Fiskeburger
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.
Opskriften giver 2-3 burgerboller og 2 fiskebøffer
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2573 kJ / 615 kcal
- Protein: 26 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 37 %
- Heraf mættet fedt: 3,3 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Burgerboller:
- 12 g. gær
- 1 dl. vand
- 1 ¼ spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ¾ dl. grahamsmel
- 2 dl. hvedemel
- ½ æg
- 1 ½ spsk. sesamfrø
Dressing:
- ½ fed hvidløg
- ½ dl. persille
- 1 dl. dild
- ¾ dl. skyr
- ½ dl. mayonnaise
- ½ knivspids peber
Fiskebøffer:
- ½ dl. persille
- ½ dl. dild
- 275 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
- ½ spsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ spsk. kartoffelmel
- 1 ½ spsk. hvedemel
- 3 ½ g. smør
- ½ spsk. olie
- ¼ citron
Fyld:
- 35 g. spinatblade
- ¾ gulerod
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 2 spiseskeer
- 1 teske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 2 store skåle
- 1 lille gryde
- 2 røreskeer
- 2 små skarpe knive
- 2 rene viskestykker
- 1 kop
- 1 gaffel
- 1 bagepensel
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 3 tallerkener
- 1 stegepande
- 1 spatel
Sådan gør du
- Trin 1 af 24
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 24
Find alle ingredienserne frem.
Burgerboller:
- 12 g. gær
- 1 dl. vand
- 1 ¼ spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ¾ dl. grahamsmel
- 2 dl. hvedemel
- ½ æg
- 1 ½ spsk. sesamfrø
Dressing:
- ½ fed hvidløg
- ½ dl. persille
- ½ dl. dild
- ¾ dl. skyr
- ½ dl. mayonnaise
- ½ knivspids salt
Fiskebøffer:
- ½ dl. persille
- ½ dl. dild
- 275 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
- ½ spsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ spsk. kartoffelmel
- 1 ½ spsk. hvedemel
- 3 ½ g. smør
- ½ spsk. olie
- ¼ citron
Fyld:
- 35 g. spinatblade
- ¾ gulerod
- Trin 3 af 24
Burgerboller: Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 24
Smuldr gær i en stor skål.
- 12 g. gær
- Trin 5 af 24
Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
- 1 dl. vand
- Trin 6 af 24
Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og grahamsmel, og rør rundt.
- 1 ¼ spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ¾ dl. grahamsmel
- Trin 7 af 24
Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Rør imens. Gem cirka 1 deciliter mel til æltning.
- 2 dl. hvedemel
- Trin 8 af 24
Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Tilsæt resten af melet, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. Det tager cirka 10 minutter.
- Trin 9 af 24
Skær dejen i 2-3 lige store stykker.
- Trin 10 af 24
Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.
- Trin 11 af 24
Tænd ovnen på 225 grader.
- Trin 12 af 24
Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
- ½ æg
- 1 ½ spsk. sesamfrø
- Trin 13 af 24
Bag bollerne i cirka 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.
- Trin 14 af 24
Dressing: Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål.
- ½ fed hvidløg
- Trin 15 af 24
Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne.
Dressing:
- ½ dl. persille
- ½ dl. dild
Fiskebøffer:
- ½ dl. persille
- ½ dl. dild
- Trin 16 af 24
Kom dild, persille, skyr og mayonnaise i skålen med hvidløg. Rør dressingen sammen, og smag til med lidt salt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¾ dl. skyr
- ½ dl. mayonnaise
- ½ knivspids salt
- Trin 17 af 24
Fiskebøffer: Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.
- 275 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
- ½ spsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ spsk. kartoffelmel
- Trin 18 af 24
Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 2 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.
- Trin 19 af 24
Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet.
- 1 ½ spsk. hvedemel
- Trin 20 af 24
Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Lad fedtstoffet bruse af. Læg fiskebøfferne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Læg dem på en ren tallerken.
- 3 ½ g. smør
- ½ spsk. olie
- Trin 21 af 24
Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Kom citronsaft over fiskebøfferne.
- ¼ citron
- Trin 22 af 24
Fyld: Skyl spinaten, og hak den groft.
- 35 g. spinatblade
- Trin 23 af 24
Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
- ¾ gulerod
- Trin 24 af 24
Skær burgerbollerne over, og smør dem med dressing. Kom spinat, revet gulerod og en fiskebøf på underbollen, og luk med overbollen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.
Opskriften giver 2-3 burgerboller og 2 fiskebøffer
Du skal bruge
Ingredienser
Burgerboller:
- 12 g. gær
- 1 dl. vand
- 1 ¼ spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ¾ dl. grahamsmel
- 2 dl. hvedemel
- ½ æg
- 1 ½ spsk. sesamfrø
Dressing:
- ½ fed hvidløg
- ½ dl. persille
- ½ dl. dild
- ¾ dl. skyr
- ½ dl. mayonnaise
- ½ knivspids salt
Fiskebøffer:
- ½ dl. persille
- ½ dl. dild
- 275 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
- ½ spsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ spsk. kartoffelmel
- 1 ½ spsk. hvedemel
- 3 ½ g. smør
- ½ spsk. olie
- ¼ citron
Fyld:
- 35 g. spinatblade
- ¾ gulerod
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 2 spiseskeer
- 1 teske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 2 store skåle
- 1 lille gryde
- 2 røreskeer
- 2 små skarpe knive
- 2 rene viskestykker
- 1 kop
- 1 gaffel
- 1 bagepensel
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 3 tallerkener
- 1 stegepande
- 1 spatel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Burgerboller: Læg bagepapir på en bageplade.
- Smuldr gær i en stor skål.
- Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
- Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og grahamsmel, og rør rundt.
- Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Rør imens. Gem cirka 1 deciliter mel til æltning.
- Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Tilsæt resten af melet, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. Det tager cirka 10 minutter.
- Skær dejen i 2-3 lige store stykker.
- Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
- Bag bollerne i cirka 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.
- Dressing: Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål.
- Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne.
- Kom dild, persille, skyr og mayonnaise i skålen med hvidløg. Rør dressingen sammen, og smag til med lidt salt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Fiskebøffer: Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.
- Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 2 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.
- Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet.
- Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Lad fedtstoffet bruse af. Læg fiskebøfferne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Læg dem på en ren tallerken.
- Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Kom citronsaft over fiskebøfferne.
- Fyld: Skyl spinaten, og hak den groft.
- Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
- Skær burgerbollerne over, og smør dem med dressing. Kom spinat, revet gulerod og en fiskebøf på underbollen, og luk med overbollen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.
Opskriften giver 5-6 burgerboller og 4 fiskebøffer
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2573 kJ / 615 kcal
- Protein: 26 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 37 %
- Heraf mættet fedt: 3,3 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Burgerboller:
- 25 g. gær
- 2 dl. vand
- 1 ½ spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 ¼ dl. grahamsmel
- 4 dl. hvedemel
- 1 æg
- 3 spsk. sesamfrø
Dressing:
- 1 fed hvidløg
- ¾ dl. persille
- ¾ dl. dild
- 1 ½ dl. skyr
- ¾ dl. mayonnaise
- 1 knivspids salt
Fiskebøffer:
- ¾ dl. persille
- ¾ dl. dild
- 550 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
- ¾ spsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. kartoffelmel
- 3 spsk. hvedemel
- 7 g. smør
- 1 spsk. olie
- ½ citron
Fyld:
- 70 g. spinatblade
- 1 ½ gulerod
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 2 spiseskeer
- 1 teske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 2 store skåle
- 1 lille gryde
- 2 røreskeer
- 2 små skarpe knive
- 2 rene viskestykker
- 1 kop
- 1 gaffel
- 1 bagepensel
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 3 tallerkener
- 1 stegepande
- 1 spatel
Sådan gør du
- Trin 1 af 24
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 24
Find alle ingredienserne frem.
Burgerboller:
- 25 g. gær
- 2 dl. vand
- 1 ½ spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 ¼ dl. grahamsmel
- 4 dl. hvedemel
- 1 æg
- 3 spsk. sesamfrø
Dressing:
- 1 fed hvidløg
- ¾ dl. persille
- ¾ dl. dild
- 1 ½ dl. skyr
- ¾ dl. mayonnaise
- 1 knivspids salt
Fiskebøffer:
- ¾ dl. persille
- ¾ dl. dild
- 550 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
- ¾ spsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. kartoffelmel
- 3 spsk. hvedemel
- 7 g. smør
- 1 spsk. olie
- ½ citron
Fyld:
- 70 g. spinatblade
- 1 ½ gulerod
- Trin 3 af 24
Burgerboller: Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 24
Smuldr gær i en stor skål.
- 25 g. gær
- Trin 5 af 24
Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
- 2 dl. vand
- Trin 6 af 24
Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og grahamsmel, og rør rundt.
- 1 ½ spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 ¼ dl. grahamsmel
- Trin 7 af 24
Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Rør imens. Gem cirka 1 deciliter mel til æltning.
- 4 dl. hvedemel
- Trin 8 af 24
Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Tilsæt resten af melet, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. Det tager cirka 10 minutter.
- Trin 9 af 24
Skær dejen i 5-6 lige store stykker.
- Trin 10 af 24
Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.
- Trin 11 af 24
Tænd ovnen på 225 grader.
- Trin 12 af 24
Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
- 1 æg
- 3 spsk. sesamfrø
- Trin 13 af 24
Bag bollerne i cirka 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.
- Trin 14 af 24
Dressing: Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål.
- 1 fed hvidløg
- Trin 15 af 24
Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak dilden og persillen fint. Gem en cirka halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne.
Dressing:
- ¾ dl. persille
- ¾ dl. dild
Fiskebøffer:
- ¾ dl. persille
- ¾ dl. dild
- Trin 16 af 24
Kom dild, persille, skyr og mayonnaise i skålen med hvidløg. Rør dressingen sammen, og smag til med lidt salt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 ½ dl. skyr
- ¾ dl. mayonnaise
- 1 knivspids salt
- Trin 17 af 24
Fiskebøffer: Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.
- 550 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
- ¾ spsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. kartoffelmel
- Trin 18 af 24
Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 4 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.
- Trin 19 af 24
Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet.
- 3 spsk. hvedemel
- Trin 20 af 24
Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Lad fedtstoffet bruse af. Læg fiskebøfferne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Læg dem på en ren tallerken.
- 7 g. smør
- 1 spsk. olie
- Trin 21 af 24
Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Kom citronsaft over fiskebøfferne.
- ½ citron
- Trin 22 af 24
Fyld: Skyl spinaten, og hak den groft.
- 70 g. spinatblade
- Trin 23 af 24
Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
- 1 ½ gulerod
- Trin 24 af 24
Skær burgerbollerne over, og smør dem med dressing. Kom spinat, revet gulerod og en fiskebøf på underbollen, og luk med overbollen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.
Opskriften giver 5-6 burgerboller og 4 fiskebøffer
Du skal bruge
Ingredienser
Burgerboller:
- 25 g. gær
- 2 dl. vand
- 1 ½ spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 ¼ dl. grahamsmel
- 4 dl. hvedemel
- 1 æg
- 3 spsk. sesamfrø
Dressing:
- 1 fed hvidløg
- ¾ dl. persille
- ¾ dl. dild
- 1 ½ dl. skyr
- ¾ dl. mayonnaise
- 1 knivspids salt
Fiskebøffer:
- ¾ dl. persille
- ¾ dl. dild
- 550 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
- ¾ spsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. kartoffelmel
- 3 spsk. hvedemel
- 7 g. smør
- 1 spsk. olie
- ½ citron
Fyld:
- 70 g. spinatblade
- 1 ½ gulerod
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 2 spiseskeer
- 1 teske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 2 store skåle
- 1 lille gryde
- 2 røreskeer
- 2 små skarpe knive
- 2 rene viskestykker
- 1 kop
- 1 gaffel
- 1 bagepensel
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 3 tallerkener
- 1 stegepande
- 1 spatel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Burgerboller: Læg bagepapir på en bageplade.
- Smuldr gær i en stor skål.
- Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
- Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og grahamsmel, og rør rundt.
- Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Rør imens. Gem cirka 1 deciliter mel til æltning.
- Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Tilsæt resten af melet, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. Det tager cirka 10 minutter.
- Skær dejen i 5-6 lige store stykker.
- Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
- Bag bollerne i cirka 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.
- Dressing: Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål.
- Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak dilden og persillen fint. Gem en cirka halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne.
- Kom dild, persille, skyr og mayonnaise i skålen med hvidløg. Rør dressingen sammen, og smag til med lidt salt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Fiskebøffer: Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.
- Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 4 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.
- Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet.
- Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Lad fedtstoffet bruse af. Læg fiskebøfferne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Læg dem på en ren tallerken.
- Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Kom citronsaft over fiskebøfferne.
- Fyld: Skyl spinaten, og hak den groft.
- Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
- Skær burgerbollerne over, og smør dem med dressing. Kom spinat, revet gulerod og en fiskebøf på underbollen, og luk med overbollen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.
Opskriften giver 7-9 burgerboller og 6 fiskebøffer.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2573 kJ / 615 kcal
- Protein: 26 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 37 %
- Heraf mættet fedt: 3,3 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Burgerboller:
- 37 g. gær
- 1 ½ dl. vand
- 3 ¾ spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 2 ¼ dl. grahamsmel
- 6 dl. hvedemel
- 1 æg
- 4 ½ spsk. sesamfrø
Dressing:
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ dl. persille
- 1 ½ dl. dild
- 2 ¼ dl. skyr
- 1 ½ dl. mayonnaise
- 1 ½ knivspids salt
Fiskebøffer:
- 1 ½ dl. persille
- 1 ½ dl. dild
- 825 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
- 1 ½ spsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ spsk. kartoffelmel
- 4 ½ spsk. hvedemel
- 10 g. smør
- 1 ½ spsk. olie
- ¾ citron
Fyld:
- 105 g. spinatblade
- 2 ¼ gulerod
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 2 spiseskeer
- 1 teske
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 2 store skåle
- 1 lille gryde
- 2 røreskeer
- 2 små skarpe knive
- 2 rene viskestykker
- 1 kop
- 1 gaffel
- 1 bagepensel
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 3 tallerkener
- 1 stegepande
- 1 spatel
Sådan gør du
- Trin 1 af 24
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 24
Find alle ingredienserne frem.
Burgerboller:
- 37 g. gær
- 1 ½ dl. vand
- 3 ¾ spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 2 ¼ dl. grahamsmel
- 6 dl. hvedemel
- 1 æg
- 4 ½ spsk. sesamfrø
Dressing:
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ dl. persille
- 1 ½ dl. dild
- 2 ¼ dl. skyr
- 1 ½ dl. mayonnaise
- 1 ½ knivspids salt
Fiskebøffer:
- 1 ½ dl. persille
- 1 ½ dl. dild
- 825 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
- 1 ½ spsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ spsk. kartoffelmel
- 4 ½ spsk. hvedemel
- 10 g. smør
- 1 ½ spsk. olie
- ¾ citron
Fyld:
- 105 g. spinatblade
- 2 ¼ gulerod
- Trin 3 af 24
Burgerboller: Læg bagepapir på to bageplader.
- Trin 4 af 24
Smuldr gær i en stor skål.
- 37 g. gær
- Trin 5 af 24
Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
- 1 ½ dl. vand
- Trin 6 af 24
Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og grahamsmel, og rør rundt.
- 3 ¾ spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 2 ¼ dl. grahamsmel
- Trin 7 af 24
Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Rør imens. Gem cirka 1 deciliter mel til æltning.
- 6 dl. hvedemel
- Trin 8 af 24
Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Tilsæt resten af melet, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. Det tager cirka 10 minutter.
- Trin 9 af 24
Skær dejen i 7-9 lige store stykker.
- Trin 10 af 24
Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladerne. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.
- Trin 11 af 24
Tænd ovnen på 225 grader.
- Trin 12 af 24
Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
- 1 æg
- 4 ½ spsk. sesamfrø
- Trin 13 af 24
Bag bollerne i cirka 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.
- Trin 14 af 24
Dressing: Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål.
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 15 af 24
Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne.
Dressing:
- 1 ½ dl. persille
- 1 ½ dl. dild
Fiskebøffer:
- 1 ½ dl. persille
- 1 ½ dl. dild
- Trin 16 af 24
Kom dild, persille, skyr og mayonnaise i skålen med hvidløg. Rør dressingen sammen, og smag til med lidt salt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 2 ¼ dl. skyr
- 1 ½ dl. mayonnaise
- 1 ½ knivspids salt
- Trin 17 af 24
Fiskebøffer: Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.
- 825 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
- 1 ½ spsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ spsk. kartoffelmel
- Trin 18 af 24
Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 6 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.
- Trin 19 af 24
Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet.
- 4 ½ spsk. hvedemel
- Trin 20 af 24
Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Lad fedtstoffet bruse af. Læg fiskebøfferne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Læg dem på en ren tallerken.
- 10 g. smør
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 21 af 24
Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Kom citronsaft over fiskebøfferne.
- ¾ citron
- Trin 22 af 24
Fyld: Skyl spinaten, og hak den groft.
- 105 g. spinatblade
- Trin 23 af 24
Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
- 2 ¼ gulerod
- Trin 24 af 24
Skær burgerbollerne over, og smør dem med dressing. Kom spinat, revet gulerod og en fiskebøf på underbollen, og luk med overbollen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.
Opskriften giver 7-9 burgerboller og 6 fiskebøffer.
Du skal bruge
Ingredienser
Burgerboller:
- 37 g. gær
- 1 ½ dl. vand
- 3 ¾ spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 2 ¼ dl. grahamsmel
- 6 dl. hvedemel
- 1 æg
- 4 ½ spsk. sesamfrø
Dressing:
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ dl. persille
- 1 ½ dl. dild
- 2 ¼ dl. skyr
- 1 ½ dl. mayonnaise
- 1 ½ knivspids salt
Fiskebøffer:
- 1 ½ dl. persille
- 1 ½ dl. dild
- 825 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
- 1 ½ spsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ spsk. kartoffelmel
- 4 ½ spsk. hvedemel
- 10 g. smør
- 1 ½ spsk. olie
- ¾ citron
Fyld:
- 105 g. spinatblade
- 2 ¼ gulerod
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 2 spiseskeer
- 1 teske
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 2 store skåle
- 1 lille gryde
- 2 røreskeer
- 2 små skarpe knive
- 2 rene viskestykker
- 1 kop
- 1 gaffel
- 1 bagepensel
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 3 tallerkener
- 1 stegepande
- 1 spatel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Burgerboller: Læg bagepapir på to bageplader.
- Smuldr gær i en stor skål.
- Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
- Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og grahamsmel, og rør rundt.
- Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Rør imens. Gem cirka 1 deciliter mel til æltning.
- Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Tilsæt resten af melet, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. Det tager cirka 10 minutter.
- Skær dejen i 7-9 lige store stykker.
- Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladerne. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
- Bag bollerne i cirka 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.
- Dressing: Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål.
- Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne.
- Kom dild, persille, skyr og mayonnaise i skålen med hvidløg. Rør dressingen sammen, og smag til med lidt salt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Fiskebøffer: Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.
- Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 6 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.
- Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet.
- Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Lad fedtstoffet bruse af. Læg fiskebøfferne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Læg dem på en ren tallerken.
- Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Kom citronsaft over fiskebøfferne.
- Fyld: Skyl spinaten, og hak den groft.
- Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
- Skær burgerbollerne over, og smør dem med dressing. Kom spinat, revet gulerod og en fiskebøf på underbollen, og luk med overbollen.
-