skål
          • 1 sauterpande eller en mellemstor gryde
          • 1 paletkniv
          • 1 tallerken
          • 1 piskeris
          • 1 grydeske
          • 1 lille gryde
          • 1 melryster

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl og børst jorden af kartoflerne. De behøver ikke at blive skrællet. Hvis du bedst kan lide kartofler uden skræl, så skræller du dem.
          4. Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, hæld vand på, til det dækker. Kom salt ved. Tænd for middel varme, og læg låg på. Når vandet koger, så lad dem koge i cirka 15-20 minutter, eller indtil de er møre. Du kan tjekke, om de er møre, ved at stikke en kniv i og se, om de hænger ved. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
          5. Skær fisken i tern på cirka 4x4 centimeter.
          6. Pil og hak hvidløg fint. Klik på videoen se, hvordan du hakker hvidløg.
          7. Skyl grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer en gulerod i tern.
          8. Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i små stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.
          9. Skær bund af forårsløgene samt den grønne top. Skær forårsløgene i små ringe.
          10. Tag 1 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
          11. Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 1 deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.
          12. Når det koger, så læg forsigtigt fiske-stykkerne ned i gryden med en paletkniv. Skru ned på lav varme, og lad fiskestykkerne simre i cirka 4-5 minutter. Når fisken er færdig, tager du den op af væsken. Fortsæt med at koge væsken lidt ind, den skal du bruge til sovsen.
          13. Kom 4 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.
          14. Ryst den sidste madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Klik på videoen og se, hvordan man jævner en sovs.
          15. Kom de kogte grøntsager og forårsløgene over i sovsen, og rør det godt sammen.
          16. Smag sovsen til med salt og peber. Læg fisken på toppen.
          17. Servér frikassén med kartoflerne.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            En rigtig mormor-ret, der er perfekt til dig, der måske ikke lige synes, at fisk på menuen står øverst på ønskesedlen. Riiigeligt med lækker sovs hjælper på det meste ;-)

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1790 kJ / 428 kcal
            • Protein: 27 %
            • Kulhydrat: 57 %
            • Fedt: 16 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            Kartofler:

            • 1 kg. nye kartofler
            • Ca. 2 l. vand
            • 1 tsk. salt

            Fiskefrikassé:

            • 4 stykker lys eller mørksej
            • 1 fed hvidløg
            • 6 gulerødder
            • 1 bundt grønne asparges
            • 4 forårsløg 
            • 1 fiske-bouillon
            • 2 dl. kogevand fra kartoflerne
            • ½ dl. hvidvinseddike
            • 2 ½ dl. madlavningsfløde eller mælk
            • 100 g. ærter
            • 1 spsk. majsstivelse
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 17

            Skyl og børst jorden af kartoflerne. De behøver ikke at blive skrællet. Hvis du bedst kan lide kartofler uden skræl, så skræller du dem.

            • 1 kg. nye kartofler
          • Trin 4 af 17

            Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, hæld vand på, til det dækker. Kom salt ved. Tænd for middel varme, og læg låg på. Når vandet koger, så lad dem koge i cirka 15-20 minutter, eller indtil de er møre. Du kan tjekke, om de er møre, ved at stikke en kniv i og se, om de hænger ved. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.

            • Ca. 2 l. vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 17

            Skær fisken i tern på cirka 4x4 centimeter.

            • 4 stykker lys- eller mørksej
          • Trin 6 af 17

            Pil og hak hvidløg fint. Klik på videoen se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 7 af 17

            Skyl grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer en gulerod i tern.

            • 6 gulerødder
            • 1 bundt grønne asparges
            • 4 forårsløg 
          • Trin 8 af 17

            Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i små stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.

          • Trin 9 af 17

            Skær bund af forårsløgene samt den grønne top. Skær forårsløgene i små ringe.

          • Trin 10 af 17

            Tag 2 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.

            • 1 fiske-bouillon
            • 2 dl. kogevand fra kartoflerne
          • Trin 11 af 17

            Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 2 deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.

            • ½ dl. hvidvinseddike
            • 2 ½ dl. madlavningsfløde eller mælk
          • Trin 12 af 17

            Når det koger, så læg forsigtigt fiske-stykkerne ned i gryden med en paletkniv. Skru ned på lav varme, og lad fiskestykkerne simre i cirka 4-5 minutter. Når fisken er færdig, tager du den op af væsken. Fortsæt med at koge væsken lidt ind, den skal du bruge til sovsen.

          • Trin 13 af 17

            Kom 4 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.

            • 100 g. ærter
          • Trin 14 af 17

            Ryst den sidste ½ deciliter madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Klik på videoen og se, hvordan man jævner en sovs.

            • 1 spsk. majsstivelse
          • Trin 15 af 17

            Kom de kogte grøntsager og forårsløgene over i sovsen, og rør det godt sammen.

          • Trin 16 af 17

            Smag sovsen til med salt og peber. Læg fisken på toppen.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 17 af 17

            Servér frikassén med kartoflerne.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            En rigtig mormor-ret, der er perfekt til dig, der måske ikke lige synes, at fisk på menuen står øverst på ønskesedlen. Riiigeligt med lækker sovs hjælper på det meste ;-)

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartofler:

              • 1 kg. nye kartofler
              • Ca. 2 l. vand
              • 1 tsk. salt

              Fiskefrikassé:

              • 4 stykker lys- eller mørksej
              • 1 fed hvidløg
              • 6 gulerødder
              • 1 bundt grønne asparges
              • 4 forårsløg 
              • 1 fiske-bouillon
              • 2 dl. kogevand fra kartoflerne
              • ½ dl. hvidvinseddike
              • 2 ½ dl. madlavningsfløde eller mælk
              • 100 g. ærter
              • 1 spsk. majsstivelse
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 grøntsagsbørste
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 mellem skål
              • 1 sauterpande eller en mellemstor gryde
              • 1 paletkniv
              • 1 tallerken
              • 1 piskeris
              • 1 grydeske
              • 1 lille gryde
              • 1 melryster

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skyl og børst jorden af kartoflerne. De behøver ikke at blive skrællet. Hvis du bedst kan lide kartofler uden skræl, så skræller du dem.
              4. Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, hæld vand på, til det dækker. Kom salt ved. Tænd for middel varme, og læg låg på. Når vandet koger, så lad dem koge i cirka 15-20 minutter, eller indtil de er møre. Du kan tjekke, om de er møre, ved at stikke en kniv i og se, om de hænger ved. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
              5. Skær fisken i tern på cirka 4x4 centimeter.
              6. Pil og hak hvidløg fint. Klik på videoen se, hvordan du hakker hvidløg.
              7. Skyl grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer en gulerod i tern.
              8. Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i små stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.
              9. Skær bund af forårsløgene samt den grønne top. Skær forårsløgene i små ringe.
              10. Tag 2 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
              11. Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 2 deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.
              12. Når det koger, så læg forsigtigt fiske-stykkerne ned i gryden med en paletkniv. Skru ned på lav varme, og lad fiskestykkerne simre i cirka 4-5 minutter. Når fisken er færdig, tager du den op af væsken. Fortsæt med at koge væsken lidt ind, den skal du bruge til sovsen.
              13. Kom 4 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.
              14. Ryst den sidste ½ deciliter madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Klik på videoen og se, hvordan man jævner en sovs.
              15. Kom de kogte grøntsager og forårsløgene over i sovsen, og rør det godt sammen.
              16. Smag sovsen til med salt og peber. Læg fisken på toppen.
              17. Servér frikassén med kartoflerne.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                En rigtig mormor-ret, der er perfekt til dig, der måske ikke lige synes, at fisk på menuen står øverst på ønskesedlen. Riiigeligt med lækker sovs hjælper på det meste ;-)

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1790 kJ / 428 kcal
                • Protein: 27 %
                • Kulhydrat: 57 %
                • Fedt: 16 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                Kartofler:

                • 1 ½ kg. nye kartofler
                • Ca. 3 l. vand
                • 1 ½ tsk. salt

                Fiskefrikassé:

                • 6 stykker lys- eller mørksej
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 9 gulerødder
                • 1 ½ bundt grønne asparges
                • 6 forårsløg 
                • 1 ½ fiske-bouillon
                • 3 dl. kogevand fra kartoflerne
                • ¾ dl. hvidvinseddike
                • 3 ¾ dl. madlavningsfløde eller mælk
                • 150 g. ærter
                • 1 ½ spsk. majsstivelse
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 17

                Skyl og børst jorden af kartoflerne. De behøver ikke at blive skrællet. Hvis du bedst kan lide kartofler uden skræl, så skræller du dem.

                • 1 ½ kg. nye kartofler
              • Trin 4 af 17

                Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, hæld vand på, til det dækker. Kom salt ved. Tænd for middel varme, og læg låg på. Når vandet koger, så lad dem koge i cirka 15-20 minutter, eller indtil de er møre. Du kan tjekke, om de er møre, ved at stikke en kniv i og se, om de hænger ved. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.

                • Ca. 3 l. vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 5 af 17

                Skær fisken i tern på cirka 4x4 centimeter.

                • 6 stykker lys- eller mørksej
              • Trin 6 af 17

                Pil og hak hvidløg fint. Klik på videoen se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 7 af 17

                Skyl grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer en gulerod i tern.

                • 9 gulerødder
                • 1 ½ bundt grønne asparges
                • 6 forårsløg  
              • Trin 8 af 17

                Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i små stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.

              • Trin 9 af 17

                Skær bund af forårsløgene samt den grønne top. Skær forårsløgene i små ringe.

              • Trin 10 af 17

                Tag 3 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.

                • 1 ½ fiske-bouillon
                • 3 dl. kogevand fra kartoflerne
              • Trin 11 af 17

                Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 2 ½ deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.

                • ¾ dl. hvidvinseddike
                • 3 ¾ dl. madlavningsfløde eller mælk
              • Trin 12 af 17

                Når det koger, så læg forsigtigt fiske-stykkerne ned i gryden med en paletkniv. Skru ned på lav varme, og lad fiskestykkerne simre i cirka 4-5 minutter. Når fisken er færdig, tager du den op af væsken. Fortsæt med at koge væsken lidt ind, den skal du bruge til sovsen.

              • Trin 13 af 17

                Kom 6 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.

                • 150 g. ærter
              • Trin 14 af 17

                Ryst den sidste madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Klik på videoen og se, hvordan man jævner en sovs.

                • 1 ½ spsk. majsstivelse
              • Trin 15 af 17

                Kom de kogte grøntsager og forårsløgene over i sovsen, og rør det godt sammen.

              • Trin 16 af 17

                Smag sovsen til med salt og peber. Læg fisken på toppen.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 17 af 17

                Servér frikassén med kartoflerne.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                En rigtig mormor-ret, der er perfekt til dig, der måske ikke lige synes, at fisk på menuen står øverst på ønskesedlen. Riiigeligt med lækker sovs hjælper på det meste ;-)

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kartofler:

                  • 1 ½ kg. nye kartofler
                  • Ca. 3 l. vand
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Fiskefrikassé:

                  • 6 stykker lys- eller mørksej
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 9 gulerødder
                  • 1 ½ bundt grønne asparges
                  • 6 forårsløg 
                  • 1 ½ fiske-bouillon
                  • 3 dl. kogevand fra kartoflerne
                  • ¾ dl. hvidvinseddike
                  • 3 ¾ dl. madlavningsfløde eller mælk
                  • 150 g. ærter
                  • 1 ½ spsk. majsstivelse
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 grøntsagsbørste
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 mellem skål
                  • 1 sauterpande eller en mellemstor gryde
                  • 1 paletkniv
                  • 1 tallerken
                  • 1 piskeris
                  • 1 grydeske
                  • 1 lille gryde
                  • 1 melryster

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skyl og børst jorden af kartoflerne. De behøver ikke at blive skrællet. Hvis du bedst kan lide kartofler uden skræl, så skræller du dem.
                  4. Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, hæld vand på, til det dækker. Kom salt ved. Tænd for middel varme, og læg låg på. Når vandet koger, så lad dem koge i cirka 15-20 minutter, eller indtil de er møre. Du kan tjekke, om de er møre, ved at stikke en kniv i og se, om de hænger ved. Klik på videoen og se, hvordan du koger kartofler.
                  5. Skær fisken i tern på cirka 4x4 centimeter.
                  6. Pil og hak hvidløg fint. Klik på videoen se, hvordan du hakker hvidløg.
                  7. Skyl grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer en gulerod i tern.
                  8. Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i små stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.
                  9. Skær bund af forårsløgene samt den grønne top. Skær forårsløgene i små ringe.
                  10. Tag 3 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
                  11. Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 2 ½ deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.
                  12. Når det koger, så læg forsigtigt fiske-stykkerne ned i gryden med en paletkniv. Skru ned på lav varme, og lad fiskestykkerne simre i cirka 4-5 minutter. Når fisken er færdig, tager du den op af væsken. Fortsæt med at koge væsken lidt ind, den skal du bruge til sovsen.
                  13. Kom 6 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.
                  14. Ryst den sidste madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Klik på videoen og se, hvordan man jævner en sovs.
                  15. Kom de kogte grøntsager og forårsløgene over i sovsen, og rør det godt sammen.
                  16. Smag sovsen til med salt og peber. Læg fisken på toppen.
                  17. Servér frikassén med kartoflerne.