Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Fiskefrikadeller er et hit. Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.

        TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 312 kJ / 75 kcal
        • Protein: 42 %
        • Kulhydrat: 23 %
        • Fedt: 35 %
        • Heraf mættet fedt: 1,0 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 10

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
        • ¾ tsk. groft salt
        • ½ løg
        • ½ fed hvidløg
        • 2 spsk. mel
        • ½ æg
        • ½ spsk. smør
        • ½ spsk. olie
      • Trin 3 af 10

        Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.

        • 200 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
      • Trin 4 af 10

        Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.

        • ¾ tsk. groft salt
      • Trin 5 af 10

        Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
        • ½ fed hvidløg
      • Trin 6 af 10

        Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.

        • 2 spsk. mel
      • Trin 7 af 10

        Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Rør rundt.

        • ½ æg
      • Trin 8 af 10

        Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pandesteger.

        • ½ spsk. smør
        • ½ spsk. olie
      • Trin 9 af 10

        Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.

      • Trin 10 af 10

        Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Fiskefrikadeller er et hit. Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.

        TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
          • ¾ tsk. groft salt
          • ½ løg
          • ½ fed hvidløg
          • 2 spsk. mel
          • ½ æg
          • ½ spsk. smør
          • ½ spsk. olie

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stor skarp kniv
          • 2 skærebrætter
          • 1 stavblender eller foodprocessor
          • 1 kop
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.
          4. Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.
          5. Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          6. Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.
          7. Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Rør rundt.
          8. Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pandesteger.
          9. Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
          10. Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Fiskefrikadeller er et hit. Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.

            TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 312 kJ / 75 kcal
            • Protein: 42 %
            • Kulhydrat: 23 %
            • Fedt: 35 %
            • Heraf mættet fedt: 1,0 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 10

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 10

            Mål alle ingredienserne af.

            • 400 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
            • 1 ½ tsk. groft salt
            • 1 løg
            • 1 fed hvidløg
            • 4 spsk. mel
            • 1 æg
            • 1 spsk. smør
            • 1 spsk. olie
          • Trin 3 af 10

            Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.

            • 400 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
          • Trin 4 af 10

            Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.

            • 1 ½ tsk. groft salt
          • Trin 5 af 10

            Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
            • 1 fed hvidløg
          • Trin 6 af 10

            Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.

            • 4 spsk. mel
          • Trin 7 af 10

            Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Rør rundt.

            • 1 æg
          • Trin 8 af 10

            Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pandesteger.

            • 1 spsk. smør
            • 1 spsk. olie
          • Trin 9 af 10

            Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.

          • Trin 10 af 10

            Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Fiskefrikadeller er et hit. Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.

            TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 400 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
              • 1 ½ tsk. groft salt
              • 1 løg
              • 1 fed hvidløg
              • 4 spsk. mel
              • 1 æg
              • 1 spsk. smør
              • 1 spsk. olie

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 stor skarp kniv
              • 2 skærebrætter
              • 1 stavblender eller foodprocessor
              • 1 kop
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.
              4. Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.
              5. Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              6. Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.
              7. Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Rør rundt.
              8. Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pandesteger.
              9. Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
              10. Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Fiskefrikadeller er et hit. Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.

                TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 312 kJ / 75 kcal
                • Protein: 42 %
                • Kulhydrat: 23 %
                • Fedt: 35 %
                • Heraf mættet fedt: 1,0 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 10

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 10

                Mål alle ingredienserne af.

                • 600 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
                • 2 ¼ tsk. groft salt
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 6 spsk. mel
                • 1 ½ æg
                • 1 ½ spsk. smør
                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 3 af 10

                Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.

                • 600 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
              • Trin 4 af 10

                Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.

                • 2 ¼ tsk. groft salt
              • Trin 5 af 10

                Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 6 af 10

                Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.

                • 6 spsk. mel
              • Trin 7 af 10

                Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Rør rundt.

                • 1 ½ æg
              • Trin 8 af 10

                Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pandesteger.

                • 1 ½ spsk. smør
                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 9 af 10

                Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.

              • Trin 10 af 10

                Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Fiskefrikadeller er et hit. Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.

                TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 600 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
                  • 2 ¼ tsk. groft salt
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 6 spsk. mel
                  • 1 ½ æg
                  • 1 ½ spsk. smør
                  • 1 ½ spsk. olie

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 stavblender eller foodprocessor
                  • 1 kop
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.
                  4. Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.
                  5. Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  6. Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.
                  7. Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Rør rundt.
                  8. Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pandesteger.
                  9. Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
                  10. Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.