- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Fiskeburger
Fiskeburger
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 22 min.
Sværhedsgrad: Medium
Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.
Opskriften giver 5-6 burgerboller og 4 fiskebøffer
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fiskeburger
Burgerboller:
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
2 dl. vand
1 ½ dl. vand
1 dl. vand
1 ½ spsk. olie
3 ¾ spsk. olie
1 ¼ spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 ¼ dl. grahamsmel
2 ¼ dl. grahamsmel
¾ dl. grahamsmel
4 dl. hvedemel
6 dl. hvedemel
2 dl. hvedemel
1 æg
½ æg
3 spsk. sesamfrø
4 ½ spsk. sesamfrø
1 ½ spsk. sesamfrø
Dressing:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
¾ dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
¾ dl. dild
1 ½ dl. dild
1 dl. dild
1 ½ dl. skyr
2 ¼ dl. skyr
¾ dl. skyr
¾ dl. mayonnaise
1 ½ dl. mayonnaise
½ dl. mayonnaise
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
Fiskebøffer:
¾ dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
¾ dl. dild
1 ½ dl. dild
½ dl. dild
550 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
825 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
275 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
¾ spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 spsk. kartoffelmel
1 ½ spsk. kartoffelmel
½ spsk. kartoffelmel
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
7 g. smør
10 g. smør
3 ½ g. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron
Fyld:
70 g. spinatblade
105 g. spinatblade
35 g. spinatblade
1 ½ gulerod
2 ¼ gulerod
¾ gulerod
Gær
Vand
Olie - smagsneutral
Salt
Grahamsmel
Hvedemel
Æg
Sesamfrø
Hvidløg
Persille
Dild
Skyr
Mayonnaise
Lyssej (filet)
Peber
Kartoffelmel
Smør
Citron
Spinat
Gulerod
Køkkenredskaber til fiskeburger
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 teske
Bagepapir
1 bageplade
2 bageplader
2 store skåle
1 lille gryde
2 røreskeer
2 små skarpe knive
2 rene viskestykker
1 kop
1 gaffel
1 bagepensel
1 hvidløgspresser
1 lille skål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
3 tallerkener
1 stegepande
1 spatel
Decilitermål
Spiseske
Teske
Bagepapir
Bageplade
Stor røreskål
Lille gryde
Røreske
Urtekniv
Viskestykke
Kop
Gaffel
Bagepensel
Hvidløgspresser
Lille røreskål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Middagstallerken
Stegepande
Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Burgerbolledej:
3.
Læg bagepapir på en bageplade.
Læg bagepapir på to bageplader.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Bag burgerboller:
11.
12.
Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
13.
Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø. Se videoen.
14.
Dressing:
15.
Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål. Se videoen.
16.
Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Hak dilden og persillen fint. Gem en cirka halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne. Se videoen.
Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne. Se videoen.
Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne. Se videoen.
17.
Fiskebøffer:
18.
Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.
19.
20.
21.
22.
Fyld:
23.
Skyl spinaten, og hak den groft.
24.
Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
25.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2573 kJ / 615 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 3,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer