Fiskefrikadeller
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Lune fiskedeller direkte fra fiskemandens vogn er da så lækkert. Men hvorfor nøjes med fiskemandens fiskedeller, når du kan lave dem selv, lige når du vil?
Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.
TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 312 kJ / 75 kcal
- Protein: 42 %
- Kulhydrat: 23 %
- Fedt: 35 %
- Heraf mættet fedt: 1,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 200 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
- ¾ tsk. groft salt
- ½ løg
- ½ fed hvidløg
- 2 spsk. mel
- ½ æg
- ½ spsk. smør
- ½ spsk. olie
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 stavblender eller foodprocessor
- 1 kop
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- 200 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
- ¾ tsk. groft salt
- ½ løg
- ½ fed hvidløg
- 2 spsk. mel
- ½ æg
- ½ spsk. smør
- ½ spsk. olie
- Trin 3 af 10
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.
- 200 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
- Trin 4 af 10
Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.
- ¾ tsk. groft salt
- Trin 5 af 10
Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- ½ løg
- ½ fed hvidløg
- Trin 6 af 10
Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.
- 2 spsk. mel
- Trin 7 af 10
Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- ½ æg
- Trin 8 af 10
Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pandesteger.
- ½ spsk. smør
- ½ spsk. olie
- Trin 9 af 10
Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
- Trin 10 af 10
Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Lune fiskedeller direkte fra fiskemandens vogn er da så lækkert. Men hvorfor nøjes med fiskemandens fiskedeller, når du kan lave dem selv, lige når du vil?
Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.
TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.
Du skal bruge
Ingredienser
- 200 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
- ¾ tsk. groft salt
- ½ løg
- ½ fed hvidløg
- 2 spsk. mel
- ½ æg
- ½ spsk. smør
- ½ spsk. olie
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 stavblender eller foodprocessor
- 1 kop
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.
- Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.
- Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.
- Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pandesteger.
- Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
- Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Lune fiskedeller direkte fra fiskemandens vogn er da så lækkert. Men hvorfor nøjes med fiskemandens fiskedeller, når du kan lave dem selv, lige når du vil?
Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.
TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 312 kJ / 75 kcal
- Protein: 42 %
- Kulhydrat: 23 %
- Fedt: 35 %
- Heraf mættet fedt: 1,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 400 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk. mel
- 1 æg
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olie
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 stavblender eller foodprocessor
- 1 kop
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- 400 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk. mel
- 1 æg
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olie
- Trin 3 af 10
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.
- 400 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
- Trin 4 af 10
Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.
- 1 ½ tsk. groft salt
- Trin 5 af 10
Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- Trin 6 af 10
Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.
- 4 spsk. mel
- Trin 7 af 10
Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 8 af 10
Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pandesteger.
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olie
- Trin 9 af 10
Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
- Trin 10 af 10
Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Lune fiskedeller direkte fra fiskemandens vogn er da så lækkert. Men hvorfor nøjes med fiskemandens fiskedeller, når du kan lave dem selv, lige når du vil?
Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.
TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.
Du skal bruge
Ingredienser
- 400 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk. mel
- 1 æg
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olie
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 stavblender eller foodprocessor
- 1 kop
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.
- Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.
- Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.
- Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pandesteger.
- Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
- Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Lune fiskedeller direkte fra fiskemandens vogn er da så lækkert. Men hvorfor nøjes med fiskemandens fiskedeller, når du kan lave dem selv, lige når du vil?
Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.
TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 312 kJ / 75 kcal
- Protein: 42 %
- Kulhydrat: 23 %
- Fedt: 35 %
- Heraf mættet fedt: 1,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 600 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
- 2 ¼ tsk. groft salt
- 1 ½ løg
- 1 ½ fed hvidløg
- 6 spsk. mel
- 1 ½ æg
- 1 ½ spsk. smør
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 stavblender eller foodprocessor
- 1 kop
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- 600 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
- 2 ¼ tsk. groft salt
- 1 ½ løg
- 1 ½ fed hvidløg
- 6 spsk. mel
- 1 ½ æg
- 1 ½ spsk. smør
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 3 af 10
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.
- 600 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
- Trin 4 af 10
Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.
- 2 ¼ tsk. groft salt
- Trin 5 af 10
Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 ½ løg
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 6 af 10
Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.
- 6 spsk. mel
- Trin 7 af 10
Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 ½ æg
- Trin 8 af 10
Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pandesteger.
- 1 ½ spsk. smør
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 9 af 10
Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
- Trin 10 af 10
Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Lune fiskedeller direkte fra fiskemandens vogn er da så lækkert. Men hvorfor nøjes med fiskemandens fiskedeller, når du kan lave dem selv, lige når du vil?
Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.
TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.
Du skal bruge
Ingredienser
- 600 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
- 2 ¼ tsk. groft salt
- 1 ½ løg
- 1 ½ fed hvidløg
- 6 spsk. mel
- 1 ½ æg
- 1 ½ spsk. smør
- 1 ½ spsk. olie
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 stavblender eller foodprocessor
- 1 kop
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.
- Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.
- Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.
- Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pandesteger.
- Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
- Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.
-