Fiskeburger

Fiskeburger

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.

        Opskriften giver 2-3 burgerboller og 2 fiskebøffer

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2573 kJ / 615 kcal
        • Protein: 26 %
        • Kulhydrat: 35 %
        • Fedt: 37 %
        • Heraf mættet fedt: 3,3 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 24

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 24

        Find alle ingredienserne frem.

        Burgerboller:

        • 12 g. gær
        • 1 dl. vand
        • 1 ¼ spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ¾ dl. grahamsmel
        • 2 dl. hvedemel
        • ½ æg
        • 1 ½ spsk. sesamfrø

        Dressing:

        • ½ fed hvidløg
        • ½ dl. persille
        • ½ dl. dild
        • ¾ dl. skyr
        • ½ dl. mayonnaise
        • ½ knivspids salt

        Fiskebøffer:

        • ½ dl. persille
        • ½ dl. dild
        • 275 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
        • ½ spsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ spsk. kartoffelmel
        • 1 ½ spsk. hvedemel
        • 3 ½ g. smør
        • ½ spsk. olie
        • ¼ citron

        Fyld:

        • 35 g. spinatblade
        • ¾ gulerod
      • Trin 3 af 24

        Burgerboller: Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 24

        Smuldr gær i en stor skål.

        • 12 g. gær
      • Trin 5 af 24

        Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.

        • 1 dl. vand
      • Trin 6 af 24

        Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og grahamsmel, og rør rundt.

        • 1 ¼ spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ¾ dl. grahamsmel
      • Trin 7 af 24

        Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Rør imens. Gem cirka 1 deciliter mel til æltning.

        • 2 dl. hvedemel
      • Trin 8 af 24

        Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Tilsæt resten af melet, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. Det tager cirka 10 minutter.

      • Trin 9 af 24

        Skær dejen i 2-3 lige store stykker.

      • Trin 10 af 24

        Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.

      • Trin 11 af 24

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 12 af 24

        Slå æg ud i en lille skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.

        • ½ æg
        • 1 ½ spsk. sesamfrø
      • Trin 13 af 24

        Bag bollerne i cirka 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.

      • Trin 14 af 24

        Dressing: Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 15 af 24

        Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne.

        Dressing:

        • ½ dl. persille
        • ½ dl. dild

        Fiskebøffer:

        • ½ dl. persille
        • ½ dl. dild
      • Trin 16 af 24

        Kom dild, persille, skyr og mayonnaise i skålen med hvidløg. Rør dressingen sammen, og smag til med lidt salt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ¾ dl. skyr
        • ½ dl. mayonnaise
        • ½ knivspids salt
      • Trin 17 af 24

        Fiskebøffer: Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.

        • 275 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
        • ½ spsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ spsk. kartoffelmel
      • Trin 18 af 24

        Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 2 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.

      • Trin 19 af 24

        Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet.

        • 1 ½ spsk. hvedemel
      • Trin 20 af 24

        Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Lad fedtstoffet bruse af. Læg fiskebøfferne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Læg dem på en ren tallerken.

        • 3 ½ g. smør
        • ½ spsk. olie
      • Trin 21 af 24

        Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Kom citronsaft over fiskebøfferne.

        • ¼ citron
      • Trin 22 af 24

        Fyld: Skyl spinaten, og hak den groft.

        • 35 g. spinatblade
      • Trin 23 af 24

        Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.

        • ¾ gulerod
      • Trin 24 af 24

        Skær burgerbollerne over, og smør dem med dressing. Kom spinat, revet gulerod og en fiskebøf på underbollen, og luk med overbollen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.

        Opskriften giver 2-3 burgerboller og 2 fiskebøffer

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Burgerboller:

          • 12 g. gær
          • 1 dl. vand
          • 1 ¼ spsk. olie
          • ¼ tsk. salt
          • ¾ dl. grahamsmel
          • 2 dl. hvedemel
          • ½ æg
          • 1 ½ spsk. sesamfrø

          Dressing:

          • ½ fed hvidløg
          • ½ dl. persille
          • ½ dl. dild
          • ¾ dl. skyr
          • ½ dl. mayonnaise
          • ½ knivspids salt

          Fiskebøffer:

          • ½ dl. persille
          • ½ dl. dild
          • 275 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
          • ½ spsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ spsk. kartoffelmel
          • 1 ½ spsk. hvedemel
          • 3 ½ g. smør
          • ½ spsk. olie
          • ¼ citron

          Fyld:

          • 35 g. spinatblade
          • ¾ gulerod

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 2 spiseskeer
          • 1 teske
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 2 store skåle
          • 1 lille gryde
          • 2 røreskeer
          • 2 små skarpe knive
          • 2 rene viskestykker
          • 1 kop
          • 1 gaffel
          • 1 bagepensel
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 lille skål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 3 tallerkener
          • 1 stegepande
          • 1 spatel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Burgerboller: Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Smuldr gær i en stor skål.
          5. Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
          6. Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og grahamsmel, og rør rundt.
          7. Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Rør imens. Gem cirka 1 deciliter mel til æltning.
          8. Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Tilsæt resten af melet, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. Det tager cirka 10 minutter.
          9. Skær dejen i 2-3 lige store stykker.
          10. Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.
          11. Tænd ovnen på 225 grader.
          12. Slå æg ud i en lille skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
          13. Bag bollerne i cirka 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.
          14. Dressing: Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål.
          15. Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne.
          16. Kom dild, persille, skyr og mayonnaise i skålen med hvidløg. Rør dressingen sammen, og smag til med lidt salt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          17. Fiskebøffer: Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.
          18. Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 2 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.
          19. Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet.
          20. Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Lad fedtstoffet bruse af. Læg fiskebøfferne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Læg dem på en ren tallerken.
          21. Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Kom citronsaft over fiskebøfferne.
          22. Fyld: Skyl spinaten, og hak den groft.
          23. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
          24. Skær burgerbollerne over, og smør dem med dressing. Kom spinat, revet gulerod og en fiskebøf på underbollen, og luk med overbollen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.

            Opskriften giver 5-6 burgerboller og 4 fiskebøffer

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2573 kJ / 615 kcal
            • Protein: 26 %
            • Kulhydrat: 35 %
            • Fedt: 37 %
            • Heraf mættet fedt: 3,3 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 24

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 24

            Find alle ingredienserne frem.

            Burgerboller:

            • 25 g. gær
            • 2 dl. vand
            • 1 ½ spsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 ¼ dl. grahamsmel
            • 4 dl. hvedemel
            • 1 æg
            • 3 spsk. sesamfrø

            Dressing:

            • 1 fed hvidløg
            • ¾ dl. persille
            • ¾ dl. dild
            • 1 ½ dl. skyr
            • ¾ dl. mayonnaise
            • 1 knivspids salt

            Fiskebøffer:

            • ¾ dl. persille
            • ¾ dl. dild
            • 550 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
            • ¾ spsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 spsk. kartoffelmel
            • 3 spsk. hvedemel
            • 7 g. smør
            • 1 spsk. olie
            • ½ citron

            Fyld:

            • 70 g. spinatblade
            • 1 ½ gulerod
          • Trin 3 af 24

            Burgerboller: Læg bagepapir på en bageplade.

          • Trin 4 af 24

            Smuldr gær i en stor skål.

            • 25 g. gær
          • Trin 5 af 24

            Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.

            • 2 dl. vand
          • Trin 6 af 24

            Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og grahamsmel, og rør rundt.

            • 1 ½ spsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 ¼ dl. grahamsmel
          • Trin 7 af 24

            Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Rør imens. Gem cirka 1 deciliter mel til æltning.

            • 4 dl. hvedemel
          • Trin 8 af 24

            Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Tilsæt resten af melet, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. Det tager cirka 10 minutter.

          • Trin 9 af 24

            Skær dejen i 5-6 lige store stykker.

          • Trin 10 af 24

            Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.

          • Trin 11 af 24

            Tænd ovnen på 225 grader.

          • Trin 12 af 24

            Slå et æg ud i en lille skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.

            • 1 æg
            • 3 spsk. sesamfrø
          • Trin 13 af 24

            Bag bollerne i cirka 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.

          • Trin 14 af 24

            Dressing: Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 15 af 24

            Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak dilden og persillen fint. Gem en cirka halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne.

            Dressing:

            • ¾ dl. persille
            • ¾ dl. dild

            Fiskebøffer:

            • ¾ dl. persille
            • ¾ dl. dild
          • Trin 16 af 24

            Kom dild, persille, skyr og mayonnaise i skålen med hvidløg. Rør dressingen sammen, og smag til med lidt salt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 ½ dl. skyr
            • ¾ dl. mayonnaise
            • 1 knivspids salt
          • Trin 17 af 24

            Fiskebøffer: Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.

            • 550 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
            • ¾ spsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 spsk. kartoffelmel
          • Trin 18 af 24

            Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 4 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.

          • Trin 19 af 24

            Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet.

            • 3 spsk. hvedemel
          • Trin 20 af 24

            Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Lad fedtstoffet bruse af. Læg fiskebøfferne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Læg dem på en ren tallerken.

            • 7 g. smør
            • 1 spsk. olie
          • Trin 21 af 24

            Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Kom citronsaft over fiskebøfferne.

            • ½ citron
          • Trin 22 af 24

            Fyld: Skyl spinaten, og hak den groft.

            • 70 g. spinatblade
          • Trin 23 af 24

            Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.

            • 1 ½ gulerod
          • Trin 24 af 24

            Skær burgerbollerne over, og smør dem med dressing. Kom spinat, revet gulerod og en fiskebøf på underbollen, og luk med overbollen.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.

            Opskriften giver 5-6 burgerboller og 4 fiskebøffer

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Burgerboller:

              • 25 g. gær
              • 2 dl. vand
              • 1 ½ spsk. olie
              • ½ tsk. salt
              • 1 ¼ dl. grahamsmel
              • 4 dl. hvedemel
              • 1 æg
              • 3 spsk. sesamfrø

              Dressing:

              • 1 fed hvidløg
              • ¾ dl. persille
              • ¾ dl. dild
              • 1 ½ dl. skyr
              • ¾ dl. mayonnaise
              • 1 knivspids salt

              Fiskebøffer:

              • ¾ dl. persille
              • ¾ dl. dild
              • 550 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
              • ¾ spsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 spsk. kartoffelmel
              • 3 spsk. hvedemel
              • 7 g. smør
              • 1 spsk. olie
              • ½ citron

              Fyld:

              • 70 g. spinatblade
              • 1 ½ gulerod

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 2 spiseskeer
              • 1 teske
              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 2 store skåle
              • 1 lille gryde
              • 2 røreskeer
              • 2 små skarpe knive
              • 2 rene viskestykker
              • 1 kop
              • 1 gaffel
              • 1 bagepensel
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 lille skål
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 3 tallerkener
              • 1 stegepande
              • 1 spatel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Burgerboller: Læg bagepapir på en bageplade.
              4. Smuldr gær i en stor skål.
              5. Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
              6. Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og grahamsmel, og rør rundt.
              7. Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Rør imens. Gem cirka 1 deciliter mel til æltning.
              8. Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Tilsæt resten af melet, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. Det tager cirka 10 minutter.
              9. Skær dejen i 5-6 lige store stykker.
              10. Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.
              11. Tænd ovnen på 225 grader.
              12. Slå et æg ud i en lille skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
              13. Bag bollerne i cirka 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.
              14. Dressing: Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål.
              15. Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak dilden og persillen fint. Gem en cirka halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne.
              16. Kom dild, persille, skyr og mayonnaise i skålen med hvidløg. Rør dressingen sammen, og smag til med lidt salt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              17. Fiskebøffer: Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.
              18. Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 4 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.
              19. Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet.
              20. Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Lad fedtstoffet bruse af. Læg fiskebøfferne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Læg dem på en ren tallerken.
              21. Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Kom citronsaft over fiskebøfferne.
              22. Fyld: Skyl spinaten, og hak den groft.
              23. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
              24. Skær burgerbollerne over, og smør dem med dressing. Kom spinat, revet gulerod og en fiskebøf på underbollen, og luk med overbollen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.

                Opskriften giver 7-9 burgerboller og 6 fiskebøffer.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2573 kJ / 615 kcal
                • Protein: 26 %
                • Kulhydrat: 35 %
                • Fedt: 37 %
                • Heraf mættet fedt: 3,3 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 24

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 24

                Find alle ingredienserne frem.

                Burgerboller:

                • 37 g. gær
                • 1 ½ dl. vand
                • 3 ¾ spsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • 2 ¼ dl. grahamsmel
                • 6 dl. hvedemel
                • 1 æg
                • 4 ½ spsk. sesamfrø

                Dressing:

                • 1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ dl. persille
                • 1 ½ dl. dild
                • 2 ¼ dl. skyr
                • 1 ½ dl. mayonnaise
                • 1 ½ knivspids salt

                Fiskebøffer:

                • 1 ½ dl. persille
                • 1 ½ dl. dild
                • 825 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
                • 1 ½ spsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ spsk. kartoffelmel
                • 4 ½ spsk. hvedemel
                • 10 g. smør
                • 1 ½ spsk. olie
                • ¾ citron

                Fyld:

                • 105 g. spinatblade
                • 2 ¼ gulerod
              • Trin 3 af 24

                Burgerboller: Læg bagepapir på to bageplader.

              • Trin 4 af 24

                Smuldr gær i en stor skål.

                • 37 g. gær
              • Trin 5 af 24

                Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.

                • 1 ½ dl. vand
              • Trin 6 af 24

                Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og grahamsmel, og rør rundt.

                • 3 ¾ spsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • 2 ¼ dl. grahamsmel
              • Trin 7 af 24

                Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Rør imens. Gem cirka 1 deciliter mel til æltning.

                • 6 dl. hvedemel
              • Trin 8 af 24

                Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Tilsæt resten af melet, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. Det tager cirka 10 minutter.

              • Trin 9 af 24

                Skær dejen i 7-9 lige store stykker.

              • Trin 10 af 24

                Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladerne. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.

              • Trin 11 af 24

                Tænd ovnen på 225 grader.

              • Trin 12 af 24

                Slå æg ud i en lille skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.

                • 1 æg
                • 4 ½ spsk. sesamfrø
              • Trin 13 af 24

                Bag bollerne i cirka 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.

              • Trin 14 af 24

                Dressing: Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 15 af 24

                Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne.

                Dressing:

                • 1 ½ dl. persille
                • 1 ½ dl. dild

                Fiskebøffer:

                • 1 ½ dl. persille
                • 1 ½ dl. dild
              • Trin 16 af 24

                Kom dild, persille, skyr og mayonnaise i skålen med hvidløg. Rør dressingen sammen, og smag til med lidt salt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 2 ¼ dl. skyr
                • 1 ½ dl. mayonnaise
                • 1 ½ knivspids salt
              • Trin 17 af 24

                Fiskebøffer: Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.

                • 825 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
                • 1 ½ spsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ spsk. kartoffelmel
              • Trin 18 af 24

                Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 6 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.

              • Trin 19 af 24

                Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet.

                • 4 ½ spsk. hvedemel
              • Trin 20 af 24

                Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Lad fedtstoffet bruse af. Læg fiskebøfferne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Læg dem på en ren tallerken.

                • 10 g. smør
                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 21 af 24

                Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Kom citronsaft over fiskebøfferne.

                • ¾ citron
              • Trin 22 af 24

                Fyld: Skyl spinaten, og hak den groft.

                • 105 g. spinatblade
              • Trin 23 af 24

                Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.

                • 2 ¼ gulerod
              • Trin 24 af 24

                Skær burgerbollerne over, og smør dem med dressing. Kom spinat, revet gulerod og en fiskebøf på underbollen, og luk med overbollen.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.

                Opskriften giver 7-9 burgerboller og 6 fiskebøffer.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Burgerboller:

                  • 37 g. gær
                  • 1 ½ dl. vand
                  • 3 ¾ spsk. olie
                  • ¾ tsk. salt
                  • 2 ¼ dl. grahamsmel
                  • 6 dl. hvedemel
                  • 1 æg
                  • 4 ½ spsk. sesamfrø

                  Dressing:

                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ dl. persille
                  • 1 ½ dl. dild
                  • 2 ¼ dl. skyr
                  • 1 ½ dl. mayonnaise
                  • 1 ½ knivspids salt

                  Fiskebøffer:

                  • 1 ½ dl. persille
                  • 1 ½ dl. dild
                  • 825 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
                  • 1 ½ spsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ spsk. kartoffelmel
                  • 4 ½ spsk. hvedemel
                  • 10 g. smør
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • ¾ citron

                  Fyld:

                  • 105 g. spinatblade
                  • 2 ¼ gulerod

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 2 spiseskeer
                  • 1 teske
                  • Bagepapir
                  • 2 bageplader
                  • 2 store skåle
                  • 1 lille gryde
                  • 2 røreskeer
                  • 2 små skarpe knive
                  • 2 rene viskestykker
                  • 1 kop
                  • 1 gaffel
                  • 1 bagepensel
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 lille skål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 3 tallerkener
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Burgerboller: Læg bagepapir på to bageplader.
                  4. Smuldr gær i en stor skål.
                  5. Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
                  6. Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og grahamsmel, og rør rundt.
                  7. Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Rør imens. Gem cirka 1 deciliter mel til æltning.
                  8. Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Tilsæt resten af melet, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. Det tager cirka 10 minutter.
                  9. Skær dejen i 7-9 lige store stykker.
                  10. Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladerne. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.
                  11. Tænd ovnen på 225 grader.
                  12. Slå æg ud i en lille skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
                  13. Bag bollerne i cirka 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om bollerne er færdige.
                  14. Dressing: Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål.
                  15. Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne.
                  16. Kom dild, persille, skyr og mayonnaise i skålen med hvidløg. Rør dressingen sammen, og smag til med lidt salt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  17. Fiskebøffer: Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.
                  18. Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 6 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.
                  19. Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet.
                  20. Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Lad fedtstoffet bruse af. Læg fiskebøfferne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Læg dem på en ren tallerken.
                  21. Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Kom citronsaft over fiskebøfferne.
                  22. Fyld: Skyl spinaten, og hak den groft.
                  23. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
                  24. Skær burgerbollerne over, og smør dem med dressing. Kom spinat, revet gulerod og en fiskebøf på underbollen, og luk med overbollen.